Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Abba amúgy neon van áramoltatva egy palackból a koronához. A palackig világított egészen, és rázott is a palack
![]()
Bővebben: Link
Rövid videó.
Üdv!
Sikerült működésre bírnom a teslám kb: 30 cm-s szikra és levegőnyűszítés! ![]() Köszi
Valószínűleg a szekundereddel lesz a baj.A kép alapján szigetelési problémára tippelnék.Ködös nekem az a 30cm..
Félreértés elkerülése végett írom,csak azért ködös,mert nem láttam működés közben.Tegyél fel képet róla,miközben szikrázik,úgy könnyebben segítünk.
![]()
a szekunder alján csak egy nagyobb átmérőjű PVC cső van, gyakorlatilag itt semmi funkciója nincs, csak egy előbbi konstrukció miatt maradt rajta
ok. Holnap teszek fel róla képet működés közben is.
Köszi a segítséget ![]()
Mit tekertél a szekunderre? Bármi is az, szedd le róla.
Az a 4 menet primer így elsőre szerintem kevés is lesz. Ha a kondibankod nem fog felrobbanni hamarosan, akkor szerencsésnek mondhatod magad. Mik a számított paraméterek?
a csévetestet lakkoztam majd a tekercselés után megint lakkoztam, illetve vastag cellux réteget tekertem rá, amit mára megerősítettem, de a szikra elsősorban maradt az oldalán, ha a toroidhoz földelt fémpálcát közelítek akkor a toroidból is szikrázik. Miért robbanna fel a kondibank?
Kérdés ilyenkor az,hogy a vastag celluxréteg alatt,vagy felett szikrázik-e
![]()
Cellux nagyon rossz ötlet volt. Azt szedd le. A kondibankod kicsinek tűnik, jóval többet kellene sorbakötni a kis fóliakondikból szvsz.
Ha a toroidon nincs szikra, azt jelenti valamit elszámoltál. Mik a számított paraméterek?
a kondibank 21db 1000V-s 220 nF-s fóliakondi sorbakötve a wintesla szerint a trafómhoz (6 KV 25 mA) pont elegendő, mert a csúcsfeszhez képest kb:2,5-szer van túlméretezve illetve a wintesla olyan 12 nF-t számolt a kondiknak nekem most kb: 10,4 nF a kondibank. Amekkora szikra kijön az oldalán az tökéletesen mutatna a toroidon
![]()
a toroidot műanyag szorítóbilincscsel rögzítettem és az egyik lyukon bevezettem a toroid belsejébe a szekunder végét majd ott rögzítettem. szerintem a cellux felett szikrázik de alig hagy nyomot. mára rátekertem mégegy réteg szigetelőszalagot is. úgy teszteltem, hogy egy laposelemet és egy Ledet használtam és világított a Led az RF föld és a torid között
1kV és AC vagy DC-ben? Az 1kV-os fóliakondik AC-ben csak 630V-ot bírnak. Celluxnak az a szerepe, hogy tönkreteszi a szigetelést. Sztatikusan feltöltődik, és orrba-szájba szikrázik a szekunder. Előbb utóbb a tekercselést is kinyírja. A másik dolog, ami okozza a felületi szikrákat a túl szoros csatolás. De geometria alapján nálad szerintem nem kell számolni ezzel, hacsak a szekunder alját nem raktad a primer tekercs síkja alá. A primer menetszámot a csatolást miatt kellene növelni, de csakis azután, hogy a celluxot leszedted.
leszedtem a celluxot, most csak lakkréteg van rajta továbbra is szikrázik az oldalán kicsit most más jellegű a szikra vannak egyes pontok ahol erőteljesebben, megsérűlhetett a huzal szigetelése? vagy apró cellux maradványok ha így folytatja lehet hogy tekerek egy új szekundert
Emled feljebb a szekundert, el fog múlni.
kicsit feljebb emeltem sajnos minden, maradt a régi, szerintem tekerek egy új szekundert, :no:
Addig kell emelni, míg el nem múlik. Ha mindenhogy szikrázik, akkor tényleg rossz a szekunder szigetelés.
Emelés közben lakkozd..
![]()
Hali!
Collector!Láttam,hogy próbálkoztál lefordítani a VTTC FAQ-részt a stevehv.4hv.org oldalról.Mire jutottál?engem a VTTC-matekja rész izgat a leginkább.Van egy csomó számítás,a szöveg egyenlőre homályos.Lassan el kell kezdenem méretezni a cuccost. HV72 van magyar WinTesla?
Ez volt egy 3 éve talán? Nem emlékszem már nagyon rá.
valamelyik fórumon találkoztam vele be volt linkelve egy kép róla, de sajnos már nem tudom hol volt
Villértnél milyen árak vannak? (Tekercselőhuzal)
Ricsi!Mizu?
Manapság a réz kilónkénti ára 3700 forint körül mozog. A villértnél is.
Nem is olyan régen még 500forint volt kilója.
Ma gazdagabb lettem egy jópofa 50kW-os trafóval. Teslához talán jó, beüzemelni itthon nincs sok esély, csak töredék teljesítményen.
Bővebben: Link Bővebben: Link Súlyzózni is lehet vele, 270 kiló, aki bírja..
Utólag megnézve, súly, és felépítés alapján inkább 75kW lesz ez.
![]()
Kíváncsi lennék a belsőségre..Ez egy röntgentrafó akar lenni?Elfelejtettem szólni,bár pontos egyeztetés híjján remélem nem vártál a Hévnél.(csak nem)
Ez a hetem ilyen,megígértem Zellernek is,hogy megkeresem,egyenlőre abból sem lett semmi.Annyi dolgom van,hogy nem jutok a projecthez.Már nem is egy MOT kell,hanem kettő,de azt meg hogyan hozom el kézben... ![]() Ahhoz a 270kg-hoz nem árt egy kisebb targoncát installálni a gépszörny alá.Vagy ipari görgőket,és lehet tologatni. ![]() Na jó,azért pár cuccot sikerült beszereznem VTTC-hez,gyártottam tartókat is a nagyfesz kondiknak,méregettem,beszerváltam 4db pofás kereket VTTC alá,lehessen tologatni..de erre a hétre kb ennyit tettem le tesla ügyben.. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |