Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szarvas riasztó
Témaindító: tatubalint, idő: Szept 19, 2006
Sziasztok a nagybátyámnak van egy nagy szőlője és fojton a szarvasokkal küszködik mert az összes riasztót megszokják nem tudna valaki erre valami olcsóbb megoldást? Ha igen légyszi írjon!
Szia !
Valami csörgő - zörgő aminek a szarvas nekimegy ? Üdv!
Helló!
Lehet, hogy morbid vagyok, de egy diszkrét kis villanypásztor?
Helló !
Kutyaugatást szintetizáló áramkör ? Egy régebbi HE.-ben láttam.
Talán Vakuval érdemes lenne próbálkozni, fénysorompós érzékeléssel?
Szia !
Ha nagy az a szöló, mennyi vaku kellene
Nappal meg az a vaku lenne jó ami sötétséget villant !
Frappáns
De előbb találd fel! :yes: :nevetes2::vigyor2::vigyor3:
Hát igen nappal nem jó a vaku. Városi létemre azt hittem hogy csak éjszaka garázdálkodnak. Esetleg piezo szirénával kellene kombinálni.
- vagy egy ISD-be oroszlánüvöltést kellene betölteni
és kierősíteni .
Qrva jók az ötletek!!!!! komolyan!
A sötétet "villantó" Vaku... hát az meg aztán fantörpikus! AMúgy ha van arra felé vadász... háááát akkor meg kell kérni hogy arrafelé portyázzon... (kellemest a hasznossal) De ha nincs nagyon messze a szőlő, akkor egy élő éber (nem tacskó vagy ilyesmi) kutyus is megtenné, jóó hosszú pórázon! Csak hát az is energiával működik... Peti.
viszont ha napelemes oroszlánt használ akkor kutyát sem kell etetni!
Na most már csak azt nem értem, hogy a magyar szarvas a rádióból vagy a tv-ből ismeri az oroszlánt, hogy féljen (és ne szokjon hozzá) az üvöltéstől...
(apuméknál erre a problémára a villanypásztor és a magas kerítés lett a megoldás)
az anyukája mesélt neki gyerekkorában az oroszlánróóól !
ultrahangos riasztó ? biztos van egy olyan freki amit utálnak !
Hát azért megvan az ösztön hogy féljen egy állattól!!! Pl. napelemes oroszlán! (bár szerintem a dízeles nagymacska jobban megéri, mert csak 0,5 litert eszik meg egy szarvas után és olcsóbb is) Jah... de szennyezi a környezetet!!!!!! Bocs
Amúgy egy zajgenerátor sztem megtenné. Csak az a bonyibb hogyan oldod meg az érzékelést, meg az is fontos, hogy mikor a nagyfater, vagy muter kimegy a szőlőbe kapálgatni, ne fossa össze magát a nagy hangtól... Tehát neked először is egy szarvas detektorra lesz szükszéged... Aztán jöhet a többi!!!
Én azt mondom ne adjuk lejebb. A gyalogsági akna az igazi megoldás.
már alig bírok írni a röhögéstől , de azért gondoltam ultrahangra, hogy mást ne zavarjon !
egyébként egy távirányítóval ki és be lehetne kapcsolni, pitty-putty . a szarvasdetektor meg lehetne egy lézeres sorompó, ezzel tükrökkel körbe lehet villantani a területet , és ködben még a szarvas is látná ,hogy csíkos lesssz !
Jahhh!!! Az is faja ötlet!
Vagy a sorok bejáratánál (kezdeténél ill végénél) elhelyezni ezeket a lézereket és ez a rendszer bevilágít egy síkot és úgymond beszkenneli a testet ami áthalad rajta... Persze ezt Ti - PIC-esek - biztos jobban tudnátok! Már csak egy szarvas felismerő IC-t kell szerezni és ha észleli azt akkor jelez... ha ember vagy macska vagy ilyesmi akkor már nem jelez. Ha pl. traktor akkor meg jó hangosan elkezdi a magyar népdalokat és nótákat nyomni 1000-el. Persze ha már itt tartunk akkor pl a kisebb szarvasborjúkat azért be lehet engedni; hagy egyen egy picit... annyi nem árt! Így hamarabb megnő és már a rendszer nem engedi be... Húúú Ez már naggyon profi lenne! Na jól van... abbahagytam...
van ilyen OMRON-os kamerás felismerőrendszer !
Két megoldást is javasolnék: egy olcsóbbat és egy drágábbat. Az olcsóbb: 106 cm-es plazma tv-kkel körbekeríteni a bírtokot, lehetőleg sorrund hangrendszerűvel. Egy videóról felváltva oroszlánt és egeret vetíteni a videókerítésen, valamelyik csak elzavarja. Ha ettől nem réműlnek meg még akkor is csak azok tudnak bejutni a szólőbe, emelyik át bírja ugrani a kerítést. Ja! Nappal is hatásos!
A drágábbik: Egy villanyoszlop mögé egy egyszerű berendezéssel elő kel állítani egy konkurens bika hologrammját. Az nekiront, lefejeli a villanyoszlopot és így megoldódik a védelem és a szarvaspőrkölt alapanyagbeszerzési gondja is.
Nagyon tecccik ez a megoldás is !
ötletben nincs hiány , csak ne szünjön !
Na egy komolyabb javaslat is. Néhány száz Ft-ért árulnak gépkocsikra szerelhető vadriasztó sípokat, ami kb. 60 km/ó sebesség főlött egy meglehetősen bántó füttyel riasztja el a vadat. Na ennek a füttynek a frekvenciáját lehetne modellezni egy frekvenciagenerátorral, és egy időzítő áramkörrel erősítőn keresztűl időnként kisugározni. Az, hogy a szarvasra mennyire hatásos azt nem tudom saját tapasztalatból de , hogy az erdőkerülőt távoltartja az biztos. (Ha csak nem süket)
erre én is gondoltam, csak vagy a szarvasra kéne szerelni vagy folyamatosan fújni kéne valamivel
Hello Bálint !
Ez most komoly !!! Tegyél hálóba vagy harisnyába fodrásztól szerzett hajat ez TUTI !!! Nem mennek oda mert messziről megérzik az "emberszagot" !!!
vagy jelöld meg a terepet. a hogyan részét rádbízom tanulj a kusziktól!
Jah ez jóóó, ez az emberszagos... Csak ebből is több kell, több helyre, mert gondolj csak bele, nem mindig egy irányba fú a szél!
Amúgy megálmodtam!!! A szőlő leges legközepéábe kell építeni egy hatalmas Tesla-generátort !! Tudjátok mint a régi RedAlert-ben. Az oroszok nagy fegyvere volt! Hatalmas nagy karácsonyfaalakú és ha közeljött valaki akkor zzzzzzzzz és elfültölt! És ekkor ismét visszatértünk a kajás részekhez, de nem pörkölt hanem sült szarvast lehet tálalni!
Persze ,hogy több helyre kell tenni belőle !
ez működik egy munkatársam szerint ! Mondjuk kevés haja is van.
Jézusom! Ezek asztán 5letek! De nagyon jók! Mjd lefordultam a fotelemről ahogy végigolvastam!
Hali
Érdekes ez a téma, eszembe is jutott egy probléma. Létezik-e olyan hangfrekvenciás sáv ami a lovakat irritálják és meghülyülnek tőle? szeretnék egy ilyet a kocsimba építeni mert már a t*m ki van az előttem vánszorgó lovaskocsikból (2008 at írunk) szeretném viszontszívatni őket ha lehetne előrre is köszi üdv mindenkinek és BUÉK ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |