Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405 - teljes tuning

Témaindító: Takee, idő: Okt 7, 2005
Lapozás: OK   4 / 26
(#) szabi83 válasza lcseh hozzászólására (») Jún 30, 2006 /

Idézet:
„csak a bemenet RCA földje megy a végfok panelére külön ugye”

ezek szerint a trafó gnd-jével nem találkozik??
(#) patexati válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 30, 2006 /

(#) patexati válasza lcseh hozzászólására (») Jún 30, 2006 /

Ha nem kettős szigetelésü a hangforrás pl.pc akkor ha van földhurok nagyon nehéz kiküszöbölni!Ha van több fázis a lakásban akkor érdemes a két készüléket külön fázison üzemeltetni! Próbáld meg sima kettős szigetelésű cd vagy dvd-röl üzemeltetni próba képpen ha nem brummog akkor jó ,ha van brumm akkor az erölködőnél kell keresni a hiba okát!
(#) lcseh válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 30, 2006 /

Egyelőre szerelés alatt áll, tehát egy discmanről hajtom meg. lehet ez az ok? A bemenet földje a panelre megy, gondolom az ott földelve van, hiszen azon végigfut a föld. Az a furcsa, hogy ugye ha nincs rádugva semmi, akkor nem brummog.
Azt tervezem, hogy a trafótól jövő tápot egyszer a Graetz-be kötöm, onnan tovább a kondikra, és külön vezetékkel a panelokra. De nem hinném, hogy emiatt búgna... Az max a minőségen javíthatna nem?
A hangszórók földje sem közvetlenül a csillagpontból megy, ezt is korrigálom majd. De hát azért...
(#) lcseh válasza lcseh hozzászólására (») Jún 30, 2006 /

Átolvastam 23 millió cikket a brummról a neten, és azt mondják, hogy ha bemenet nélkül nem zúg, akkor máshol van a baj, és eléggé veszélyes a védőföld megbontása.
(#) Thom válasza patexati hozzászólására (») Jún 30, 2006 /

Gyártótól függ...
(#) huba válasza Thom hozzászólására (») Aug 21, 2006 /

van egy régebben elkészült quad 405-ösöm, most elövettem. bekapcsolom, probálom egy hangszoroval egyik, majd másik kanálist, gyönyörüen szol. miko elinditom két hangszoroval visit mint álat még bemeneti jel nélkül is.
Van benne koppanásvédö is.
(#) patexati válasza huba hozzászólására (») Aug 22, 2006 /

Valamilyen módon akkor összegerjed a két csatorna!Szoktak tenni a végtanzisztorokhoz alul a beforrasztáshoz egy kis kondit azt nézd meg van e benn és ha van vedd ki az egyik csatornából.
(#) huba válasza patexati hozzászólására (») Aug 22, 2006 /

nem az erösitö részböl jön, ha lecsatolom az erösitö modulokat és jelet adok nekik akko nincs semmi gond a hangszinezö csiálja az agyát. ahogy veszek le a magashangbol ugy erösödik v. viszajön a halhatobb tartományba. ma beteszek neki két csipogo nélküli hangszorot, és végigjárok egy piezzoval. emlékszek öt évvel ezelött biztosan müködött azota valamejik kondi lehet megadta magát. én a tápra gyanakodom de megválik. sajnos a szkopom darabokba hever, nincs idalapja csunya a furész.
(#) patexati válasza huba hozzászólására (») Aug 22, 2006 /

Cseréld akkor ki az elkókat újra!De mindet!Megkíméled magad a további bosszúságoktól.
(#) huba válasza patexati hozzászólására (») Aug 22, 2006 /

hát lesz amit

DSCI0003.JPG

(#) csiga123 válasza Einstein21 hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

Hello!
Hol lehet venni ien erősítő kit-et??
Nekem csak egy 100w-os kellene jó hozzá az lm1036-n-előfok??
Lehet gitárhoz használni??
Mit tartalmaz a csomag??
A táp benne van??
(#) szabi83 válasza csiga123 hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

Idézet:
„Hol lehet venni ien erősítő kit-et??”

pl itt:
[link]http://www.hqvideo.hu/info/hu/kit-1100.html[/link] h.borda nélkül
[link]http://www.hqvideo.hu/info/hu/kit-1100_hv.html[/link] h.borda nélkül, de hangszóró védelemmel
[link]http://www.hqvideo.hu/info/hu/kit-1100b.html[/link] h.borda val
Idézet:
„Nekem csak egy 100w-os kellene jó hozzá az lm1036-n-előfok??”

[link]http://www.hqvideo.hu/info/hu/kit-0001.html[/link]
jó hozzá
Idézet:
„Lehet gitárhoz használni??”

sztem biztos..
Idézet:
„Mit tartalmaz a csomag??”

vedd meg és megtudod, de amugy ált: panel és a beültetendő alkatrészek + 1 építési leírás + kapcsrajz + beültetési rajz..
Idézet:
„A táp benne van??”

nincs benne

üdv
(#) csiga123 válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

Hello!
Pc táprol lehetne üzemeltetni??
(#) szabi83 válasza csiga123 hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

hogyan lehetne... :no:
+-50VDC kell neki 1 táp cirka 6 ezer
(#) Csonty válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

Hali mindenkinek!
Nincs meg valakinek a 200W-os quad kapcsolasi rajza?
Nagyon megköszönném :yes: ha valaki feltenné ide vagy elküldené az e-mail(csonty007@gmail.com) címemre.
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv:Csonty
(#) rónai ernő válasza patexati hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

Akinek gondja van brummal nézzen meg egy denon erősítőt belülről. A minap cseréltem egy PMA 320-as egyik felének végtranyoit (valahogy agyon verték őket ) , majd bekapcs és azt hittem valamit rosszul csináltam , Én még ekkora csendet bekapcsolt bemeti jel nélküli erősítőnél nem tapasztam 45 év alatt.
(#) lcseh válasza rónai ernő hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

Hát a helyzet az, hogy bemenet nélkül, a Quadom sem búg. Ha cstkára feltekerem, és totál csöndben a hangszóróra tapadok esetleg észrevehető. De ha rákapcsolok valamit...
(#) terko válasza lcseh hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

Üdv mindenkinek. Most találtam ezt a topicot. Szerintem a quad nagyon frankó és ami a legfontosabb rettentő stabil végfok. Építettem belőle 100W-os 200W-os darabokat és nyugodtan mondhatom hogy eddig nem sikerült hazavágni. A brummról csak annyit, hogy (szerintem) minden végfokban van egy kicsi. 100%-osan nem lehet kiküszöbölni. Bár attól függ hogy milyen trafót használsz. Nekem a toroid bevállt. Normális házilag elkészíthető előfokot eddig nem találtam. A TDA1534 (aszem) nem vált be. Szerintem bonyolult az IC belseje+sorozatgyártás-> nagy a selejtszám. De ez csak az én véleményem.
(#) rónai ernő válasza lcseh hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

nem akarlak bosszantani , a bemenő jel biztos brumm mentes? Más részről , amikor valamit csatlakoztatsz az erősítődhöz akkor a két földelési rendszer egy lesz . A látszolag hibátlan quad hibáját a csatlakoztatott berendezés hozza ki a fent emlitett közösödés miatt.
(#) rónai ernő válasza lcseh hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

Még egy ötlet : végy kettő darab kb egy méteres általad jóminőségűnek vélt arnyakol kábelt egyik végét zárd le az erősítő bemeneti ellenállásával azonos értékkel majd a két árnyékolást kösd össze mint azt tenne a rá csatlakoztatott bár mely készülék. Így biztos kiderül hol a hunyó , ha minden rendben odabent akkor most is nagy lesz a csend, ha nem .....
(#) lcseh válasza rónai ernő hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

Köszi a tippet, kipróbálom.
(#) terko válasza Csonty hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

Szevasz. Sűrgős lenne? Nekem megvan csak be kellene scannelni. Ha holnapig ráér akkor tudok segíteni. Ha kell a nyáktervet és beültetést is el tudom küldeni.
(#) Moderátor hozzászólása terko hozzászólására (») Aug 30, 2006

Ide tedd fel légyszíves, ne e-mailben rendezzétek!

Köszi
(#) terko válasza (») Aug 30, 2006 /

OK. Akkor holnapra megpróbálom elintézni.
(#) terko válasza terko hozzászólására (») Aug 31, 2006 /

Skacok elég rossz minőségű a scannelés mert eldugva volt valahol a rajz és megviselt. Ha kérdésetek van tegyétek fel nyugodtan. Egyébként kísértetiesen hasonlít a 100w-hoz csak a tápfesz és néhány alkatrész más. Nyákterv pauszon van csak meg azzal kicsit bíbelődni kell nekem.
(#) Csonty válasza terko hozzászólására (») Szept 1, 2006 /

Hali!
ISTEN VAGY!!!!!!!!!!!!!!KÖSZIIIIIIIIIIII!
A teljesítménye érdekelne,hogy 4ill.8ohm-on ugyan akkorát ad le?
Mégegyszer köszi!
Üdv:Csonty
(#) Csonty válasza terko hozzászólására (») Szept 2, 2006 /

Hali!
Átnéztem a kapcsrajzot és egy par dolgot nem tok kivenni:
a c1 az gondolom nem elkó ugye?
a t1,3,4 ; ill. a t2-es tranzisztorok milyenek?
es a d5-ös dióda fölött van egy vonal keresztezés ott nincs csatlakozás a két vonal kozött mint a 100W-os nál?
Ja és a kondiknak milyeneket ajánlasz kerámiát vagy valamilyen műanyagot?
Előre is köszi!
Üdv: Csonty
(#) huhuu válasza Csonty hozzászólására (») Szept 2, 2006 /

Egyszer építettem épp csak kipróbálásra egy quad 405-öt. valakitől kaptam egy félkész gány panelt, amit tovább gányoltam....a táptól nagyon vékony alu kábelekkel, 50voltra méretezett ellenállásokkal, de kb 30 voltrról hajtottam csak meg. És amikor bekapcsoltam szólt, de valami hihetetlen csodáshangon! el sem hittem, annyir sokkal másabb szebb volt a hangja, mint amivel összehasonlítottam, pedíg azzal is nagyon elégedett vagyok(tda7294) de ez valami tényleg csoda volt. Elhatároztam feltétlenűl összerakom profin. összeraktam és olyan szarul szolt, egy csomó ideig válogattam a tranyókat is, de semmi, egyszerűen nem akart olyan szépen szólni. valahogy mindegyik quad kicsit máshogy szól.
(#) terko válasza Csonty hozzászólására (») Szept 4, 2006 /

Hali. Most momentán nincs nálam a rajz (dolgozom). Este megnézek mindent. Egyébként a nyáktervet is bescanneltem csak rossz minőségű. Egy fényképet készítettem kb így néz ki, nyomtatva nem méretarányos. Este küldöm a válaszokat.

IMG_0008.jpg

Következő: »»   4 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem