Fórum témák
» Több friss téma |
Érdekes problémára várom a jobbnál jobb ötleteket!
Van egy ledes reklámszöveg kiíró, és a felprogramozásához van egy speciális billentyűzet. E billentyűzet segítségével lehet a kiíratandó szöveget és megjelenítési struktúráját bevinni a masinába... A billentyűzetből egy x bites TTL adatcsomag jön ki minden egyes billentyűnek megfelelően. Én ezeket a jelcsomagokat akarom leszimulálni PC soros porton keresztül, hogy egy előre megírt programmal csak rá kelljen tölteni (bepötyögi helyettem a kompúter ). Egyetlen bökkenő, hogy nincs digitális tárolós scope-om, amivel meg lehetne állapítani, hogy milyen órajelfrekvencián, és hány bites, és milyen kezdőkarakterrel érkeznek a gombinformációk. Ezek lementéséhez, és számítógépes szimulációjához kérném a segítségeteket!
Hát...szerintem kösd az lpt egyik bemenetére és monitorozd hogy milyen jelek jönnek.....azt hiszem van is ilyen progi...soros portra biztos hogy van....e hogy lptre...szerintem tuti!
vagy hangártyára is lehet kötni, és kész a tárolós szkóp
Ez csak kb.9600 bit/s-ig müködik majd.
Köszi a tiptyit Báddzsó, de ha rákötöm a "hangártyára" akkor az max 20 Khz-es jeleket tud feldolgozni, ez pedig szerintem több Mhz-en ketyeg...
Próbáld ki ezt
itt!
ha soros adatátvitelt használ akkor kizárt h több MHzes adatátvitelt használ... jobb/újabb hangártyával 96Khz is lehet a mintavétel...
Hány vezetéken kapcsolódik a programozó billentyűzet a reklámszöveg kiíróhoz?
Egy 5-let: Ha szinkron soros adatokkal kommunikál a két egység (DATA + CLK), akkor egy (PLD: 16-32bites) shift regiszterrel az adatfolyamot tudod monitorozni. Lehet h... De egy próbát megér...:yes: Elvileg az I2C buszra is lehetne ezt a módszert alkalmazni! '-_V_-' |
Bejelentkezés
Hirdetés |