Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szarvas riasztó

Témaindító: tatubalint, idő: Szept 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) tatubalint hozzászólása Szept 19, 2006 /

Sziasztok a nagybátyámnak van egy nagy szőlője és fojton a szarvasokkal küszködik mert az összes riasztót megszokják nem tudna valaki erre valami olcsóbb megoldást? Ha igen légyszi írjon!
(#) PCB válasza tatubalint hozzászólására (») Szept 19, 2006 /

Szia !

Valami csörgő - zörgő aminek a szarvas nekimegy ?

Üdv!
(#) deguss válasza tatubalint hozzászólására (») Szept 19, 2006 /

Helló!

Lehet, hogy morbid vagyok, de egy diszkrét kis villanypásztor?
(#) árpix válasza tatubalint hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Helló !

Kutyaugatást szintetizáló áramkör ?
Egy régebbi HE.-ben láttam.
(#) bbatka válasza tatubalint hozzászólására (») Szept 20, 2006 / 4

Talán Vakuval érdemes lenne próbálkozni, fénysorompós érzékeléssel?
(#) PCB válasza bbatka hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Szia !

Ha nagy az a szöló, mennyi vaku kellene
(#) árpix válasza bbatka hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Nappal meg az a vaku lenne jó ami sötétséget villant !
(#) Norberto válasza árpix hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Frappáns

De előbb találd fel!

:yes: :nevetes2::vigyor2::vigyor3:
(#) bbatka válasza árpix hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Hát igen nappal nem jó a vaku. Városi létemre azt hittem hogy csak éjszaka garázdálkodnak. Esetleg piezo szirénával kellene kombinálni.
(#) árpix válasza bbatka hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

- vagy egy ISD-be oroszlánüvöltést kellene betölteni
és kierősíteni .
(#) Peti_85 válasza árpix hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Qrva jók az ötletek!!!!! komolyan!

A sötétet "villantó" Vaku... hát az meg aztán fantörpikus!
AMúgy ha van arra felé vadász... háááát akkor meg kell kérni hogy arrafelé portyázzon... (kellemest a hasznossal)
De ha nincs nagyon messze a szőlő, akkor egy élő éber (nem tacskó vagy ilyesmi) kutyus is megtenné, jóó hosszú pórázon! Csak hát az is energiával működik...
Peti.
(#) árpix válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

viszont ha napelemes oroszlánt használ akkor kutyát sem kell etetni!
(#) vicsys válasza árpix hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Na most már csak azt nem értem, hogy a magyar szarvas a rádióból vagy a tv-ből ismeri az oroszlánt, hogy féljen (és ne szokjon hozzá) az üvöltéstől...
(apuméknál erre a problémára a villanypásztor és a magas kerítés lett a megoldás)
(#) árpix válasza vicsys hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

az anyukája mesélt neki gyerekkorában az oroszlánróóól !

ultrahangos riasztó ? biztos van egy olyan freki amit utálnak !

Hát azért megvan az ösztön hogy féljen egy állattól!!! Pl. napelemes oroszlán! (bár szerintem a dízeles nagymacska jobban megéri, mert csak 0,5 litert eszik meg egy szarvas után és olcsóbb is) Jah... de szennyezi a környezetet!!!!!! Bocs

Amúgy egy zajgenerátor sztem megtenné. Csak az a bonyibb hogyan oldod meg az érzékelést, meg az is fontos, hogy mikor a nagyfater, vagy muter kimegy a szőlőbe kapálgatni, ne fossa össze magát a nagy hangtól...

Tehát neked először is egy szarvas detektorra lesz szükszéged... Aztán jöhet a többi!!!
(#) bbatka válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Én azt mondom ne adjuk lejebb. A gyalogsági akna az igazi megoldás.

már alig bírok írni a röhögéstől , de azért gondoltam ultrahangra, hogy mást ne zavarjon !
egyébként egy távirányítóval ki és be lehetne kapcsolni, pitty-putty .
a szarvasdetektor meg lehetne egy lézeres sorompó, ezzel tükrökkel körbe lehet villantani a területet , és ködben még a szarvas is látná ,hogy csíkos lesssz !

Jahhh!!! Az is faja ötlet!

Vagy a sorok bejáratánál (kezdeténél ill végénél) elhelyezni ezeket a lézereket és ez a rendszer bevilágít egy síkot és úgymond beszkenneli a testet ami áthalad rajta... Persze ezt Ti - PIC-esek - biztos jobban tudnátok! Már csak egy szarvas felismerő IC-t kell szerezni és ha észleli azt akkor jelez... ha ember vagy macska vagy ilyesmi akkor már nem jelez. Ha pl. traktor akkor meg jó hangosan elkezdi a magyar népdalokat és nótákat nyomni 1000-el.
Persze ha már itt tartunk akkor pl a kisebb szarvasborjúkat azért be lehet engedni; hagy egyen egy picit... annyi nem árt! Így hamarabb megnő és már a rendszer nem engedi be...
Húúú Ez már naggyon profi lenne!
Na jól van... abbahagytam...

van ilyen OMRON-os kamerás felismerőrendszer !
(#) Redsaw válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Két megoldást is javasolnék: egy olcsóbbat és egy drágábbat. Az olcsóbb: 106 cm-es plazma tv-kkel körbekeríteni a bírtokot, lehetőleg sorrund hangrendszerűvel. Egy videóról felváltva oroszlánt és egeret vetíteni a videókerítésen, valamelyik csak elzavarja. Ha ettől nem réműlnek meg még akkor is csak azok tudnak bejutni a szólőbe, emelyik át bírja ugrani a kerítést. Ja! Nappal is hatásos!
A drágábbik: Egy villanyoszlop mögé egy egyszerű berendezéssel elő kel állítani egy konkurens bika hologrammját. Az nekiront, lefejeli a villanyoszlopot és így megoldódik a védelem és a szarvaspőrkölt alapanyagbeszerzési gondja is.
(#) árpix válasza Redsaw hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Nagyon tecccik ez a megoldás is !

ötletben nincs hiány , csak ne szünjön !
(#) Redsaw válasza tatubalint hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Na egy komolyabb javaslat is. Néhány száz Ft-ért árulnak gépkocsikra szerelhető vadriasztó sípokat, ami kb. 60 km/ó sebesség főlött egy meglehetősen bántó füttyel riasztja el a vadat. Na ennek a füttynek a frekvenciáját lehetne modellezni egy frekvenciagenerátorral, és egy időzítő áramkörrel erősítőn keresztűl időnként kisugározni. Az, hogy a szarvasra mennyire hatásos azt nem tudom saját tapasztalatból de , hogy az erdőkerülőt távoltartja az biztos. (Ha csak nem süket)
(#) árpix válasza Redsaw hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

erre én is gondoltam, csak vagy a szarvasra kéne szerelni vagy folyamatosan fújni kéne valamivel
(#) árpix válasza tatubalint hozzászólására (») Szept 21, 2006 /

Hello Bálint !

Ez most komoly !!!
Tegyél hálóba vagy harisnyába fodrásztól szerzett hajat ez TUTI !!!
Nem mennek oda mert messziről megérzik az "emberszagot" !!!
(#) G-Lex válasza árpix hozzászólására (») Szept 21, 2006 /

vagy jelöld meg a terepet. a hogyan részét rádbízom tanulj a kusziktól!
(#) Peti_85 válasza árpix hozzászólására (») Szept 21, 2006 /

Jah ez jóóó, ez az emberszagos... Csak ebből is több kell, több helyre, mert gondolj csak bele, nem mindig egy irányba fú a szél!

Amúgy megálmodtam!!! A szőlő leges legközepéábe kell építeni egy hatalmas Tesla-generátort !! Tudjátok mint a régi RedAlert-ben. Az oroszok nagy fegyvere volt! Hatalmas nagy karácsonyfaalakú és ha közeljött valaki akkor zzzzzzzzz és elfültölt!
És ekkor ismét visszatértünk a kajás részekhez, de nem pörkölt hanem sült szarvast lehet tálalni!

(#) árpix válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 21, 2006 /

Persze ,hogy több helyre kell tenni belőle !
ez működik egy munkatársam szerint ! Mondjuk kevés haja is van.
(#) Dzsida hozzászólása Jan 2, 2008 /

Jézusom! Ezek asztán 5letek! De nagyon jók! Mjd lefordultam a fotelemről ahogy végigolvastam!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jan 3, 2008 /

Hali
Érdekes ez a téma, eszembe is jutott egy probléma.
Létezik-e olyan hangfrekvenciás sáv ami a lovakat irritálják és meghülyülnek tőle? szeretnék egy ilyet a kocsimba építeni mert már a t*m ki van az előttem vánszorgó lovaskocsikból (2008 at írunk) szeretném viszontszívatni őket ha lehetne
előrre is köszi
üdv mindenkinek és BUÉK !
(#) dpeti válasza árpix hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

unokatesómék is így próbálták, mégis ugyanúgy bementek, és lezabáltak mindent...
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem