Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rádió táp
Témaindító: csikosgabi, idő: Aug 25, 2006
Témakörök:
Sziasztok.Szeretnék építeni egy tápot a rádiómnak.
Műszaki adatok: 13.8volt és legalább 5amper tudtok valami kapcsolást ajánlani?azt nagyon megköszönném!!!!!!
5A!? milyen rádió az?
autóba való, vagy peddig vmien tda.. 2*2x W-os sztem..
[link=http://users.otenet.gr/~ahisrod/power_supply_13_8V_5A_with_LM338.htm]http://users.otenet.gr/~ahisrod/power_supply_13_8V_5A_with_LM338.htm[/link]
Sztem ez adó(-vevő) ... (Gabi! Hol forgalmazol? Van vizsgád is?)
hello.
5 A? minek ahoz annyi? bár én nem vok benne szakértő meg nem is tudom h milyen rádióról van szó de 5 A még egy erősítőnek sem kell. azzal már majdhnem lehet heggeszetni. de ha mindenképp kell az a 5 A akkor itt egy kapcs rajz ne felejts elé tenni egy puffer elkót (4700µF /35V bőven megteszi ha nem raksz elé nagy trafót de ha mégis akkor inkább 50V-osat de a trafó fesze nem lehet nagyobb mint 34V/1,41) meg graetzet mer akkor mehet a p...ba jah és uttánna sem árt a pufferelés pl 1000µF/35V graetznek én 20A-eset raknék be és szerelnék rá hűtést is! apropó hűtés! a bd246-nak és a uA7812-es icnek is kell a hűtés de a tranyónak végképp. annak nagyot rakj fel és lehetőleg elektromosan szigetelve a bordától (csillám lemez). ez ugyan 12 V-os lesz de ha a 7812 föld lábát egy 2V-os zenerrel záró irányban kötöd a földre akkor durván 14V-od lesz. A vulgáris szavak használata kerülendő!!!!
tévedtek cb-rádió
Légy szíves, és kerüld a vulgáris szavakat a hzzászólásaidban! Sokakat, sokszor, sok helyen figyelmeztettem már erre! Ez egy nyilvános fórum, ahol ez a fajta megnyilvánulási mód nem megtűrt!
Köszönöm!
igen adó vevő cb rádió és a tápot csak én csinálom nem nekem lessz
ezer köszönet.Ez tökéletes lessz!!!!!!!!!
ja és hogy lehet kézibeszélő helyett valami álló mikrofont csinálni a cb-rádiónak adásgombal meg minden?????
köszi
Ha RF adó mellé akarsz tápot akkor 1 2 db 10-100 nanót rakjá be hidegíteni is a tápot ne csak mikrós kondival !!!
Táp IC ki/be menetei köré 10-100 nanó ... kimeneti mikros elkóval párhuzamosan. kerámia vagy stiroflex kondik ... No meg 1 fojto tekercs a kimenetre .
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni hogy hogy tudnák asztali mikrofont építeni cb rádióhoz.Jó lenne ha erősítős lenne de meg elégszek egy sima ki cb mikivel.Köszi előre is
Üdv.:csikosgabi |
Bejelentkezés
Hirdetés |