Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Miért mit tudsz az ikonhetesről? A nevén túl persze.
Miért nem kérdezed meg attól, akitől a tervet szerezted? :yes:
kb. ugyanaz, mint a többi SAL-ról. Csak ennek már nem a mosogítószivacs alapú membránszéle van, mint a régebbieknek, ennyi a pozitívum az elődökhöz képest.
Sziasztok! nincs valakinek HA31-421 hangszóróhoz kétutas hangdoboz terve?
Hát, 5W nem sok neki, az biztos
Most 40 vagy 50Hz, csak írtam valamit, de azért az ötlet lényege lejött. Tehát még rosszabb eredmény lenne, mint reflex doboznál, ha a hangnyomást is figyelembe vesszük Viszont ez a sub eq nem lenne rossz. Vagy Szerinted mit lehetne tenni, ha a sub csak sarok közelében fér el, de nem akarom, hogy döngjön. Ezzel azért lehetne már finomítani a hangon, nem ? Vagy másnak nincs ilyen gondja :circling:
Olvasgattam róla és 20hz-300khz az tuti az oldal hibája és az tényleg hülyeség Igaziból 20hz-300hz,és 97dB az érzékenysége.
Találsz olyan magas hangszórót ami ,elmenne kétútban ezzel a Hsz-el? Nem nem .
Persze, 20Hz-nél 97dB az tuti.
Nem, csak megkérdeztem, hogy van-e valami racionális érv.
Én nem ezt mondtam Amugyse hallgatnék ezen 20hz vagy alatti hangot,mivel textil peremes és ilyen hagokat pont azért szoktam hallgatni hogy jól megrángassa a membrámot
Sziasztok.
Most regisztraltam, mert lenne egy kerdesem. Regen, kb 15 eve epitettem egy rutse melyladat kiegeszitve kozep es magas hangszorokkal, amit egy hangfal gyarto bemert es csinalt hozza megfelelo hangvaltot. Most ki szeretnem cserelni benne a kozepet mert tonkrement es jobbat akarok. Anno a koltsegvetesbol orion kozepekre tellett.. Most viszont szeretnek valami normalisabb melykozepet beletenni. A cel, hogy kb 500-700Hz-tol elmenjen olyan 4-5 kHz-ig. Es 90 dB korul hangnyomassal. Nezelodtem a neten es SAL es MNC-t arulnak a legtobben. Na ezt azert kihagynam, viszont normalisabb hangszorokat nem nagyon arulnak. Tudtok valami helyet ahol lehet kapni nem doboz aron melykozep hangszorokat? Koszonom.
Ahhoz meg nem kell még erősítő sem, elég egy kompresszor, vagy egy porszívó.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Folyamatban van a dolog,ha kész leszek jelzem az eredményt! Ja és még egy kérdés: kell bele valami csillapítás szerinted?
Általában azért szoktam mer jólnéz ki
2000 hz-ig működik , 2500 at már meg se próbáljad. Egyébként nem egy 'gitár hangszóró ez?
Kíváncsi lennék van -e olyan magas sugárzó ami lineárisan működik , 2000-20000 Hz-ig.
Azért érdemes gyilkolászni a hangszórót.....
Üdv mindenkinek!
Hát megfogadtam a tanácsot, a SAl-M.N.C. az **** vegyek bármi mást csak azt ne! Namost vettem egy 25-ös Braun-t.Meghozta a posta, kibontom a dobozból és láss csodát a membrán perem a ragasztásnál el van engedve 3cm hosszan, ahogy hozzányúltam már 5 lett belőle.Felhívom őket (mondjuk korrektek voltak), h küldjem vissza megragasztják vagy visszaadják a pénzt.Mondom jólvan, ragasszu meg, hátha jó lesz.Van itt Pécsen egy nagyon ügyes műszerész, hozzá elvittem a HSz-ót, egy mozdulattal letépte a memrán felét a kosárról és aztmondta ez minden csak nem munka! Ez így jött?!meg stb .... Holnapra újraragasztja, hát csak bizakodni tudok h használható is lesz a HSz. Az a poén h van SAl és M.N.C. is a birtokomban kb 6-8 évesek és semelyiknek semmi baja.......... Moderálva, óvatosan a szavakkal. -- kobold
Bárhol előfordulhatnak gyártási hibák, ne azokat okold, akik azt mondták hogy ne vegyél MNC-t! Ezt megragasztják, és szólni fog, vettél volna MNC-t, azt nem kell ragasztani, de sokkal rosszabbul szól.
Helló!
Hát azért ez durva, de főleg az hogy egy új hsz és már ilyen Amúgy én nem értek egyet azokkal akik fikázzák az MNC-t. Nekem voltak MNC hangszóróim a legkülönbözőbb méretekben, és soha nem volt ilyen vagy hasonló jellegű gondom. Azt azért figyelembe kellene venni, hogy mennyibe kerül és ehhez képest mit tud :yes:
Sziasztok:Én azt szeretném megtudni hogy ehez a dobozhoz milyen hangszórót ajánlotok?
Nekem csak a CD-cone-val vannak tapasztalataim, illetve a piezo magassal. A CD-cone két bulit bírt, kiolvadt a közepe, meg is szorult. A Piezo meg szétolvadt ahogy volt egy bulin. Egy hidalt TDA7294 volt az erősítő. Szerintem nem kaptak 100W-nál többet. Ekkor mondtam azt, hogy MNC-t soha többet. De ha neked bejött, akkor vedd. Ha azt nézzük, hogy nem terheltem túl (ugye 400W-volt ráírva) akkor már elég drága a hangszóró, ha semmire nem jó...
Fentvannak a honlapján a hozzápasszoló magas sugárzók!
SZia
Egyik barátomnak a 40 (lehet 30? )centis méretű is meghalt egy 100W-os erősítőtől. Ugyanilyen tojásos magasak voltak hozzá,azok is repültek. Ez valóban nem jó széria az mnc-től.
Szerintem az van, hogy a csatlakozó kábel egyik szárában meg van szakadva a GND vezeték. Nekem is volt ilyen gondom. RCA csatlakozásnál fordulgat ez elő. Mikor a másikat rátolod, azon már megkapja a GND-t (referenciát), és ugye ált. belül a két csatorna GND-je közösítve van. És ezért nem zúg.
Bármennyibe is kerül nem tud olyan oclsó lenni, amiylen rossz. Még az árához képest is pénzkidobának minősíthető kb. az összes MNC hsz.
És a nagyonügyes műszerész mégis mióta ért a hangszórókhoz? Egyébként ő soha nem tudja úgy megragasztani a hangszórót, ahogy kellene, mert nem tudja a membránszélt normálisan központosítani szerszámok híján. És nagyon nem mindegy a ragasztó típusa sem, mert meglátszik a paramétereken minden apró változtatás.
A SAL, MNC be van ragasztva biztosan. Beragasztják. Csak nincs központban se a cséve se a membrán kb. a 40%-uknál, a maradék hangszóróik képességeik alapján használati értékben a vételáruk felét sem érik el... Persze hat-nyolc év múlva is ugyanez marad a helyzet, az idő nem javítja meg őket.
HA31 jelenleg nem használható két útban, csak PA szerű alkalmazásokra.
ptesza, a 421 nem gitárhangszóró, csak sima mélyhsz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |