Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én is így tettem egyel csak nekünk nincs AWI-nk így ponthegesztővel lett csinálva és hát nem a legszebb...
Idézet: Talán a zsebrádiót már föltalálták ! de még a spanyol viaszt azt nem ? „Ha szépen igyekeztek, nemsokára feltaláljátok a zsebrádiót”
Szerintem jó az a trafóelrendezés is, amit csináltál, a helyedben nem tekernék másikat (addig semmiképpen sem, amíg hosszasan nincs kipróbálva).
Amit én tekertem volna, az csak annyiban tér el a mostanitól, hogy fél takercsrésszel kezdtem és fejeztem volna be (135 menet), ezért eggyel több osztás jön ki, és eggyel több a szekunder is (ezért csökkent 22-re egy-egy szekunder rész menetszáma), egyébként mindenben egyező azzal amit csináltál. -Sőt a valóságban tekertem egy egészen más elrendezésű kimenőt UTP ből 6C33C-hez, amit a 6C41C-ben ki is próbáltam, és nagyon szépen muzsikált, de ennek roppant bonyolult "lelki világa" van, és még el is szúrtam, úgyhogy újra kell majd tekernem. 6C33C-hez én olyan vasat választok mindenképpen, hogy UTP-vel ráfárjen az összes szükséges menet (nem az UTP vezeték rézdrótja miatt, hanem több más szempont miatt).
Na, ezzel az UTP drótossal kicsit megleptél. Ez csak a secunderen van? Képet mutattál már róla? Ellehetsz vele míg szétbontod a kábelt.
Sturbi mester, mennyit tud kábé egy ilyen 6C33C SE?
Tetszik ez a cső kéne építenem vele egy SE-t.
A primer is UTP, csak jelentős méretű trafóknál használható, és óvni kell a melegtől, viszont nem kellenek semmiféle más szigetelések, puszta kézzel is precízen tekerhető bifilárisan is, nem kell huzal után kajtatni (mindenhol kapható). Előre ki kell számolni, hogy egy-egy réteghez milyen hosszú huzal kell, és úgy darabolva már korántsem olyan nehéz szétszedni (SU vasnál érdemes vele foglalkozni).
Rafinált csatolások készíthetők, a huzal rugalmas függesztésben van végig. Hátrány a sok toldás (hacsak nem sikerül kölönálló erekre szert tenni, még UTP kábel készítés előtt), és hogy a szekunderek nem köthetők sorosan, csak párhuzamosan (hacsak nem tekerjük a szekundert mégis másból, pl vastagabb, merev tűzvédelmi kábel eréből).
Gratulálok , ez nagyon szép lett !
Ha rá tudnálak venni a +20-as nyák készítési technikára , akkor onnan csak egy lépés lenne ezekre a csodás dobozokra , feldobni egy feliratot . Mondjuk CIROKL emblémával .
Köszönöm a válaszod! Mivel még az alkatrészeket vásárolgatom,érdemes jó nevű ellenállásokat és kondikat vennem?Hoznak hangban annyit mint amennyibe kerülnek,vagy ennyire nem egyértelmű ez? (Caddock,Mundorf)
Értem a célzást , de nem fogadom meg , több ok miatt sem ...
Szerintem először rakd össze 40 x forintos Conrados 1W (beyschlag) ellenállásokkal, ha ezzel hosszútávon hallgatható cucc lesz belőle, akkor költsél még rá.
Így néznek ki a kisérleti példányok.
Üdv. Mayky, te épitettél ilyen erősitőt,én egy Nad 3020-at hallgatok jelenleg. Azt feltételezve,hogy jól sikerült a kimenőm,ez komoly előrelépés hangban vagy csak jobb lesz.
Mondjuk én csak 15 W-ot tudtam kiszedni belőle, de ez gondolom az 1200 ohmos Ra érték és csak 200 V-os tápfesz miatt van. A hálózatival tudok feljebb is menni tápfeszben, de nekem nagyobb tápfeszen nem tetszett a hangja, 200 V 200 mA -es nyug árammal megy, ill. menne, ha nem építenék egy bivaly El34 PP-t
Jó kérdés
Én amit hallottam tranyós erősítőt azt nem tudtam 5 percnél tovább hallgatni, a 6C33C mondjuk 2 óráig tudom hallgatni az EL34-től meg mondjuk 4 óra alatt sem fáradok el A 6C33C nekem egy kicsit túl precíz. Ezért is adom el, ja meg kell a lóvé Én nem akarok erősítő múzeumot mit CIROKL. Persze én nem gondolkodhatok a Te ízléseddel. Pl. ami volt Technics SUA700 erősítőm az nagyon szar volt aki meg megvette, el volt ájulva tőle. Ízlés kérdése az egész.
Tapasztalatból állíthatom, hogy egy bármilyen, jólsikerült csöves erősítő mellett, nem rúg labdába a NAD 3020, még egy ECL86 PP mellett sem, nemhogy egy jó SE mellett (a hangsugárzónak tudnia kell, amit az erősítő).
A 6C41C nekem most 2*10W-ot tud, eleinte 6-7 (8)W volt (még mindig kisérleti stádiumban van, ritkán foglalkozom vele), a meghajtáson változtattam főként (meghajtócső katódja - 140 V-on van, a trióda anódfesze 300 V körül van, ha jól emlékszem, és talán 2,1 K most az Ra, de lehet, hogy kevesebb. Hirtelen azt sem tudom, hogy a rácselőfeszem most fix, vagy kombinált (alighanem kombinált volt utoljára).
Ebből arra lehet következtetni, hogy a 6C33C-el akár 20 W is elérhető, ha a meghajtása megfelelő. Akkor az igazi, ha a színusz csúcsai nem gömbölyödnek, hanem vágottak a műterhelésen (vágás határon). A 6C33C-t még nem próbáltam, bár elvileg monóban kevés küzdéssel ki tudnám már próbálni (nekem mindig belekezdeni nehéz valamibe). Idézet: Hát kedves mayky kolléga ez nem múzeális számba tehető? amit én magamnak csinálgatok EZ a valóság ! „Én nem akarok erősítő múzeumot mit CIROKL.”
Gratulálok! A Tőled megszokott minőséget hoztad ismét!
Ha már "hazai" : Most épp egy MV3 erősítőt (Dr.Böhm, későbbi Regent - Vermona) "újítok" alakítgatok, és a hangszínkörben gyárilag Remix Styroflex kondik vannak. Sajnos a televíziókból ismert igen rossz minőségű (mechanikailag) darabok, így megy mind a kukába ....
Egyébként, ha valaki tud szerezni, ilyen MV3-mas erősítőt, netán roncsot is kettőt, az ne habozzon El84 PP-t építeni, mert igen kiváló kimenők vannak benne (M85/35 lemezcsomagra), még, ha jól látom ultralineár leágazás is van rajta, de majd kimérem.
Tudod Müszi, úgy vagyunk ezzel, hogy kellenek az ágy alá, téli estéken jól jön majd ágymelegítőnek
nem, hogy te is követnéd a példánkat A sok cső ott "ül" tétlenül a polcodon ...
Ehhez anniyt hozzátennék, ha megengeditek, hogy ha már Budapest, akkor inkább javasolnám az Elekro Konthát, és a Lomexet a Conrad helyett, pusztán anyagi megfontolásokból ...
Idézet: „nekem mindig belekezdeni nehéz valamibe” Nekem meg befejezni
Akkor keresgélek.
Épségben megjötek a csövek az előbb, köszönöm szépen.
Szabad tudni hogy miért?
Semmi rossz szándék, csupán kíváncsi vagyok üdv
Sziasztok, ma kiderült miért búg a 807SE , rámértem szkóppal a tápra, és komoly fűrész zavarok vannak, 2*47µF a puffer és van rajta hidegítés is, még mindig búg, már tettem fojtót is, nem segített, valami ötlet valakinek?
Megcsináltam még a meghajtó cső katód visszacsatolását, hát tátva maradtam, kinyílt a hangja, most már nagyon szépen szól, egy mezei rádió kimenővel, mit művelne egy rendessel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |