Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Linux-szal az elektronikában

Témaindító: Pethy, idő: Jún 7, 2006
Lapozás: OK   3 / 5
(#) MaSTeRFoXX válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jún 13, 2008 /

Sajnos egy kicsit bugosan, de fut. Néhány felirat nem jól jelenik meg. (Lehet hogy erre a célra érdemes megtartani a windózt )
(#) p_istvan válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jún 14, 2008 /

Talán segítene: a wine alá windows betűket telepíteni.
(#) IMi válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jún 14, 2008 /

Hello!
Mint írtam nekem nem megy wine-val, igaz a 3 verziót próbáltam, mindját próbálom a régebbit.........
(#) IMi válasza IMi hozzászólására (») Jún 14, 2008 /

Hááát., elindul, de szinte használhatatlan !
Itt van egy másik ilyesmi, de nem tudom ez tud-e pl potihoz skálát, vagy szimbólumokat, de ez megy wine-val.
(#) L_Maqvus hozzászólása Aug 28, 2008 /

Sziasztok!

Én a qucs nevű programot használom ubuntu alatt, de pár érdekes dolog nem jött ösze nekem:

- Kapcsolási rajzot nemtudtam kimeneteni jpg-be.
- Potmétert kapcsolási rajzát sehol se találtam.
- Spec ic-knek a kapcsolási rajzát se találtam (pl.: lm350)

Aki tud ezekben segíteni azt megköszönném, amugy jó progi, szeretem használni

Szia!
Terminálba:
  1. sudo apt-get install qucs

Én synapticon keresztül szedtem le, elöttem szólók mondták ezt a progit, én meg megkerestem
Utána:
Alkalmazások-> Oktatás->Qucs

Amugy magyarúl is tud beszélni a program Használata eygszerű:
Létrehozol egy projektet.
Utána:
Bal oldalt függölegesen lesznek fülek. Komponenseknél tudsz hozzáadni, áramforrást stb stb..

Speckó alkatrészeket: Fet/tranyó etc típuszszám szerint is hozzáadhatsz:
Eszközök -> Alkatrész katalógus.

Lm350 pl nincs benne

Sok sikert, ha sikerül rájönnöd hogyna lehet lm350-et berakni, meg potit akkor azt megköszönném
(#) Proci_85 hozzászólása Szept 17, 2008 /

Atmel mikrovezérlővel szeretnék fejleszteni Linuxon. Jelenleg a Kandó féle "nanoboard"-dal dolgozok, ami egy bootloaderes atmega88-as környezet. Szeretnék 1:1-be atmelt égetni soros porton keresztül. Gondolom a gtkterm, avrdude jöhet számitásba, de milyen hardver az amivel linuxon meg tudom valósitani?

Előre is köszönöm!
(#) Prinner hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Üdv.
FTDI driver nem megy fel nálam linuxra sehogy, a 'make' parancsra egy rakat szintaktikai hibát talál a forrásban. A jelenlegi kernel a honlap szerint jó most (2.6.27-11).
(#) Lucifer válasza Prinner hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Miért kell neked FTDI driver? Régóta benne van a kernelben a támogatása. lsmod mit mondd ha be van dugva?
(#) Prinner válasza Lucifer hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Nem tudom megnyitni a /dev/ttySx -eket, a driver se megy fel. A csatolmányban van a lsmod parancsra kapott eredmény, mikor csatlakoztatom az eszközt.

eszkozok.txt

(#) Lucifer válasza Prinner hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

/dev/ttyUSB* lesz a te barátod.

usbserial, ftdi_sio betöltve, úgyhogy szvsz, nem lesz gond.
(#) Prinner válasza Lucifer hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Köszi, tényleg nincs gond, csak a futtatni kívánt program forráskódját írtam át:
  1. $ob = Device::SerialPort->new ("/dev/ttyUSB0");
(#) Ideiglenes válasza Pethy hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

A Piklab jelenlegi változata: 0.15.6
Érdemes kipróbálni.
(#) icserny hozzászólása Okt 1, 2009 /

A Hi-Tech C fordítónak és az Eclipse alapú fejlesztői környezetének is van Linuxos változata. Természetesen csak a Lite verzió ingyenes, ugyanúgy, mint a Windowsos kiadásánál.
Bővebben: Link

A JALLIB gyűjetmény (JAL fordító + perfifériakönyvtár és mintaprogramok gyűjteménye) Windows és Linux alatt egyaránt használható.
(#) Ideiglenes hozzászólása Okt 24, 2009 /

A Piklab aktuális változata: 0.15.7
Innen tölthető le.
(#) norby1 hozzászólása Jan 1, 2010 /

Sziasztok!

A Piklab-al ismerkedem Ubuntu-n.
Fel akarom tenni hozzá a Hi-tech C, PICC-LITE compiler-t. Letöltöttem a Hi-tech oldalról a "LITE" verziót linuxhoz, majd feltelepítettem.
A piklabon belül, a Beállítások/Fordítóprogramok beállításainál, a PICC-lite menüpontban megadtam a fordító progi helyét, de nem találta meg az egyes összetevőket (linker, assembler...).
Megadtam a sima "PICC compiler"-nek is ugyanezt a könyvtárat, ami felismerte az összetevőket, viszont egyetlen PIC-et sem támogat :S
Valaki volt már hasonló helyzetben? Tudtok adni ötletet, hogy mi lehet a gond?
(#) Ideiglenes válasza norby1 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Az SDCC-t lehet használni. Nekem nagyon jól működik. ( Kis túlzással. )
(#) icserny válasza norby1 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Nálam parancssorból kitűnően működik a picc18 fordító, ha az elérési útvonal benne van a PATH környezeti változóban. Bourne shell esetén:

export PATH=$PATH:/usr/hitech/picc-18/pro/9.63PL2/bin
picc18 --chip=18f14k50 --asmlist main.c

(az --asmlist csak kíváncsiságból, a generált assembly kilistázása miatt kellett!)

(#) Lacika hozzászólása Ápr 9, 2010 /

Sziasztok.
Most ismerkedek az oregano nevű programmal. A problémám az, hogy ha szimulációt akarok indítani, mindig hibaüzenet ad, nem találja az alkatrészek könyvtárát. Ezt honnét tudnám neki berakni? Az eddigi próbálkozásaimnál mindig ezt írta ki: can't open /usr/share/oregano/models/ (itt az alkatrész neve), No such file or directory
### Too few or none analysis found ###
(#) kameleon2 hozzászólása Ápr 10, 2010 /

Sziasztok!

Ha már elektronika és linux:

Jelenleg a Mandriva One KDE-s változatát használom, mert munkára ez volt eddig a legjobb, KDE 3,5-el (és a magyar Susie Live) . Ez alatt a követlező programok érhetőek el natívan:

Oregano 0.69.0 - tehát még nem stabil, de egészen tűrhetőnek tűnik.
Kicad
Klogic

Csak egyet tudok érteni azzal, aki nem windowsra (így kis betűvel) akar fejleszteni - nekik egy kis csemege, hogy a QNX új verziója támogatja a flash felületet (sajnos még jó linuxos flash editorral nem találkoztam). Az így kialakított csicsás felület, azonban a betonstabil QNX környezetnek adja át a működést...
A vezető autógyártók már alkalmazzák a technológiát:

Bővebben: http://www.qnx.com/products/qnxcar/
(#) Kovidivi hozzászólása Márc 7, 2011 /

Helló!
Nem tudom, megtalálható-e már itt, de leírom.
Eagle telepítése Ubuntura, Wine segítségével.
Először le kell szedni a tárolóból a Wine nevű emulátort. Ezt megtehetjük pl.: Synaptic-kal, vagy terminálból "sudo apt-get install wine" paranccsal. Terminál: CTRL+ALT+END ,ha nincs letiltva. Ha fent van a Wine, kell egy Eagle. Ezt letölthetjük a hivatalos oldalról, vagy bárhonnan, ebbe nem megyek bele. Egyébként létezik ubuntus verziója az Eagle-nek, de az csak demó. Ha meg van az Eagle, futtassuk az install fájlt. Kettő katt rá, wine el fogja indítani.
Ha nem megy, akkor terminál: "wine progman" , ekkor előjön egy Win3.11-es kinézetű ablak, ott pedig ki kell tallózni. Ilyenkor be kell másolni a Wine által létrehozott C: meghajtóra a fájlokat, hogy el tudjuk érni. A C: meghajtó itt található: saját mappa, itt nyomjunk egy CTRL+H-t, hogy a rejtett fájlok is megjelenjenek, és ".WINE" mappát kell megnyitni. Ezen belül drive_c, és ide már másolhatunk nyugodtan! Megjegyzem, itt található meg a program files mappa is, amiben az EAGLE mappa, és az .exe fájlok, ha esetleg valami dolgunk lenne vele. Tehát fent van az Eagle, csakhogy nekem nem jelent meg egyik menüben sem. Meg kell keresni az .exe fájlt, pár sorral feljebb le van írva,hogy hol található meg. Ebből készíthetünk parancsikont az asztalra, stb. Rendesen fog indulni. Megjegyzés: Az Eagle 5.9-cel még gondok vannak, nem jelennek meg a szövegek nálam, viszont Eagle 5.3 tökéletesen fut. Sok sikert, ha kérdés van, nyugodtan tegyétek fel itt!
(#) Lacika válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szia. Nem értem, miért kell a Windowsos változatot használni. Az eagle benne van a hivatalos tárolóban. Ha pedig a legújabb változatát akarod használni, akkor a gyártó oldalán elérhető a legújabb stabil verzió. A magyar nyelvi fájlok pedig itt: Bővebben: Link
(#) Lacika válasza Lacika hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Ha pedig valamilyen oknál fogva a legeslegújabb verziót szeretnéd használni, a gyártó ftp szerveréről leszeheted , de az nem biztos, hogy rendes, stabil változat. Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza Lacika hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Természetesen ha elegendő 10x16cm-es tervezői tér, akkor a Te utasításaidat kell követni.
(#) Lacika válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

A Windowsos verzió sem tud többet alapesetben. Amennyiben többet tud, akkor 2 lehetséges magyarázat van:
1., Megvetted a teljes verziót, de ezt meg lehet venni Linuxra és Mac-ra is!
2., Leszedtél valahonnan egy feltört változatot, de ez szintén létezik Linux és Mac-ra is, elég csupán a megfelelő kulcsszavakat beírni a Google-be. De ez viszont így nem legális!
(#) Kovidivi válasza Lacika hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Téma részemről lezárva
(#) Szupervigyor hozzászólása Márc 28, 2011 /

Sziasztok!

Lassan 5-6 éve én is erőteljesen Linuxot használok,linux szervert üzemeltetek,de gondolom mindenki tapasztalata hogy egy idő után falhoz ér az ember.
Az én gondom a következő:

PIC-et szeretnél programozni(természetesen Windows nem áll rendelkezésre).Egy gondolom van,sok doksit találok róla hogy hogy kell programozni de a szoftvert-hardvert együtt sose taglalják,ha videót látok ott is,megír egy progit előveszi zsebből az égetőt és beégeti a PIC-be.Nos én már 4 délutánt áldoztam a pickit progria meg 1-2 LPT direkt propgrammer-re de elég kevés sikerrel.
Kinek sikerült már valami egyszerű Direkt programmert összerakni és azzal PIC-et felprogramozni?(én egy PIC16F628-ast próbáltam).
Ha igen milyen Appal és milyen hardware-t épített hozzá?
Ha lehetséges akkor valami egyszerű égetőre lenne szükségem,láttam már egész profit,csak ahhoz kell egy már felprogramozott PIC(Tyúk vagy tojás?).
Válaszokat előre köszönöm.
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem