Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   551 / 2208
(#) Moszkvai válasza mayky hozzászólására (») Máj 5, 2009
Úhh!
Nem adod nekem?/A kezed!/
Akkor még van mit gyakorolnom.
Gratula!
Láttam élőben is egy munkádat nyikolaj barátunknál.
Élőben még szebb!
Megrendelésre nem csinálsz?
(#) jandark válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 5, 2009
Ami jelenleg van:a kisebb 15.36 a nagyobb 18.2cm2-esek
Mivel van belőle több is ezért gondolkodok ilyeneken...
(#) mayky válasza Moszkvai hozzászólására (») Máj 5, 2009
Megrendelésre most nem, talán ha nem építek már erősítőt, akkor, de ez nem most lesz.
Most is van azért elég a portékáim között.
(#) Moszkvai válasza mayky hozzászólására (») Máj 5, 2009
Ok!
Akkor majd egyszer.
(#) jandark válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 5, 2009
Csatolok pár képet a trafókról.A 4676-77-es kép a mikróé,már sokat szétkaptam és mivel van belőlük jópár(és párban is )ezért esett a gondolatom rájuk.
A kisebb 15.36 a nagyobbik 18.2cm2-es..Szétszedve a vas abszolut nem sérül,az alján levő 2varat megvágásával szétjön majd szépen viszavarható(van ithol co- és-awi is hozzá)Sokan elég jó vasnak tartják a magját,mikró jellegében a kevés primer menetszám teszi lehetetlenné egyéb felhasználásra.Minden adott a kimenő készitéséhez..Egyet megcsinálnék próbaképp (csévét is hozzá) (A ponthegesztőt én is megcsináltam)... A4678as képen a következő lehetséges variáció van ami szintén párban van igaz ezek jóval kisebbek,de még igy is jóval nagyobbak a mostani kimenőnél..(nemrég tekertem egy 25cm2es ei vasat kimenőnek apx 100hoz,,sajnos csak egy darab van ezért a polcon pihen)..
(#) Mate78 hozzászólása Máj 5, 2009
Ha jól tudom azért lemezelt a transzformátorok magja, hogy csökkentsék az örvényáramú veszteségeket.A mikrótrafónál meg össze van hegesztve a vas.Nem értem.
(#) Action2K válasza jandark hozzászólására (») Máj 5, 2009
Nekem is van ilyen hegesztett vasam. mivel lehet megvágni? Flex? CO-m, autogén, Plazmám nincs.
(#) jandark válasza Action2K hozzászólására (») Máj 5, 2009
A talpánál levő 2oldali varatot kell flexel megvágd,és gyönyörüen szétjön(persze csak addig kell bevágni mig a varatmélység van)..
(#) Action2K válasza jandark hozzászólására (») Máj 5, 2009
Egy a baj ezzel a hegesztett, "elbusnyázott" vassal, szűkül a keresztmetszet ezáltal. Nem is kicsit.
(#) kocos válasza Action2K hozzászólására (») Máj 5, 2009
Én hidegvégóval szépen szétszedtem! lett egy "blokk" "E", meg egy "I"
(#) jandark válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 5, 2009
Gondoltam hogy nem lessz egyszerü dolog..átgondolom hogy is lenne célszerü :yes: hálónak toroidot vagy hiperszilt gondoltam,bizok benne hogy azzal nem lessz gond..Csak addig van lehetőségem mig a füst a szerkezeten belül van
(#) jandark válasza Action2K hozzászólására (») Máj 5, 2009
Ettől én is tartok kicsit..Ha lessz időm belemélyedek,,talán hétvégén.. :yes:
(#) EcoPityu válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 6, 2009
Szia Zoli!
Táptrafónak alapban is jó, persze min. 2menet/volt-al.
A hegesztés nagyon kicsit ront csak rajta.
Én most csináltam 2db-ból EE-ként 24v-os mikrót...
(#) llaci56 válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 6, 2009
Idézet:
„A hegesztés nagyon kicsit ront csak rajta”

Pont anyit, amennyit a kráter elvesz a keresztmetszetből.
Illetve annyit biztosan. Azt, hogy milyen lesz a hegesztés környékén az anyag kristályszerkezetének átrendeződése, vagyis, hogy mennyire változnak ott az anyag tulajdonságai, - ki tudja...
(#) mark.budai hozzászólása Máj 6, 2009
Nem tudom, hogy miért akartam tekerni a mot trafót, mikor van itthon 2 táptrafóm. Ez lesz majd a GU-50 SE-ben, a PL500 PP-t még nem tudom, mert szerintem kevés lesz a 2*20-30W-nak.
(#) ferencferenc hozzászólása Máj 6, 2009
Sziasztok!
Van valakinek 2db felesleges csévetestje EI66-hoz?
....miből szoktatok szévetestet fabrikálni?....végső esetben csévetest szabásmintája van valakinek?
(#) kocos válasza ferencferenc hozzászólására (») Máj 6, 2009
Mekkora pakettvastagsággal?
(#) ferencferenc válasza kocos hozzászólására (») Máj 6, 2009
28-30mm
(#) fleta válasza ferencferenc hozzászólására (») Máj 6, 2009
Egy kis ügyességgel tudsz csinálni nyák lemezből csévét. Szabásminta nem kell, ott a vasad, megméred kivágod kireszeled és lehet is tekerni.!A nyákról marasd le a rézfóliát. Én már csináltam bontott nyákból is, nem kell neki új.
(#) kocos válasza ferencferenc hozzászólására (») Máj 6, 2009
Na olyan lesz, mindjárt keresek Neked
...írtam üzenetet!
Máté, a múltkor kerestél EL34-et vagy csak írtad? Zoli küldte az oldal címét. Itt még nem nézted?
(#) djhans válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 6, 2009
Még kimenők is vannak. Nem is annyira horror áron.
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Máj 6, 2009
Én inkább szétbontok két tévét egy hangkimenőért, minthogy elb***ak rá majdnem 7e Ft-t.

üdv
(#) djhans válasza Müszi hozzászólására (») Máj 6, 2009
Én meg megveszem a börzén a vasat és megtekerem. Ha a huzalt is venni kellene akkor a feléből (3,5K) jönne ki Egy EL84PP kimenő.

Azért a tv kimenő és egy gyári EL84 PP (15W) kimenő nagyon messze áll egymástól minőségben úgy mint teljesítményben.
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Máj 6, 2009
Aki meghallja annak messze, de nekem 102%-ig nagyon jó a TV kimenő is.
De ez magánvélemény.

Jösz börzézni?
Aki komolyan foglalkozik a témával, az 7e-ért megveszi a kimenőt, mert ennyiért sehol sem csinálják meg, a GU-hoz 40e-ért csinálnának kimenőt, 60e-ért hálótrafót is csináltak.

djhans: Zoli is ezért küldte az oldal címét, nem a csövek miatt, csak gondoltam, ha már ott "járkálok" az oldalon, akkor megnézem a csöveket, foglalatokat is.

Müszi: Most akkor mégsem hagytad abba a csövezést?(Itt most erősítőépítésre gondolok, nem restaurálásra.)
(#) djhans válasza Müszi hozzászólására (») Máj 6, 2009
Én se adnék érte pénzt hanem megcsinálom. Nekem már kevés a tv kimenő, ezért lesz most EL84 PP. Megyek a börzére

Márk: máshol a duplájáért vannak ezek a kimenők. A csövek árai sem vészesek.
(#) mark.budai válasza djhans hozzászólására (») Máj 6, 2009
Tudom én.
Ja igen, egész jó árban vannak a csövek is.
Hát itt? Szerintem itt is egész jó árban vannak a csövek, meg a foglalatok. Ezt is Zoli küldte. Zoli, mégegyszer is KÖSZI!
Következő: »»   551 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem