Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Eagle 3D segítség, POV-Ray
Lapozás: OK   29 / 42
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

Attila szerintem nem sejtetted mit szabadítottál magadra
(#) Zozeei hozzászólása Márc 29, 2009 /

Eagle 3d-hez vagy bármilyen eagle verzióhoz tud valaki magyarosítást adni?

Suliban Tina pro-van dolgozunk, 6-os verzió, de sajnos se azt, se az eaglet nem találom magyarul. A Tina magában megvan nekem, de sajnos az sem magyar.
(#) Attila86 válasza Zozeei hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

MPi-c nicknevű fórumtársunk készített az Eagle3D-hez fordítást. Keress rá itt a topikban!
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

Áááá... eddig csak 6-7 alkatrészt említettek.
Ezt az elemtartót is nagyon egyszerű megrajzolni, kell egy henger amiből kivonok egy másik hengert és egy prizmát. Mondjuk az átlátszó búrás G2R2 relé már sokkal nehezebb...
De egyébként szeretem ezt csinálni. Amit meg nem akarok azt úgy sem rajzolom meg.
(#) brezinajanika hozzászólása Márc 29, 2009 /

A G2R2 relénél csak nekem nincs kép?PEdig arra nagyon kíváncsi lettem volna.
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Azt még nem rajzoltam meg.
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Pedig azt én is nagyon várom már!
(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Azért nehéz, mert egyszerűen nem sikerül normális átlátszó anyagot létrehozni. A biztosíték foglalaton is azért nincs fedél. Bárhogy próbálkoztam eddig, nagyon nem valósághű lett a polygon... Olyan érdekes...
A behúzótekercset és az érintkezőket egyébként nem nehéz megrajzolni.

Pontosabban tudok én normális áttetsző anyagot varázsolni, például a biztosíték illetve a DO-35-ös dióda is üvegből van. A gond akkor van hogyha az üvegnek élei vannak.

A 'steril' POV-Ray térben kicsit másképp működik a fizika mint a valóságban... Ezért is nem sikerült világító LED-et rajzolnom, mert meggyűlt a bajom a fényforrásokkal. Bármit csináltam, a LED minden irányba világított és úgy nézett ki mintha radioaktív lenne...
Pedig nagyon reálisan lemodelleztem a LED-et. Olyannyira, hogy fényforrást magába a kristályba tettem bele.
Szóval egyenlőre a fényforrások és az áttetsző anyagokkal nem tudok bánni.

Nem tudom, az megoldás-e (megoldható-e), de a fedél nem "szögben" van meghajtva, hanem igen pici ívvel, és akkor máris nem okozna gondot az él. (Lehet, hogy hülyeség, amit írtam, akkor ne vedd figyelembe...)
Idézet:
„Bármit csináltam, a LED minden irányba világított és úgy nézett ki mintha radioaktív lenne...”

Radioaktív LED! Ez jó! Attila feltalálta a röntgen-LED-et!
(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Nem, egyáltalán nem rossz ötlet. Én is gondolkodtam már rajta hogy működne-e. De sajnos rosszul fogalmaztam az előbb; valójában a síkokkal van a baj, hogyha az átlátszó felület sík. Ebből következik hogy éle is van és a probléma a legszembetűnőbb az éleknél. De ettől függetlenül lehet hogy működne a dolog, kipróbálom.
A dolog egyébként úgy néz ki, hogy a síkoknál tükröződik a fény. Kicsit furán néz ki.

Idézet:
„Radioaktív LED! Ez jó! Attila feltalálta a röntgen-LED-et!”

Ja.
Vagy rajzolhatnék világító infra LED-et és azt mondom hogy a monitor úgysem képes megjeleníteni meg a szem sem látja, de azért világít.

Remélem, hogy tudtam tippet adni! A türöződést a sík felületeken már megfigyeltem más esetekben is, pl. NYÁK teliföld. Nagyon tetszik! Remélem, hogy bejön, mert ez az alkatrész tényleg hiányzik a "készletből", pedig általánosan használatos. (Lehet, hogy éppen az Általad felvetett gond miatt nem rajzolták meg eddig? )
Idézet:
„rajzolhatnék világító infra LED-et és azt mondom hogy a monitor úgysem képes megjeleníteni meg a szem sem látja, de azért világít.”

De-de! Infra fényérzékelőkkel fogjuk pásztázni a monitort!
(#) brezinajanika hozzászólása Márc 30, 2009 /

Akkor maga a relé konkrétan kész van csak a burkolat hiányzik,mint a biztosíték tartónál?
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Nem, a relét el sem kezdtem még megrajzolni. Ne légy türelmetlen.
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Nem vagyok türelmetlen csak láttam az oldalon és azt hittem,hogy a relé már megvan csak az átlátszó része hiányzik.
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Ismét a segítségeket kérem programozásban:
Van egy változóm, ami "value" névre hallgat. Ez akármi lehet, például egy 220kOhm-os ellenállás esetén: "220k". Vagy például ez is lehet: "LM324".
Szóval ezzel a változóval kellene egy kicsit ügyeskedni. Azt szeretném, hogyha ebben a változóban valahol szerepel pár karakter egymás után, akkor hajtson végre egy műveletet a POV-Ray.

Tehát konkrétan egy megvalósítandó példa:
value = G2R2 12VDC
Ha szerepel benne a "12V" akkor hajtsa végre ezt, ha "24V" akkor pedig azt. Illetve ha van benne "DC" akkor szintén hajtson végre egy megadott parancsot, ha "AC" akkor egy másikat.
Itt van egy kép, hogy jelenleg hogyan néz ki a relé kupakja:
Bővebben: KÉP
(Egyenlőre azért nem átlátszó a burkolat, mert akkor sokkal tovább tart mire kiszámolja a processzor.)

Látszik a képen, hogy van egy "12VDC" felirat a relén. Ezt szeretném 'interaktívvá' tenni.

A relé belseje egyébként így néz ki kupak nélkül:
Bővebben: KÉP2
A behúzó tekercset direkt úgy írtam meg, hogy hasonlítson az eredetire, amelyen nem szépen egymás mellett van minden menet hanem össze-vissza. Ezt úgy értem el hogy minden egyes menetet eltoltam és elforgattam 1-1 véletlenszám-generátorral.
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Jól látom, hogy nem látom az érintkezőket?
Szerintem - bár nem vagyok valami nagy ász programozásban - vannak olyan szövegfüggvények, amelyek az adott szövegben egy adott karaktersort keresnek ki.
(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Érintkezők még nincsenek. Az hogy milyen érintkezők lesznek az adott relében, az majd szintén ilyesmi 'interaktív' módon fog eldőlni. Meg egyébként sincs még kész a relé, például a fekete részek is túl mattok még, ezért majd kell egy kis fényvisszaverődést beállítanom rájuk...

Igen, ilyen keresést szeretnék én megvalósítani csak nem tudom hogy ezt hogyan kell. Más nyelveken ez hogy működik? (Hátha hasonló a POV-Ray nyelvhez.)
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Ez nem egy bonyolult dolog, de nem is lesz egyszerű

Tételezzük fel, hogy minden esetben a string formai elrendezése egyforma, tehát

G2R2 12VDC
G2R2 24VDC
......

Le kell kérdezni a string hosszát, majd pozicionálni az 5.helyre és olvasni a string végéig. Ekkor egy változóba írod az utolsó 5 karaktert pl a változó legyen
"feszultseg"

Ezután ezt a változót hasonlítod össze:

If (feszultseg == 12VDC) then
................
............

Gyakorlati megvalósítása: C++

(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

De úgymond rákeresni nem lehet? Mert lehet hogy az illető így írja be a típust az Eagle-ben:
G2R2 12VDC
G2R212VDC
G2R2 12V DC
12V
12VDC
12V DC
G2R-2 12V
G2R-2 12VDC
G2R-2 12V DC
12V-os rele a lomexbol
stb...

Lehet keresni is, csak akkor az egész még bonyolódik
mivel a változóba való tárolás első karaktere nem mindig ugyanaz. Lehet 1, 2, ..... az utolsó olvasandó karakter is változó V, DC...stb

Az a gond, hogy ebben az esetben nem tudod meghatározni igazából se az első sem az utolsó karaktert amit közt lévő karaktereket a változóba kell írni.

Ezért érdemes a string formai alakját meghatározni, akkor
pontosan kiolvasható x karaktertől y karakterig a string tartalma.

Kár hogy nem lehet. Azt meg nem akarom hogy csak akkor legyen felirat a relén ha az illető pont eltalálja azt a formátumot amire én gondoltam a makró megírásakor.

Akkor megírom valahogy máshogy ezt a dolgot...

Miért nem lehet ráírni a felsorolásod szerinti formát ?

G2R2 12VDC
G2R212VDC
G2R2 12V DC
12V
12VDC
12V DC
G2R-2 12V
G2R-2 12VDC
G2R-2 12V DC

Ha valaki azt írja be, hogy 12V a lomexből, majd látja, hogy adjon neki más nevet

Egyrészt azért hogy jobban hasonlítson a valós reléhez, másrészt pedig azért amit Frankye-nek is írtam, hogy az érintkezők 'milyensége' is ettől függene. Mert a relé egyes altípusai nem ugyan úgy néznek ki.
(#) brezinajanika hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Ezt úgy nem tudnád megoldani mint pl. a ledes dolgot,hogy szín magasság... ?Csak itt kicsit másképp
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Hogy feldobjon egy ablakot amelyben megkérdi a típust?
Egyrészt szerintem felesleges, inkább akkor "beleégetem" a feliratot aztán kész. Másrészt pedig az Eagle3D programot akik megírták, nyolc vagy kilenc változót hagytak meg üresen, abból én már kettőt felhasználtam a távtartók és a toroid tekercsek adatainak meghatározásához. Nem nagyon akarok többet elhasználni, mert akkor nem marad.
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Helllo!

Azt hittem már nem tudod fokozni a borzalmakat, de ez valami óriási lesz! Én csak átlátszó kupakra valami hengeres dologra tekercs gyanánt, pár apróbb dologra gondoltam.Külön tetszik azaz össze-vissza tekercselt cséve, valósághű ! Ha minden egyes típusához szeretnél 3D-t, akkor molyolhatsz vele rendesen .
Sajnos érdemben segíteni nem tudok, pedig szívesen tenném, látva a munkáid. További jó modellezést !
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

"Eagle3D programot akik megírták, nyolc vagy kilenc változót hagytak meg üresen"

Ez mit jelent?
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Összesen azt hiszem 30db változója van egy alkatrésznek. Ezeknek mindnek megvan a maga célja. Némelyik csak 0 és 1 lehet, de van ami ennél bonyolultabb. A LED-eknél hogy feldobjon-e ilyen kis ablakot, azt is az egyik változó 1-re írásával lehet beállítani, vagy hogy az alkatrész értéke ("value") kikerüljön-e a 3D-s makróba vagy sem. (Például a potijaimra így tettem 'interakítv' érték-feliratokat.)

Na most, ebből a 30 változóból nyolc vagy kilenc nincs használatban, itt lehet huncutkodni bármit. A tekercsem és a távtartóm ebből lefoglal már két változót. Ha mindet elhasználom akkor nem tudok több ilyen kérdő ablakot feldobatni.
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Köszi!

Így néz ki most a relé átlátszó kupakkal:
Bővebben: KÉP
Kezembe akadt két G2R-es relé, de más altípusúak. Hát mit mondjak, eléggé mások belül... Meg akartam rajzolni minden apró részt de ez nagyon bonyolult. Szerintem marad így ahogy van, csak csinálok egy olyat amiben a kontaktorok máshogy vannak. Meg legfeljebb teszek még pár feliratot a kupakra.
(#) spikk válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Szép ez is...
Attila, nem lehet, hogy lehet még változókat deklarálni?
Úgy vettem ki a korábbi hozzászólásaidból, hogy nem csak a library-t bővítetted, hanem átírtad a makrót is. Ha így van, akkor ez azt jelenti, hogy ha új verzió jön ki, azt is át kell írni, vagy marad a régi. Ha marad a régi, akkor szinte biztos, hogy valahogy lehet bele tenni további változókat is.
Most meg is néztem kicsit, de nem jöttem rá, hogy hol van a 30. Ott lehetne bővíteni. Most kicsit el kell mennem, mert eláznak a kölykök, majd később megnézem, hátha rátalálok.
Következő: »»   29 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem