Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Kapcsolódó téma: Dobozolási technikák, műszerdobozok
üdv!
régebben egy ismerősöm valamilyen speccentáler síkágyas nyomtatóval direktbe tudott nyomtatni cd-re, nyákra,mágneskártyára. nem tudjátok melyek ezek a nyomtatók?
én is elgondoltam egy megoldást a dologra, bár megvalósítása (falhasználás hiányában) egyelőre várat magára...
ez is több rétegből állna, alsó réteg egy kimaratott nyáklap, arra egy távtartó (vastagabb kartonlap) kivágva a megfelelő helyeken (a gomboknál), az előlap fóliarétege pedig a gombok alatt kapna öntapadó rézfóliából egy-egy négyzetecskét, amit ha hozzányomsz a nyáklaphoz, akkor zárja az adott áramkör két lábát, tehát lényegileg egy sima kapcsoló. egy gyors kis skiccet csatolok a hozzászólásomhoz, hogy lássátok miről bubogok itt
Minden OK , csak hogy azok a foliak "aranyozva" vannak vagy legalabb ezustozve(?) .Mindene esetre valami nem oxidalo anyag. En csak javitottam billenytyuzetet illetve "alufoliaval"(olyat amibe etelt csomagolnak ez bizonyult a legjobbnak ) ragasztottam a regi elkopott erintkezo helyett .( ami benne van a nyomo-gomban ).De eredetileg valami fekete reteg van vagy "pasztila" (szen alapu ?) van benne.
Elektronikus orgonaknal lattam eloszor es ugy olvastam hogy a"szikra-mentes" kapcsolashoz jo ez a "fekete" vezeto reteg ami nem fem. Ilyesmi van a foliakra is nyomtatva . Ha valami ragaszto anyaggal szenport lehetne "festeni" a foliara azt galvanizalni lehetne (?) Biztos lehet ilyen "pasztat" kapni valahol csak kene tudni mi az elnevezese. Vezeto ragaszto is letezik ,kell legyen ilyen paszta is.
Sziasztok!
Igen, szén alapú a vezetőréteg. Ehhez nyomjuk hozzá a szintén szenezett gumiérintkezőt. Itt egyáltalán nincs Rövidzár, vagy pár ohm-os ellenállás, hanem jóval nagyobb. bbb: Ami még az ilyen házi összerakásnál gond, azt itt írtam már: Link
Lehet kapni grafit sprayt direkt ilyen gombok javításához...jó drága, és nem az igazi...
Üdv Inhouse
Sziasztok !
Jó pár évvel ezelőtt jómagam is a cikkben leirt módon készitettem előlap dizájnt. Annyi külömbséggel, hogy 4..7 db 13mm-es LED kijelző keret is volt rajta : kinyomtatás után ki kell vágni a lyukat, és igy laminálni. De a papir kivágott vonala mindig "szőrös" maradt, és a LED kijelző szürke alapja "világitott". Ezekhez 3mm plexi volt az alap, amibe 2..4 3mm-es menet lett fúrva, erre lett ráragasztva kétoldalas ragasztószallagal. A PCB lap-on 7mm-es mini nyomógombok, távtartó 4mm-es es 8mm-es M3 csavarral lett összeszoritva.
Szia!
Ha a papír vastagabb (fotópapír) és pengével vágod, nem szabadna szőrösnek lennie. Legalábbis nagyon láthatatlan. A szerkezeti felépítése nagyon jól lett kivitelezve. Gondolom a működése is kielégítő. Esetleg egy-két képet tudnál felrakni róla, ha megvan még.
Azt a pici mütyűrt szerintem pattanó membránnak nevezik, legalábbis ha jól veszem ki a leírásodból. A fólia rajzolata egy majdnem zárt kör a külső, a belső egy kisebb korong. A kettő között van pici távolság. A pattanó membrán szélén van 3-4 pici kiemelkedő rész, ezek kicsit kiemelik síkból. Ha megnyomod a közepe átpattan, és a másik oldalon dudorodik ki. A középső koronghoz ha hozzáér, oda zárja rövidre a szélső nyákos majdnem karikát. Beszerzési lehetőségekről nincs információm, próbálj meg keresni régi halott nokia telót, abban 3210, 3310, 5110 ilyenek voltak, onnan lehet felismerni hogy van hangja is, a gumis bigyónak pedig nincs.
Ha félreértettem hogy is működik amit kérdeztél, akkor bocsi.
Sziasztok!
Nekem van grafit spray-m, anno használtam az URH kézi rádiók gombjainak javítására de nekem sem vált be, pár nap alatt ugyanúgy nem volt kontaktus. Nagyon drága (4 éve 2000 ft volt) és nem is tudom majd mire használom , igazán semmire sem jó. Bár az eredeti tasztatúrák többe kerülnek mint a spray de máig jól működik. Tetszik a mikrokapcsolós megoldás. Üdv Sanyi
Hali!
Ti milyen betűtipussal szoktátok a feliratokat csinálni? (Times New Toman, Arial, esetleg másfajta, nem beépitett fonttal...)
Én, több órás keresgélés után a "Bank Gothic Md BT"-t választottam. Kiskapitális, "techno" forma. Ez kövérebb, mint az Lt BT változat, de még ezt is megvastagítom.
Köszi, csak az összes betű nagy, de jól néz ki.
Szép napot.
Azt szeretném megkérdezni hogy a a cikkben látott fóliát fel lehet e cserélni (arra a vastagabb fóliaszerű) tankönyv borítóra mert nekem csak ez van itthon és mivel falun lakom cicós lenne 20 négyzet cm fóliáért beutaznom Egerbe.Szóval jó-e.Tudom hülye vagyok mert kipróbálhatnám csak hátha valaki kipróbálta már és nekem nem kéne.Szóval azzal megy-e? Előre is köszönöm.
Szia!
Mindenképpen az a kényege a fóliának, hogy van rajta egy ragasztó felület. A cikkben szereplő lamináló fólián ez a réteg a hő hatására ragad. Ha az a tankönyves is ragasztós akkor miért ne. Igen, kipróbálás... ez sokat lendíthet az ügyön. Ha csak sima öntapadós az a fólia (hideglamináló), szerintem az is jó. Csak akkor hidegen kell ráragasztani és rápréselni. Ha mégsem jó, szólj privátban és küldök párat egy A5-ös borítékban.
A hideg lamináló fólia is tökéletes én azt használom .
Igen ám, de papcsi95 valamilyen:
Idézet: gondol, amit így látatlanban fogalmam sincs hogy milyen, ragasztós-e vagy csak sima "zsebes".„arra a vastagabb fóliaszerű) tankönyv borítóra” A hideg laminálóban biztos voltam, csak még nem próbáltam. Ha már vasal az ember, akkor legyen is meleg az a vasaló.
Nálunk csak az asszony vasal . Viszont abban biztos vagyok hogy a "zsebes "borító nem marad meg a felületen (még vasalóval rámelegítve sem .
Ez itt a legutóbbi "művem ":
Bővebben: Link A LINK gomb továbbra sem dísznek van, tessék használni. -- kobold
Köszönöm a válaszod Action2K Majd ki is próbálom.
Helló ! Jó hírem van azoknak akik letraset betü matricát akarnak használni. Újból elkezdték árusítani a Művészellátó boltokban. Ha valakit érdekel címet is tudok, három üzletben kapható !
Az remek volna, kérlek, írd meg ide, hogy mindenki megtudhassa, akit érint! Köszönjük.
Ez engem is nagyon érdekelne. :yes:
Már régóta keresek alfasetet, letrasetet vagy valami hasonlót.
Nagyon szívesen ! Büszke is vagyok rá ,hogy én aki Pesttől messze lakom ilyen információval tudtam szolgálni ! Ugyan akkor irigyellek Benneteket mert bármikor lehetőségetek van a matrica beszerzésére. Nekem 4-5 ívért felutazni , hát drága matrica lenne.
Azért annyira nem rózsás a helyzet, mert én sem pesti vagyok, csak közelebb lakom hozzá. De ha szólsz, és megyek arra, megveszem Neked, aztán elküldöm postán. Az anyagiakat meg rendezzük átutalással.
Szevasz ! Köszönöm a segítséget de az a problémám ,hogy még a boltokban sem tudják ,hogy milyen típusú matricák vannak, még nem bontották ki a szállítmányt.
Hmmm. Na majd akkor én kibontatom velük! :hehe: Aztán fotózok :photo: , meg írok!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |