Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Az helipot poti tekerő. 999-ig megy majd átfordul 000-ra!
Az oldalán levő karral fixálható! Természetesen a börzén vettem ![]() A bemeneti érzékenysébet lehet vele változtatni, egy 50Kohm-os sztereó potit forgat!
Persze elviszem ha kész lesz mindenképpen.
Itt nézelődj :
Bővebben: Link Garantáltan működő , kipróbált A osztályú megoldást nem tudok mutatni . Nem nehéz összehozni , csöves fesz. erősítő és félvezetős puffer , akár együtemű is lehet . Az hogy milyen hangja lesz az már nehezebb kérdés .
Nem vagy egyedül! EMM801 igen szép, meg a többi is.
______________ Élesztés következik: EL84!
Én is a vaterán láttam meg először olyan áron, ahogy írtad! Csak börzén tudtam azt hiszem olyan 300 forintért venni, és szükségem lenne egy tucatra!
![]() ![]() ![]()
Mi van, ha nem pufferelem a feszt? Nem maradna úgy, de nem akarok robbantani, és ha jó az erősítő, akkor bekötöm.
Egy tucatra? Felhalmozol mint én, vagy csöves keverőpultot csinálsz és kell a 32 csatornához kivezmérőnek?
Élesztem a PL500 PP mindkét csatornáját. Csak egy kölyök Pug nem hagy békésen dolgozni. Egyelőre nyitottan szól, a frekvenciamenet nem indokolja a bezárást, így is 20Hz-től már "él", és elmegy 30kHz-ig. Mindenképpen kipróbálom "bezárva" is, már csak a mértékén agyalok.
Kell az bele, anélkül iszonyat brummos lesz és a feszültséged is alacsonyabb lesz nélküle.Éleszd fel először a tápot körültekintően, és amikor már ezzel megvagy akkor kösd rá az erősítőt.Nem tudom mit értesz robbantani alatt ha félsz akkor köss be ideiglenesen a tápba sorosan egy védő ellenállást.
A kondival sorosan? Ha jó a táp, nincs gond, akkor jó lesz az erősítő is. Beteszem egy PC táp dobozába a kondit, aztán akkor robbanhat. De miért robbanna, próbáltam már ezt a kondit. Vagy kimegyek az udvarra
![]()
Figyelj ha jó polaritással kötöd be és nem léped túl a megengedett feszültséget akkor nem lesz baj.De ezekre figyelj.Ne abból indulj ki hogy minden kondi felrobban, mert nem ha betartjuk a szabályokat.Figyelj oda.
![]()
Mazoista vagyok egy picit, de kérlek pssszt! :hide:
![]() ![]()
Nekem van mindkettőből! És még körmös fogim is van hozzájuk!
![]()
Már nem Junoszty trafót (Jani "eltűnt, nem viszi el már régóta próbálni), hanem trafósok által gyártottat. Korábban feltettem a képet róla.
Te inkább azt mond, hogy milyen csöveid nincsenek
![]()
Na, kétszer írok egymás után...
AZ41 elbír egy ECC85- felét, meg egy EL84-et? Kipróbálom először a PCL tápjáról. Ha nem bírja el, átkötöm 2 diódával.
Már a nyákon hevernek a csövek .
Nagyon köszönöm !
Jó lett. tetszik ez a fektetett elrendezés. A kondiknak nem fog ártani a meleg? Gondolom valamennyire melegszik a cső.
![]()
Szomorú vagyok. A félvezetős erősítőm jobban szól, mint a PL500 PP. Szerdán kap más kapcsolástechnikájú meghajtást.
![]()
Pontosan ekkora méretű nyák kiváltására készült , az tranyókat tartalmazott , ez megy a helyére .
Melegszik a cső , de ez a kondi elviseli , nem elko .
Imi ne add fel , tudom , hogy jó lesz .
Milyen meghajtást alkalmaztál ? Mérve jó volt ?
Nem is az alsó kondira gondoltam, hanem a felette lévő két kondira. De azt te látod, hogy mennyire van kitéve hőnek.
347V az anódfesz pufferelve, puffer nélkül meg 230V Nem tudom, hogy mit csináljak. Van egy 150µF / 358V-os kondim is, tegyem be azt a 220µF/350V helyett? Van mégegy, az 400V-os, meg kb. 20µF méretű, de nem biztos. Az egy monitorban van (bontani való), de azért most nem szedem szét, hogy megnézzem.
Igazad van , arra azért nem is gondoltam , mert ott nagyobb a távolság , csak a képen nem látszik .
Üdvözletem minden fórumozónak ! Kérésem lenne azzal kapcsolatban,hogy szeretnék épiteni egy erősitőt konkrétan [u]ezt Korrekt ez a kapcsolás ? Vagy esetleg van jobb ezekkel a csövekkel?(Ez lenne az első csöves)
üdv a fedélzeten!
Kezdésnek nem rossz ha megvan hozzá mindened.
Sajnos még nagyon az elején tartok, csak a kimenők vannak megtekerve. A többi alkatrész vásárlása még csak most jön.
A kimenőket kivel tekertetted? Egyenlőre nem kell, de hátha egyszer szükség lesz rá...
Azt hiszem jó "kezekben" leszel itt! ![]()
Nem tűntem el
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |