Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE magyar fordítás

Témaindító: Lucifer, idő: Szept 1, 2008
Lapozás: OK   2 / 4
(#) Lucifer válasza niedziela hozzászólására (») Dec 4, 2008 /

Jelenleg 1384/2120-on stagnál a projekt.
El vagyok havazva, így ez a feladat alacsony prioritáson fut.
(#) Lucifer hozzászólása Dec 31, 2008 / 1

Üdvözletem mindenkinek!

Örömmel jelenthetem be, hogy PCB barátommal közösen elkészítettük az EAGLE 5.x magyar fordítását.

Most következik a hibakeresési szakasz. Rengeteg hiba lehet benne, több okból kifolyólag amit most nem ecsetelnék hosszan. Kérek mindenkit, hogy töltse le és tesztelje. Beteszed a két letöltött qm fájlt az $EAGLEDIR/bin mappába, és a programot elindítva már magyarnak kell lennie. Ha nem akkor állítsd át a rendszeredet úgy hogy az a program számára magyarnak hasson. Ha nem tetszik a fordítás akkor letörlöd a két fájlt és sanyi.

Ha valamilyen hibás szöveget találsz írd be ide a teljes szöveget idézve, illetve ha nem egyértelmű, akkor a javítási ötletedet is. Nem az a lényeg hogy hol találkoztál vele, hanem az hogy mi is az pontosan.

A betűhibától kezdve a fogalomzavarig minden érdekel.

Ha jó ütemben vadásszátok a hibákat, és nem derülnek ki nagyobb fogalomzavarok, akkor várhatóan a következő első vagy második stabil verzióba be fog kerülni a magyar nyelv hivatalos támogatása.

Megjegyzések:
A parancsok nevei maradtak angolok (ADD, INFO stb.). Azokat nem lehet és nem is akarom átírni.

Aki a régi 4.x kalóz tört magyar verziót emlegeti azt v****on rúgom.

Boldog új évet mindenkinek!

Habár egyetértek a szándékkal, a kifejezésmód azért lehetne finomabb... Frankye
(#) sunad válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Nagyon örülök neki ,hogy végére értél a fordításnak.Azonban a teszteléshez szerintem feltehetnéd a TS fájlt is mert így gyorsabban átlehetne futni rajta.Csak így elsőre és ha v****ba rugdosol másokat akkor az interfész az miért nem felhasználói felület pl?A schematic lehetne kapcsolási-rajz az Akció pl Műveleti ikonok.Ez nem bántás csak szerintem durva a V**** rugdosás és nincs helye a fórumban.
(#) niedziela válasza sunad hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Idézet:
„A schematic lehetne kapcsolási-rajz az Akció pl Műveleti ikonok”

Mindent nem lehet fordítani, egyrészt nem lehet a program futása miatt,másrészt nem érdemes.

Az, hogy az Akció, művelet, eljárás,folyamat...stb
Ezt meg nem lehet mindenki szája íze szerint fordítani.

Idézet:
„teszteléshez szerintem feltehetnéd a TS fájlt is mert így gyorsabban átlehetne futni”

Nem lenne egyszerűbb
(#) Lucifer hozzászólása Jan 4, 2009 /

Javítgattam pár dolgot. Én is észrevettem néhány durva dolgot, hát szégyellem össze magam miattuk rendesen...
Itt vannak a ts fájlok, de szerintem egyszerűbb használat közben tesztelni.

A fenékberúgást azért emlegettem, mert elegem van abból ami az EAGLE-s topikokban folyik. Mindig van egy Kovács Pistike aki következők valamelyikét postolja:
- juppi megvan az eagle n.x krekkelve kinek kell?
- kinek van meg az eagle n.x krekkelve ?
- azt mondja illegális verzióval készítettem a fájlt.
- a krekkelt verzió itt és itt elakad és kilép.

Ezután jön elektrocad, hogy ejnyebejnye, amit maximálisan megértek.
És n+1 ilyen eset után még jó, hogy nem szeret bennünket. És az említett topicok nagy százaléka emiatt gyk. flame.
(#) sunad válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Szia
Szerintem ne szégyeld magad a fordítás összességében jó,hibát meg az nem követ el aki nem csnál semmit.
Azért ha nem veszed zokon egy pár ötletet még adnék
&Maximum backup level--Max visszavonható müvelet
Pakage --tokozás
Schematic -Kapcsolásirajz
Edit Package-Tokozás szerkesztés
Board and schematic are not consistent-nyák és kapcsolásirajz nem egyezik

Ezek természetesen csak tippek és mégegyszer grat
(#) Lucifer válasza sunad hozzászólására (») Jan 4, 2009 / 1

Köszönöm szépen az észrevételeidet.

Az első szerintem azt adja meg, hogy mennyi darab *.s#h és *.b#d fájlt hagyjon maga mellett, ami nem azonos a visszavonások számával.

A package - tokozás és a schematic- kapcsolási rajz párosítás nem értem, hogy nem jutott eszembe.

Az EAGLE 5.4 valamikor Januárban jön ki, és ha a dolgok jól mennek szeretném ha belekerülne. Jó lenne ha minél többen használnák, és jeleznék a hibákat.

A moderátor urak a régebbi ts, qm fájlokat nyugodtan törölhetik, ne foglalják a helyet a szerveren. Köszönöm.
(#) Moderátor hozzászólása Lucifer hozzászólására (») Jan 4, 2009

Régebbi állományok törölve.
Mivel valószínűleg lesz még frissítés, és a téma elég érdekesen fog kinézni, ha csak a legvégén vannak csatolmányok, valamit ki lehetne erre találni...
(#) lecso10 hozzászólása Jan 4, 2009 /

hogy kell magyarosítani a programot 5.2 v ?
koszönön v választ
(#) Lucifer válasza lecso10 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Az eagle_hu.qm fájlt tedd be az eagle bin mappájába.
(#) Apa8 hozzászólása Jan 27, 2009 /

Ügyes munka. Nekem jól jön főleg h inkabb csak a magyar megy.
(#) rootcommander hozzászólása Jan 28, 2009 /

Nekem sem megy a magyarosítás, pedig bemásoltam a filet a "bin" mappába. Le tudná vki írni pontosan hogyan is kell? Köszi!
(#) Lucifer hozzászólása Jan 28, 2009 /

Magyar operációs rendszered van?
Az eagle_hu.qm fájllt másoltad be a bin-be?
(#) Attila86 hozzászólása Jan 28, 2009 /

Lucifer (vagy bárki más)!

Ha az Eagle lefordítása megy, akkor gondolom a programozáshoz is értesz valamennyit. (Velem ellentétben.)
Én az Eagle3D-ben szeretnék pár apróbb módosítást eszközölni, ebben nem tudnál esetleg segíteni? Vagy valaki más?
(#) rootcommander válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Nem, angol Vista-m van, de a (Non-Unicode) programokra be van állítva a magyar nyelv használata.
Igen, a "bin" mappába másoltam be az adott filet, de nem jelenik meg semmi magyarul.
Valami ötlet?
(#) Lucifer válasza rootcommander hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Valószínűleg ez lesz a bibi, hogy angol a Vista.
Valószínűleg az, hogy a nem unicode programok magyar nyelvre vannak beállítva, az csak a karaktertek megjelenítését intézi.

*NIX alatt van egy LANG nevű környezeti változó amit hu_HU-ra állítva lehet átvágni a programokat. Esetleg megpróbálhatod beállítani hátha.

Nézegettem a Vista környezeti változóit, de ott nincs ilyen, még az XP-nél sem.

Az Eagle levlistán volt ilyen kérdés, igaz ott németről akarták angolra áttenni, amit az eagle_de.qm törlésével oldottak meg. Az Eaglenek jelenleg erre nincs parancssori opciója.

Mindjárt áttúrom a qt erre vonatkozó doksiját, de az automata nyelvbeállítást egy zárt programban nem tudom módosítani.

Ha minden kötél szakad, akkor írok a levlistára, hátha azóta van valami opció.

ps. Mi történik ha átnevezed eagle_en.qm-re?
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Javítgattam pár dolgot, használjátok, szóljatok ha valami nem helyes.

eagle_hu.qm

(#) buburobi hozzászólása Feb 7, 2009 /

Sziasztok!
Köszönöm szépen a fordításba fektetett munkát. Remélem tudom használni.

Sziasztok!
A fordítás nekem tetszik de van egy olyan problémám, hogy ezt írja ki amikor meg akarok nyitni egy már elmentett munkát. A mellékelt képen látható a hibaüzenet.

Clip.jpg

(#) niedziela válasza buburobi hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Tört programmal ezt írja ki !
Néha megesik az ilyen.
(#) Norberto válasza buburobi hozzászólására (») Feb 7, 2009 1 /

Na, az ilyenektől én is a falra tudnék mászni. Hosszú-hosszú órák, napok eredményeképpen létrehozott végtermék egy ilyen hülyeség miatt vesszen el? Na nem, azt már nem! H**e lennék önmagam ellen dolgozni és nem vagyok én mazochista, hogy élvezzem, ha az energiáim befektetésének egy káosz az eredménye, illetve, hogy a sok órányi befektetett időmet ilyen dolgokra pazaroljam. Az kéne még... de nem vagyok időmilliomos. Ezen okból kifolyólag, életemben nem terveztem még sosem NYÁK-ot EAGLE-vel, és önszántamból soha az életben nem is fogom ezt a lépést megtenni.
(#) Attila86 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Én láttam már hogy valaki lekéste a buszt. Többet is. De ennek ellenére nem mondtam soha sem azt hogy én bizony soha az életben nem akarok busszal járni, mert lehet hogy én is le fogom késni. Inkább megjegyeztem hogy mikor indulnak a buszok (vidéki, napi 2-3 busz szóval nem egy nagy szám) és néha ránézek az órámra. Akinek nincs ennyi esze, persze hogy rendszeresen lekési a buszt! És ettől lehet hogy a kedve is elmegy a közlekedéstől. Sőt, már attól is hogyha meglát valakit aki késik.
Pedig az eszébe juthatna, hogy lehet hogy neki több esze van mint azoknak akikre a vezető minden nap rácsukja az ajtót...

Nekem ilyen hibaüzenetet soha az életben nem írt ki az Eagle, pedig szinte minden nap, évek óta használom. Na jó, másmilyen hibaüzenetet írt már ki, de nem az a verzió amit 'üzemszerűen' használok. Az tökéletes munkaeszköz.
(#) Norberto válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Na, erre tudok egy szuper kis reagálást írni.

Én már láttam embert (talán már nem is egyet), aki a már lilává változott fejét fogta az EAGLE ilyen jellegű hibaüzeneteitől, és nem egy 30 másodperces munkája ment gallyra. Ez nem mese, nem fikció, nem kitaláció. Igaz, megtörtént, létező eset. Sőt, nem egyedi!

Az általam adott vélemény csakis azt sugallja, hogy már elértem egy olyan szintre, hogy akár mások hibáiból is képes vagyok tanulni, illetve a megfelelő konzekvenciákat levonni. Semmi több. Ettől függetlenül lehetnek több ezren, vagy millióan, akik nem így tesznek, csak lehet, hogy majd 5-10-20-40 év múlva.

A buszos példa egyrészt nem helytálló (mikor veszik el 5 napos munkád egy busz lekésése miatt? Maga a tervezésbe befektetett munkád nem veszik el, csak később fogod tudni bemutatni maximum.), másrészt teljesen fölösleges, hiszen a probléma kerek-perec előttünk van, nem érdemes hasonlítgatni semmihez.
Egyébként az előbbi írásom kifejezetten buburobi felé irányult, az ő szemét még talán fel lehet nyitni, hogy vannak bizonyos "buktatók", amelyek, ha rosszkor következnek be (pl. egy komoly tervezést követően), akkor rosszabb esetben elmehet a kedve akár az egész NYÁK-tervezéstől is, de a programtól 100%-ig mindenképpen, sőt, akár szép summák is múlhatnak ezen... az én véleményem, hogy ez nem egy elviccelhető, elkomolytalankodható dolog.
(#) Attila86 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Idézet:
„Az általam adott vélemény csakis azt sugallja, hogy már elértem egy olyan szintre, hogy akár mások hibáiból is képes vagyok tanulni, illetve a megfelelő konzekvenciákat levonni.”

Én meg olyan szintre jutottam el, hogy ha valakinek (akár többeknek) nem megy valami, attól még közel sem biztos hogy nekem sem fog! Meg kell nézni hogy mások hol buktak el és azokat a részeket kikerülöm, vagy más módon próbálom megoldani.
És a konzekvencia az, hogy az Eagle-vel lehet hogy elveszik néhány órányi munkám, ezért biztos ami biztos inkább soha az életben nem telepítem fel?
Vagy inkább az, hogy megfelelő verziót kell használni ami nem dob fel ilyen hibaüzenetet?

Idézet:
„A buszos példa egyrészt nem helytálló (mikor veszik el 5 napos munkád egy busz lekésése miatt?”

Akár a munkád úgy ahogy van elveszhet, kevés helyen tolerálják a rendszeres késést.

Idézet:
„Egyébként az előbbi írásom kifejezetten buburobi felé irányult, az ő szemét még talán fel lehet nyitni, hogy vannak bizonyos "buktatók"”

Na de egy kis buktató nem feltétlen kell hogy elvegye a kedvünk és visszaforduljunk! Aki egy kicsit ügyes az át is ugorhatja a buktatót! :yes:
(#) Lucifer válasza Norberto hozzászólására (») Feb 7, 2009 / 1

Könyörgöm. Kértem szépen nem ment, mondtam csúnyán erre le lettem tolva. Erre jön egy újabb delikvens, és te meg adod alá a lovat.

Idézet:
„Hosszú-hosszú órák, napok eredményeképpen létrehozott végtermék egy ilyen hülyeség miatt vesszen el?”

Ha elveszik az egyértelműen a te saját hülyeséged.
Ilyen akkor történik, ha tört programot használsz.

A eset) A rossz törések képtelenek megnyitni saját mentéseiket. Aki egy frissen szerzett tört program minimális funkcionalitásáról nem győződik meg arra mit ne mondjak, így járt.

B eset) Az újabb verzió nem nyitja a régebbi tört verzióval készült fájlokat. Ez van ezt kell szeretni, használod a régit tört verziót és béke van.

Ezek után csak az idegesít, hogy ez a szöveg hogy nem lett lefordítva.

Igazából a nyáktervezéstől nem fog elmenni a kedvem csak nyomtatkató formában akartam megtervezni a nyákot, szóval nem kézzel papirra... Évekkel ezelőtt már próbálkoztam hasonló programokkkal sajnos nem tul sok sikerrel. És úgy döntöttem, hogy maradok a régi kézzelrajzolós módszernél. Mivel nem sokat foglalkoztam ezekkel a progikkal és az idegennyelv tudásomis elég szegényes, így sajnos szinte teljesen ismeretlenek nekem... kb 2 órát töltöttem a kapcsolás és a nyák elkészítésével emiatt. és eléggé elszomorodtam amikor a fent említett hibaüzenetet kaptam... Ha esetleg tudtok ajánlani valami jobb progit akkor akkor tegyétek és kipróbálom.
(#) Lucifer válasza buburobi hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Honnan szerezted be a programot?

Mekkora nyákot szeretnél tervezni?

Ha 8*10 cm-ben elfér akkor hivatalos ingyenes EAGLE-t innen tudsz letölteni:

http://cadsoft.de/download.htm

(#) buburobi válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

A **********ról. Csak egy egyszerű gyujtásbeállító stroboszkópot, akkukisütőt (az itt találhatót áttervezve) és egy akkuregenerálót szeretnék egyenlőre. De lehet, hogy később mást is... Köszi a segítséget.

Ne reklámozzuk az illegális szoftvereket! Köszönöm: Frankye
(#) Moderátor hozzászólása buburobi hozzászólására (») Feb 8, 2009

Tudom, hogy Lucifer fórumtárs kérdésére válaszoltál, de a HE nem támogatja az illegális szoftverhasználatot.
Köszönöm a megértést!
(#) buburobi válasza (») Feb 8, 2009 /

Elnézést kérek.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem