Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rázós toll

Témaindító: MoOn, idő: Okt 20, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) MoOn hozzászólása Okt 20, 2006 /

Sziasztok!

Egy olyan tollat szeretnék csinálni, amit ha megnyom az egyik haverom akkor jól megrázza a kezét, és gombelemmel működjön! tudom hogy van már ilyen, csak elég drága nincs rá pénzem

ha valakinek van ilyen írja le légyszi hogy mi van benne! köszi!
(#) Topi válasza MoOn hozzászólására (») Okt 20, 2006 /

Hali!

Még évekkel ezelőtt az általános iskolások tömkelege vásárolt azért piezoelektromos öngyújtót, hogy kiszedje belőle az elektromos gyújtót. Tegyél bele egy olyat.
Egymást rázogatták vele mindenhol....
(#) MoOn válasza Topi hozzászólására (») Okt 20, 2006 /

jó, jó, de a piezo az csak egy pillanatra rázza meg, amit nekem a kezembe nyomtak az meg addig ráz ameddig nyomom
(#) Sebi válasza MoOn hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

A szerkezet lelke egy transzformátor, amit olyan méretben kell elkészítened, hogy beleférjen az adott helyre. Meg lehet oldani egy kisméretű ferritmagon mondjuk 20menet primer és legalább 1000menet szekunder tekercs elkészítésével.
Amíg ez nincs meg, addig felejtős...
(#) Topi válasza Sebi hozzászólására (») Okt 21, 2006 / 6

Nem kell tranzformátor. Egy induktivitás kell hozzá és tranzisztor.
Önindukció...
(#) gulyi88 válasza Topi hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

sztem van egyszerűbb is...
vannak ezek a lengyelpájszi gázgyújtók...200huf ért
ha annak a belét be tod hekkelni a tolba akkor tök eccerű
egyetlen nagy cucc a trafója ami egy kisebb tollba nem fér bele....
maj megnézem az ithhoni belét hogy hogyan lehetne kicsit feltúrni a fekijét.... (bár elemfüggő de néhány alkalommal a gombelem is megteszi )

nem is roxx ötlet ez a tollas cucc
lehet hogy énis bejáccom egyik hawerommal :yes:
THX
(#) Antauri válasza MoOn hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

Itt van egy, szerintem ennyiből otthon sem nagyon tudod kihozni.
(#) Gory válasza Topi hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

Hello!

Nekem is valami hasonló dolog kéne. Egy újjbegyre erősíthető kis visszajelzőt szeretnék építeni. Űgy működne hogy gyenge elektromos jelet adna az embernek, mintha valami kopogtatná az újját.

Topi, tudnál egy kapcsolási rajz félét rajzolni a tranzisztoros és induktivitásos megoldásról?

Köszi
(#) Georgee hozzászólása Dec 13, 2006 /

Ennek az elmélete nem vmi nagy cucc de a konstrukciója... húzós lessz. Én egyszer mérőszalaggal jáccottam az is úgy megvágott h az fogalom...
(#) Pulyka hozzászólása Jún 5, 2007 /

Sziasztok

Ha csak egy pillanatra kell,akkor megteszi egy 230V körüli 4-5 mikrós kondi(elektrolit) is
Ha konnektorközelben vagy,akkor egy 400V-os kell,és egy egyenirányító
a kondit kivezeted,és ügyelsz arra,hogy TE ne érj hozzá,az egyenirányitó AC részét,pedig a konnektorba,és hagy szoljón!
Félreértés ne essék,ez nem halálos,csupán erős csípést érzel,nem próbáltam,de 4-5 mikrótól nem maradsz ott
ha nagyobb kapacítású lenne a kondi,akkor lehetne róla szó

Vélemény?
(#) mex válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 5, 2007 /

Baromság!!!!!
(#) burgdavid hozzászólása Jún 6, 2007 /

hidd el, hogy az a 4-5mikró 300 volt körül kegyetlenül tud rázni csöves rádiós korszakomból tudom nameg eza hálózati egyenirányítós dolog elég barkács szakkör olyasmi lenne célszerű mint az egyszer használatos fényképezőgépekben van a vakuhoz, az egy gombnyomásra feltölt egy kondit csak a 330mikrót célszerű kicserélni max 1mikrosra
(#) burgdavid hozzászólása Jún 6, 2007 /

amúgy meg ha leválasztó trafó nélkül egyenirányítod a 220at attól még a fázis ott figyel
(#) vzoole hozzászólása Jún 6, 2007 /

Szerintem még mindig az elektromos öngyújtó átalakítása a legolcsóbb, legegyszerűbb...
és elég hatásos is...

beleépíted a bekapcsolóhoz fentre... lehetőleg fém gombos tollat keress...

és odaadod kikapcsolva... amikor bekapcsolja tuti kiabál egyet és legalább 10 méterre dobja a tollat
(érdemes strapabíróbb szerkezetet csinálni)

ui:
-hálózati dolgot felejtsd el!!!
-ilyen kicsibe nem tudsz építeni elektronikát bele
(hacsak nem vagy jappán)
(#) patexati hozzászólása Jún 6, 2007 /

Szerintem egy feszültségsokszorozó is belefér ha smd a tollba és az addíg ráz még nyomod a végét
(#) Dr Nagyfeszültség hozzászólása Jún 7, 2007 /

Nekem volt ilyen tollam, abban egy rezgőnyelves feszültségátalakító volt, egy kis trafó primerének az áramát szaggatta
(#) huhuu hozzászólása Jún 7, 2007 /

Régen szedtem szét olcsó ceruzaelemmel működő tüzhely begyujtására való gyujtót. Szerintem az a tuti! 200 forint kb vagy még sokkal olcsób, kevés alkatrész van benne, kevés áramigényű és ami a fontos, hogy van benne egy pici kör alaku, hosszúkás ferritmagos trafó, ami szerintem tuti belefér egy tollba. Az elektronika, pedíg nagyon egyszerű, ha kis panellel nem fér be a tollba akkor kiforrasztva a cuccokat be lehet tenni a tollba.

(#) ZLED hozzászólása Máj 15, 2008 /

Sziasztok

Összedobtam egy rázó izét
A tápfesz egy 3.6V-os akku 320mAh, a tranyó bázisát egy fém tárgyal zárom, és szakítom meg.
azt akarom kérdezni, hogy nagyot üt? ez egy 230/12 2VA trafó.

trafó.jpg

(#) tektonic hozzászólása Máj 15, 2008 /

Szerintem is a legjobb megoldás az elektromos tüzhelybegyujtó
(#) Kicsi Vezér hozzászólása Dec 20, 2008 /

szerintem anyi is ellég lenne hogy fogsz 1 pici csavart ara vékony emény drótot rá raksz le szigetelö szallagozod és vékony kábelszállal kb 200 szor csavarsz minnél többet raksz annál nagyobbat üt de a leg 1szerübb ha 1 akus fúróba bele erösíted a csavart és meg fogod az egészet aztán mikor ezt meg csinátad azt is le ragasztod és a gomb elemnek csak a pozitiv szélét ragasztod le és a negatív nak meg 1 nagyon vékony kábbelel belevezeted a tollnak a nyomokájábaés a pozítivra meg rá ragasztod és amikor le nyomja érintkezik az ellemmel és ráz is csak ezt akkorába csinálfd meg hogy bele is férjen és nagyon királylesz és amire kb 200 x rá csavartad azt meg rá rakod a külsejére amásikat az ajjára csak az a lényeg hogy el választ értelem szerüen a 2 részt egybe rakod és le teszed az asztal ra és valaki biszti ki [/b]probálya de ha akkora vagy mint én akkor az ellenözödet oda viszed hogy írja alá akkor oda adod neki és meg rázza csak még arra figyelj hogy ki bírjon 10 m es dobást sok sikert mindenkinek hozzá
(#) Kicsi Vezér hozzászólása Dec 20, 2008 /

még azt el felejtetem hogy ne nagyon sokatt tekerjetek merrt ki fog nyirni én nekem az ilyesmitül lezsibbat a karom már csak tudom milyen de viszont ha csak rázogatni akkarsz akor elég csinálnod egy neon trafót gyujtóval ösze kötöd és tuti halál
(#) radiomano válasza Kicsi Vezér hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Hát csak gratulálni tudok neked! 5 ször olvastam el a hozzászólást, de még mindíg csak dereng hogy mit akartál vele mondani. De szerintem az első az, hogy egyenáramot nem nagyon szereti a trafó, persze ha te képes vagy 100 szor lenyomni egy másodperc alatt a gombot, akkor talán rázhat. A másik meg az hogy egy gombelemmel nem fogsz te halált produkálni, mivel alapból nincsen benne nagy energia, ha meg feltranszformálod akkor még kevesebb lessz (javítsatok ki ha tévedek).

szerk.: A 100 az még kevés is ugye, mert az 50hZ nek felel meg. ha ezt megszorzod 1000 el, akkor ugye 50kHz lessz, ahol szerintem már nagyobb az esélye annak hogy nagyfesz indukálódik. de akkor 100x1000 szer kéne lenyomni egy mp alatt...
(#) Kicsi Vezér válasza radiomano hozzászólására (») Dec 22, 2008 /

nem gombelem re gondoltam de be tud zsibbasztani probáltam elhiheted nekem kelemetlen abban igazad van el felejtetem oda írni hogy kel hozá 1 kis átalakító de ha kell akkor le rajzolom a kötést de elég az is ha 1 kínai gát begyújtot szét szetsz és gommbelemről müködik ! és nem kell több kb 200 nál több tekerés
(#) Shul válasza vzoole hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

a mai öngyújtók is piezóelektronikásak, vagy elemmel működnek??
(#) radiomano válasza Shul hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Vagy piezo-sak vagy tűzkövesek! Elemeset még nem láttam, szerintem költséges lenne és nagy ahhoz hogy egy öngyújtóba betegyék, piezo meg olcsó és kicsi.
(#) bendoroland hozzászólása Márc 27, 2009 /

Sziasztok.Én vettem egy elektromos tűzhely gyujtót és bepakoltam nehezen egy tollba és aki megnyomja a tollat azt megrázza. Azt szeretném megtudni hogy aki megnyomja a tollat annak lesz e valami baja? Azon kívül hogy jól megrázza.
(#) Collector válasza bendoroland hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

Akit megvág a toll, annak nem, neked viszont lehet bajod, ha lekever egy maflást cserébe.
(#) bendoroland válasza Collector hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

Köszi a gyors választ.
(#) WRSn70 hozzászólása Márc 27, 2009 /

szerintem a legegyszerübb egy kis 220/9v-oltos trrafó kb akkora mint egy gyufásdoboz (pc hangfalból szedtem ki) és eléggé rendesen megtud vágni több mint 10 emberrel próbáltam körbeáltak kézenfogva a két végénél megfogták a két 220-as részét és a 9 voltnál meg jo gyorsan kapcsolgattam rá egy 9voltos elemet aztán önindukció miatt ütötte őket most ha ezt kombináljátok egy egyszerü tranzisztoros multibvibrátorral egyszere két edet villogtat felváltva suliba szoktunk technikán csináni iet
(#) melcher válasza bendoroland hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

Nekem volt ilyen tollam, annó egy barátomtól szereztem. Egy kis trafó volt benne, és 1,5V-os AAA elemről ment. Ha jól emlékszem.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem