Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lemaradt a cikk, bocs!
Csak egy érdekesség, bár a wikin is érdekes dolgokat írnak. A cikk részlet Kemény Károlytól 1930-ban. Kutatok a folytatás után.
Hello
Nem igazán ide illik a kérdésem, de véletlenül nem tudja valaki, hogyha olyan terméket(-keket) rendelek a HEStore-ból, aminek a státusza Rendelésre, akkor kb. mennyi idővel hosszabbodik meg a kiszállítási idő? Vagy ha csak egyet rendelek abból a termékből, akkor ki se küldik? Mik a tapasztalatok? Üdv.
Üdv!
Szerintem Bővebben: Link ![]() ![]() ![]()
Vagyunk, csak a háttérben szemlélődünk.
![]()
Menjünk Dubai-ba, tudok egy jó helyet!
![]()
A Vörös-tenger, Hurghada jobb. Tapasztalatból mondom. Ott simán lehetett tengeralattjáróval is merülni. A víz is tisztább, melegebb. No de a sivatag... az más világ.
Köszi!
megnéztem, de nem találtam infót, hogy amik itt vannak, azok egy komplett készlet, vagy csak egy húr? ![]() ![]()
Most találtam
![]()
Üdvözletem!
Valahol olvastam az oldalon, hogy mi a különbség az elektronikai műszerész és az elektrotechnikai műszerész között, de nem találom sehol. Valaki el tudná mondani? ![]()
Köszi a lelkesedést, de ki kell ábránditsalak. Ez nem írja le, hogy mi a különbség. Használtam a keresőt, de nem dobja ki azt a HSZ-t, ami leírja. Az érdekelne, hogy melyik mivel foglalkozik. Ha jól emlékszem, az elektrotechnikai a gyenge árammal foglalkozik, az elektronikai pedig a 220-al.
![]()
Elolvastad a környező hozzászólásokat is, vagy még vársz a sültgalambra?
![]()
Hogy őszinte legyek, csak az előtte lévőt meg az az utáni kettőt.
![]()
Üdv!
Én eddig csak készletet vettem, de lehetséges, hogy árulnak darabonként is... ![]() Másik: amit pár hozzászólással előbb linkelt llaci56 megnéztem és fenn akadt a szemem azon, hogy dbase azt írta, hogy: Idézet: :eek2: „...érettségihez kötött...” Hát nem tudom, én elektronikai műszerész szakmán vagyok és én most (érettségi után) megint 11.-es vagyok ![]() ![]() ![]() ![]()
Kellemes hétvégét mindenkinek és jó bulizást kívánok!
BYE Dj Gömbi! ![]() ![]() ![]()
Jah, ez mind szép és jó, de ha 4 éven keresztül 3ig bennt voltál suliba, és most meg fél5ig (miközben kívülről fújod az anyagot) és az utazást meg ne is számoljuk, mert az meg egy másik katasztrófa...
![]() ![]()
Hu.Az előbb majd a szívbajt hozta rám egy kondi.A pákával véletlen összeérintettem a két lábát, és durrant olyat...
![]()
Akkor az dicséretes! Igencsak kicsi lehet a szivárgóárama. A pákád - ha weller- akkor gyakorlatilag a védőréteget elküldted örök vadászmezőkre, és az erózió meg fogja enni a hegyet. Ha egyszerű elektrolit réz akkor csak reszeld meg simán. Amennyiben vasréteggel kezelt, akkor nem nyert hangszórót - Gálvölgyi után szabadon
A páka nem weller, hanem fahrenheit. Nem tudom, hogy mivel van bevonva.Ilyen szürke színű a hegye. Egyébként is csereérett már a hegy.
Idézet: „akkor gyakorlatilag a védőréteget elküldted örök vadászmezőkre” De miért? ![]() ![]()
Az elektrolitréz, amiből a pákahegy készül, oldódik a forrasztóónban. Ezért kellett régen állandóan reszelgetni a pákákat. Szép kis krátereket csinált az erózió a pákába. Körülbelül a hetvenes évek közepén rájött valamelyik nevesebb gyártó: ha igen vékony vasrétegel vonják be a rezet, akkor a réz jó hővezetése mellett megvédik azt az eróziótól. Mérés sorozatokal kiderítették, hogy mekkora az a vasréteg ami még jól vezeti a hőt, és már megvédi a hegyet. A vas pocsék hővezető. Eredményre olyan mikronos nagyságrend (10-20 mikron) jött ki. Ma már nem csak a drága Wellereknél van ez így, a solomon, és egyéb kínai vacakok is alkalmazzák,mivel lejárt a szabadalmi oltalom. Ámbár ez a kínaiakat nem szokta zavarni... Nos el lehet képzelni, mit csinál egy ilyen szuper finom réteggel egy kisülő ELKO.
így már értem..
Köszi! Az ember mindég tanul valamit ![]()
Gondoltam leírom mi történt.. (a sokkoló képet csak az nézze meg akinek van jó gyomra)
Épp szólt anyám hogy menjek ebédelni.. előtte még akartam mérni a töltendő akku feszültségét.. Vettem a kanyart aztán puff... Mitől? - műszálas zokni - laminált parketta - kicsike por -és egy panel hűtőlemezekkel.. Nagy szerencsémre nadrág fogott valamit de így is lett rajta 3 lyuk.. Egy lyuk a térdembe és vagy 5 vágás.. a panel alatt volt az a kartonpapír.. Ennyi.. Lehet hogy kicsit morbid, de gondoltam megírom.. ![]() Szóval a mi nap nem az enyém.. :no:
És az a NYÁK mit tud? Milyen okból következett be a robbanás, egyelőre nem látom át a helyzetet? Sőt, egyáltalán mi robbant fel benne?
![]()
Ez jó mi robbant fel
![]() Azt a nyákot csak úgy kaptam.. Még nem tudom mi az.. De a robbanás egy elcsúszásból adódott ![]() Azaz a hűtőlemezeket én hajtottam ki 90 fokból...
Ezt jól el intézted, szegény hűtőlemez...
Na de a térded se kutya! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |