Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem nem fog működni a kondizás, mivel az csak a kapcsolási kontaktusotokon keletkező ív tranzienseit szűri. Egyébként arra figyelj hogyha mégis kondival próbálkozol a feszültségtűrése feltétlenül, ~ azaz AC feszültségű legyen, vagy 400V DC.
Találtam 250V-os AC kondit, igaz csak 1u-s egy bontott TV panelon. Kipróbálom, remélem jó lesz.
Szia.
Ez a kapcsolás bizony müködőképes. Egy barátom utánépítette, de a hangja nem tükrözi az A osztályú erősítők hangját. Nem érdemes megépíteni!
Párhuzamosan kell bekötni a főkapcsoló és a trafó közé.
Remélem hatásos lesz
Hali! Nekem is volt ilyen jellegű problémám és ez megoldotta. De nem biztos, hogy neki is jó lesz. Ez csak javaslat. De 1 µF az szerintem kevés mert nálam 10µF volt nagy alumínium házas kondi azt hiszem mosógépböl való
Szia!
Biztos használ valamit, de ha működik, akkor sem egy elegáns megoldás .
Beraktam a vezérlőbe a kondit. (erősítőt most nem tudok rákötni, holnap kipróbálom) De elég biztató, mert eddig a jelkimenetre tettem a multimétert kikapcsoláskor 60mV-ra felugrott (tudom, hogy nem pontos, csak szemléltetésre jó) mikor be van kapcsolva akkor 2mV van, most nem ugrik fel, szépen lemegy nullára. Bízom benne, hogy jó lesz, holnap biztosan kiderül.
Nincs véletlenül STK442-110 IC-hez nyákrajza.
Eaglében nem találom az íc-t Alkatrészgyártás benne meg nekem elég macera. Egyszer csináltam egy tda 2030 végfok ic-t az alkatrész adatbázisba. Sikerült, csak macera volt így elsőre. Köszi
Én azt javasolnám, hogy méd meg az STK IC lábtávoláságát, és rakjál le forrszemeket, egyenlő távolságokra (mint az IC lábtávja).
Eagle-t sosem használtam, de Sprint Layout-ban biztos így csinálnám. üdv
Értem.
Kipróbálom. Köszi.
szia veletlenul uzenetet kuldtem neked valasz helyett ha megnezted az uzeneteidet megerted mirol van szo ha erdekel irjal nyugotan a forumba! szia u.i. sikerult valamit elerni a kondival?
Szia
Igen elolvastam, köszi a segítséget. Ráraktam a kondit, nagyságrendekkel kisebbet pattan, de még így is zavaró, de szerintem így már nem veszélyezteti a hangszórók épségét. Milyen más problémára gondoltál? Elvileg földhurok sehol nincs, a minden árnyékolás egy-egy külön vezetékkel van bekötve a csillagpontba, a vezetékek árnyékoltak, RCA csatin csatlakoznak. (bár a mély egy kicsit búg, de azon majd dolgozom még)
Hány literes láda kell 2db 100w mélynyomónak?
Mekkora erősítőt lehet használni 12v-on inverter nélkül?
Ez a kérdésed kb olyan volt, hogy mekkora garázs kell két autónak... Jópár adatot meg kellene még adnod ahhoz, hogy valaki tudjon segíteni.
TDA1562 az 2x50W kb, szerintem ez tudja a legnagyobb teljesítményt 12V-ról.
Méret: 6"/160 mm
Impedancia: 6 ohm Teljesítmény: 60/100 W Frekvencia: 45Hz-5kHz Mágnes méret: 30oz ennyi adatom van rola
Samsung hi-fimben STK IC van,meglepő milyen kis hűtés van...hangja...kevés a basszus,normális basszust a rock hangzással tudok elérni...de viszont van benne surround dekóder és riaa korrektor
Akkor is,már készülődöm a tda7560 végfok megépítésére,meg bele a riaa korrekciót. Egy hi-fi erősítőt akarok kihozni belőle,AUX,tape,radio,phono bemenettel. Ezek elé kell még valami szűrő vagy valami egyéb más?
Üdv
Ennek az erősítőnek mekkora biztosítékot kell rakni + - ágába?
Heló
Hány ohmos hangszórót szeretnél rákötni?
Hali!
8 ohmos mert csak azt bírja el.
Szerintem a kimenő FET-ek elbírják a 4ohmot is, mert a VF2-ben ugyenezek a FET-ek vannak és 4ohmmal terhelhető, és elég nagy áramú FET-ekről van szó, nem értem a tervező miért írt oda 8ohmot. (4ohmon kb 100W-os) Szerintem egy-egy 4A-os lassú biztosító jó lesz, ez bírja a 4ohmos terhelést is.
a kondival csokkentetted a keletykezo iv erejet frekiet es hullamhosszat . ha van olyan komponens az erositobe(foleg tranzisztor ,de lehet egyeb is) ami a kisulest atveszi mint radiohullamot , akkor ezt vagy ezeket arnyekolni kell. ezek az alkatreszek okozhatnak magasabb alapjarati zugast is. nalad van meg 2 problema. az egyiket a fazisforditas ahol a feszultsegeses miatt a keletkezo faziskulombseget a vegfok felerosit . erre lenne 2 megoldas az eggyik ,hogy minden komponens teljasen egyforma legyen (ertekben) igy lecsokken a kimeneti kulombseg, de ez nem biztos hogy bevalik; a masik egy sokkal elegansabb es talan sikerul vele kikuszobolni jo par komponenst is(relek, kondi ....), ez egy teljesitmeny allito. olyan ami az allithato kapcsolokba van szerelve(triak + potmeter +.. stb.) es fokozatosan lehet a feszultseget raengedni igy nem szakad meg hirtelen . ezt en meg nem probaltam ki. nemi modositast is igenyel de bevalhat . ha lessz idom en is kiprobalom. a masik a tapon keresztul kapot szikra de ezt a kondikkal ki lehetett volna szurni . jo lenne ha behatarolnad hogy melyik okozza pontosan a problemat ezek kozul, konnyebb lenne megtalalni a megfelelo megoldast.
Használj kérlek a mondatkezdésnél nagy betűket! Köszi. -szamóca
Ezt a kapcsolást megépítette már valaki? (#406986 hsz.)A két differenciálerősítős meghajtás rokonszenvesnek tűnik...Ez a végfet-pár egész biztosan elviseli a 4ohmot is.
Igen,én megépítettem és nagyon szépen szól.
Üdv!
Van egy bontott végfokmodulom.Az lenne a kérdésem hogy meg lehet-e állapítani a be és a ki menetét ill. a tápfesz helyét?Az Ic-t nem ismerem mert a hűtőborda elfedi és nem lehet leszedni róla.
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Van egy 2x40 V-os tápom. Régen volt egy olyan erősítőm ami kettős tápot igényelt. Viszont most én ebből a +-40 Voltból 2x40V ot akarok (sima táp). Na most ha én két dióda hiddal megcsinálom ezt akkor a két oldal -át összeköthetem?
Hali! Lenne egy kérdésem, hogy csinált már valaki ilyen erősítőt? Vagy van-e valakinek nyákterve hozzá!
Bővebben: Link Legközelebb a link gombot használd! Jav.-szamóca
Akkor, ha a trafó tekercsei külön vannak, akkor 2 diódahíddal két független tápot készíthetsz. Ezeket tetszőleges módon összekötheted. Ha középmegcsapolásos a trafó, akkor 2x2 diódával szintén meg lehet csinálni a 2x40V-os tápot csinálni, de ekkor a mínuszt (vagy a pluszt) nem lehet különválasztani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |