Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Én még új vagyok itt. Egy másoknak valószínüleg egyszerű problémára keresek megoldást. Van egy 500W-os fényvetőm és egy Everspring ES-42C típusú mozgásérzékelőm. Nem együtt lett véve! A gondom az összekötése, ugyanis a mozgásérzékelőből jön 3 tyúkbél, úgymint kék: nulla, piros: védőföldelés és barna: fázis. Legalábbis így van jelezve a burkolat belső részén. A fényvetőből is jön 3 tyúkbél: az izzó két kivezetése és a védőföldelés. És még persze ott van a mennykű. Az is 3 szál. Eddig stimm. De akárhogy is kötöm össze, nem műkszik. Azt lehet hallani, hogy a mozgásérzékelő kapcsol, de a fényvető nem világít. Sajna a neten nem találtam róla semmit, ezért gondoltam, hogy ide írok, hátha valamit elnéztem. Vagy már arra is gondoltam, hogy a mozgásérzékelő nem bírja el az 500-as fényvetőt. Max. terhelésnek pont 500W van ráírva. Nagyon megköszönném, ha tudna valaki segíteni. Ha kell tudok képet küldeni a cuccokról. További kellemes napot mindenkinek. Üdv.: DJerry!
Hmmm...
Az érzékelőkön nem szokott föld lenni, mivel egy műanyag tok. A piros a kapcsolt fázis kimenet szokott lenni, ha ott védőföld jelzés van akkor az elég érdekes. Amikor a piros volt a védőföld színe még nemigen volt mozgásérzékelő... Az egyáltalán nem mindegy, hogy melyik a fázis és melyik a nulla, meg kell nézni fáziscerkával. Topi rajza elég érdekes... Tehát ha a piros a kimenet, akkor a fázist megkapja az érzékelő a megfelelő pontra. A nullát is, a lámpa is. A lámpa földjére megy a földelés, a maradék szálára pedig az érzékelő kimeneti szála. Egyébként szokott lenni az érzékelő bekötési helyén egy kis ábra a helyes huzalozásról. Üdv Inhouse
Közben eszembe jutott, hogy mit néztél földelés jelnek, az egy a csokiból kifelé mutató nyíl!!! Nézd meg a fázis bemenetnél nem egy befelé mutató ugyanolyan van?
Üdv Inhouse
Szia Inhouse!
Köszi a választ! Csak mostanra lett annyi időm, hogy megnézzem mi a helyzet. Tehát! Tüzetesen megnéztem a jelzéseket és a piros szálnál védőföldelés jele van. Ez 100%! Minden jelzés úgy van ahogy először írtam. Ami valóban helytelen. Igazad volt, ugyanis a piros tényleg a kapcsolt fázis és az alapján ahogy leírtad bekötöttem és elsőre működött. Köszönöm a segítséget. Remélem, hogy a jövőben én is tudok majd segíteni valamiben az oldalon feltett kérdésekkel kapcsolatban. Mindenkinek további kellemes napot! Üdv.: DJerry!
Huhh... én is csak most néztem végig rendesen...
Ki is töröltem.
Sziasztok. Egy ilyen 3 szálas mozgásérzékelőt rá lehet kötni sima égőre is? Előre is köszi.
Sziasztok.Szereztem egy mozgásérzékelőt,de nemigazán tudom a bekötését.Ha valaki ért hozzá,kérem irja meg,a fényképet mellékelem,előre is köszönöm!(elvileg 220 voltos)
Hali!
Általában a legtöbb mozgásérzékelő 3 bekötési ponttal rendelkezik.Egy a fázisnak, egy a nullának és egy a "kapcsolt" fázisnak, ide jön a fogyasztó. Esetleg ha belenézel a dobozába talán jelölve is van valami szimbólummal vagy betűvel.
Szia!
Kék a nulla, fekete a fázis, barna a kapcsolt szál. Én erre szavazok
Szét kell azt szedni !
Vettem én már olyan hosszabítót, mely fekete-barna-sárga kombinációban, nem a sárga volt a védőföldelés. Idézet: Persze, ez természetes, én csak tippelek. Van 6 variáció csak nem a kék lesz a kapcsolt! „Szét kell azt szedni !”
Végre volt rá időm,szétszedtem,és lefényképeztem,talán ebből többet lehet mondani a bekötésről:
Amelyik a középső triak közepső lábára megy az a kimenet (szerintem fekete)
Ami az egyik szélső (szerintem az 1) lábára,meg a telj ellenállásra,vagy a kondira megy az a fázis (kék???) a harmadik a nulla. Mivel nem látom a panelt csak a vezetékek elhelyezéséből gondolom,ezért ha tudod mérd ki.Ha valami nen pontosan Így van,inkább kérdezz. Esetleg szemre is egyértelmű lehet.
Hogy lehet úgy bekötni egy mozgásérzékelős fényvetőt kapcsolóra hogy akikor felkapcsolom a kapcsolók akkor is működjön és ha lekapcsolom a kapcsolók akkor a mozgásérzékelő működjön?
Kösd át a mozgásérzékelő elektronikáját a kapcsolóval.
Ha egybeépített akkor kicsit nehezebb. Egyébbként egyik másik (hurrá) azt is tudja hogy rővid áramszünet (kapcsoló le .5s fel) után bekapcsol örökre. Kikapcsolni kapcsoló le 5s szünet kapcsoló vissza ,máris mozgásérzékelő. (ha nem ilyet akarsz akkor csak a bosszúság,miért ég már megint az udvari lámpa ok nélkül???? .Szólni kell a szerelőnek valamit elrontott.Ha nem raktál fel kapcsolót csak az egész kör áramtalanítása marad .)
Sziasztok
adott egy 220-as sima egyszerű mozgásérzékelő(mint a corás refiken),ezt kéne átalakítani,hogy elemről menjen, és a vezeték nélküli csengőt kapcsolja(a csengő rákötését megoldom,a mozg.érz átalakításához kéne segítségKöszönöm előre is
Szia.
Hát ha elemről akarod működtetni elég gyakran kell majd telepet cserélgetned . A vezeték nélküli csengőhöz van még valami? Rádiós gomb vagy ilyesmi. Ha van akkor az infra reléjét beteszed a rádios nyomógomb gombja helyére és kész
Szia.
Lesz egy soros kondi 2 db ellenállással, ezek ejtik le a hálózati feszt, utána diódahíd. Ha jól emlékszem akkor 5V kell az érzékelő egységnek, legalábbis amit én szedtem szét annak annyi kellett. Keress rajta egy stabkockát, ha az megvan akkor már könnyen tudni fogod, hogy mekkora fesz kell neki és annyi telepet kötsz sorba
Bíbelődtem már ilyenekkel, de ezekben az olcsó vackokban stabkockát még nem láttam. Az említett kondi és egyenirányítás után többnyire 24 V marad, ez a lámpát kapcsoló relé tápja, illetve erről Zener-es stabilizálással megy az érzékelő / vezérlőpanel, megint csak többnyire 12 V-ról, de lehet 5 V is.
Átalakításhoz ez utóbbi tápfeszültséget kell helyettesíteni, a kimenetet pedig a csengő gombjának helyére kötni. De értelme nem sok van, kisebb akkuról még csak működik egy darabig (viszont az nem fér el a dobozban), elemről szerintem nem is érdemes megpróbálni. Úgyis akkor merül le, mikor egyszer az életben komoly dolog miatt kellene jeleznie...
Az érzékelő egységnél kell lennie a stabkockának, nekem mindig ott volt amennyit szétszedtem.
Amúgy valóban nem sok értelme van az elemről táplálásról.
4 x 1,5V
És marad tartalék
Hali
Vezetékeld ki a220 kábelt a lámpa fejből az izzóról köss rá egy 12v adaptert stabilizáld a távkapcsolóhoz, a távk.. nyomógombját zárd rövidre és amikor érzékel akkor adja a jelet. Elemes verzió,biztonság technikai boltban végy egy mozgás érzékelőt ezek 12v-ról működnek ezekben van egy relé amit többféle módon betudod kötni.ja ezek aránylag keveset is fogyasztanak.
Sziasztok !
Szeretnék 2db 220v mozgásérzékelőt párhuzamosan kötni úgy , hogy egy lámpát kapcsoljanak közösen . Nincs benne tapasztalatom , hogy mit szőlnak egymáshoz ilyen bekötésnél. Gondoltam mielőtt kipróbálom megkérdezem hátha roszz ötlet. Érdeklődessel várom a válaszotokat.
Mivel mindkettő fázist fog kapcsolni és feltételezem, hogy 1 fázisra lesznek kötve, semmi gond, bármelyik kapcsol, a lámpa világít.
Üdv Inhouse
Köszi Inhouse !
Pontosan úgy akartam bekötni ahogy feltételezted a bekötést. Teszek egy próbát , remélem nem lesz füst. Köszi még egyszer a gyors választ. Üdv.mike
Ha 1 fázison vannak és fázist kapcsolnak (a csokiban oda van írva, hogy nulla és fázis), akkor nem lehet gond. Ha 2 normál kapcsolót kötsz párhuzamosan, akkor az ugyanaz, csak itt relék kapcsolnak...
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |