Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
5.1 és 5.4 mindkettővel megpróbáltam
Ahha. Ez az 5.5 demó. Lehet hogy nem megy benne?
Miért nem a már működő, bekapott verziókat használod ?
Mert a legfrissebb gondoltam jobb, de ez egy kalap :duma:
A 4.16-os jó.
Az 5.4-el nekem is megy, ha ez egy bug az 5.5-ben akkor nagyon durva.
Cadsoft-nál van egy fotoplotter.
Rendkívül kedvező árat ír. Gondoltam rákérdezek. 6000 valahányszáz euró. Fogtam egy padlót, mert az több mint 2 millára jött ki. Ha ez a kedvező ár akkor milyen a nem kedvező. Mondjuk 8100*8600-as felbontása volt, de hát akkor is!
Sziasztok!
Azt szereném meg kérdezni hogy az Eagle 5.4.0 hogyan tudom meg csinálni azt hogy a szabadon lévé területeket ne üresen hagyom hanem mint egy árnyékolás ként alakitsam ki. mint a sprint layoutban ground plane funkció? Köszi Jury
Csinálsz 1 polygont ,amit később átnevezel GND-re.
Vagy csinálhatod így is: Bővebben: Link
Rájöttem a régebbi problémám megoldására,hogy hogy lehet egyéni színeket berakni .Ha érdekel valakit leírom
Mondhatod.
Szóval
1.Megnyitsz egy tetszőleges board-ot(én ott csináltam) 2.Options>>>set>>colors fül és ott van bal oldalt 3elkülönülő gomb egymás alatt .Ott bármelyikben hozzá tudod adni a neked tetsző színt
Most ismerkedem a programmal.
Leszámtva, hogy fél óráig keresek egy alkatrészt egész jó . A kérdésem: Egy csomó olyan dolog lesz majd (már van is) amit több helyen akarok felhasználni. (Pl. 78L05-ös 5V-os feszszabályzó). Próbáltam azt, hogy kijelölöm egy csoportnak majd copy->paste, de ez nem működött. Hogyan lehetne átvinni egy meglévő rajzról egy teljesen újra egy részt?
Kereséshez nagyon hasznos a
Idézet: formátum, ahol a „*név*” Idézet: lehet az alkatrész nevének egy részlete, tokozás típusa stb. A lényeg a csillag karakter, anélkül egyezésre akar keresni.„név” Az említett másoláshoz pedig, kijelölés után, a Cut parancsot kell használni. Nevével ellentétben nem vágja ki, csak vágólapra másolja, másik rajzon pedig működni fog a Paste. Egyébként mindkét említett "probléma" meg volt már magyarázva a témában többször is - ráadásul van az Eagle-nek súgója, aki azt olvasgatja, mindent megtud
Sziasztok!
A lista legelső lapjainak valamelyikén volt egy olyan kérdés, hogy miként lehet megváltoztatni (megnagyobbítani) az alaktrészek beforrasztási felületét. (pl kiválasztok az alkatrész listából egy ellenállást, de a forrasztási pontjait meg szeretném növelni.) Sajna a kérdésre a választ nem találtam meg Leírná valaki a megoldást? Köszi előre is!
Már x-szer elhangzott.
Vagy szerkeszted az alkatrészt, vagy a kész rajzon az alkatrészre teszel VIA-at.
Köszi szépen, és elnézést, hogy ilyen elemei kérdést tettem fel. Tényleg nem találtam a választ. A via rárakását alkalmaztam eddig is, de kicsit "macerás" ezért azt hiszem meg fogok próbálkozni az új alkatrész tervezésével.
Jobban jársz, ha magad készíted el azokat az alkatrészeket amiket használsz.
Elsőre talán nagyobb meló, de utána csak 1-1 új alkatrészt kell hozzá rajzolni, ha lesz valami új.
Elkezdtem összeállítani egy afféle Eagle F.A.Q / GY.I.K leírást benne a már Slágernek számító kérdésekkel és válaszokkal. A moderátorokhoz lenne olyan kérésem, hogy ha most felteszem a hozzászólást "félkészen" akkor esetleg később, amikor még gyűlik hozzá akkor lehessen folyamatosan frissíteni. Így a már százszor elhangzott kérdésekre már csak egy linkkel kellene válaszolni.
OK. Tehát akkor a jön a F.A.Q / GY.I.K béta verzió, aki elvi vagy egyéb hibát talál benne jelezze.
Eagle F.A.Q / GY.I.K
#1. Leraktam egy ic-t, de a táp és föld lábak (Vcc,GND) nem jelennek meg! Megoldás: Kattints a Invoke gombra, majd ott a PWR+- -ra, ezután a lábak letehetőek lesznek! #2. Egyszerre több darabot szeretnék kinyomtatni az elkészített nyákból, hogyan tehetem ezt meg? Megoldás #1: Group paranccsal kijelölöd a sokszorozni kívánt területet, aztán a Copy ikonra kattintasz, majd jobb egér gombbal bárhova kattintva a board-on előjön egy menüből, amiből Copy group parancsot választva a kijelölt terület lerakható újból. FONTOS: Ezzel a módszerrel a csak a board rajzolata sokszorozódik, a schematic-é nem! Ezzel a módszerrel a schematic és a board konzisztenciája elvész! Abban az esetben érdemes például használni, ha csak a nyomtatás miatt sokszorozzuk és nem mentjük a változást. Megoldás #2: Ha azt szeretnénk, hogy a schemtaic-ban lemásolt kapcsolási rajz (vagy rajz részlet) az elkészített board-on is sokszorozódjon, tehát a kettő konzisztenciája megmaradjon, használjuk a duplicating ulp-t, amely: letölthető: innen működésének leírása: itt található és egy kis segítség a használathoz: pedig itt #3. Egy kapcsolási rajzot vagy nyákot (vagy annak részletét) szeretném átmásolni egy másik schematic/baord fájlba, hogyan valósítható meg? Megoldás: Group paranccsal kijelölöd a sokszorozni kívánt területet, aztán a Cut gombra kattintasz, majd a kijelölt területre kattintasz a bal egérgombbal vagy ha a jobb egér gombbal bárhova kattintasz a boardon előjön egy menüből amiből a Cut group-ra kell kattintani. Átmész a célfájlra ahova másolni akarsz, majd a Paste paranccsal annyiszor illeszted be amennyiszer szükség van rá. FIGYELEM: Board másolása esetén itt sem másolódik a schematic, és elvész a konzisztencia! #4. Nem találok egy alkatrészt a meglévő könyvtárakban, hol keressem? Megoldás #1: Lehet, hogy rosszul keresel. A keresést nagyban megkönnyíti a „*” karakter használata! Pl. Keresed az „555”-ös ic-t, beírod a keresőbe, nincs találat. Beírod, hogy „*555” és máris kidob jónéhány találatot. Megoldás #2: Ha az előző keresésnek nincs eredménye, akkor érdemes szétnézni az Eagle honlapján a download/libraries lapon. Cadsoft Online Megoldás #3: Ha fenti honlapon sem találod a keresett alkatrészt akkor nincs mást tenni, mint megtervezni az alkatrészt az Eagle alkatrésztervezőjében. Saját alkatrész tervezésének részletes leírása itt megtalálható. #5. Az elkészített board-on egyes alkatrészek PAD-jei túl kicsik, ezek méretét szeretném megnövelni. Hogyan oldható meg? Megoldás #1: Az alkatrészek meglévő PAD-jeire megfelelő méretű VIA –kat raksz, ezeket nem tudod közvetlenül a meglévő PAD-re tenni, hanem először egy üres területre kell letenni és csak ezután lehet a meglévőre rátenni. A VIA-k méreteit egyszerre a DRC-ben a Restring fülön lehet beállítani. Ez a megoldás nem túl elegáns, de gyors. Megoldás #2: Az alkatrészszerkesztőben a package részben módosítod az alkatrész PAD-jét a Change/Diameter és Drill segítségével. Magyar nyelvű Eagle leírások: 1., 2.
Ha majd nagyon nagyra és hosszúra hízik, akkor a jövőben esetleg cikket is lehetne belőle varázsolni
Én pár hónapja az összes Eagle-s topikot végigolvastam és kigyűjtöttem a legtöbbször előforduló kérdéseket. Csak még nem volt időm válaszokat írni rájuk.
Sőt, a weboldalamon van is egy ilyen oldal csak még nem töltöttem fel. De a linkjéül szolgáló ikon a "cikkek"-en belül már megvan egy ideje. De ha így állunk, akkor rákapcsolok és megírom gyorsan a válaszokat...
Na, akkor mi legyen? :nemtudom: Kettő meg fölösleges...
Idézet: „Na, akkor mi legyen?” Tökmindegy az első erre járó minden olvasás nélkül meg fogja kérdezni a problémáját. 161 oldalas ez a topic kb 10 kérdés körül forog
De egy linket mégiscsak könnyebb odabökni, mint egy komplett választ. Esetleg ha a FAQ a legelső oldalra lenne helyezve első hsz. -ként akkor azoknak az embereknek mindjárt szembetűnik akiknek esetleg az elején kutatnak. Én is átböngésztem a topikot, azért van egy-két kirívó eset, nem csak a slágerek.
Én biztos megírom. Ez a Gy.I.K. dolog csak egy kis része annak az Eagle-s cikknek amit meg szeretnék írni. Szóval ha lenne is már ilyen Gy.I.K én akkor is mindenképp megírnám a cikkem egy részeként.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |