Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
van otthon egy pioneer cdx-p24s 6 lemezes cd-táram. Szerintetek ezt lehetne vezérelni egy pic 16F84A val? vagy inkább egy 18F4555-el kéne? arra gondoltam hogy egy 2x16 os lcd-t hajtana meg azt 2-3 veretékes kommunikációl látná el jah meg 3-4 gomb.. És szerintetek lehetne mp3-at lejátszani egy ilyen cdtárral? mikéne hozzá? köszi
Szia!
Ha jól értem akkor van egy nem működőképes cd tárad aminek, mondjuk csak a vezérlő elektronikája ment szét és ezt akarod pic-esre lecserélni? Tehát akkor mi kell neked motorvezérlés, ahogy írtad lcd, vezérlő gombok (kövcd előző és még kettő, de nem tudom mire ) és azt hiszem van ebben valmi kontakt kapcsoló ami a tálca pozícióját érzékeli. Tehát akkor a picnek tudnia kell : 2 i/o láb a motornak (mivel gondolom irányt is kell változtatni) 5-6 i/o a gomboknak és akkor mondjuk spi vagy rs232 vagy i2c az lcd-nek ez legyen két láb (szerintem az rs232 a legegyszerűbb, de kijelzője válogatja!) Tehát összesen kb 10 láb. A pic sebesség szerintem itt nem fog behatárolni. Hogy át tudod e alakítani mp3 lejátszóvá....hát.....ehhez nem értek, de ugye ami ehhez kellene.... a piccel meg kell valósítani egy fat rendszerkezelést ami ugye a cd lejátszó ide kimenetére csatlakozik, aztán ha megvan a file akkor egy mp3 dekódolást kell csinálnod. (Azt hiszem az mp3-hoz van dekóder ic.) Szóval elvileg meg lehet csinálni neten láttam már rá példt, de nagyon nem belépő szintő feladat. Szerintem a két feladatot bontsd szét, egy külön pic a tálcavezérlésre és egy külön a lejátszásra, és mondjuk a kettő spi-n kommunikáljon (ha kell). Másik megoldás, (csak javaslat , nem tudom milyenek a körülmények), de vegyél egy 486-os alaplapot, ami kb 15*20 cm kösd hozzá a lejátszót, és a 486-os lpt-jén tudod vezérelni a tálcát és a lejátszást. Kijelzőnek pedig az lcd-t használod amit a soros portján keresztül érsz el...szerintem ez a legegyszerűbb megoldás ...kérdés, hogy mennyi helyed van.. Sok sikert!
bocsi a ha férrerérthető voltam.. a cd-tár müxik csak nincs mire rákötnöm fej egység...
azt szeretném a picel lcdvel és a gombokkal helyetesiteni..
Esetleg lehetne belöle mp3 as tárat csinálni? Pl.ha a lézer vezérlés valami módon lecserélném, egy pic vagy avr re hogy olvassa az adatot utánna dekodolnám a vs1001 es d/a ic vel mp3 ba és a kontrollerel lehetne léptetni inditani állitani lemezt váltani pl..
A lényeg hogy valaki csinált már olyat hogy cd olvasóbol mp3 lejátszót? Ez jó lenne kiindulási pontnak.
Üdv!
Nézd meg ezt. Itt AVR-t használnak, CF kártyáról olvassa be az adatot (ugyan olyan IDE felület, mint pl. a CD vagy HDD), és egy külső mp3 dekóder IC küldi az adatot a DAC-nak.
köszi! Ez szép kis darab jó is lenne de nekem a cdtáron nem ide felületem van hanem a gyári pioneer csati ami a fejbe megy vagy ami jön a cd lézeréről ill a kapcsolok motorokrol. Volt egy rajzom is hozzá de a régi vinyom elhalt amin volt, de majd rá keresek megint neten.
Ahogy nézegetem a képeit, beugrott, hogy hasonló már volt a kezemben. A panelján a csati környékén van egy transceiver IC (ha jól tudom Pioneer fejlesztés, a típusra nem emlékszem. Szedd szét, és nézd meg, milyen ICk vannak a csati körül. Amit én láttam, azzal ha jól emléxem SPI-n lehetett kommunikálni), egy ugyan olyant kell szerezni. De hogy milyen sorrendben küld/fogad adatot, azt nem tudom, gondolom a Pioneer-nél ezt féltve őrzik. Esetleg az IC adatlapjából majd kiderül valami.
Hihi.... beleestem a torkosborz szindrómába:S
régen valahonnan beszereztem de most nem találom csak fizetős lapokon:S Gugli haverom is cserben hagy e téren, kezdek el keseredni. Miért ilyen bonyolult egy schematichoz hozzá jutni ha már egyszer megvettem a cuccot...:S
Szerintem nem lesz szükség a teljes kapcsolási razhoz. Elég lenne kideríteni a transceiver IC típusát, és a kommunikáció módját. Az utóbbi lesz a legnehezebb.
Na hát igen.. kommunikácio... óóó.... :S
Holnap nem nagyon vagyok de holnap után behozom melóba csinálok egy két képet meg megirok néhány adatot rolla. |
Bejelentkezés
Hirdetés |