Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Börze
 
Témaindító: llaci56, idő: Jan 12, 2009
  1. Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ Rádióamatőr találkozó és börze: börze időpontok.
Lapozás: OK   18 / 146
(#) DuMatyi hozzászólása Márc 29, 2009 /
 
Kedves börzézők! Egy kéréssel fordulok hozzátok. Tatabányára szeretnék egy csomagot (trafót) eljuttatni. Kérem jelezze privátban, ha valaki jönne bármelyik börzére Tatabányáról, és elvinné az illetőnek! Köszönöm! Tömegét tekintve körülbelül 1 kilogramm.
(#) CIROKL hozzászólása Ápr 5, 2009 /
 
Hol vagytok BÖRZÉSEK? Mi jót vettetek . Sajnos ma megint nem jutottam -el de ami késik az nem múlik !
(#) SzervízMacska válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Heló! Ha igaz, hárman voltunk Danaman, Matthew és jómagam. Én csak egy pár adapter-dugót vettem, ami BNC papáról SO239 mamára alakít át. Matyi szerint a május 10.-eire sokan jönnek az oldalról, ezért érdemes lesz benézni. Most végre már én is ismerek személyesen is két fórumtársat.
(#) CIROKL válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Ez így van a "Májusi" börzére tartogassuk magunkat . Akkorra tervezzük a nagy népi összejövetelt , úgy hogy akor -is gyere és akkor már szerintem sokunkal fogsz találkozni innen a fórumról !
(#) SzervízMacska válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Mindenképpen ott leszek.
(#) ATtiny hozzászólása Ápr 5, 2009 /
 
Még sosem voltam a Puskás börzén. Jó lenne kimenni a május 10. börzére, már csak azért is, hogy megnézzem milyen a régi iskolám. Kicsit vissza olvasva látom páran kijöttök majd ti is. Ha mint nézelődő és vásárló megyek, akkor van belépő díj? Illetve ha esetleg eladni is szeretnék akkor mi helyzet? Persze most egyáltalán nem akarok semmit eladni, ez csak egy elméleti kérdés.
(#) Danaman válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Na hazaértem én is és gazdagabb lettem fél kiló Forrasztóónnal (meg vékonyabb egy 1kFt-al) Imi-t kerestük de nem jött pedig úgy volt hogy jön.
(#) Danaman válasza ATtiny hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Belépő nincs! Nézelődni is szabad nem harap meg miatta senki de az eladáshoz inkább szabad asztal kell meg valaki akit ismersz és beszervez/tart neked asztalt (szerintem).
(#) DuMatyi hozzászólása Ápr 5, 2009 /
 
Üdv mindenkinek! Láttam EMG 1464 digitmultit 5 ezerért. Régi szívem vágya. Az a lapos, kapacitás mérővel felszerelt. Nem elég, hogy drága, a söntök sem voltak mellé!Ennyi pénzért egy Maxwellt kapok, ami mindent mér, és zsebben elfér. Nem baj, ennyiért úgysem tudja eladni, majd legközelebb lealkuszom az árát! Ennyiért biztos nem kel el! Amit viszont meg szeretnék venni jövő alkalommal, az egy preciziós potméter. Gamma, 0,25% linearitással (mint egy helipot!), 10 kohm kettős potméter, jó nagy méretű. A wien-hidas generátor kondenzátor hangolású, nagyon brummos, akármit csinálok az árnyékolással, egyszerűbb egy olyannal megépíteni a wien-hidat! Ezt már eldöntöttem magamban! SzervízMacska és Danaman volt ott, Imi nem! Ejnye-bejnye!
(#) SzervízMacska válasza Danaman hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Remélem, ólmosat vettél. A leghátsó teremben volt ólommentes, de valami ritka gagyi: Sn 100%
(#) ATtiny válasza Danaman hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Aham köszi! Szóval az eladás is ingyenes lenne ezekszerint, csak persze üres asztal kéne hozzá, ami gondolom nem olyan egyszerü Na majd 1x összeszedem az összes itthon felgyült cuccot és elviszem egy ilyen börzére. A május 10. börzére mindenképpen kinézek majd.
(#) Danaman válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Na ná hogy olmosat, a fullSn fajtát nem is vinné a pákám ráadásul gányolni lehet vele csak:/ 40-60% 0,4-est vettem de valószínű kell majd legközelebb 1-es is mert ezzel nem tudok "futózni".
(#) l48 válasza Danaman hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Sajnálom, hogy nem találkoztunk, vittem a megigért csőveket. De én a piros sapkás fickon kivül senki hobby elektronikást nem láttam ő meg folyamatosan kommunikált. Kb 9 voltam csak. A mai nap nem volt nagy durranás
(#) Danaman válasza l48 hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Húha velem kommunikált a piros sapkás srác oda jöhettél volna, én meg már azt hittem hogy elfelejtetted de nem akartam bunkóskodni hogy még zaklatlak is az ingyen csövek miatt. mi ott voltunk 9:40-ig.
(#) Imi65 válasza Danaman hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Mindenkitől elnézést kérek, annyira szép idő volt, hogy inkább elgurultunk Köbzolihoz. A délelőtt így hasonló módon telt el, hiszen én is fórumtársunkkal találkoztam.
(#) DuMatyi válasza l48 hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Idézet:
„De én a piros sapkás fickon kivül senki hobby elektronikást nem láttam ő meg folyamatosan kommunikált.”
Azt hittem, becsinálok a röhögéstől! NINCS DE! Folyamatosan kommunikált, DE odajöhettél volna hozzánk! Nem harap a "kommunikátor"!
(#) Action2K hozzászólása Ápr 5, 2009 /
 
Sziasztok!
A tapasztalt börzéseket kérdezem, ugyanis (talán) az év üzletét sikerül megkötnöm. Egy hatalmas csőbázist volna esélyem felvásárolni, de nem tudom mi az a maximum ár, amit adjak értük. A csövek többsége bontott, állapotuk változó. Szerintetek mennyit adjak darabjáért az alábbi csöveknek (használt/új ár).
PL 500, PL 504, PY 88, PY 82, PL 36, EL 84, EM 80, EM 84, ECC 85.
Nem tudom még, hogy melyikből mennyi van, de ha sikerül üzletet kötnöm vele, akkor beszerzési áron tudok majd Nektek adni belőle.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Cső! (...ahogy Köbüki mondaná...)
Nem lehet probléma az ár megallapítása. A mellékelt képen is jól látszik, anno ráírták a dobozra az árat. (A képen a bal alsó sarok, 57.- Ft) Az újakért szabad adni 80%-át, a használtakért 50%-át az új árnak. A törötteket is átveheted, minden törött mellé adjon egy újat. (esetleg alig használtat)
Ez lehet kiindulási alap, persze ebből még alkudhatsz.
(Ha valamely dobozon nincs ár, keress olyat, amin látszik! Ha több ár is tartozik egy típushoz, akkor a legalacsonyabb az érvényes!)
A szaktanácsadás + árbecslés = 50%

cso.jpg
    
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Volt alkalmam felcsövezni új csövekkel egy rádiót. A különbség leírhatatlan. Óvatosan a régi csövekkel, nem tudod mennyire használt (Illetve 90 % valószínűséggel meg lehet mondani, mert olyan nagyon ritka, hogy "kicsit" használt) , a getter nem mindig árulja el. Általában a használt csövek bontott rádiókból, tv-kből valók, ahol a gyári széria van még benne, azzal ment 5-10 évet. Tudom, hogy vannak olyan csövek, melyek beszerezhetetlenek újonnan. Arra nem igaz az állításom. A börzén PL 509et láttam 1000 Ft-ért. Hacsak teheted, és hangerősítőbe kell, nem rádió restauráláshoz (oda mindegy a minőség), akkor újat tegyél bele. A régi cső gázos, emisszió vesztett, ebből kifolyólag torz. Ha gázos akkor a katódellenállást (megbarnul) , és a tápot (Köszi Imi-én olyant még nem láttam, de Te mondtad!) is magával viheti!
(#) gg630504 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Szerintem a "zsömle" illetve "sör" SI mértékegység használata elkerülhetetlen. A cső értékét a régi cső- és zsemleáron át kell számolni zsemlébe. Például 51 Ft 127,5 db zsemle volt. Ezt mai zsemleárra kell visszaszámolni ( kb.. 2500 Ft ). A számolás további része korrekt.
(#) llaci56 válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Bocs! Nem tudtam, hogy Te vagy az eladó!
(#) zolee1209 hozzászólása Ápr 6, 2009 /
 
Sajnos a mostani börzét ki kellett hagynom, de a májusira mindenféleképpen elmegyek!
Imi már megint volt Zolinál és én megint nem tudtam volna menni! Egyszer csak összejön!
(#) Imi65 válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Szerintem így az eladó jön ki jól. A csövek ma már - milyen régóta már - inkurrens cikknek számítanak, ami az árakat igencsak lefelé viszi. Az átlagembernek fogalma nincs róla, milyen jó hangja van.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Köszi Nektek az infókat. De... (tudom Matyi, nincs de! De... )
1; 57Ff 50%-a 28,50. Szép lenne, de szerintem vagy kiröhögne, vagy futnom kellene.
2; A börzén PL 509et láttam 1000 Ft-ért. Na abból se veszek 20 darabot, hogy 4 közel egyformát kiválogassak.
3; A régi cső gázos, emisszió vesztett. Nos ezért vennék nagyon olcsón, nagyon sokat, hogy a nagy számok törvénye alapján legyen miből válogatni.
4; cső- és zsemleár. Műszaki cikket ne hasonlítsunk össze élelmiszerrel. Pl.: 10 éve 60 ezer volt egy PI-es átlag irodai PC. No ez most is annyiba kerül, csak most duálmagos, 5000-es ... Szóval

Ezek alapján megpróbálok azért elég "pofátlanul" alkudni, hivatkozva, hogy:
Idézet:
„A csövek ma már - milyen régóta már - inkurrens cikknek számítanak...”
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /
 
Azt nem is akarom említeni, hogy az első XT -knek milliós nagyságrendű áruk volt.
(#) rockersrac hozzászólása Ápr 7, 2009 /
 
nagynehezen eljutottam börzére,igaz kicsit késve,de azért volt minden mi szem-szájnak ingere volt! következőre már időben megyek! (mostmár tudom hova kell menni pontosan)
(#) DuMatyi válasza rockersrac hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /
 
Tökjó, mert kerestem egy rockert, és nem volt ott senki hosszú hajjal!
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /
 
Matyi kém! Nem olvasol figyelmesen! (Ez a Te szakmádnál talán egy ártalom is lehet, de akkor is hiba!)
Mit írt rokker?

Idézet:
„nagynehezen eljutottam börzére,igaz kicsit késve”


Vagyis, elkésett...

Idézet:
„de azért volt minden mi szem-szájnak ingere volt”


Tehát, amikor a börze volt, akkor volt ott minden. Ezt ő sejti, vagy hallotta valakitől, személyesen azonban nem tapasztalta, mert mint tudjuk, elkésett.

Idézet:
„mostmár tudom hova kell menni pontosan”


Tehát eddig azt sem tudta, hogy hová kell menni, - azaz, hogy is gondolhattad, hogy őt ott találod?

(#) DuMatyi hozzászólása Ápr 13, 2009 /
 
Szervusztok börzés kollégák! Most szombaton is lesz börze,18-án! Jön valaki? Én csak akkor megyek, ha valaki ismerős jelzi, hogy várhatóan jön. Akik még nem ismernének: a piros baseballsapkás srác én leszek. Tudjátok, aki [...]
Idézet:
„folyamatosan kommunikált.”
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Lehet, hogy kifogásokat keresek... :hide: Jó lenne a már a versennyel is haladni, szóval nem garantálom, hogy ott leszek! De a májusi börzére már mondtam, hogy OTT LESZEK! :yes: Minden jót Matyikém!
Következő: »»   18 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem