Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 92
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Akkor mégiscsak a csatlakozások lehetnek...
Na mentem aludni, de azért majd jelezd a fejleményeket, egy megfelelő topikban.
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Na igen. Csak találnék valakit, aki átmelegíti a csatikat. Jó éjt! Amúgy rákérdeztem egy külföldi mobilos fórumon is és ott is ezt mondták. vagyis, hogy nagyon kevés esélye van, hogy proci hiba, legvalószínűbb, hogy csati hiba.
(#) paprikascs hozzászólása Ápr 18, 2009 /
 
Sziasztok. Kaptam egy w350i-t és elakadtam vele.Megázott de nem elázott a készülék tehát panelon találtam pucolni való dolgokat alkohollal átmostam 2-3x idáig a panelt. Bekapcsol elindul és ahogy belép a sony ericssonok által olykedvelt repülő mód vagy normál módű indítás választómenüjébe a billentyűzet megszünik látezni pontosabban csak csukott módú billentyűzethasználat megy rajta hiába nyitok rá nem érzi a nyitást marad minden mintha csukva lenne. Esetleg valami okos megoldás vagy ötlet orvoslat?Előre is köszi.Üdv
(#) Ricsi89 válasza paprikascs hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /
 
Hát esetleg lehet billentyűzetfólia hiba, vagy csatlakozó oxidálódás is. persze ez még az egyszerűbb hiba. Nagyobb gond, ha a bill vezérlése ment meg.
(#) paprikascs válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /
 
Hello.Elöször is köszi a gyors választ.A bill fólia tökéletes tehát nem kapott akkora nagy vizet volt már szerencsém csunyábbhoz is.az a baj rajzokat se meg semmit nem találok hozzá és nem vagyok otthon ebben a flipp témában nem látom hol minek kellene történnie rajta.most egy estét még úsztatom a panelt hátha az segít de itt szerintem a flipp rész körül lesz a probléma mivel bekapcsolásnál még megy a bekapcs gomb is és a világítás is kialszik ahogy betölt a készülék egyből csukva érzi a flippet.ha tudnám egyeltalán,hogy nem e hiányzik a flippnél mágnes vagy ilyesmi mert a flippben van a túloldalt nemtudom kellene e lennie?most utolsó esetre néztem már egy hibás panelt hozzá esetleg arról majd átmenteni dolgokat rá dehát rajzok nélkül/ amit jelenleg nem találtam neten sehol/nem nagyon számítok sokmindenre.köszi.üdv
(#) Ricsi89 válasza paprikascs hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /
 
Itt lesz róla egy pár fájl. Nem nagyon néztem még bele. Bővebben: Link Teszek egy képet, hogy hol van az érzékelő. ha jól látom, akkor ez egy hall szenzor lesz.
(#) paprikascs válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Hello.Ahham ok akkor meglesz biztos ő lesz a bűnös mert ott kapott vizet a drága sejtésem az volt csak a sejtés néha kevés megpróbálom átforrasztani a lábakat hátha azis segít és nemkell szenvedni vele.Ilyet külön beszerezni esetleg valaki tudna?Köszönöm a segítséget egyébként. Ma még kinlódok vele kicsit aztán meglátjuk kell e alkatrészcsere vagy sem.N0320 Flip Sensor ő lesz az csak nem tudom honnan mentsek ha kellene mert a hibás panelból nem lesz semmi ahogy látom.Üdv
(#) Ricsi89 válasza paprikascs hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
lehet pont befolyt alá a víz és zárlatot csinált két lába között és azért érzékeli állandóan zártnak a flip-et. lehet az átforrasztás segít, de lehet nem. Szerezni ilyet max egy halott alaplapból tudsz. Máshonnan nem nagyon. ha lehetne tudni, hogy pontosan mi ez, akkor talán valami hasonlót be lehetne rakni a helyére.
(#) paprikascs válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
A problémám a flip sensor lesz. Berkapcsoltam össze löttem 3érintkezőt és megy a bill rednesen visszajön a világítás. most kössem ki a flippet és legalább megy a teló? Vagy nemtudom hajszáldróttal átkötöm de jobb lenne egy teljese megoldás.zárlatot nem nagyon veszek észre viszont nem megfelelő működést azt igen. tehát akkor a szenzor nem érzékel.esetleg ha valaki tud ilyesmit alkatrészből vagy hibás panelt azt nagyon megköszönném.Üdv
(#) paprikascs válasza paprikascs hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Okés köszi a helpeket azthiszem meglesz a gond.Bár a mérő nem mutatott semmi gondot 2 gombostűvel mégis megtaláltam a kontakt hibát elméletileg most mennie kell majd átkötés után mert amikor összelőttem az szenzor lábát és a mellette lévő cumót beindult a bill világítás és a bill is.bár ez még nem jelenti,hogy megfelelő lesz a működése a flippnek de majd forrasztás közben imátkozom érte.Köszönök mindent ha nem segítessz nem jutok el idáig sem.Üdv.:Ákos
(#) paprikascs válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Hella.A teló tökéletes lett megy rendesen rajta már minden érzi a flippet is.Köszönöm a segítséget így tudtam tájékozódni.Üdv
(#) Ricsi89 válasza paprikascs hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Nincs mit! Örülök, hogy jó lett és megmentettünk egy SE telót.
SE forever!
(#) paprikascs válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Ja márcsak 1 gondom van amit utálokCsengő hangszórót kell vennem bele bár olyan mint a nokia alap csengők tehát nem nehéz beszerezni csak soha nincs kedvem 2000eket kiadni rá. Szépen lepucoltam alkohollal így bővültem egy sony ericsson w350i white al és idáig megáll az összköltségem 6000ft-baMár jó.Isten tartsa meg a jó szokásom és ennyibe teljen minden javításKöszi még 1x.Üdv
(#) Ricsi89 válasza paprikascs hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Én nemrég egy K800-ashoz jutottam hozzá 10ezerért. nem szólt a hátsó hangszórója. Kapcsolási rajz alapján visszakerestem ,hogy hová megy, majd kiderült, hogy valahol az alaplapon szakadt meg a végfoktól a hangszóróig vezető úton a fólia. Egy vékony vezetékkel átkötöttem és azóta is megy. Azelőtt szintén fillérekért vettem egy w850-et szoftverhibásan. Az is megy a mai napig.
(#) paprikascs válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Nagy előnyük,hogy szoftveresen hihetetlen könnyen javíthatók egyébként hardveresen még sokat nem csináltam csak mostam max Nekem egy newgen c800am volt amit úgy vettem,hogy kontaktos aztán kiderült,hogy szalagkábel szakadt majd véviforrasztottam az összes lábat hajszáldrótokkal de max 3hónapig bírta 1 forrasztással majd megadta magát mindig azóta is keresek ehhez a púdertelóhoz valami megoldást mert legutóbb már belevágtam a forrasztót a kábelbe annyira undorodtam tőleDehát dísz marad szegényem mert nem találok semmi okosságot hozzá. Egyébként ilyen hangszóró ügyben,hogy állsz? Nincs esetleg ilyen fennmaradó cuccod? 6300ba meg 5200xpressbe és hasonló nokiákban van ez a fajta csengő hangszóró de 2500ért nem züllik a fogam rendelni ilyesmit mert ugye 1000a futár és azt más sokallom rá. Ha van ilyesmid jó árban érdekelne. Üdv.:Ákos
(#) Ricsi89 válasza paprikascs hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Sajnos nincs hangszóróm. Esetleg próbálj meg szerezni bontottan bele.
(#) tentacle hozzászólása Ápr 20, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy SE w850i telefonom, amit sikerult megjavitas helyett tonkretennem. A problema ott kezdodott, hogy a kijelzoje elkezdett rendetlenkedni: vagy nem volt kep, vagy "hangyafoci" volt rajta, ami altalaban a kovetkezo init utan elmult. Gondoltam nyilvan kontakthiba, szet is szedtem a telefont, aztan osszeraktam, de jobb nem lett, viszont 5-6 probalkozas utan mar egyaltalan nem volt kep, nem bootol a telefon - inditaskor egyet rezeg, majd akar kijelzo nelkul is a billentyuzet elkezd vilagitani normal esetben - most csak vibral egyet, azan kb 2 masdperc mulva megint, aztan se kep, se hang (kikapcsolas sem megy). Sikerult eltornom a csatlakozot is a billentyuzeten, de azota mar kicsereltem a foliakabelt (flip-es telefon, gondolom ez volt a kontakthiba fo oka) meg a billentyuzetet is, de nincs valtozas. USB-n latszik vmi (marmint hogy mit dugtam a gepre), de meg az IMEI-t is ki lehet olvasni belole, viszont tovabb a flasherek nem jutnak.
Hol lehet a hiba telefonban ? (Sajnos tobbet nem arul el a "szervizkonyv" a boot folyamatarol, igy nem tudom hol akad el).
Lehet, hogy segitene egy "atforrasztas" ?

A valaszokat elore is koszonom.
(#) Ricsi89 válasza tentacle hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /
 
Helló!
Ez szerintem nem hardver, hanem szoftver hiba lesz. Milyen programmal néztél bele? Mit csináltál a progival a kiolvasáson kívül. Ha a szoftot sem tudja újrarakni akkor ott nagyobb gond van. Szerintem házilag nem tudod megcsinálni, max egy gsm bolt, ahol box-al rendberakják kb 5000-ből.
(#) tentacle válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /
 
XS++-al (asszem v3.2), neztem, meg probalkoztam a SEUS-al is, de mikor a flasht akarja buheralni, ott megall a dolog, es nem tortenik semmi.
Azt nem ertem hogy lehet ez SW problema, megserulhetett az eeprom tartalma valahogy (mivel a problema elott kb fel evvel lett utiojara egyaltalan usb-re kotve) ?
(#) Ricsi89 válasza tentacle hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /
 
Akkor ez szoftver probléma lesz, amit nem tudsz megcsinálni otthon, hacsak nincs lementve a GDFS-ed. Ha ez nincs, akkor gsm boltba megcsinálják, ahol van hozzá box. Hogy ez a hiba hogy jött elő azt nem tudom. Vannak furcsa esetek.
(#) pedrock válasza tentacle hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /
 
Amennyiben az újbóli összerakás után nem indult a telefon, akkor 99%, hogy nem jól lett összerakva. Szerintem elnyomtad az alaplapon lévő csatlakozót, emiatt sűrűn előfordul, hogy nem indul. Ahogy a szavaidból kiveszem 5-6-szor szedted szét. Nos ezek a csatlakozók általában ennyit nem bírnak. Nagyítóval kéne megnézned az alaplapon lévő csatlakozókat, szabad szemmel sokszor nem látni mi a hiba.
(#) Pulyka hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
Sziasztok

Tulajdonosa vagyok egy Nokia 5200 telcsinek,lassan két éve.
A napokban viszont a földhöz vágnám ,de még ezt nem teszem meg,addig teszek itt egy próbálkozást,hátha sikerült újra életet lehelni bele.
Szerintem inkább az lenne a megoldás,ha más is találkozott ezzel a problémával...,vagy ért az elektronikához,microchip-ekhez
Pár napja szétszedtem a telcsit,hogy kitisztítsam a hangszórót(értek hozzá,nem ez az első),de miközben szedtem szét,az asztalon találtam meg a hangerőszabályzó egyik SMD nyomógombját.
Visszaforrasztottam rendesen a panelra,de azóta,mintha meghülyült volna a telefon...
Nem érzékeli egyik gombot sem a telefon,kivéve a két rész elcsúsztatását,és a kikapcsoló gombot...
Ha azonban kiveszem az aksit egy pár órácskára,és visszateszem,akkor normálisan működik,de pár perc múlva újra meghal,és ugyanúgy nem érzékeli a gombokat...
Szoftvert frissítettem(tudom,hogy kockázatos),de ha ezt rontottam volna el(amugy a legújabb Nokia Pc suite-val frisítettem)akkor egyáltalán be sem kapcsolna a telcsi,és eleinte sem működne...
de működik a telefon,csak pár perc után k.o. ...
ha kikapcsolom a telcsit,és újra be,akkorsem reagál semmire,csak ha min 1 órát hagyom állni,aksi nélkül,és utána,ahogy leírtam
Esetleg egy javítás mennyi lenne?
Bár nem érné meg,de azért kíváncsi vagyok...
UI:Nézelődtem a telefon kapcsolási rajzában is,de ott se találtam semmit,és amugy sem értek hozzá ,azért csatolom
(a Fájlt itt találtam a HE-n becsomagolva )

Köszi Előre is
Tomi
(#) zolee1209 válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Amit találtam a telefonhoz: Bővebben: Link

Bővebben: Link<-- Ezen az oldalon találtam a doksit. Vannak olyan képek, ahol "javításokat" mutatnak be, de sajnos a te típusodhoz nem találtam. Azért nézz szét az oldalon, hátha találsz valami hasznosat!
(#) Dudus válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Mivel javítottad, a hivatalos szerviz meg fogja tagadni a javítását, a függetlenek árairól pedig nincs infóm. A Flux-ot leszedted forrasztás után? Nem csináltál a forrasztás során kontakthibát? Nem folytak össze a PAD-ek?
(#) Pulyka válasza zolee1209 hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Szia

Köszönöm Szépen
Igaz nem nagyon tudok angolul,de azért mégiscsak tudok valamennyit,ami lehet nem elég ,de megpróbálom
Sajnos a két év alatt nem produkált szoftver,és hadver hibáa utaló jelet,én csak a mechanika hibáin tudtam segíteni(vezetékkel őszeforrasztott hangszóró ,ezután nem hagyott ki a hang,mert kontakthiba volt állandóan)

Köszi még 1x
(#) Pulyka válasza Dudus hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Helló

Igy hirtelen ismeretlen előttem az a "flux" nevezetű dolog
Zárlatra,vagy kontakthibára nem gyanakszom,mert akkor egyáltalán nem működne a telefonnak az a nyomógombja,amit megforrasztottam!
A telefonnak szerintem hardveres gondja lehet,mert szoftver frisítettem,és ugyanúgy az előtte lévő hiba áll fent.
Esetleg az lehet még,hogy picike óndarab befészkelödőtt valahova a panelon,esetleg az árnyékoláson belül,de az sem lehet,mert eleinte rendesen működik a telefon,csak pár perc bekapcsolás után rendetlenkedik...
Egy új telefont érné meg a legjobban,de azért mégiscsak olcsóbb lenne,ha ennek a hibáját megoldanám valahogy(vagy megoldanánk )
Esetleg arra a végzetes hibára gondolhatok,hogy forrasztás közben a weller páka leadott a telefon alkatrészeinek bizonyos mennyiségű váltófeszültséget a hegyen keresztül :eek2:
de nem feszültség alatt javítottam,tehát kikapcsolt állapotban volt a telefon
(#) Pulyka válasza zolee1209 hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Ebben a linkben,amit Te linkeltél,találtam a telefonomhoz flash file-okat
Ezek mire szolgálnak?
Talán ezt érdemes lenne még megpróbálni,de nem tudom,hogy hogyan kell alkalmazni őket
(#) titi válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Hali!
A csatlakozókat jól visszaillesztetted?
Nem sérül meg közben alkatrész? Pl. a Z2400 jelzésű? Ez a bill. rész EMI filtere, ha sérül, okozhatja a bill. hibáját.

Gondolom javítás közben nem gondoskodtál az ESD védelemről...
(#) zolee1209 válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Sajnos Nokia telók szoftvereléséhez nem értek. A saját W800i-met úgy moddolom, ahogy szeretném, de más típusokhoz sajnos nem értek...
(#) Pulyka válasza titi hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Helló

Igen,erre gondoltam,néztem a kapcsolási rajzon,hogy mit,vagy mi vezérli a billentyűzetet,de külső nyom nem látszik rajta

Azért köszi zolee1209
Következő: »»   4 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem