Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
1000 kösz+1 a ráadás: Kösz
![]()
[OFF]Kicsit le vagyok maradva. Ha lehetőségem lesz rá, akkor megyek, de nem biztos, hogy tudok rá vinni cuccost. A PL PP még csak deszka (sem), nyáron már nem sok időm van vele foglalkozni.
Jelentem kéz feltéve!
![]() ![]() ![]()
Helló
Ki találta ki a "rácslehúzó" ellenállás elnevezést, világéletében r á c s l e v e z e t ő volt a neve ! A keresztezési frekvencia könnyen számítható: f = 1/6.28XRXC (Hz, ohm F)
Árnyékoló serlegeset vettem + pkg
Találtam egy régi TV-t a Mamánál a padláson. Kiszedtem az egész panelt, van benne 8 db. cső. Nem tudom milyen TV lehetett mert nem volt ráírva. Csőkészlete: PCL84, PCL85, PCL86, PCH200, PCF802, PY88, PL504, DY806. Nem biztos, hogy 100%-os, de nagy része megvan. Jó lenne kipróbálni az erősítő részét, de nem tudom, "honnan kezdődik".
Akkor PCL86, 1.-es láb, kondi után "kezdődik".
![]()
Bocsi!
![]()
Az egy Orion 60 tv készülék. Már az újkori csövesekhez tartozik. Vannak benne félvezetők is és egy csúnya IC is
![]()
Igen, na itt is az van, hogy mind a 2 jó, mert a cső felől, vagy a bemente felől. De igazad van, a bemenet felől szoktuk nézni.
![]()
Igen az IC nekem is szemet szúrt. Holnap kipróbálom, most nem akarom, mert hátha valahol zárlatos.
Akkor megint jó kezekben leszek.
![]() Nem várok csodákat ettől a kis "erőgéptől", de kíváncsi vagyok, hogy szól egy ilyen kicsi SE. Már rég működött. ![]() Kivezérli egy CD lejátszó? Esetleg, ha a kapcsolása meglenne valakinek akkor szétszedném és úgy próbálkoznék.
Épp a Google-n nézegetem. Ezt kipróbálom, bevált kapcsolásnak tűnik. És még cikk is van róla.
![]() Lehet lesz még egy csövesem!? Mindenkinél így kezdődött? ![]()
Ezt a kapcsolást amit Köbzoli ajánlott én már korábban kipróbáltam.
Szerintem nagyon szép hangja van bátran megépítheted. Ráadásul még ki sem kellett közepelni anélkül is brumm mentes volt!
Most egy AT603-al szenvedek. Azután jön majd a saját Tisza tv-m.
Ami a tv panelon van kapcsolás attól ne várj csodát. Sokkal jobb hangminőséget lehet elérni egy másik kapcsolással. Egy pár oldalt visszamész és ott is van. Én is belinkeltem már többször is a pcl86se-t.
Ami a tv panelról kell az a cső, a csőfoglalat, kimenőtrafó, esetleg néhány kondi meg ellenállás. Kell majd egy hálótrafó hogy egyenirányítva legyen kb 230-250 voltunk és még kell a csőnek 13-14V váltó fűtőfesz. A tv-ben sorba voltak kötve a csőfűtések és az anódfesz is közvetlenül a hálózat egyenirányításával lett. Ez ott jó is volt mert be volt dobozolva és semmilyen része nem volt galvanikus kapcsolatban a külvilággal. (Ugyanis bárhol ott lehettett a fázis ![]() Neked feltétlenül kell hálózati trafó ehhez a kis erősítőhöz. Lehet külön a az anódfesznek és külön a fűtésnek de legyen ![]()
Sziasztok!
Látom tévéztek is ![]() ![]() Akinek kell zsugorcső, az jelentkezzen nálam! Viszek pár métert ![]()
A Zoli által belinkeltet építem meg. Hálótrafónak nem jó a gyári? Nem tudom lecsökkenteni annyira a feszt, ha az egyenirányítás bekötése előtt csinálok egy leágazást a fűtésnek? Nem tudom érthető voltam-e.
![]()
Veled már lebeszéltem, te kapod a rábigót is
![]()
Surányba feltartóztatsz, kipakolod a csomagtartót mi?
![]() ![]()
Ebben két trafó van. Az egyik a kimenő. Akkor a másik valamilyen fojtó lehet? (2-2 kivezetés jön belőle)
Ja, hogy olyan is van. Nem baj, jó lesz az még valamire.
![]()
Van bizony, és még sorkimenője is van, csak az számunkra használhatatlan.
![]()
Dehogyis, meg kell hajtani 16kHz-el a primerjét, és a malomkerékről leszedve a nagyfeszt lehet táplálni egy ilyent amit csatoltam.
![]() Vagy egy jó nagy izzóra kötve az egyik kivezetést jó kis plazmagömböt lehet gyártani vele. (mondjuk olyan 300W-os 10 centis átmérőjű izzóval így )
Hűűű! Szép móka lehet mindkettő!
![]()
[off]Csak kíváncsiságból: Ez a szikra hány mp alatt ér fel a kivezetéseken?
Ja, én ezekkel sosem fogok szórakozni. Amikor csak a képeket nézegettem ebben a témában, akkor egy kicsit furcsállottam a 200V vezetését azokon a vékony vezetékeken, erre én sem vezetem mostmár vastagabb vezetéken. Ha a monitorban szétmegy a sormimenő, csak akkor fogom az általam beforrasztott sorkimenőt használni. Addig soha. Van egy 28kV-os sorkimenőm tartalákba, csak ha használazra kerül sor, akkor erélni kell a ferritmagot, mert eltörtem rajta ![]()
Az attól függ hogy milyen energiájú és hogy menyie van szétnyitva a "V"alak, én is csináltam már autótrafóval meg MOT-tal a MOT-os az mondjuk már elég komoly kis dolog volt a maga 700W-jával 2.1kV-on
![]()
Olyan fél másodperctől pár másodpercig emlékeim szerint. A FF tévék kimenője jó hozzá, ami alapból 15kV-os, egyenirányítás nélkül. A színeseknek csak olyan 5kV a trafó, a sokszorozó csinálja a 25kV-ot, azzal nem sikerült olyan eredményt elérni. Volt már vagy 10 éve mikor ezzel játszottam, párszor megrázott aztán meguntam.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |