Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Adott egy EETools ChipMax2 supi kis programozó. Vettem hozzá adaptert TSOP48-at, hogy tudjam írni az AM29F016B Flash-t. Minden remekül ment...kiolvas, ellenőriz...aztán a törlés valamikor sikerül valamikor megáll 95%-nál. A lényeg, hogy van egy működő flash, amiből kimentettem a progit. Ezt kellene beleírni másik flash-ekbe, amik szintén használtak. Lehet, hogy hibásak? Lehet ilyen?? Mert ezekből is kiolvas mindent...Elvileg a bennük lévő progiknak egyezniük kellene...de nem. Sérülhet valamitől a program (tartalom)? Most rendeltem újakat, meglátjuk mi lesz. Addig is, ha van valakinek használható ötlete, hogy mit nem csinálok jól...jöhet. Elvileg a programozó beállít mindent. Van egy ilyen protect-unprotect lehetőség...ez mi pontosan? Előre is köszi! Zsolt
A protect-unprotect bizonyos memória területeket levéd véletlen írás ellen. Ilyenkor különböző praktikákkal lehet csak törölni a területet. Ezek a megoldások memóriagyártónként eltérhetnek és el is térnek. Pontos információt az adott memória adatlapjából olvashatók ki. (pl. az AM29F010-et nem ugyanúgy kell kezelnie az égetőnek, mint az M29F010-et. Nem tudom, hogy az égetőd ezt biztosítja-e?)
Megnéztem, ez nem egyszerű programozó(500dollár), ennek biztosan tudnia kell ezeket az eltéréseket...
Igen Szerencsére ez egy nagyon jó kis cucc...
Van benn ez a protect-unprotect...ennél az Flashnél a read minden címre unprotect. De a write lehetőségre csak minden második, a többi protect. Még nem jöttem rá, hogyan kellene pontosan megváltoztatni. Lehet, hogy ez a baj? Viszont a törlésre vonatkozó értékeit nem kínálja fel, azaz nem lehet változtatni. Vagy a törlésre nem is vonatkozik. Azt hiszem megvárom az új Flasheket és meglátjuk. Zsolt
Ha íráskor protektbe teszel egy szektort, akkor utána csak speciális törlési eljárással lehet törölni. Nem tudom, hogy az égetőn ezt hol kéne kezdeményezni, de szerintem ez lesz a baj.
Mire gondolsz speciális törlési eljárás alatt. Én nem tudok ilyenről...Erase és ennyi. A programozó minden lábat a megfelelő szintre helyez (low or high) és kész.
Tudsz példát mondani?
Arra gondoltam, hogy spéci lábakra(RESET)12V-ot kell kapcsolni, és spéci utasítássort kell beadni, hogy törlődve legyen. De ezt az égetőprogramnak ismernie kell, elvileg. Kérdés, hogy ismeri e az adott memóriát, mert itt egy betű eltérés is számít a névben, gondolok itt arra, hogy az AM29F és az M29F nem teljesen egyformán kezelendő. Ha a programban jól deffiniálhatóan ki lehet választani a különböző példányokat, akkor jónak kéne lenni...
Hello!
Hülye kérdés. AM29F010 flash memóriát kellene kiolvasnom, és egy másik ugyanilyenbe átírni a tartalmat. Valaki tud flasher rajzot ehhez (már ha emberi alkatrészekből megépíthető), vagy ajánlani programozó áramkört? Esetleg elvállalja-e valaki a programozást? Egyszeri alkalom lenne, nem feltétlen adnék ki pénzt egy flasherre, amit többet nem nagyon használnék... |
Bejelentkezés
Hirdetés |