Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   504 / 3610
(#) Mest hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Lemaradt a cikk, bocs!

Csak egy érdekesség, bár a wikin is érdekes dolgokat írnak.

A cikk részlet Kemény Károlytól 1930-ban. Kutatok a folytatás után.
(#) m.joco hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Hello
Nem igazán ide illik a kérdésem, de véletlenül nem tudja valaki, hogyha olyan terméket(-keket) rendelek a HEStore-ból, aminek a státusza Rendelésre, akkor kb. mennyi idővel hosszabbodik meg a kiszállítási idő? Vagy ha csak egyet rendelek abból a termékből, akkor ki se küldik? Mik a tapasztalatok?
Üdv.
(#) poros hozzászólása Ápr 23, 2009 /

Hol vagytok ma? Mindenki Szent György napi vásárba ment?
(#) maTaKee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Üdv!
Szerintem Bővebben: Link ők a legjobbak... Nagyon segítőkészek, szakértelmük is van, és olcsó! Valamikor ingyen adnak pengetőt, meg hangolót...
(#) poros hozzászólása Ápr 23, 2009 /

Hála az égnek már azt hittem valami baj van az oldalal!
(#) Action2K válasza poros hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Vagyunk, csak a háttérben szemlélődünk.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 23, 2009 /

Menjünk Dubai-ba, tudok egy jó helyet!
(#) Action2K válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

A Vörös-tenger, Hurghada jobb. Tapasztalatból mondom. Ott simán lehetett tengeralattjáróval is merülni. A víz is tisztább, melegebb. No de a sivatag... az más világ.
(#) Ricsi89 válasza maTaKee hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Köszi!
megnéztem, de nem találtam infót, hogy amik itt vannak, azok egy komplett készlet, vagy csak egy húr? Gondolom készlet, mert egy húrért szerintem az sok lenne. Bár nem értek hozzá, még!
(#) brezinajanika hozzászólása Ápr 23, 2009 /

Most találtam Ha valaki kiakasztotta az szóljon !Bővebben: Link
(#) pako hozzászólása Ápr 24, 2009 /

Üdvözletem!
Valahol olvastam az oldalon, hogy mi a különbség az elektronikai műszerész és az elektrotechnikai műszerész között, de nem találom sehol. Valaki el tudná mondani?
(#) llaci56 válasza pako hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Persze, hogy nem találod, ha nem használod a keresőt. De én használom helyetted is.
itt
(#) pako válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Köszi a lelkesedést, de ki kell ábránditsalak. Ez nem írja le, hogy mi a különbség. Használtam a keresőt, de nem dobja ki azt a HSZ-t, ami leírja. Az érdekelne, hogy melyik mivel foglalkozik. Ha jól emlékszem, az elektrotechnikai a gyenge árammal foglalkozik, az elektronikai pedig a 220-al. Csak nem vagyok ebben biztos, ezért kérdeztem meg itt.
(#) titi válasza pako hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Elolvastad a környező hozzászólásokat is, vagy még vársz a sültgalambra?
(#) pako válasza titi hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Hogy őszinte legyek, csak az előtte lévőt meg az az utáni kettőt. Most, hogy mondod meg is találtam. Köszi!
(#) maTaKee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Üdv!
Én eddig csak készletet vettem, de lehetséges, hogy árulnak darabonként is...

Másik: amit pár hozzászólással előbb linkelt llaci56 megnéztem és fenn akadt a szemem azon, hogy dbase azt írta, hogy:
Idézet:
„...érettségihez kötött...”
:eek2:
Hát nem tudom, én elektronikai műszerész szakmán vagyok és én most (érettségi után) megint 11.-es vagyok . Lehet hogy régebben érettségihez volt kötve, de tudomásom szerint most már nem az. Ennek köszönhetően megint "tanulhatjuk", hogy mi is az a tranzisztor, ellenállás, kondenzátor; amit eddig 4 éven keresztül tanítottak... ó míly csodás teazsúr
(#) titi válasza maTaKee hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Ismétlés a tudás atyja!
(#) djgombi hozzászólása Ápr 24, 2009 /

Kellemes hétvégét mindenkinek és jó bulizást kívánok!
BYE Dj Gömbi!
(#) maTaKee válasza titi hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Jah, ez mind szép és jó, de ha 4 éven keresztül 3ig bennt voltál suliba, és most meg fél5ig (miközben kívülről fújod az anyagot) és az utazást meg ne is számoljuk, mert az meg egy másik katasztrófa...
(#) radocziandras hozzászólása Ápr 25, 2009 /

Hu.Az előbb majd a szívbajt hozta rám egy kondi.A pákával véletlen összeérintettem a két lábát, és durrant olyat... 6800 µF fel volt töltve 40 voltra.Pedig két hete volt használva, azóta a párjával együtt ott volt az asztalon.A másikkal viszont kitoltam,mert összekötöttem a lábait egy ellenállással.
(#) DuMatyi válasza radocziandras hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Akkor az dicséretes! Igencsak kicsi lehet a szivárgóárama. A pákád - ha weller- akkor gyakorlatilag a védőréteget elküldted örök vadászmezőkre, és az erózió meg fogja enni a hegyet. Ha egyszerű elektrolit réz akkor csak reszeld meg simán. Amennyiben vasréteggel kezelt, akkor nem nyert hangszórót - Gálvölgyi után szabadon
(#) radocziandras válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

A páka nem weller, hanem fahrenheit. Nem tudom, hogy mivel van bevonva.Ilyen szürke színű a hegye. Egyébként is csereérett már a hegy.
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Idézet:
„akkor gyakorlatilag a védőréteget elküldted örök vadászmezőkre”

De miért?
(#) DuMatyi válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Az elektrolitréz, amiből a pákahegy készül, oldódik a forrasztóónban. Ezért kellett régen állandóan reszelgetni a pákákat. Szép kis krátereket csinált az erózió a pákába. Körülbelül a hetvenes évek közepén rájött valamelyik nevesebb gyártó: ha igen vékony vasrétegel vonják be a rezet, akkor a réz jó hővezetése mellett megvédik azt az eróziótól. Mérés sorozatokal kiderítették, hogy mekkora az a vasréteg ami még jól vezeti a hőt, és már megvédi a hegyet. A vas pocsék hővezető. Eredményre olyan mikronos nagyságrend (10-20 mikron) jött ki. Ma már nem csak a drága Wellereknél van ez így, a solomon, és egyéb kínai vacakok is alkalmazzák,mivel lejárt a szabadalmi oltalom. Ámbár ez a kínaiakat nem szokta zavarni... Nos el lehet képzelni, mit csinál egy ilyen szuper finom réteggel egy kisülő ELKO.
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

így már értem..
Köszi!
Az ember mindég tanul valamit
(#) zoly15 hozzászólása Ápr 25, 2009 /

Gondoltam leírom mi történt.. (a sokkoló képet csak az nézze meg akinek van jó gyomra)
Épp szólt anyám hogy menjek ebédelni.. előtte még akartam mérni a töltendő akku feszültségét..
Vettem a kanyart aztán puff...
Mitől?
- műszálas zokni
- laminált parketta
- kicsike por
-és egy panel hűtőlemezekkel..
Nagy szerencsémre nadrág fogott valamit de így is lett rajta 3 lyuk..
Egy lyuk a térdembe és vagy 5 vágás..
a panel alatt volt az a kartonpapír..
Ennyi..
Lehet hogy kicsit morbid, de gondoltam megírom..
Szóval a mi nap nem az enyém.. :no:
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

És az a NYÁK mit tud? Milyen okból következett be a robbanás, egyelőre nem látom át a helyzetet? Sőt, egyáltalán mi robbant fel benne?
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Ez jó mi robbant fel
Azt a nyákot csak úgy kaptam..
Még nem tudom mi az..
De a robbanás egy elcsúszásból adódott
Azaz a hűtőlemezeket én hajtottam ki 90 fokból...
(#) titi válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Ezt jól el intézted, szegény hűtőlemez...
Na de a térded se kutya!
(#) zoly15 válasza titi hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Majd begyógyul..
Következő: »»   504 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem