Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 72
(#) Wickee hozzászólása Feb 6, 2009 /

Sziasztok!

Van egy Fujitsu Siemens LCD monitorom, 19"-os. Az a problémám, hogy sehogy sem tudom tökéletesen beállítani a képminőséget, mert folyamatosan vízszintes csíkok villódznak a képernyőn bizonyos színeknél, pl sötétbarnánál. Az automatikus beállítás se segít. Viszont ahogy kószáltam a menüben, találtam egy Fázis nevű menüpontot. Ha azt beállítom 65-re, akkor megszűnik a csíkozódás, de csak addig, amíg ki nem kapcsolom hosszabb időre a számítógépet. Visszakapcsolás után ugyanúgy csíkozódik, pedig a fázis nem állítódott el 65-ről. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok erre valami megoldást?
Előre is köszönöm.
(#) remenyik hozzászólása Feb 9, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem,hogy samsung tft monitoromon van egy oszlop subpixel hiba,valószínűleg a piros szín hiányzik belőle,javítható-e ,ha igen milyen költsége lehet,sajnos már garancia nincs rá.Válaszokat előre is köszönöm.
(#) tibcsi62 hozzászólása Feb 9, 2009 /

Van egy NEC/Multisync LCD 1510+ monitorom ami vízszintesen fekete csíkok vannak a színek jók , egyébként jól működik. Mi lehet probléma ?
(#) bbalazs_ válasza tibcsi62 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Ha a fekete csikok allando helyen vannak, akkor nagy valoszinuseggel rossz a kijelzopanel, kontakthiba a sormeghajtoknal - ez nem javithato. Ha valtoznak es/vagy ugralnak, akkor valoszinuleg csak valami sorszinkron kontakthiba, ez talan javithato.

(#) bbalazs_ válasza Wickee hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Valoszinuleg a dithering hulyeskedik.
Mi van, ha lejjebb veszed a felbontast, illetoleg feljebb?
Egyebkent nativban hasznalod? (1280x1024)?
Masik geppel, masik kabellel (ha cserelheto) mit csinal?
Van-e DVI bemenete? Ha igen, azzal mihez kezd?

(#) Hoffer82 hozzászólása Feb 10, 2009 /

Sziasztok!
Pár napja vettem egy Fujitso 24" moncsit, és az a gondom vele, hogy bizonyos körülmények fennállása esetén egy kicsit besötétedik a kép. Nem sokat, de azért engem zavar. Olyan, mint amikor a laptop-ból kihúzod a tápkábelt, és átvállt energiatakarékosabb akkus üzemmódba. DVI kábelről használom, mert a VGA-val homályosabb és csíkos a kép. Ezek a bizonyos körülmények számomra logikátlan, de bármikor megismételhető, úgyhogy időben nem véletlenszerűen történik. Pl. az egyik EXCEL táblámban, ha 1 cella van kijelölve, akkor besötétedik, ha több, akkor kivilágosodik. De ezt csak 1 bizonyos táblázatnál csinálja. Vagy amikor a böngészőmet egy bizonyos méretűre széthúzom és nincs semmilyen oldal betöltve, akkor megint halványul. Vagy pdf görgetése közben néhány helyes sötétedik. Nem tudom, hogy a háttérvilágítás csinálja-e, vagy a kép fényerejét/kontrasztját szabályozza, de jó lenne, ha nem csinálná. Felraktam a legújabb VGA drivert, és most annál a bizonyos EXCEL táblánál megszűnt ez, de máshol továbbra is fennáll. Vista van a gépen.
Ha valaki már találkozott ezzel a gonddal, akkor kérem jelezze.
Kösziiiiiiiiiiiiiiiiii
(#) Hoffer82 hozzászólása Feb 10, 2009 /

Észrevettem, hogy a moncsi hátulján a rácson bekukucskálva látszik néhány helyen a háttérvilágítás. Közben csináltam vele ezt az elsötétedős trükköt (egy pdf-et görgettem le-fel), és észrevettem, hogy a háttérvilágítás is változik. Csak azt nem tudom, hogy miért.
(#) bbalazs_ válasza Hoffer82 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Akkor meg garancias. Vidd vissza, kerd szamon toluk.
Elvileg lehetne a hattervilit a gepbol szbalyozni, de meg nem talalkoztam ilyennel...
Mas gep (mondjuk xp-s) is csinalja?
Masik monitor is csinalja ugyanezzel a geppel?
(#) tibcsi62 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Állandó helyen vannak a csíkok. Szétszedtem a monitort és üzemelés közben is próbáltam a csatlakozókat , vezetékeket mozgatni de semmi változás. A kép a csíkok nélkül kifogástalan ( színek, felbontás, stb ). Szerinted az LCD kijelzővel lehet a gond ?
(#) tibcsi62 hozzászólása Feb 10, 2009 /

Merre lehet találni LCD kijelzőt ?
(#) Hoffer82 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Most már világos számomra, hogy mindenképpen a Vista (vagy a Catalyst) a ludas, mert pl. az Avivo-nál a színtlítettség megnövelésével tegnap megszünt a hunyorgás, de mint kiderült nem minden téren, mert az Outlook-ban most is csinálja. Olyan hibákat tud kidobni ez a gép, hogy csak a fejemet vakarom...
(#) bbalazs_ válasza tibcsi62 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Nagyon ugy tunik, hogy igen.
15-osokbol van egy rakas a bontokban. Sajnos, ez a meret, ahol volt mindenfele kijelzovel szerelt. Elvileg talalhatsz belevalot.

Ha a kepernyo szelet nyomogatod (jo erosen, a muanyag reszt szembol), akkor javul/valtozik?

(#) bbalazs_ válasza Hoffer82 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

De azt irtad, hogy a hattervilagitas is valtozik, hatulrol bekukkantva...
Mindegy, akkor innentol software hiba.
(#) tibcsi62 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Próbáltam nyomogatni a kijelző szélét és a kijelzőbe menő szalag átvezetőt is , de nem változott semmi. Többször indítottam és a csíkok ugyanott és ugyanolyan hosszúak maradtak. Tudnál ajánlani valami bontót.
(#) bbalazs_ válasza tibcsi62 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Latom, Pesthez kozel vagy. Ott van egy csomo. En nem odavalosi vagyok...
Ugy keresd, hogy PC bonto.
(#) Hoffer82 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Igen a háttérvilágítás változik, de nem hiszem, hogy a monitor lenne a hibás, mert először azt hittem, hogy a kép tartalmától függ, hogy mikor sötétedik, de volt úgy is, hogy csupán az váltotta ki, hogy egy beviteli mezőbe odaraktam a kurzort. Ez pedig nem sok változás. Egyébként az elhalványulás és kivilágosodás nem villódzásszerű, úgy értem, hogy kb. 0,5mp alatt megy végbe, mintha egy potit letekernél.
(Most pl.: a HE weblap telején megy a hirdetés, ahol elektronikai alkatrészeket reklámoznak. Amikor bejön az alkatrész képe, akkor sötétedik, amikor az ára, akkor kivilágosodik... ennyire olcsóak lennének? De ezt is csak akkor csinálja, ha azon az ablakon van a fókusz, nem elég, hogy látszódik.)
(#) bbalazs_ válasza Hoffer82 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Szerintem megteveszto lehet a kukucskalas, valoszinuleg csak a gammat valtoztatja. (egyes olcso kicsi lcd-k fenyeroszabalyzasa pontosan igy zajlik, hogy sotetiti a kepet es kesz.)
Biztosat csak akkor tudnank, ha kivenned a fenycsovet vagy levenned a panelt a hattervilagitasi laprol.
De mivel ezt egy parnapos monitornal botorsag megtenni, ezert a 'rejtelyes titok miszteriuma' kategoriaban marad...
(#) Hoffer82 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Abból gondoltam, hogy a háttérvilágítást látom a rácson keresztül, mert ha a monitoron teljesen fekete képet csinálok, hátul ugyanolyan intenzitással világít.
(#) bbalazs_ válasza Hoffer82 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Ez igy van, szoval nem elkepzelhetetlen, csak szamomra, mert tudom, hogy a hattervili es a kep egymastol TELJESEN fuggetlen.
(#) horvathpeter1 hozzászólása Feb 22, 2009 /

Sziasztok! Van 2db Fj Siemens 15-ös lcd monitorom

Szinte zsir uj mind a 2. ugyanazt a hibát produlálja.

Bekapcs Bejön a Siemens inzert majd kikapcsol

csak a zöld üzemi led világit!

Elöre is köszi a segits.

H.Péter\szhely
(#) raw válasza horvathpeter1 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szia!

Folyamatosan ki-be kapcsol, vagy csak bekapcsol és utána semmi?
(#) horvathpeter1 hozzászólása Feb 22, 2009 /

Hali ! Bekapcsol majd utána Kiirja

NO SIGNAL GOING TO SLEEP. Átmegy sárgába

a zőld led. és tvább semmi!

Köszi.
(#) hastala hozzászólása Feb 22, 2009 /

Sziasztok!
Vettem egy 17"os benq lcd moncsit.
Az a baja hogy bekapcsolás után 2 mp alatt lekapcsol.
A szoftveres problémákat kizártam mert most egy másik monitorról írok ami hibátlanul megy.
Pontosabban nem lekapcsol, csak nem ad képet. A jelző led bekapcsolt állapotot érzékel.
Szétkaptam és ránéztem de nem találtam szemrevételezéssel hibás alakatrészt( púpos kondi, rossz forrasztás).
Mivel próbálkozhatnék?????

(#) raw válasza horvathpeter1 hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Próbáljátok kimérni a VGA kábelt, hátha....

Ha a táp rendben van a monitoron és jó a kábel akkor valszeg a logikai részben van a hiba és az felejtős... nekem legalább is.
(#) horvathpeter1 hozzászólása Feb 23, 2009 /

Köszi a gyors választ azt hiszem Én is félreteszem

a témát. További szép napot!

H.Péter\Szhely
(#) kurtyka hozzászólása Feb 23, 2009 /

Sziasztok! Szereztem egy LG Studioworks 773N típusú 17" monitort. A problémám az lenne, hogy hiába nyomom a menü és akármelyik gombot rajta nem jön be semmi. Eleinte a gombokat se bírtam nyomni be voltak szorulva aztán szétszedtem és az idők során annyira meghajlott a lemez hogy a képernyő súlya elhúzta igy feszült folyamatosan. Most már be lehet nyomni és semmi reakció. Valakinek valami ötlet? Amúgy a drivert felraktam, ez még analóg régi fajta monitor szerintem nem szoftveresen oldja meg a menüt. Előre is köszönöm a válaszotokat! Ja és bocsi hogy ide írok ugyan ez nem piros szín hiba, de jobb témát nem találtam
Üdv: Kurtyka
(#) (Felhasználó 35255) válasza kurtyka hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Elsősorban derítsd ki, hogy normális kontaktusa van-e a nyomógomb-panelnak a gombokkal és csatlakozóval, másrészt nem értem, hogy miért analóg, mivel OSD IC-s és nyomógombos a monitor, nem pedig potméteres a beállítása!
Tehát úgy értelmezem, hogy nem is hajlandó bekapcsolni a monitor! Volna egy kérdésem, mégpedig, ha bedugod neki a 230V-os csatlakozót hátul, akkor hallassz-e valami hangot a monitorból (pl.: kisebb elektromágneses zaj, relé kattanás amit a TCO áramkör ad)?
Ha ezek okésak, akkor folytatjuk a történetet!
(#) Lacca válasza (Felhasználó 35255) hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Szerintem kurtyka úgy értette, hogy nem LCD, hanem katódsugár-csöves. Azok a jó monitorok
Már mindenben van szoftver, különben csak vas lenne.
Szétszerelés után szerintem is a nyomógombtól haladj, gomb kattanás, esetleg mérés digitmultival. Utána a nyákon keress elégést (nagyító és lámpa), fólialeválást. Esetenként ilyen is van.
Sok sikert!
(#) (Felhasználó 35255) válasza Lacca hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

JAja vágom, hogy CRT! Ezért kérdeztem a belső zajokról, hogy felmágneseződés , vagy TCO-s modellnél a demagnetizáló relé kattanása hallatszik-e deGauss-oláskor! Én egy LG Studioworks 575CB tulaja vagyok és már 2x megszivatott.
(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Feb 27, 2009 /

Sziasztok!
Van egy 15"-os tft-m és ha gépre van kötve, akkor is azt irja ki, hogy nincs jel. Mit lehet kezdeni ezzel? Mi lehet a hiba?
Következő: »»   19 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem