Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
1000 kösz+1 a ráadás: Kösz
[OFF]Kicsit le vagyok maradva. Ha lehetőségem lesz rá, akkor megyek, de nem biztos, hogy tudok rá vinni cuccost. A PL PP még csak deszka (sem), nyáron már nem sok időm van vele foglalkozni.
Jelentem kéz feltéve!
Helló
Ki találta ki a "rácslehúzó" ellenállás elnevezést, világéletében r á c s l e v e z e t ő volt a neve ! A keresztezési frekvencia könnyen számítható: f = 1/6.28XRXC (Hz, ohm F)
Árnyékoló serlegeset vettem + pkg
Találtam egy régi TV-t a Mamánál a padláson. Kiszedtem az egész panelt, van benne 8 db. cső. Nem tudom milyen TV lehetett mert nem volt ráírva. Csőkészlete: PCL84, PCL85, PCL86, PCH200, PCF802, PY88, PL504, DY806. Nem biztos, hogy 100%-os, de nagy része megvan. Jó lenne kipróbálni az erősítő részét, de nem tudom, "honnan kezdődik".
Akkor PCL86, 1.-es láb, kondi után "kezdődik".
Bocsi! Száma tényleg van,azt most találtam. AT 5661-OC.
Az egy Orion 60 tv készülék. Már az újkori csövesekhez tartozik. Vannak benne félvezetők is és egy csúnya IC is
Igen, na itt is az van, hogy mind a 2 jó, mert a cső felől, vagy a bemente felől. De igazad van, a bemenet felől szoktuk nézni.
Igen az IC nekem is szemet szúrt. Holnap kipróbálom, most nem akarom, mert hátha valahol zárlatos.
Akkor megint jó kezekben leszek.
Nem várok csodákat ettől a kis "erőgéptől", de kíváncsi vagyok, hogy szól egy ilyen kicsi SE. Már rég működött. Kivezérli egy CD lejátszó? Esetleg, ha a kapcsolása meglenne valakinek akkor szétszedném és úgy próbálkoznék.
Épp a Google-n nézegetem. Ezt kipróbálom, bevált kapcsolásnak tűnik. És még cikk is van róla.
Lehet lesz még egy csövesem!? Mindenkinél így kezdődött?
Ezt a kapcsolást amit Köbzoli ajánlott én már korábban kipróbáltam.
Szerintem nagyon szép hangja van bátran megépítheted. Ráadásul még ki sem kellett közepelni anélkül is brumm mentes volt!
Most egy AT603-al szenvedek. Azután jön majd a saját Tisza tv-m.
Ami a tv panelon van kapcsolás attól ne várj csodát. Sokkal jobb hangminőséget lehet elérni egy másik kapcsolással. Egy pár oldalt visszamész és ott is van. Én is belinkeltem már többször is a pcl86se-t.
Ami a tv panelról kell az a cső, a csőfoglalat, kimenőtrafó, esetleg néhány kondi meg ellenállás. Kell majd egy hálótrafó hogy egyenirányítva legyen kb 230-250 voltunk és még kell a csőnek 13-14V váltó fűtőfesz. A tv-ben sorba voltak kötve a csőfűtések és az anódfesz is közvetlenül a hálózat egyenirányításával lett. Ez ott jó is volt mert be volt dobozolva és semmilyen része nem volt galvanikus kapcsolatban a külvilággal. (Ugyanis bárhol ott lehettett a fázis ) Neked feltétlenül kell hálózati trafó ehhez a kis erősítőhöz. Lehet külön a az anódfesznek és külön a fűtésnek de legyen
Sziasztok!
Látom tévéztek is Van egy egész szép Orilux kávám, sasszi és eltérítő nélkül, ismeretlen állapotú képcsővel. Ha valakit érdekel, viszem vasárnap. Holnap délig várok vele, ha addig nemkell senkinek, kénytelen leszek megsemmisíteni Akinek kell zsugorcső, az jelentkezzen nálam! Viszek pár métert
A Zoli által belinkeltet építem meg. Hálótrafónak nem jó a gyári? Nem tudom lecsökkenteni annyira a feszt, ha az egyenirányítás bekötése előtt csinálok egy leágazást a fűtésnek? Nem tudom érthető voltam-e.
Veled már lebeszéltem, te kapod a rábigót is
Surányba feltartóztatsz, kipakolod a csomagtartót mi? Szegény Müszi, Matthew, Ricsi92, meg a többiek mit kapnak majd?
Ebben két trafó van. Az egyik a kimenő. Akkor a másik valamilyen fojtó lehet? (2-2 kivezetés jön belőle)
Ja, hogy olyan is van. Nem baj, jó lesz az még valamire.
Van bizony, és még sorkimenője is van, csak az számunkra használhatatlan.
Dehogyis, meg kell hajtani 16kHz-el a primerjét, és a malomkerékről leszedve a nagyfeszt lehet táplálni egy ilyent amit csatoltam.
Vagy egy jó nagy izzóra kötve az egyik kivezetést jó kis plazmagömböt lehet gyártani vele. (mondjuk olyan 300W-os 10 centis átmérőjű izzóval így )
Hűűű! Szép móka lehet mindkettő!
[off]Csak kíváncsiságból: Ez a szikra hány mp alatt ér fel a kivezetéseken?
Ja, én ezekkel sosem fogok szórakozni. Amikor csak a képeket nézegettem ebben a témában, akkor egy kicsit furcsállottam a 200V vezetését azokon a vékony vezetékeken, erre én sem vezetem mostmár vastagabb vezetéken. Ha a monitorban szétmegy a sormimenő, csak akkor fogom az általam beforrasztott sorkimenőt használni. Addig soha. Van egy 28kV-os sorkimenőm tartalákba, csak ha használazra kerül sor, akkor erélni kell a ferritmagot, mert eltörtem rajta .
Az attól függ hogy milyen energiájú és hogy menyie van szétnyitva a "V"alak, én is csináltam már autótrafóval meg MOT-tal a MOT-os az mondjuk már elég komoly kis dolog volt a maga 700W-jával 2.1kV-on
Olyan fél másodperctől pár másodpercig emlékeim szerint. A FF tévék kimenője jó hozzá, ami alapból 15kV-os, egyenirányítás nélkül. A színeseknek csak olyan 5kV a trafó, a sokszorozó csinálja a 25kV-ot, azzal nem sikerült olyan eredményt elérni. Volt már vagy 10 éve mikor ezzel játszottam, párszor megrázott aztán meguntam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |