Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lemaradt a cikk, bocs!
Csak egy érdekesség, bár a wikin is érdekes dolgokat írnak. A cikk részlet Kemény Károlytól 1930-ban. Kutatok a folytatás után.
Hello
Nem igazán ide illik a kérdésem, de véletlenül nem tudja valaki, hogyha olyan terméket(-keket) rendelek a HEStore-ból, aminek a státusza Rendelésre, akkor kb. mennyi idővel hosszabbodik meg a kiszállítási idő? Vagy ha csak egyet rendelek abból a termékből, akkor ki se küldik? Mik a tapasztalatok? Üdv.
Üdv!
Szerintem Bővebben: Link ők a legjobbak... Nagyon segítőkészek, szakértelmük is van, és olcsó! Valamikor ingyen adnak pengetőt, meg hangolót...
Vagyunk, csak a háttérben szemlélődünk.
Menjünk Dubai-ba, tudok egy jó helyet!
A Vörös-tenger, Hurghada jobb. Tapasztalatból mondom. Ott simán lehetett tengeralattjáróval is merülni. A víz is tisztább, melegebb. No de a sivatag... az más világ.
Köszi!
megnéztem, de nem találtam infót, hogy amik itt vannak, azok egy komplett készlet, vagy csak egy húr? Gondolom készlet, mert egy húrért szerintem az sok lenne. Bár nem értek hozzá, még!
Most találtam Ha valaki kiakasztotta az szóljon !Bővebben: Link
Üdvözletem!
Valahol olvastam az oldalon, hogy mi a különbség az elektronikai műszerész és az elektrotechnikai műszerész között, de nem találom sehol. Valaki el tudná mondani?
Persze, hogy nem találod, ha nem használod a keresőt. De én használom helyetted is.
itt
Köszi a lelkesedést, de ki kell ábránditsalak. Ez nem írja le, hogy mi a különbség. Használtam a keresőt, de nem dobja ki azt a HSZ-t, ami leírja. Az érdekelne, hogy melyik mivel foglalkozik. Ha jól emlékszem, az elektrotechnikai a gyenge árammal foglalkozik, az elektronikai pedig a 220-al. Csak nem vagyok ebben biztos, ezért kérdeztem meg itt.
Elolvastad a környező hozzászólásokat is, vagy még vársz a sültgalambra?
Hogy őszinte legyek, csak az előtte lévőt meg az az utáni kettőt. Most, hogy mondod meg is találtam. Köszi!
Üdv!
Én eddig csak készletet vettem, de lehetséges, hogy árulnak darabonként is... Másik: amit pár hozzászólással előbb linkelt llaci56 megnéztem és fenn akadt a szemem azon, hogy dbase azt írta, hogy: Idézet: :eek2: „...érettségihez kötött...” Hát nem tudom, én elektronikai műszerész szakmán vagyok és én most (érettségi után) megint 11.-es vagyok . Lehet hogy régebben érettségihez volt kötve, de tudomásom szerint most már nem az. Ennek köszönhetően megint "tanulhatjuk", hogy mi is az a tranzisztor, ellenállás, kondenzátor; amit eddig 4 éven keresztül tanítottak... ó míly csodás teazsúr
Kellemes hétvégét mindenkinek és jó bulizást kívánok!
BYE Dj Gömbi!
Jah, ez mind szép és jó, de ha 4 éven keresztül 3ig bennt voltál suliba, és most meg fél5ig (miközben kívülről fújod az anyagot) és az utazást meg ne is számoljuk, mert az meg egy másik katasztrófa...
Hu.Az előbb majd a szívbajt hozta rám egy kondi.A pákával véletlen összeérintettem a két lábát, és durrant olyat... 6800 µF fel volt töltve 40 voltra.Pedig két hete volt használva, azóta a párjával együtt ott volt az asztalon.A másikkal viszont kitoltam,mert összekötöttem a lábait egy ellenállással.
Akkor az dicséretes! Igencsak kicsi lehet a szivárgóárama. A pákád - ha weller- akkor gyakorlatilag a védőréteget elküldted örök vadászmezőkre, és az erózió meg fogja enni a hegyet. Ha egyszerű elektrolit réz akkor csak reszeld meg simán. Amennyiben vasréteggel kezelt, akkor nem nyert hangszórót - Gálvölgyi után szabadon
A páka nem weller, hanem fahrenheit. Nem tudom, hogy mivel van bevonva.Ilyen szürke színű a hegye. Egyébként is csereérett már a hegy.
Idézet: „akkor gyakorlatilag a védőréteget elküldted örök vadászmezőkre” De miért?
Az elektrolitréz, amiből a pákahegy készül, oldódik a forrasztóónban. Ezért kellett régen állandóan reszelgetni a pákákat. Szép kis krátereket csinált az erózió a pákába. Körülbelül a hetvenes évek közepén rájött valamelyik nevesebb gyártó: ha igen vékony vasrétegel vonják be a rezet, akkor a réz jó hővezetése mellett megvédik azt az eróziótól. Mérés sorozatokal kiderítették, hogy mekkora az a vasréteg ami még jól vezeti a hőt, és már megvédi a hegyet. A vas pocsék hővezető. Eredményre olyan mikronos nagyságrend (10-20 mikron) jött ki. Ma már nem csak a drága Wellereknél van ez így, a solomon, és egyéb kínai vacakok is alkalmazzák,mivel lejárt a szabadalmi oltalom. Ámbár ez a kínaiakat nem szokta zavarni... Nos el lehet képzelni, mit csinál egy ilyen szuper finom réteggel egy kisülő ELKO.
így már értem..
Köszi! Az ember mindég tanul valamit
Gondoltam leírom mi történt.. (a sokkoló képet csak az nézze meg akinek van jó gyomra)
Épp szólt anyám hogy menjek ebédelni.. előtte még akartam mérni a töltendő akku feszültségét.. Vettem a kanyart aztán puff... Mitől? - műszálas zokni - laminált parketta - kicsike por -és egy panel hűtőlemezekkel.. Nagy szerencsémre nadrág fogott valamit de így is lett rajta 3 lyuk.. Egy lyuk a térdembe és vagy 5 vágás.. a panel alatt volt az a kartonpapír.. Ennyi.. Lehet hogy kicsit morbid, de gondoltam megírom.. Szóval a mi nap nem az enyém.. :no:
És az a NYÁK mit tud? Milyen okból következett be a robbanás, egyelőre nem látom át a helyzetet? Sőt, egyáltalán mi robbant fel benne?
Ez jó mi robbant fel
Azt a nyákot csak úgy kaptam.. Még nem tudom mi az.. De a robbanás egy elcsúszásból adódott Azaz a hűtőlemezeket én hajtottam ki 90 fokból...
Ezt jól el intézted, szegény hűtőlemez...
Na de a térded se kutya! |
Bejelentkezés
Hirdetés |