Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   519 / 2208
(#) kocos válasza besi99 hozzászólására (») Ápr 14, 2009
A Magyari-féle zsebkönyvben van ECH 21-gyel dif.erősítős (vagy long tailed pair, kinek hogy tetszik ) fázisfordító kapcsolás, úgy, hogy a heptodát (?) - heptoda, vagy hexoda? - triodanak köti, mindjárt meg is nézem
(#) dxzo4z válasza kocos hozzászólására (») Ápr 14, 2009
Ne fáradj, a kapcsolást az ECH21 adatlapja is tartalmazza!
Bővebben: Link Fig. 6. és 16.
(#) skylooker válasza kocos hozzászólására (») Ápr 14, 2009
A 69-esben van, én is kerestem, mert hiányosan volt meg. A "kapcsolási rajzot keresek" topikban, a 143. oldalon dinokal belinkelte. Ezen kívül a home.planet.nl oldalon van leírás, de elég nagy méretű, 12 és 15 collos hangszórókhoz.
(#) ngyzoli válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Több ízben tapasztaltam én is,h a jobb csöves végfokok még egy gyatrább hangszóróval is szépen(vagy inkább úgy fogalmaznék:ELFOGADHATÓAN)muzsikálnak,mindenesetre úgy tűnik,a gyengébb hangdobozból is sokkal inkább kihozzák a maximumot.(Hogy ez miért van,valószínű nagyon komplex összefüggésekkel magyarázható...)Ez persze nem azt jelenti,h akkor elég hozzájuk a sokol-hangszóró.
(#) ngyzoli válasza kocos hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Sajnos a munkám nagyon lefoglal mostanában.Nem örülök neki...de ez van.Azért figyelek.
(#) cruisher válasza kocos hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Koszi, megtalaltam! Egyenlore meg nem tervezem hogy adok el belole, nagyon kivancsi lennek mit tudna egy ilyen dobozba...
(#) MrBrown hozzászólása Ápr 15, 2009
Sziasztok,
Erre a kerámiás jackley-re rábíznátok a hálózati 230V / 100mA kapcsolgatását?
A terv az hogy a 25 pozícióból az elsőnél nem történik semmi, a másodiknál bekapcsol a fűtéstrafó az első tárcsán és úgy is marad a 25-ig, a harmadik pozíciónál bakapcsol az anód trafó a második tárcsán és marad bekapcsolva a 25-ig, a negyedik pozíciónál pedig a harmadik-negyedik tárcsákon összerakott logaritmikusan súlyozott ellenállás létra szabályozza a hangerőt mindkét csatornán 22 pozícióban!
Gondolom "apellálhatok" a rövid ideig tartó átkapcsolás ideje alatt a fűtés és a megnövelt anódpuffer okazta rendszer-tehetetlenségre?!
köszi
(#) CHZ hozzászólása Ápr 15, 2009
Szerintem érdemes megnéznetek , nyelvi nehézségek ellenére is .Bővebben: Link
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Szia !
Jól értem , egy kapcsolóval akarsz tápot és hangerőt kapcsolgatni ? Ezzel az is probléma lehet , hogy a kapcsoló hálózatra kötött tárcsái megszórják a másik tárcsákat .
Nagy a brumm veszélye . Ha nem jól gondolom , akkor bocs..
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Szia, jól gondolod, de meg van rá a lehetőségem hogy akár 10-12 centivel távolabb "füzzem fel" a közös forgató tengelyre a hangerő szabályzó tárcsákat a hálozatiakhoz képest! Csak az erősítő doboz mélysége szabja meg a határokat ami még nincs kialakítva tehát bármakkora lehet a jóizlés és az ésszerűség határain belűl. Ez a távolság csak elég már?!
Az már elég lehet , ha a vezetékezését is el tudod különíteni . Azért külön jobb lenne
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Szia !
Miniatűr csövet keresnék megvételre .
6ZS5B , vagy valami hasonló pentódát .
Ha lenne feleslegben , vevő lennék rá .

Majd elől (a forgató gombhoz közelebbi végén) lesznek a hangerő tárcsák, úgyis az előfok cső is elől van, az RCA aljzattól ami hátul kétoldalt lesz meg majd a doboz szélein vezetem előre az árnyékolt kábelt. A hálózati tárcsák meg leghátul lesznek a hálózati aljzat+biztosíték tartó+táptrafók közelében.
Csak összejön ez!
Ha már az új tervekről van szó..., hétfőre minden reményem szerint kész lesz a kis SE aminek a dobozáról küldtem képeket
Várom a beszámolót .
Mivel ez egy százszorosan kipróbált kapcsolás én meg nem tettem egyebet csak ráaggattam néhány karácsonyfadíszt azért érezzük hogy ebben az esetben a világ szeme a köbzoli által tekert kimenőtrafókon van :yes:
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2009
6Zs5P-m van, talán 6Zs1P, ezek nem jók?
(#) fleta válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2009
6ZS5P-t akartál írni nem?Ha kell van egy marékkal
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Sajnos kisebb , drótkivezetéses kellene .

Bővebben: Link
(#) CHZ válasza fleta hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Köszi , de nem írtam el .
A linken látható kellene 1db , vagy 2db valami hasonló.
(#) fleta válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Az a "B" magyarul "V" Lehet hogy tévedek 38 éve tanultam oroszt. Gyenge is voltam rendesen belőle
Ja, hogy szubminiatűr! Volt kettő, de elajándékoztam Müszinek. Nekem trioda kellene szubminiatűrben ...
(#) Danaman válasza fleta hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Nem tévedsz!
(#) CHZ válasza fleta hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Nézd a linket , ciril betűt nem tudok könnyen írni az ciril B
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Ápr 15, 2009
llyen van 1db:
Bővebben: Link
(#) kocos válasza cruisher hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Ok, rendben! Azért ha mégis "útban lenne" 2 db, bármikor vevő vagyok rájuk! Én igazából még nem hallottam ezt a hangszórót, de sok jót hallottam már róla ( Pl : DrLjus-tól )
ha jól látom ez gáztöltésű cső, talán tirátron? Én sajnos nem tudnám hazsnálni
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Vannak drótlábú pentódáim, de sajnos csak pár db. típusonként, és mostanában éppen ezekkel gyúrok.
Mit akarsz építeni, ha nem titok ?
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Kiteszed a karaktertáblát a tálcára, és onnan könnyedén beszúrható, hogyha kell (pl. 6Ж5Б-В).
(#) l48 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Vannak drótlábú csöveim. Holnap megnézem, hogy milyen tipúsúak.Arra még emlékszem, hogy pentódák.
Következő: »»   519 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem