Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor szerinteted inkább 8 ohmos hangfal kéne?
Erősítő: 6ohm Hangfal: 8ohm
Erősítő: 8ohm Hangfal: 8ohm Erősítő igénybevétele: 1-szeres Erősítő: 8ohm Hangfal: 4ohm Erősítő igénybevétele: 2-szeres Erősítő: 6ohm Hangfal: 4 ohm Erősítő igénybevétele????? Erősítő: 6ohm Hangfal: 8ohm Erősítő igénybevétele????? szal rá lehet kötni a 6 ohmos 80 wattos erősítőre azt a sal hangfalat ami asszem 150 w és 8 ohm amúgy nem 4 mert el van írva(ezt onnan tudom mert egy ismerősömnek ugyanolyan van és az 8 ohmos)
annyi pénzért építesz jobbat... szerintem
lehet egy kicsit értetlennek tűnök de biztosra akarok menni hogy nem lesz semmi baja se a ahngfalnak se az erősítőnek ha összekötöm
csáá
6ohmos erős.re 8om simán 6ohmos erős.re 4 ohm 1,5 szeres igénybevétel a somogyiba majnem mindenből 2 szériát csinálnak 4 és 8 ohmosakat szal nem tuti hogy az ami neked van 8ohm... mérd meg multiméterrel lol csá
szal a 80 wattos 6 ohmos erősítőre rá lehetkötni a 150 wattos 8 ohmos hangfalat? és ha 4 ohmos a hangfal akkor is?
8 ohmot bátran pakolhatod ugyse fog olyan hangosan szólni mint a gyári 6 ohm (észrevenni nem igen fogod) ....
ha meg 4 ohmosat rádobod akkor sincs baj amíg nem hajtod szét.. ha meg van az erősítőbe hővédelem akkor semmi akadálya hogy rárakd (csak ne tekergesd fullra a cuccot ) nekem a gyári 6 ohmosak vannak sorba a videoton 4ohmosakkal... ennyi de elég jól szól azaz épphogy elég jól én sem akartam csak natúrba 4 ohmosat rárakni (meg mi lett volna agyári dobozokkal porosodtak volna ) de báttymnál 4 ohmos 150W szub van egyik csatin ami szintén 6 ohm és semmi baja
"megdöglött a bíró lova" :nyes:
helyet a tda7265 ic egyik fele... napokban olyan gyengén szólt a Life's Good hifim(2*40W(zenei) 6ohm a hangfal lásd lomex 13cm-es hangszórója, mert olyan van benne! 10000%-k.). Először azt hittem a bemenő jel vezetéke tört meg, de :no: , akkor talán a hangfalé, de azé se .. így gondoltam, hogy az ic röppent , csak mikor? lehet h a sok Club Mix-et nem szereti az ic de az ic-é másik fele ami még "szól" az sem szól olyan jól már... majd bele mászok vmikor, hagyott -e nyomot kicsi kormot üdv
hello lene egy kérdésem van egy kiso pa 200 Q erősitőm mindig elszálben a csőves biztositék a betápnál az erősitő panelon nemtudjátok milehet a baja.megkőszőném a segitséget!!
Megfelelő értékű bizti volt?Egyből kiveri?
igen meg felelő volt bene aszem 3,15 voltbene és akkorát is tetem bele.egy ből bekap csolom duranás és kész!!!szerinted?????
ez így kevés, szed szét,dobj fel képet róla!, nézd meg a végtranyókat.. keres hozzá kapcsrajzot, ha nem csak a végtranyák mentek el..
üdv
Akkor szerintem 90%,hogy a végtranzisztorok mentek el meg még egy két passzív elem vele eggyütt
2n-s tranya nettó 200ft
bd-s tranya nettó 100ft sztem mérjél meg mindent a paneleken.. mielött újra probálod..(csere után)..
Akkor nézesd meg valakivel aki már javított ilyesmit mert sok buktató van egy tranzisztoros erősítő javításában! Sokba kerül a tanulás,meg a panel sem igazán bírja a sok forrasztgatást főleg pillanatpákával oszt elszenesedik!
a boltban azt mondták hogy ők csak ugy csinálják meg hogy ki cserélik a panelt és kés(kb 25 ezer lene)amásik hejen meg azt mondta a eledo hogy nem foglakozik ijenekel.
Valami ismerős műszerész vagy tv szerelőt kérdezz meg inkább!
szed szét, és állj neki méricskélni, ha vmit nem tudsz kérdez ezért van a fórum! és kész.. ha méricskélsz attól baj nem lesz! én sztem...
ne áram alatt mérj és a táp kondikat süssed ki ellenállással, mert meg tud csipni frankón... :yes:
Sziasztok.Szeretném ezt az erősítőt megépíteni(mellékelve).De lenne egy pár kérdésem előtte.
1.A 14volt bemenetnél van egy elektrolit kondi.az értéket látom de hogy milyen farádos azt nem látom. 2.hogy - hova kell csatlakoztatni azt a vp-t meghogy mi az a diagn kimenet. kössz előre is
Hová mellékelted mert itt nincs!
hello. van valakinek tapsztalata tda1514-es végfok ic-vel kapcsolatban? vagy van aki épített belőle erősítőt és müxik? szükségem volna a nyáktervre és a kapcsolási rajzra ha nem ugyanaz volna a kapcs rajz mint az enyém
megcsinálnám magam is a nyák tervet, nem azzal van a baj hanem azzal h mivan ha elba**ok vmit?! vagy az is jó volna ha van valaki aki kapcs rajz alapján megcsinálná nekem a nyák tervet ha szépen megkérem rá előre is köszi
adatlap letöltése a legjobb módszer a tutira működő kapcsolási rajz beszerzéséhez KLIKK
tökre nem bonyolult egy kapcsolás max annak látszik.. de sztem nem látszik annak 10-15 kis alkatrész az IC körül... papír, ceruza párszor rajzold le és nem rontod el a nyákot "mivan ha elba**ok vmit?!" a hibáiból tanul az ember:yes:
[link=http://www.electro-dan.co.uk/electronics/tda1514.html]http://www.electro-dan.co.uk/electronics/tda1514.html[/link]
1 kis segítség az elinduláshoz...:yes:
Hellosztok! Van egy kapcsrajzom... Ez egy elég ,,primitívnek" tünő rajz. azt szeretném kérdezni, hogy milyen a hangja ,mennyire müködőképes és kibírja-e a +-12,5V-ot? Segítségeteket előre is löszi: Hurka
Csinálj egy tda2030-ast az jó lessz 12,5v-ra is.Ennek neki se állj szerintem!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |