Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A Jani rajza teljesen jó, azt az erősítőt én hallottam is. A visszacsatolással sincs semmi baj, legfeljebb, ha fordítva kötöd be. Akkor gerjedni fog.
Tényleg, próbáld ki. Az már csak természetes, hogy anélkül is szól. Ne tévesszen meg, hogy visszacsatolás nélkül sokkal hangosabb lesz. (mennyiség-minőség)
Nagyon köszönöm .
Most látom , hogy lehet ciril betűket is írni . Privátban megbeszéljük az anyagiakat .
Nem téveszt talán meg. Vagy rakok egy kapcsolót, hogy +POWER ON/+POWER OFF .
Már csak CD-t használok. Erről - talán - Minidisc-el lehetett a legjobb másolatot csinálni, optikai kábellel (kivéve a közvetlen CD-másolást). A kazettás is jó volt, de meg lehetett különböztetni a másolattól (ez szerintem minden kazettás felvételnél így van). Ez nekem nem tetszett, ezért szereztem digitális rögzítőeszközt, amit csak nagyon nehezen lehet megkülönböztetni a CD hangjától, a vendégeimnek nem is sikerül soha. A kazetta elméletileg is rengeteg problémával terhelt, nem véletlenül szorult vissza.
[OFF]Nincs mit megbeszélni, ne hülyéskedj már. [OFF]
Nincs még dobozban, bármit lehet szerelni.
Ez a tetródás beállítás is a Te instrukcióid és CHZ segítségének eredményeképpen született. Mit takarna a másik kapcsolás? A kereső a 6P7SZ-re még "és" SE kombinációval is csak 3 hozzászólást ad fel, és figyelmeztet arra hogy szűkítsek mert túl sok a találat. Ahhoz pedig még kevés a tapasztalatom, hogy bármit magamtól ültessek át más csőre, mint amire született. Ezért keresek bevált kapcsolásokat vagy olyan "mentorokat", mint Ti
Ha innentől olvasgatsz meglesz a szükséges infó szerintem.Alkalmazott sturbológia
Eddig érdemes nézelődni, itt található egy ma is használt, könnyen kivitelezhető verzió kapcsolási rajza is. Az én kimenőtrafómhoz nem kell ragaszkodni, de impedanciában nem árt, ha a közelében van.Megépítendő sturbpower-X
Köszi, akkor elöbb olvasok aztán megpróbálom megérteni és "átrajzolni" a csöveimre, ha megvan a rajz jelentkeznék egy véleményezésre (lehet hogy elöbb is szükségem lesz némi instrukcióra) aztán változtatnék csak a jelenleg működő kapcsoláson.
(Már azt hittem, hogy ezzel a csővel elértem a kitűzött célt és a dobozolás után nézhetek valami más után, de ezek szerint még nem futott ki ez a "project" sem...)
Na, csak elkészült az erősítő. Gratulálok.
Kicsit többet agyaltál rajt a szükségesnél. Hálótrafó milyen meleg 4-5 óra után ? Teljesítményre mekkora lett, meg tudod mérni (műszerezettség végett kérdem)?. Tehetnél be pár oszcillogramot is, ha van rá lehetőséged (100 Hz és 10 kHz négyszög félgőzzel, 50 Hz, 10 kHz, 20 kHz színusz vágáshatáron, 10 kHz erősen tulvezérelve). Részletes kapcsirajz nyugalmi áramokkal terhelt feszültségértékekkel is okozna némi örömöt a tisztelt egybegyülteknél alighanem.
Csak lazán és bátran. Ha van másik csőkészleted, akkor építs másikat, miközben ezt hallgatod (én úgy szoktam).
Még nagyon sokat fog javulni a hangja, a következő egy hónapban, nem is gondolnád mennyit. Szerintem mindenképpen másik szerelőlapon kisérletezz, akkor csak a csöveket kell átdugni, aztán úgyis meglátod mi az ábra, az az igazság 807-el nem próbáltam a kapcsolást (de tervezem), kár lenne szétbarmolni egy jól működő modellt.
Sokat agyaltam, mert semmi elektronikai végzettségem és még az első is ráadásul. De Nektek köszönhetően sikerült véghezvinni a tervet. Folyamatosan még csak kb. 2 órát hallgattam. Ez idő alatt nem melegedett túlságosan fel. Nem mértem meg, de kézmelegnél csak kicsit melegebb. Mérni sajnos nem tudok, egyébként én is kíváncsi lennék az értékekre. Még a visszacsatolással meg az előfesszel kísérletezek, de egyenlőre járódjanak össze az alkatrészek.
Akkor jó lesz a hálózati trafó, ennek örülök, én kicsinek gondoltam. Ez is biztosan nagyot javul még, annak ellenére is, hogy a kimenők használtak, az első pár hétben gyorsan finomodik a hangzás, szinte napról-napra, érdemes is figyelni rá (később még jól jöhet).
Már korábban írtam, hogy olyan témában ahol nem vagyok még elég jártas inkább a merevség mint a lazaság jellemez...
Csövekből még csak lenne tartalék, de UX5-foglalatból mindössze kettőt rendeltem, hiszen SE-t akartam építeni a G807-ből és csak egyet nem kettőt
Alkatrészek megvannak, építem a fekete hátterű rajzot.
Ez már "teljesen tüzetes", főleg, ha nyílt hurokban is látom a jeleket, akkor már "lelki füleimmel" hallom is.
Kaptam nemrég egy pár szép trafót. nem tudom miben lehettek, elvileg valami cnc gépben, de pontosan nem tudom. A lényeg, hogy van két egyforma, ami 10,68cm2 keresztmetszetű, és egy majdnem 15cm2 trafó. A két kisebb még légrésesen is van lemezelve, bár az egyiken csak egy tekercs van több kivezetéssel. Arra gondoltam, hogy csinálni kellene majd belőlük valami frankó erősítőt. GU50SE-re gondoltam. Ezekből a trafókból összehozható-e egyáltalán, vagy sem. Ha nem, akkor milyen csővel lehetne megszólaltatni a vasakat?Teszek róluk képet is. A felső a nagyobb trafó. A két alsó az egyforma. :yes:
A mindenit. Azért most már én is elkezdek irigykedni.
Akármi legyek, ha nem szerzek ilyen képet, és jó sok trafót össze nem kopizok... Az "elérhető csövek"-nél úgy is azt hittétek, hogy az az én polcom.
Már az első néhány órában sokat javult a hangja. Mi jöhet jól később?
Ne irigykedjetek, inkább válaszoljatok a kérdésemre. :yes: Leginkább a hálótrafó teljesítménye kellene, hogy oda jó lenne-e az a trafó.
A nagy az szerintem hálótrafóként elbírja az anódfeszt, meg a meghajtó csövek fűtését, de a GU-knak külön kellene egy 220/12 Voltos 150 watt körüli toroid
A két kisebb kimenőnek szerintem tökéletes!
Miért nem a hiperszilest teszed meg hálótrafónak? PCL86 PP-nek az egész cuccost? háló, folytó, kimenők.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |