Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ezt a kérdést nem értem .
Természetesen az szolgáltatta a jelet a bemenetre és a kimeneten szkóp . .
Szerintem meg csak elismerés akart lenni. Annyira szépnek találta a jelalakokat, mintha nem is lett volna bekötve az erősítő a generátor és a szkóp között.
Üdv!
Persze valószínűleg az lett gyanús, hogy túl szép jelalakokat mutattál. A képek alapján azt lehet feltételezni, hogy az erősítő frekvenciamenete 0.0 (0.1) Hz - min 500 kHz
Ez így is van .., de ennek az erősítése kb. 0,8 szoros , ezért nem nehéz teljesíteni ezeket a paramétereket .
Mérést kimondottan csak a nagyjelű viselkedés miatt végeztem . Mivel alacsony tápról hajtom , kiváncsi voltam milyen átvitelre számíthatok kisebb terhelésen . Max. 1-2V -os tartományban bufferként fog működni , mivel 8 V eff. szintnél produkálta ezt , ezért szerintem jó is lesz .
Már rájöttem , én is félreérthető mondatot írtam :
"Feladtam a csöveket ." ez sturbi értheti csak helyesen. Mert nem a csövezést adtam fel , csak azt a néhány csövet postáztam .
Ha jól néztem a katalógust, az ECC81 (JJ) alig tér el az ECC85-től (az árnyékoló rács gondolom inkább nagyfrekin érdekes), tehát egy az egyben helyettesíthető vele (bár ha jobb, akad néhány ECC85 is, TUNGSRAM).
Talán az anódfeszem sem annyival nagyobb (390V), hogy emiatt a munkaellenállásokon jelentősen változtatnom kellene. Ha a végcső katódellenállását a két soros ellenállás (Nálad 100 ohm + 68 ohm) adja, akkor az is jó lehet. Most ugyan 205 ohm a G807-nél, de a katalógusa 170 ohm-ot említ. Viszont nálam a segédrács-feszültség magasabb értékénél adódott a szimmetrikus vágás, bár ha jól értem, ennél a megoldásnál kisebb lehet a csövön átfolyó áram, és így talán a rácsfesz is. Muszály a teljes visszacsatolás a kimenőt is belevéve? Nekem már megtetszett a hangszórók földfüggetlen meghajtása. Úgy néz ki, kap saját kimenőt az EL84SE is, ha az ismét szól, akkor nyúlok majd bele ebbe a "jól működő" kapcsolásba. Esetleg május 10-én a börzére is eljutok, hátha ott is látok valami érdekeset. De elöbb már legalább egy "erölködőt" dobozba kellene "erőltetnem"(számomra ez a leghálátlanabb feladat).
Szerintem rossz az EL84-em. Háromszor néztem át a rajzot, de nem jó szkópom még nincs, Jövő héten lesz ilyen PC-re csatlakoztatható féle. Addigra meg leszek Zolinál, és átadja a Máté által küldött EL84-eket, lehet szerencsém lesz, hogy 2-t küldött Máté. A PCL lassan kész, már csak a cső helyét kell reszelnem, mert rájöttem, hogy nem elég a 15mm-es fúró.
Használj csigafúrót azon egyszerre van 10-30-ig azzal könyű kifúrni azt hiszem 18-as kell hozzá, sok időt lehet vele spórolni megéri beszerezni egyet.
MásL500-as projektemel most nagyon nem fogok haladni de talán nyárra kész leszek.
Jaj ez a fránya a ": PL500"-ból csinált egy smáylit.
Értettem azt én is, csak nem tudtam kihagyni! De örülök, hogy Te is érted!
"Kürtőskalács sütő készítése": Nem lenne jó 4 GU-50-nel (PSE, vagy PP kapcsolás) építeni, fűt ez a cső rendesen, meg Kürtőskalácssütés közben hallgatnánk a zenét .
Üdv. sturbi, ha nem nagy kérés tennél fel rajzot a trafó tervedről,és a rétegek közti kötésekről? Prim. és szek. közti szigetelésnek milyen anyagot használjak? (vastagság,rétegek száma)
EZT nézzétek, valaki zománcozott sütő tepsiből csinált erősítő dobozt. Már csak azon lepédnék meg ha találnék bonyhádi edénybe épített erősítőt
Nem semmi Nagyon kreatív a manus.Ez nekem nem jutott volna eszembe 100 év alatt sem.
Ritka gusztustalan! Bár ha ráfogjuk a mintázata alapján hogy valami tömör márvány...?
És ITT van mégegy gyöngyszem. Nagyon apró erősítő bár a táp külön van. Érdemes megnézni hogy a jobb oldali cső kishazánkban gyártódott
Hát nem kis márka volt a TUNGSRAM, még most sem az. Németországba eljutott 1-2db. Lehet, hogy nekem sem kellet volna ekkora dobozba rakni a PCL-t...
Én is igyekeztem minél kisebb dobozba tenni. Lásd ITT
Persze, hát minek pazarolni a helyet, nem? Jó, eltalált kis doboz ez a PCL-nek.
Sziasztok: hát most már én igyekszem minnél kissebb dobozba építgetni . Ma elkészült a legujjabb erősítőm ami nem más mint egy PCL86 pp . Ezt az erősítőt a CHZ mester tervezte az Ő kapcsolása és az Ő nyákterve alapján építettem ! Köszönet neki ezúton ismételten , ez az erősítő nagyon szépen muzsikál nagyon korrekt mind a kapcsolás mind a nyák tervezése . Ha valaki több képet akar látni róla akkor a szokásos picasas fotóalbumomban láthat róla ITT
Nagyon szép lett! Gratulálok. Azért ez már nem full fém doboz.
Persze hogy nem!
Spórolt a saválló acéllal, hogy maradjon nekem
Tényleg jól néz ki!
De hova dugtad a táptrafót...nemtán a dobozba zártad szegényt? Tényleg, mit tud?
Cirok mester! Le vagyok nyűgözve
De hova építesz ennyi erősítőt? A végén már aludni sem tudsz tőlük, annyi lesz
Ha szépen igyekeztek, nemsokára feltaláljátok a zsebrádiót!
Mivel lyukasztgatod így ki a trafó burkolat hátulját. Azt nem mondd hogy egyesével reszelgeted ?
Lehet hogy Laci feltalálta a szögletes fúrót!
CIROKL mivel tekerted be a toroidot? A fotóról nézve olyan mintha egyben lenne rajta
Igen most már azért más dizajnt is bevetek mert még van egy -két erősítő amit szeretnék még megépíteni ! Nem spórolásból nincs totál fémből! Barana : Ne izgulj neked is jut még abból a ? Igen : Ecopiyu nak mondanám a hálózati trafót betettem a dobozkába ami mindösszesen 60 mm magas ,ez előzetesen mielőtt dobozoltam volna lelett tesztelve mármint a trafó is hogy mennyire birja majd a bezártságot ! De végülis a doboz alján azért van perforáció ami kicsit trükkösen van kitalálva a kimenőtrafók alatt is van némi perforáció és így a levegő simán át tudja járni a doboz belsejét ! Müszinek mondanám , ez nálam már már csak megszállottság semmi más , az elmúlt sok sok évben építettem már több száz erősítőt . Most már mindeggy hogy 10 -20 darabbal több vagy kevesebb . Hogy hová teszem van helyem bőven , ithon már saját kiálitásom van belőlük ! Fleta , mivel hogy még rákellett tekernem a trafóra így bekellett bandázsolnom újra és csak fekete szinű ősrégi hőálló bandázs szalagomvolt csak ithon ezért ez a szép fekete szin!
Van ilyen lemez, gondolom azt heggesztette oda a többihez awival.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |