Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   385 / 1679
(#) Action2K válasza jandark hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Szép kis darab! :kalap: Ez a mondat megadta nekem a választ, hogy miért érdemes külön fejhallgató erősítőt építeni:
Idézet:
„egy átlagos fejhalgatókimenettel ami legtöbbször a hangszórókimenetrőli ellenálásról él,,teljesen más,,érzik hogy önálóan valósitja meg a fejhalgató ellátását..”


Idézet:
„Bizony mig meleg addig müködik”

Csak el ne szálljon belőle a működtető füst!
(#) jandark válasza Action2K hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
(#) SzervízMacska válasza jandark hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Ezt nagyon jól megcsináltad! Egy dolgot hiányolok: a hálózati biztosítékot. Már csak a mérőfüst megakadályozása miatt is. Továbbá nem látom, hogyan oldottad meg az érintésvédelmet, mivel védőföldelése az nincsen... Egyébként maximális respect!
(#) dbase válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Multkor olvastam, hogy 10 vagy 20W fogyasztás alatt nem kötelező a biztosíték.
(#) SzervízMacska válasza dbase hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Ez érthetetlen számomra. Ha bármi miatt rövidzár keletkezik, mennyi lesz a húsz W-ból?
(#) llaci56 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Értelemszerűen több, de erre ott van a hálózati biztosító.
(#) Attila86 válasza jandark hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Üdv.!

Tetszik a nyák szimmetriája. Ügyes!
Nem kritizálásként, de az 50Hz nem hallatszik át az előerősítőbe? Mert a trafók nagyon közel vannak az elektronikához, semmi árnyékolás és még nagy vezetékek is fityegnek a dobozban. Vagy ezek belső árnyékolással rendelkező trafók?
(#) Action2K válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Nulla Watt! Miután leégett a kábel, elszállt a működtető füst, s leoldott a lakás kismegszakítója. De ha belegondolunk a dugasztápokban sincs biztosíték. Viszont, a jobbfajtában van hővédelem.
(#) didyman válasza jandark hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Érintésvédelem a dobozon belül van?
(#) jandark válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Köszi szépen!
Elsősorban a doboz lehetőségeire hagyatkoztam,adott volt a kitörésgátlós 2eres kábel,,végülis bármikor lecserélhető 3eresre és a védőföld is a készülékházra csippenthető,,aztán a biztin is töprengtem,de Tibor irta hogy a trafókban levő bizti kiold bármi van,, aztán efelé hajlottam,,utólag is korigálható bármikor igény szerint,ill szintén jó ötlet lehet ledet tenni az előlapra....
(#) jandark válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Szia!
Elsősoron köszönet a tanulmányaidért
A vasalós tananyag elsajátitása utáni projektek ezek,,
No,a trafók árnyékoltak és alig hallani hogy élnek(ami erre utal csak az hogy meleg van belül)kisebb álatkáknak is jó fészekrakóhely
A vezetékek elvileg jó minőségü bontott erősitőé amit kis hanyagságból nem vágtam rövidebbre,,viszont a forrasztásokat át kell nézni,csináltam magamnak +munkát ugy hogy megigazitottam a kondikat hogy egyenesen áljanak aztán hallottam egy két érdekes dolgot
Megerősitettem a forasztást aztán helyrejött...
Üdv
(#) jandark válasza didyman hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
A védőföld kialakitása a hátlapi kitörésgátló megfurásával jár...egyenlőre igy üzemeltem be,,aztán nemsokára megalakitom
(#) didyman válasza jandark hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Nono. A trafóban nincs normál biztosíték, ami rá van szitázva, az az ajánlott biztosíték mérete és ami valóban van benne, az egy hőbiztosíték! Ha lenne is benne, akkor sem érdemes arra hagyatkozni, nem igazán okos dolog amiatt kidobni egy trafót, mert nem védjük megfelelően és a beleöntött, nem cserélhető védelem int be.
A hálózattal táplált pontokat (panel, csoki) mindenképpen szigeteld egy megfelelő prespándarabbal például, ne csak a levegő legyen azon a fél-egy centis közön.
(#) didyman válasza Action2K hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
...És akkor a trafó főljön meg, szenvedjen ki, majd dobjuk el. Hümm.
(#) didyman válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
És addig mi van? Ha épp 3A-t húz ki a hálózatból, akkor a dobozkán majd a 600W szépen elhevíti a környezetét és tüzet okoz? Nekem egy ilyen "ajánlás" nem egyenlő fogalom a tűzvédelemmel (ehhez persze a 10-20W is több, mint elég) és az eszközök védelmével kapcsolatos nézeteimmel és tapasztalataimmal. Olyan ez, mint a készülék kapcsolója nem szakítja meg a tápellátás primer körét. Én azért szeretem megszakítani, ha nincs rá szükségem, ne fogyasszon, ne környezetterheljen, ne használódjon. Van egy mestereszköz, elég, ha az eszik, meg az asztali óra.
(#) Action2K válasza didyman hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Persze, senki sem a saját ellensége, pláne, ha ehhez a zsebbe kel nyúlni egy új trafó miatt. Nem úgy, mint a gyártóknál.
(#) jandark válasza didyman hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
KÖszi a helyesbitést!
Én is a hőbiztire gondoltam :yes: alul a hálózati rész mügyantával be lett vonva igy ott szigetelt,,aztán a csoki nem odavaló,csak az első próbák végett..
Mindenképp teszek rá 3eres hálókábelt,lessz védőföldje,és olvadóbizti mindenképp,,már csak az lessz kérdéses hogy a bizti,hátlapra vagy bentre fér el majd..
(#) Action2K válasza jandark hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
A hátlapi becsavarozhatós foglalatost ajánlom, könnyű utólag beépíteni. Az angolok még biztonságosabbra tették a rendszert, ők már a villásdugóba építették bele a biztit, így még a megtörött, zárlatos kábel sem okoztat problémát.
(#) jandark hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
A ki-be kapcsoló gomb szintén hasznos dolog,,valószinüleg nagyobb dobozba való át rakás lessz később,,örömünk közös a családdal
örülnek hogy nem a hangfalakat nyirom,,én pedig végre látom értelmét a fejhalgatózásnak...
(#) jandark válasza Action2K hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Végülis van egy marékkal kisebb nagyobb,,megnézem a lehetőségeket,,ui:régen volt egy angol scott márkáju erősitőm abban is volt ilyen már emlékszem rá
(#) Slope hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
Ennyit offolni...
(#) Báddzsó hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
Sziasztok!
Csak, hogy én is mutassak valamit mostanában, megmutatom nektek a 2 relés infra vevőt, amit
megrendelésre csináltam.
A belső nyák egy átgányolt szintén általam tervezett időzítő áramkör. 12F675 dolgozik benne egy tsop2236-tal.
Hogy mire jó? Hát nem tudom, univerzális féle, annak kellett lennie... betanítható, 4 gombbal vezérelhető, sony szabványos távirányítóval. Akár 10A-es dc motort is tud kapcsolni, elméletileg...
A képek nem a legjobbak, bocs.
(#) bbalazs_ válasza Báddzsó hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Szerintem a belsejet ne mutasd meg a megrendelonek. Ha megis kinyitja, akkor mondd azt, hogy ez az uj 3D kapcsolastechnika, amit tulajdonkeppen nem is lenne szabad latnia, mert meg szabadalmi eljaras alatt van.

Egyebkent ha jol mukodik, akkor ugyes voltal!
(#) Báddzsó válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
hehe igazad van...
úgy terveztem, hogy csak a fejlesztés megy ezen a nyákon, de már nem volt kedvem újat tervezni, meg marni, meg ha a reléket nyákra rakom akkor nem fér bele a dobozba. Majd ha sorozatgyártást tervezem, akkor majd szebb lesz..
(#) sny válasza jandark hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
felesleges a védőföld, a transzformátor nagyfeszültségű részeit illik elszigetelni (plusz szigetelőlemez a doboz és a nyák közé)
A csokival sincs semmi baj, csupán nem esztétikus.
Sőt, jobbat mondok, második érintésvédelmi osztályba tartozó készüléket ráadásul tilos földelni.

Második érintésvédelmi osztályba tartozó készülékek megerősített szigeteléssel kell h rendelkezzenek, lásd: kétszeresen szigetelt kábel, és amit említettem.
(#) jandark válasza sny hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Elszántam magam és előkotortam azt a dobozt amit kb egy hónapja vettem ugynerre a kapcsira a héten belefaragom és megmutatom a dolgot..lessz rajta pár változás,,egyenlőre nem csigázom fel a lelkes fórumtársakat :yes: de 1biztos amiket irtatok mindent átértékelek
üdv
(#) SzervízMacska válasza jandark hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Abszolút jó ez a doboz. Ha szigetelted a panel alatt, nem kellene piszkálni. Esetleg 1 két áramkörös főkapcsolóval és egy biztosítéktartóval egészítsd ki a hátlapon - így a sorkapocs is feleslegessé válik.
(#) Collector hozzászólása Márc 12, 2009 /
 
ZVS indukciós hevítő. Mondjuk eredetileg sorkimenő meghajtó, de hevítőnek is tökéletes.
Bővebben: Link

Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Ez deszkamodell, még kicsit pofozni kell a kinézetén.
(#) gtk válasza Collector hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
A kapcsolasi rajz publikus?
Csak nem astabil ?
(#) Collector válasza gtk hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Persze, hogy publikus : Bővebben: Link
Több, mint jó ez a kapcsolás, azonban én azt javaslom IRFP260N-t rakjon bele, aki esetleg megépíti, többet bír. Próbálkozom majd párhuzamos kapcsolással, elvileg akkor már 1kW körüli is lehet a teljesítménye. A kondi 0,68µF-2-3µF-ig mehet, illetve a tekercs menetszámát is lehet csökkenteni. Spirálba tekerve lemezeket is lehet vele hevíteni, de ehhez megvan az irodalom, nagyon sokféle munkatekercs kialakítás van. Viszont vízzel kell hűteni a munkatekercset, mert nagyon melegszik.
Következő: »»   385 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem