Fórum témák
» Több friss téma |
Működik! el sem hiszem. Kicseréltem a oscillátort és most elindult. Köszönöm az eddigi segitségeidet
Működik! el sem hiszem. Kicseréltem a oscillátort és most elindult. Köszönöm az eddigi segitségeidet
Most nézem, hogy a rajzon nem az RB5 -ös lábra van kötve az engedélyezés, viszont a programban az van beállítva. Nem lehet ez a baj nálad?
Örülök hogy sikerült! Sok sikert a továbbiakhoz
Hali!
Sehogy nem jött össze a triak-os megoldás, mérgemben egyenirányítottam majd fettel kapcsolgattam, így tökéletesen szabályoz. De triak miért nem mehetett? ott nem kell figyelni a nullátmenetet és az alapján szabályozni? neten láttam több projectet de mind olyan volt.
Hát nem tudom mi lehet a baja,de látod a 411647 lévö rajzon is ugyanaz a triac kapcsolása mint a tiéd
ahha láttam! Nem értem. De mindegy azt hiszem így marad. Így nagyon szépen müködik. Már csak a DS1821+ hőmérőszenzort kéne kitalálnom, hogy hogy müködik, ill mijen program kell hozzá. ASM progit sokat találtam, de az sajna nem mond túl sokat nekem. Köszönöm a segítséget a fényerőszabályozásban. Ha esetleg van más ötleted is szivesen várom, mert triakkal azért jobb lenne a hatásfoka.
Szevasztok!
Írtam egy óra programot lcd-re amit ha még nem osztottam meg veletek akkor megteszem. Amit tud: - idő mutatás, beállitás - dátum mutatás, beállítás - napok mutatása, beállítása 2X16- os lcd-re készült. Ha kérdésetek lenne, irjatok! ui: A Honlapomra még nem volt időm, ha lesz megoldom. üdv: aderka
Szia!
Hasonlót már én is írtam.
Üdv!
Honlapom elérhető a www.aderka.try.hu címen.. Egyenlőre ujra reggelnie kell annak aki már egyszer volt. Ha vissza tudom állitani a régi sql adatbázist akkor minden a régi lesz ha nem akkor marad ez. A tartalmat igyekszem minél hamarabb pótolni. üdv: aderka
Sikerült a honlapomat a régi formájába visszahozni..
Még van mit pótolni de a reggek nem vesztek el. A Letöltések sorra menni fognak de idő kell mig mindent visszatöltök.. A Parsic lesz az első! üdv: aderka
Itt van az én órám . Dátumot nem tud ,viszont cserébe
ébreszt
Szerintetek ezt egyszerübben is meg lehetne oldani? Vagy rossz úton járok. Előre is kösz.
Sziasztok
Olvasgatva a forumot, szuper ötletekkel lettem gazdagabb. Csak a külső INCLUDE fájlok használatával állok hadilábon. Légyszives írjátok már le,hogyan is kell megszerkeszteni? Illetve mik azok a kapcsolodási pontok? Valami egyszerü példán keresztül ha lehet. Előre is köszi.
Sziasztok! Csináltam egy impulzusrelét, ami tud fényerőt is szabályozni. Elvileg, ill gyakorlatilag ameddig nyomom a gonbot addig erősödik a fény ha elengedem megál azon a fényerőn ahoil tart, ha ujbol nyomom akkor halványodik. Mondhatnátok véleményt, ill átnézhetné valaki aki nálam jobban ért ehhez a progihoz, hogy nem lehet e egyszerüsíteni a progin. Előre is köszi a válaszokat!
egy picit javítottam rajta (betettem az lg3 -at )
mert két kimenet ütötte egymást
Kész munkában könnyebb hibát keresni, mint jobban megírni. Korrekt. Egyszerüsiteni mindenképpen lehetne az "alsó" részen. Ami a számlálás irányát hivatott kiválasztani. A táblázat nem kell. A bit átalakítót szintén ki lehet hagyni. És az egész hejett lehet JK tárolót használni.
Egyszerűsíteni mindíg lehet
Teljesen igazad van, azt mindíg lehet.
Az AD lábra kty81-es termisztor van kötve. A feladat az lenne,hogy +- ban is mérjen Mert eddig ha lement - ba akkor 255-től számolt visszafelé.
A kty81-et nem ismerem. Az adatlapja szerint 1mA konstans áram kell neki, illetve 0C-on 835ohm 100C-on 1738ohm. A hömérsékletet jelenleg pontosan méri?
Azt sikerült bekalibrálni.Azzal nincs gond. Biztos nem a legpontosabb ez a megoldás de 1-2 fok pontatlanság most nem számít. Magát a kapcsolást úgy oldottam meg,hogy a KTY-nt ADC0-ra És GND-re kötöttem.És egy 4K7-es potival adom rá a feszt addig amig nem jelez rendesen.A pontosságát pedig a szorzóval kalibrálom.Lehet,hogy helytelen az elképzelésem,de egész pontosan mér. Alapvető dolgoknak megfelel szerintem.
Szerintem korrekt program. Ha pontosan mér,akkor ok.
Köszi mindketőtök válaszát! El is mentettem a modosított verziót. Még azt akarom megoldani, ha csak egy pillanatra nyomom a gonbot akkor teljes fénnyel vagy fel vagy le, és ha nyomva tartom akkor szabályoz.
Most néztem, a PWM 8 vagy 16 bitet vár?Mert ugye a max fényerőhöz nem mindegy. 255 vagy 65000!
Közel sem tökéletes,sőt...
de mára ennyit agyaltam, gondolat ébresztésnek elég.Rövid nyomás <500ms ki be kapcsolgat, hosszú nyomásra elkezd fényerőt szabályozni.>
Ez már majdnem jó.
Szia! Látom te már írtál egy teljesen másik progit. 16 biten megy a pwm, és az 1023 ez felett már nem erősödik a fény. tegnap éjjel én is dolgoztam a progin, már majdnem teljesen kész van az is. nézegettem a progidat, nem rossz. Ha elkészülök felteszem én is, remélem hétvégén kész lessz. Loptam ötletet a progidbol. Ez a multiplexer-es megoldás tetszik és eddig nem ismertem a müködését sem, most már egyszerü lessz befelyezni a sajátot. Köszi a segítséget. Már csak a ds1821+- hőmélrő szenzort kéne müködésrebírnom, csak az a bajom azt se tudom hol áljak neki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |