Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A Magyari-féle zsebkönyvben van ECH 21-gyel dif.erősítős (vagy long tailed pair, kinek hogy tetszik ) fázisfordító kapcsolás, úgy, hogy a heptodát (?) - heptoda, vagy hexoda? - triodanak köti, mindjárt meg is nézem
Ne fáradj, a kapcsolást az ECH21 adatlapja is tartalmazza!
Bővebben: Link Fig. 6. és 16.
A 69-esben van, én is kerestem, mert hiányosan volt meg. A "kapcsolási rajzot keresek" topikban, a 143. oldalon dinokal belinkelte. Ezen kívül a home.planet.nl oldalon van leírás, de elég nagy méretű, 12 és 15 collos hangszórókhoz.
Több ízben tapasztaltam én is,h a jobb csöves végfokok még egy gyatrább hangszóróval is szépen(vagy inkább úgy fogalmaznék:ELFOGADHATÓAN)muzsikálnak,mindenesetre úgy tűnik,a gyengébb hangdobozból is sokkal inkább kihozzák a maximumot.(Hogy ez miért van,valószínű nagyon komplex összefüggésekkel magyarázható...)Ez persze nem azt jelenti,h akkor elég hozzájuk a sokol-hangszóró.
Sajnos a munkám nagyon lefoglal mostanában.Nem örülök neki...de ez van.Azért figyelek.
Koszi, megtalaltam! Egyenlore meg nem tervezem hogy adok el belole, nagyon kivancsi lennek mit tudna egy ilyen dobozba...
Sziasztok,
Erre a kerámiás jackley-re rábíznátok a hálózati 230V / 100mA kapcsolgatását? A terv az hogy a 25 pozícióból az elsőnél nem történik semmi, a másodiknál bekapcsol a fűtéstrafó az első tárcsán és úgy is marad a 25-ig, a harmadik pozíciónál bakapcsol az anód trafó a második tárcsán és marad bekapcsolva a 25-ig, a negyedik pozíciónál pedig a harmadik-negyedik tárcsákon összerakott logaritmikusan súlyozott ellenállás létra szabályozza a hangerőt mindkét csatornán 22 pozícióban! Gondolom "apellálhatok" a rövid ideig tartó átkapcsolás ideje alatt a fűtés és a megnövelt anódpuffer okazta rendszer-tehetetlenségre?! köszi
Szerintem érdemes megnéznetek , nyelvi nehézségek ellenére is .Bővebben: Link
Szia !
Jól értem , egy kapcsolóval akarsz tápot és hangerőt kapcsolgatni ? Ezzel az is probléma lehet , hogy a kapcsoló hálózatra kötött tárcsái megszórják a másik tárcsákat . Nagy a brumm veszélye . Ha nem jól gondolom , akkor bocs..
Szia, jól gondolod, de meg van rá a lehetőségem hogy akár 10-12 centivel távolabb "füzzem fel" a közös forgató tengelyre a hangerő szabályzó tárcsákat a hálozatiakhoz képest! Csak az erősítő doboz mélysége szabja meg a határokat ami még nincs kialakítva tehát bármakkora lehet a jóizlés és az ésszerűség határain belűl. Ez a távolság csak elég már?!
Az már elég lehet , ha a vezetékezését is el tudod különíteni . Azért külön jobb lenne
Szia !
Miniatűr csövet keresnék megvételre . 6ZS5B , vagy valami hasonló pentódát . Ha lenne feleslegben , vevő lennék rá .
Majd elől (a forgató gombhoz közelebbi végén) lesznek a hangerő tárcsák, úgyis az előfok cső is elől van, az RCA aljzattól ami hátul kétoldalt lesz meg majd a doboz szélein vezetem előre az árnyékolt kábelt. A hálózati tárcsák meg leghátul lesznek a hálózati aljzat+biztosíték tartó+táptrafók közelében.
Csak összejön ez!
Ha már az új tervekről van szó..., hétfőre minden reményem szerint kész lesz a kis SE aminek a dobozáról küldtem képeket
Mivel ez egy százszorosan kipróbált kapcsolás én meg nem tettem egyebet csak ráaggattam néhány karácsonyfadíszt azért érezzük hogy ebben az esetben a világ szeme a köbzoli által tekert kimenőtrafókon van :yes:
6ZS5P-t akartál írni nem?Ha kell van egy marékkal
Köszi , de nem írtam el .
A linken látható kellene 1db , vagy 2db valami hasonló.
Az a "B" magyarul "V" Lehet hogy tévedek 38 éve tanultam oroszt. Gyenge is voltam rendesen belőle
Ja, hogy szubminiatűr! Volt kettő, de elajándékoztam Müszinek. Nekem trioda kellene szubminiatűrben ...
Nézd a linket , ciril betűt nem tudok könnyen írni az ciril B
llyen van 1db:
Bővebben: Link
Ok, rendben! Azért ha mégis "útban lenne" 2 db, bármikor vevő vagyok rájuk! Én igazából még nem hallottam ezt a hangszórót, de sok jót hallottam már róla ( Pl : DrLjus-tól )
ha jól látom ez gáztöltésű cső, talán tirátron? Én sajnos nem tudnám hazsnálni
Vannak drótlábú pentódáim, de sajnos csak pár db. típusonként, és mostanában éppen ezekkel gyúrok.
Mit akarsz építeni, ha nem titok ?
Kiteszed a karaktertáblát a tálcára, és onnan könnyedén beszúrható, hogyha kell (pl. 6Ж5Б-В).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |