Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
némááá
Csak egy példa,vagy egy ötlet fureszk számára! amugy azért az url-t ilesztettem be,mert ha "belinkesitettem" akkor nem müködött! Igy ez se! Ezt oda is irtam! Nem lessz a hobbielektronika.hu-nak egy saját képtárhelye?
Én nem így szoktam a kétoldalas nyáknál átvezetni a vezetősávot. Mindkét oldalra rakok ugyanoda egy-egy forrszemet, és így a két forrszem egymásra kerül, és csak ki kell fúrni, majd egy levágott ellenállás lábat belerakok a lyukba és mindkét oldalról beforrasztom. Ez így sokkal esztétikusabb. (remélem érthető volt, a fogalmazásom nem a legjobb)
erre a kétoldalas nyákra van egy nagyon ötletes módszer: lyuk megvan, alul-felül fedik egymást a forrszemek, vagdosol 2-4 cm hosszú drótdarabokat, rárakod az egész nyákot egy ~3 cm vastag hugarocell lapra és a lyukakba belenyomod a 2-4cm husszú drótdarabot, (tehát ilyenkor belenyomod a hungrocellbe is ) beforrasztgatod, fordítassz, az egészet belenyomod a tüskékkel a hungarocellbe, megint forrasztgatsz és utána lecsipkeded a kiálló drótókat. sztem jó, mert nem mozog a drót, gyors. Hungarocell nélkül: általában jól vezeti a hőt a drót és mikro az egyik oldalon forrasztod megolvad az ón a másik oldalon is és kipottyanhat a drót. Így nem fog.
Másik, én módszerem , (nyáklap vastagsága+~1.6)mm hosszú puha rézdrótdarabok. Nyákon akkora lyukak, hogy szoruljon benne a drót, belenyomkodom a lyukakba a drótdarabokat és fogóval összelapítom, mint valami szegecset. jó, mert nem áll ki, akár smd cucc (ic) is forrasztatható fölé.
azthittem majd tudtok mást mondani, de akkor marad ez a drótozós módszer. köszi a segítséget!
Vagy még ez is megoldás lehet:
http://www.hqvideo.hu/info/hu/ppe-seno_3211.html Csak egy kicsit drága, de ha tényleg jó, akkor megérné venni.
szterintem ez nem fog vezetőréteget csinálni a két oldal között.....
Biztos, hogy nem! Ez egy kémiai ónozó, bevonó szer. A lyukgalvanizálás más téma. A legegyszerűbb, ha vezeték darabkákkal kötöd össze a két oldalt!
Üdv: Laci
Ha nyákra rajzolok akkor mindegy, hogy milyen szint használok? Eddig csak feketét használtam de az kifogyott és csak piros kék zöld van itthon...
mindegy, csak próbáld ki előtte!
Ha én rajzolgatok filccel, akkor egy ilyen golyós-rázós "festékes" tollat használok (piros) nekem bevált! Peti.
Működik más szinnel is (nem lepődtem meg rajta)csak többször át kell rajzolni a nyákot
Én ha ilyen vasalós technikával készítek nyákot, sima alkoholos filcel szoktam kijavítani... Nem kell mindenféle drága nyák filc meg hasonlók. Sima alkoholos filc...
Aki vasal annak nem muszáj megvennie a press-n-peel
fóliát. Helyette vegyen műnyomópapirt 50Ft /A4 és ugyan olyan jó.
Vagy pauszt. Az is tökéletes. Ráadásul vmi 20HUF/A/4. Nálunk az beszerezhetőbb is. Eddig minden boltban görbén néztek, ha kiejtettem az a szót, h műnyomó.
A műnyomó esetenként és helyenként hiánycikk, vagy beszerezhetetlen.
meg amit nekem akartak adni az olyan vastag volt hogy szerintem nem tudták volna belepaszírozni egy nyomdai nyomtatóba sem
De nekem nagyon is bevált a "SIMA" A/4 es is !!!! na jó voltak ici-pici hibák de azt ahogy Topi írta alk. filccel korrigáltam!
esetenként azt sem tudták, h mi az. vagy legalábbis ilyen elnevezésben nem. aztán magyaráztam, h NYÁKhoz kellene, hogy a tinta... és azt hiszem ez volt mindnél az a pont, amikor vmi elég furcsát gondolhattak rólam..
Idézet: „és azt hiszem ez volt mindnél az a pont, amikor vmi elég furcsát gondolhattak rólam.” Szerintem ugyanúgy visszanézhetsz furcsán rájuk, mert TE (nem is nyomdaipari dolgozó létedre) TUDOD, hogy mi az a műnyomópapír. Míg ők nem tudják, pedig a szakmában dolgoznak...inkább ez a szégyen, nem az, hogy te egy nem mindennapi dolgot keresel.
én már rutinos voltam és úgy kértem...
na most figyeljetek... (jah egyébként dekor boltban) hogy "rézkarchoz" kell.... na így már tudta a bamba! komi! Így kérjétek! DE mondom amit adni akart az legalább 1,5-2 mm volt, az meg baromi vastag, még egy plotterbe is , nem hogy egy házi nyomtatóba...
Esetleg "tojáspapír" néven is lehet keresni. Ugyanis korábban hasonló feladatra tojás fehérjével (gondolom, némi kezelést követően) vonták be a papírt. Szóval lehet, hogy mint "műnyomó" nem ismerik, de talán "tojáspapír" néven igen. A siker így sem biztos, de egy próbát megér...
(Érdekességképpen: anno találtam egy forgalmazót a neten, aki műnyomóként forgalmazott ilyen papírt. Felhívtam, kérdeztem, van-e. Hogyne, természetesen! Szokásos kérdés: Mennyi? Mondott valami irdatlan, sokszámjegyű összeget. A teló majd kiesett a kezemből, elhaló hangon kérdem: egy ív? Nevetve jön a válasz: Dehogy! Egy 10t-s (tíz tonnás!) tekercs... Hogy miért nem vettem meg?! )
Hello Frankye!
Lesz magyar nyelvű Nyák szélesség kalkulátor? Modik: azért itt is jól mutatna egy efféle hasznos és témához illő holmi.
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy kvarcüveget hol lehet kapni?
Nem nagyon lehet. :no:
Ha fotózásos technikához kell akkor ahhoz jó a sima 2-3mm abalk üveg is.
Sziasztok!
Azt szertném megtuno, hogy ha én vasalós technológiával csinálom a nyákokat akkor melyein lézernyomtatót érdemes vanni?Most itt nem a márkára gondolok mert az nekem majdnem eggyértelmű hanem a felbontásra. Elég a 600*600dpi vagy azért kell az 1200*1200dpi. De smd-t is akarok majd vele nyomattni.Ha már veszek akkor egyszre akarok venni(34.000HUF az 1200*1200dpi. a 600*600dpi az meg 24.000HUF szóval van külömbség) Előre is köszi a segítséget!
Szia !
Elég a 600, de ilyen olcsó már a lézer nyomtató
Hát ha csak fekete akkor még lehet olcsóbb is!
nekem konica minolta pagepro 1300W nagyon bevált nyákhoz, 1200*1200dpi-t tud, ssop tokú 28 lábú ickhez eddig simán jó nyákot gyártottam vasalással. Jobbra nekem nincs szükségem, 0,1mm vastag vezető huzalt is tudok csinálni a nyákra ha kell. A trükk annyi, hogy ha 1mm vastag vonalat akarsz akkor kb 0,9-eset kell tervezned, mert átvasalásnál kb annyival "folyik" szét a festék. Vagy ha elmented valamilyen rasteres formátumba eredeti huzalvastagsággal (mert pl gyári a nyák terv) akkor ps pro és Dilate effekt.
Ja és a nyomit médijamárktban vettem huszonegykét ezerért, 1,5 éve megy a hozzá kapott tonerrel, és árlistákat is nyomtatok vele, stb. Bár igaz, h nagyon drága egy új toner hozzá. (mint a nyomtató)
Sziasztok!
Sajnos nem volt időm végig olvasni a hszeket, de lenne egy kérdésem(már lehet elhangzott ). Mikor kimarattam a nyákot, utána nekem fehér, enyhén át-lászló. a védőlakktól lesz fekete(videokártyám) zöld(a hifimé) vagy más színű és nem átlátszó?
Az a lötstop lakk, ami különböző színű...van kékben is, pirosban is...szinte amit akarsz...meggátolja a forrasztásokat a nem kívánatos helyeken...a forrasztani kívánt helyeken viszont NEM SEGÍTI ELŐ A FORRASZTÁST!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |