Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp
Lapozás: OK   19 / 118
(#) Gory válasza bbatka hozzászólására (») Aug 23, 2006 /
 
Tényleg jól néz ki. Mostmár meggyőztél hogy váltanom kell fotós technológiára.
(#) Slope válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 23, 2006 /
 
Nagyon profi NYÁK lett, már csak szitázni kéne
(#) raron válasza bbatka hozzászólására (») Aug 23, 2006 /
 
Nem olyan drága a fólia. Budakeszin 50 Ft egy A4 -es lap.
(#) MaSTeRFoXX válasza raron hozzászólására (») Aug 23, 2006 /
 
Eléggé lassan haladok az építésével, rengeteg az átkötés, de még ma el szeretnék jutni addig, hogy rádugjam a gépre, és felismerje a programozó, esetleg az LCD-t beüzemelni.
(#) bbatka válasza raron hozzászólására (») Aug 23, 2006 /
 
Nálunk meg 360Ft/db. (Lézer) és 260 Ft/db. (Tintasugaras)
(#) miklosch válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 23, 2006 /
 
Gondolom már mondened megvan az összerakáshoz, úgyhogy megkérdeznék, hogy kb mennyiből hozod ki? Érdemes belevágni a projektbe?
(#) Norberto válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 23, 2006 /
 
A kutya meg a macska!!! Ez totál olyan, mintha valóban gyárból jött volna ki :yes:

Talán onnan is jött ki?

MaSTeRFoXX-labor...
(#) MaSTeRFoXX válasza miklosch hozzászólására (») Aug 23, 2006 /
 
Sziasztok!
Ma elég sokat haladtam vele. Az összes passzív alkatrész belepakoltam. Voltak gondok vele az elején, pl zárlatos volt valami, pedig csak az avr volt benne, azt hittem hogy kinyírtam az AVR-t zárlatvizsgálóval, de a végén jó lett. Ezután gondoltam, hogy az LCD-t is bele kéne rakni, ezért beforrasztottam a szükséges Via-kat. Megírtam hozzá a programot, beklapcsolom és nem megy tekerem a kontraszt potit, semmit sem változik a kép. Nem tudtam kifehéríteni az összes pixel, sőt egyáltalán semit sem csinált. A poti végállása körül elkezdett sípolni a kijelző és felment az áramfelvétel. Kikapcsoltam az egészet, zárlatvizsgálás, és kiderült hogy a kontrasztfeszültség a GND-vel össez van kötve a maratás hibája miatt. Alig találtam meg olyan kis hiba volt. Miután kikapartam elindult!

Az AVR-t egész könnyen be sikerült forrasztani, pedig forrasztópasztám se volt

Idézet:
„Érdemes belevágni a projektbe?”

Azt még nem tudom, majd kisül belőle valami.
Sajna az utánaépíthetőséget korlátozni fogja az hogy van benne néhány minta IC. Az LTC6903 az oszcillátor, meg a max477 az analóg részben. azért bátorkodtam mintát kérni mert égen földön nem tudtam beszerezni őket
Idézet:
„kb mennyiből hozod ki?”

Még nem számoltam össze, benne lesz vagy 30eFt

Norberto: ez házi-gyári
(#) G-Lex válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Húúúú
Minden elismerésem a Tied Masterfoxx
Nagyon szép lett!

És a többiek hogy állnak? van már valami?PIC-cel snki nem csinálja?

Amúgy mennyibe kerül egy ilyen gép boltba?
Látom 30e körl van a Tied. Amiből indult a topic az kicsit olcsóbbnak nézett ki
(#) bbatka válasza G-Lex hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Én PIC-el csinálom. Egyenlőre egy nagyon egyszerűt. A PC-s programot írom hozzá. Nemtudom mikor lesz kész. Aztán ha elkészült akkor folytatom a jóval bonyolultabbat. Persze aztán utánna lehet hogy belevágok egy olyanba , ami konkurenciája lehet a nagyobb gyártóékkal. Minden csak az alkatrészek beszerezhetőségének kérdése. Ez utóbbihoz kellene találnom egy olyan 16bites v. 15bites számlálót, ami legyalább 100Mhz-es órajellel hajlandó müködni. Optimista vagyok.

Az egyszerűsített verzióm azért még belefér az olcsó kategóriába. Lásd jóval előrébb. Hibás a számláló rész programban ! Egy 16bites 64KB-os memóriával jó lenne, csak az a baj hogy a 32KB-os 15bites. Most javítom. Sajnos a plusz utasítás miatt lassabb lesz. max. 500khz lesz az órajel.
(#) Báddzsó válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Én is megpróbálok egy 1*ű szkópot csinálni. PC-hez , 1MHz-es lesz, 8bites, sorosportos, saját pc progival, ha minden igaz kijön 3eFtból..., eddig kész vagyok az elképzelésekkel, már csak a tervezés, alkatrész beszerzés, kivitelezés, összeszerelés, progiírások, hibakeresések, hibajavítások, befejezés van hátra már rendeltem hozzá cuccot, (sample ) maximtól.... Ha kész lesz , és müxik, nagyon örülni fogok, majd felrakom ide a dolgokat róla, hátha érdekel valakit.

MaSTeRFoXX miért nem érintőképernyősre csináltad? rondák rajta a gombok.
(#) MaSTeRFoXX válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Üdvözlégy az oszcilloszkóp építők klubbjában
Érintő képernyő? Elég volt ezt az LCD-t megvenni
Most ott tartok, hogy a gombokat hosszas küzdelem után beüzemeltem, mivel elfelejtettem beforrasztani a via-kat, ezért 1 órán keresztül szenvedtem vele Beforrasztottam az LTC6903-mat, meg az egyik 4040-es IC-t. Szépen működik a frekvenciaosztás. Most a menüképet megrajzoltam paintben, és azon fáradozok, hogy rajzoljak egy téglalapot amivel az ikonok körül lehet mozogni, azuán megírom a programot az ltc6903-vezérlésére
(#) Gory válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Helló!

Én pont egy ilyen szkópot építek mint amit tervezgetsz. 1Mhz, 8 bites, soros port, 32KB memória, saját PC progival És a 3 ezer Ft is stimmel. Ott tartok hogy kész a PC programom nagyvonalakban, meg a digitális rész is. Párszáz hozzászólással előrébb van róla kép Tudok már adatot küldeni meg mintavételezni. Most az analóg szekció van hátra, meg utána még az AVR és a PC szoftver csiszolgatása. Persze a soros adatküldéssen még javítok mert olyan 2-3% adat elveszik mikor átküldöm PC-re. Meg az elő és utótrigger állítását is még finomítani kell majd.

Amúgy igazad van, szerintem is kicsit csunyácskák a gombok, de biztos strapabíróak.
(#) bbatka válasza Gory hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Szerintem meg jól néz ki.

MaSTeRFoXX, amúgy honnan szerezted ezt a jumper tűs aljzatokat? Vetted vagy bontott?
(#) MaSTeRFoXX válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Legalább Te egyetértesz a gomb ügyben velem. Ilyen volt, praktikus, színes. A 2 sárga a jobbra/balra gomb, a piros az Enter, a zöld az az Esc. Meg tök egyszerű belefogatni a dobozba, csak egy 12mm-es furatot kell neki fúrni.

A tűs aljzatot vettem. Tüskesornak hívják, egy sorban van 40 tű, kb 60Ft, és lehet tördelni, esetleg veszel 2 sorosat, de olyat most nem kaptam. Létezik belőle 90fokos is
(#) bbatka válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Basszus! Én meg nekiálltam kiforrasztgatni egy 486-os alaplapból. Nem gondoltam hogy kapható.
(#) Norberto válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
A hivatalos neve BERG-tüskesor.

Nekünk van belőle itthon egy zsákkal, főként 2sorosból...akinek kell pár szál belőle, szóljon, küldök postaköltség áráért (azaz majdnem ingyen)
(#) bbatka válasza Norberto hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Nagyon rendes tőled. Köszönöm az ajánlatot.
Ha tényleg ilyen olcsó akkor célszerűbb megvennem, mert nem sok kell belőle. Meg téged sem terhellek. De ha mégsem sikerül kapnom nálunk, akkor kereslek.

Úgynéz ki az egyszerűsített szkópom programja végre jól müködik. A számláló mostmár 15bites. PIC16f877a-val a mintavételi órajel 227272Hz.
Csak azt nem értem hogy miért 3x32767Bytot küld a PC-re. A szimulációban minden tökéletes.
(#) gtk válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 

MaSTeRFoXX gratula! Es a tobbi szkop epitonek is!
Ha mar az elmeleti oldalaval tiszatban leszek,akkor en is belevagok egy epitesebe.A PC -s progit Linux ala szeretnem irni,azzal ugy gondolom nem lenne gond.
Ha valaki tud egy ertheto anyanyelvu leirast a d.szkopokrol kerem ossza meg velem is!
Udv all!
(#) bbatka válasza gtk hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Egyenlőre nem tudok, de az elvét majd leírom a cikkbe, ha elkészült.
(#) gtk válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 


(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
PC-re lekértem 1000 mérési adatot kb. fél perc volt. 32KByte-nál ez 16 perc ! Hát ez se lesz gyorsasági világbajnok. Csak szoftveres USART-ot tudtam használni, mert a hardveres USART lábakat fel kellett használnom másra. A szoftveres USART meg 9600bit/s max az összes fejlesztőkörnyezetben. Mondjuk nagyon lassítja az átvitelt az a sok plusz utasítás amit azért kellett bele írnom, mert elrontottam a lábszámozást.
(#) Báddzsó válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
sebbességgel kapcsolatban lenne egy kérdésem, elméletileg pic usart-ja tudja az 625kbit/secet, meg ez a ft232 csip is müxik 1MBit/seccel. ezt már valaki kipróbálta?, mert ha tényleg müxik a piccel az 625kbit/s és a ft232 drivere is támogatja és program is írható ami 625kbit/s es sorosportot kezel akkor 32kbájt fél sec alatt átficcen a pcre. ami elég jó szerintem.
?
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Mégsem az átvitel ilyen lassú. Adatok vesznek el. Lehet hogy letiltottam a buffert. Na mindegy majd holnap mert most kezdődik az OCC.
Még nem próbáltam, de szándékomban áll. Vettem is IC-t, de azthiszem először 18F4550-el fogok USB-n próbálkozni.
(#) Báddzsó válasza bbatka hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
én is megpróbálnám a pices usbt, de eddigi infóim alapján ahhoz hülye vagyok... vagyis minél több infót gyüjtöttem róla annál bonyolultabbnak tűnik, ( bár anno piccel is így voltam..) vb-ben sem tudok progizni, vagy valami komolyabb nyelvben,( (freebasicet nyomom =qb kompatibilis)
egyébként hibát nem ír ki freebasic mikor 625000bps- en nyittatom meg vele a comportom, pedig az csak 128000-et tud...
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
na: virtuális sorosporttal (HW virtual serial port) freebasic működik 625000bit/seccel. amit a HHD free serial port monitorral figyeltem (hasznos progik, azért írtam le a nevüket:yes: )
(#) Gory válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Ez a freebasic micsoda? PIC fejlesztőkörnyezet? Érdekes ez a 625000bit/sec, szerintem kevés program támogatja ezt az adatsebességet. Ha saját programot írsz, akkor pedig nemárt ha tudod hogy fogod venni ilyen gyorsasággal az adatot. Én ATmega16-ot használok a szkópomban 16Mhz-ről járatva, és ehhez fogok egy FT232-t hozzábiggyeszteni. Elég jól vágom a 18F4550 USB-t kb 3-4 hónapot áldoztam rá. Ha gondolod keress visszább, kb 100 hozzászólással ezelőtt elég sok dolgot írtam meg töltöttem fel az USB-ről, szerintem érthetően magyarul, de látom már nagyon ideje lenne valahova a főoldalra kitenni.
(#) Báddzsó válasza Gory hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Idézet:
„Ez a freebasic micsoda? PIC fejlesztőkörnyezet?”
freebasickel pc-s progikat lehet írni. (írtam is, hogy quickbasic komp, na mind1.. )

Idézet:
„Ha saját programot írsz, akkor pedig nemárt ha tudod hogy fogod venni ilyen gyorsasággal az adatot.”
nemértem, hogyne tudnám, ft232 tudja, pic tudja, usb tudja, freebasic is tudja. innentől kezdve np.

Idézet:
„Én ATmega16-ot használok a szkópomban 16Mhz-ről járatva, és ehhez fogok egy FT232-t hozzábiggyeszteni. Elég jól vágom a 18F4550 USB-t kb 3-4 hónapot áldoztam rá.”

akkor miért nem azzal csinálod???

néztem azokat is amiket felraktál már régebben.
(#) MaSTeRFoXX válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 24, 2006 /
 
Sikerült addig eljutni, hogy a menüben az ikonok körül tudok egy négyzettel mozogni. Most írok delphiben egy programot, amivel az LTC6903-hoz lehet a frekvencia értékhez adatot számolni, amit meg majd el kell küldeni az ic-nek

menu.gif
    
(#) bbatka válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 25, 2006 /
 
Segítségre szorulok. Adjatok tanácsot légyszí. Egy program sorosport kezelő részével 9600bit/s sebességgel 3perc 20s alatt átér a PIC-ből a PC-re 98304Byte adat. Leesett végre hogy miért 3x annyi mint a memória tartalma. De nem ez a problémám. A problémám az hogy 5000Byte-nyi adatot a VisualBasicben lévő Comport használatával 2 perc alatt veszek. 10000Byte-nál meg már a végtelenségig nyúlik az idő. Nem értem . Próbálkoztam az InBufferSize méretének (350-35000) állítgatásával. Az eszközkezelőben is állítgattam a buffer méretét, de semmi hatás.
Következő: »»   19 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem