Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   523 / 2208
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 17, 2009
A Jani rajza teljesen jó, azt az erősítőt én hallottam is. A visszacsatolással sincs semmi baj, legfeljebb, ha fordítva kötöd be. Akkor gerjedni fog.
Tényleg, próbáld ki. Az már csak természetes, hogy anélkül is szól. Ne tévesszen meg, hogy visszacsatolás nélkül sokkal hangosabb lesz. (mennyiség-minőség)
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Nagyon köszönöm .
Most látom , hogy lehet ciril betűket is írni .
Privátban megbeszéljük az anyagiakat
.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Nem téveszt talán meg. Vagy rakok egy kapcsolót, hogy +POWER ON/+POWER OFF .
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Hagyd fiam! Megvárjuk, míg feljön mind!
(#) Imi65 válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Már csak CD-t használok. Erről - talán - Minidisc-el lehetett a legjobb másolatot csinálni, optikai kábellel (kivéve a közvetlen CD-másolást). A kazettás is jó volt, de meg lehetett különböztetni a másolattól (ez szerintem minden kazettás felvételnél így van). Ez nekem nem tetszett, ezért szereztem digitális rögzítőeszközt, amit csak nagyon nehezen lehet megkülönböztetni a CD hangjától, a vendégeimnek nem is sikerül soha. A kazetta elméletileg is rengeteg problémával terhelt, nem véletlenül szorult vissza.
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 17, 2009
[OFF]Nincs mit megbeszélni, ne hülyéskedj már. [OFF]
(#) Imi65 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
[OFF] Ehehehehe.
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Valamivel azért viszonozhatom .?
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Nincs még dobozban, bármit lehet szerelni.
Ez a tetródás beállítás is a Te instrukcióid és CHZ segítségének eredményeképpen született. Mit takarna a másik kapcsolás?
A kereső a 6P7SZ-re még "és" SE kombinációval is csak 3 hozzászólást ad fel, és figyelmeztet arra hogy szűkítsek mert túl sok a találat.
Ahhoz pedig még kevés a tapasztalatom, hogy bármit magamtól ültessek át más csőre, mint amire született. Ezért keresek bevált kapcsolásokat vagy olyan "mentorokat", mint Ti
(#) sturbi válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Ha innentől olvasgatsz meglesz a szükséges infó szerintem.Alkalmazott sturbológia
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Eddig érdemes nézelődni, itt található egy ma is használt, könnyen kivitelezhető verzió kapcsolási rajza is. Az én kimenőtrafómhoz nem kell ragaszkodni, de impedanciában nem árt, ha a közelében van.Megépítendő sturbpower-X
Köszi, akkor elöbb olvasok aztán megpróbálom megérteni és "átrajzolni" a csöveimre, ha megvan a rajz jelentkeznék egy véleményezésre (lehet hogy elöbb is szükségem lesz némi instrukcióra) aztán változtatnék csak a jelenleg működő kapcsoláson.
(Már azt hittem, hogy ezzel a csővel elértem a kitűzött célt és a dobozolás után nézhetek valami más után, de ezek szerint még nem futott ki ez a "project" sem...)
(#) sturbi válasza rhesus23 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Na, csak elkészült az erősítő. Gratulálok.
Kicsit többet agyaltál rajt a szükségesnél.
Hálótrafó milyen meleg 4-5 óra után ? Teljesítményre mekkora lett, meg tudod mérni (műszerezettség végett kérdem)?. Tehetnél be pár oszcillogramot is, ha van rá lehetőséged (100 Hz és 10 kHz négyszög félgőzzel, 50 Hz, 10 kHz, 20 kHz színusz vágáshatáron, 10 kHz erősen tulvezérelve).
Részletes kapcsirajz nyugalmi áramokkal terhelt feszültségértékekkel is okozna némi örömöt a tisztelt egybegyülteknél alighanem.
(#) sturbi válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Csak lazán és bátran. Ha van másik csőkészleted, akkor építs másikat, miközben ezt hallgatod (én úgy szoktam).
Még nagyon sokat fog javulni a hangja, a következő egy hónapban, nem is gondolnád mennyit. Szerintem mindenképpen másik szerelőlapon kisérletezz, akkor csak a csöveket kell átdugni, aztán úgyis meglátod mi az ábra, az az igazság 807-el nem próbáltam a kapcsolást (de tervezem), kár lenne szétbarmolni egy jól működő modellt.
(#) rhesus23 válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Sokat agyaltam, mert semmi elektronikai végzettségem és még az első is ráadásul. De Nektek köszönhetően sikerült véghezvinni a tervet. Folyamatosan még csak kb. 2 órát hallgattam. Ez idő alatt nem melegedett túlságosan fel. Nem mértem meg, de kézmelegnél csak kicsit melegebb. Mérni sajnos nem tudok, egyébként én is kíváncsi lennék az értékekre. Még a visszacsatolással meg az előfesszel kísérletezek, de egyenlőre járódjanak össze az alkatrészek.
(#) sturbi válasza rhesus23 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Akkor jó lesz a hálózati trafó, ennek örülök, én kicsinek gondoltam. Ez is biztosan nagyot javul még, annak ellenére is, hogy a kimenők használtak, az első pár hétben gyorsan finomodik a hangzás, szinte napról-napra, érdemes is figyelni rá (később még jól jöhet).

Már korábban írtam, hogy olyan témában ahol nem vagyok még elég jártas inkább a merevség mint a lazaság jellemez...
Csövekből még csak lenne tartalék, de UX5-foglalatból mindössze kettőt rendeltem, hiszen SE-t akartam építeni a G807-ből és csak egyet nem kettőt
(#) mark.budai hozzászólása Ápr 17, 2009
Alkatrészek megvannak, építem a fekete hátterű rajzot.
(#) Imi65 hozzászólása Ápr 17, 2009
Müszi, lesz egy hibás PL500-ad. Legkésőbb májusba megkapod.
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Ez már "teljesen tüzetes", főleg, ha nyílt hurokban is látom a jeleket, akkor már "lelki füleimmel" hallom is.

(#) Ricsi89 hozzászólása Ápr 17, 2009
Kaptam nemrég egy pár szép trafót. nem tudom miben lehettek, elvileg valami cnc gépben, de pontosan nem tudom. A lényeg, hogy van két egyforma, ami 10,68cm2 keresztmetszetű, és egy majdnem 15cm2 trafó. A két kisebb még légrésesen is van lemezelve, bár az egyiken csak egy tekercs van több kivezetéssel. Arra gondoltam, hogy csinálni kellene majd belőlük valami frankó erősítőt. GU50SE-re gondoltam. Ezekből a trafókból összehozható-e egyáltalán, vagy sem. Ha nem, akkor milyen csővel lehetne megszólaltatni a vasakat?Teszek róluk képet is. A felső a nagyobb trafó. A két alsó az egyforma. :yes:
(#) Imi65 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
A mindenit. Azért most már én is elkezdek irigykedni.
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Akármi legyek, ha nem szerzek ilyen képet, és jó sok trafót össze nem kopizok... Az "elérhető csövek"-nél úgy is azt hittétek, hogy az az én polcom.
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Meg én is
(#) rhesus23 válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Már az első néhány órában sokat javult a hangja. Mi jöhet jól később?
(#) Ricsi89 hozzászólása Ápr 17, 2009
Ne irigykedjetek, inkább válaszoljatok a kérdésemre. :yes: Leginkább a hálótrafó teljesítménye kellene, hogy oda jó lenne-e az a trafó.
(#) kocos válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
A nagy az szerintem hálótrafóként elbírja az anódfeszt, meg a meghajtó csövek fűtését, de a GU-knak külön kellene egy 220/12 Voltos 150 watt körüli toroid
A két kisebb kimenőnek szerintem tökéletes!
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Viszont ezek már az enyémek! :beka3:
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Miért nem a hiperszilest teszed meg hálótrafónak? PCL86 PP-nek az egész cuccost? háló, folytó, kimenők.
(#) kocos válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 17, 2009
WOW! hanyas vasak ezek? ha jól tippelek EI66, és EI84? Jó árban vetted
Következő: »»   523 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem