Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Tud-e valaki sony tc-k88b típusú deckhez kapcsolási rajzot küldeni. Van egy ilyenem csak sajnos 110V-ról akarták használni és a trafója elfáradt (primer tekercs sz..rá égett). Nem tudom milyen feszültségeket kapott a trafó meg nem szétszedhető (legalábbis nem akarom szétverni), ha valaki találkozott már vele vagy van neki az legyen szíves írjon. Mellékeltem egy képet is.
Hali!
Ha "csak" a trafó, akkor szerencsés vagy... Nyákon, ahová csatlakozik, nincs rászitázva a fesz. érték?
Hello! nézd meg mekkora feszültségtűrésűek a pufferkondenzátorok! ha mondjuk 16voltosak, akkor maximum 15voltot adhat le a trafó egyenirányítás után. Más értékekből is ugyanígy lehet következtetni, hogy hány voltos volt az eredeti trafó.
Csak szerintem itt az a helyzet, hogy többféle feszültség is található...
Egyébként 12V van, az tuti, mert a motorok biztos arról mennek.
Hát igaz. De ennyi infóból nem sokat tudunk kikövetkeztetni...
Hali. Három különböző +- feszt ad le a motoroknak külön kis 12v-os trafó van. Sajna a kondikkal sem jutottam előbbre. Ha esetleg tud valaki olyat aki tekercsel trafót az szóljon. A szekundere egyben van csak a primer szakadt meg (egyből a csapolásnál). A vasmagot meg nem tudom szétszedni, mert be van öntve lakkal. De lehet hogy csak én nem értek hozzá, vagy nincs olyan szerszámom.
Üdv. Van egy Sony TC-K390-es deckem,lejátszás közben valami halkan zörög benne.Olyan a hangja,mintha egy fogaskerékpár nem rendesen illeszkedne egymásba. Lejátszás utáni kikapcsoláskor pedig gyorsan elkezd kerregni.Még gyanakszom egy hibára,mert lehet,hogy egy himba csinálhatja ezt.Kérem segítsetek,hátha sikerülne megszerelnem.
![]()
Azt elfelejtettem leírni,hogy tekeréskor először elkezd kerregni,majd utána kezd csévélni.Megálláskor ismét ezt csinálja.
![]()
Hali!
Ha van olyan fogaskerék benne, ami egy himbán van, mint írtad is, akkor biztos az csinálja. De ha csinálsz egy :photo: , akkor talán többet lehet mondani.
Sikeresen lefújtam tisztító folyadékkal,Küldöm a képeket. Feri.
Ugyan nem látszik egyértelműen, de nézd meg, hogy a feszítőrugó nem tul gyenge-e.
De okozhatja a hibát a megcsúszó ékszíj is. Ha jól látom ékszíjjal van hajtva az a bizonyos fogaskerék. Jó lenne egy olyan kép is, amin kompletten látszik a mechanika, mert így nem egyértelmű, hogy melyik képen mit látni.
Nos,összeraktam.Sokkal csendesebb,lejátszás alatt nagyon halk szorulásos zaja van. fogaskerék sokkal halkabban zörög. A gyorstekerésnek van külön egy motorja,és ott is van egy ékszíj,amit elég lazának találok.A feszítőrugót hol találom.A laza ékszíj miatt miért kattog benne a kerék,vagy valami más.
Nagyjábol megvan a hiba.Az AMS használatakor mikor megtalálja a szám végét,akkor visszateker,és lejátszásra kapcsol.Ilyenkor a jobboldali rész nem megy,a bal oldal rendesen engedi a szallagot.Van amikor müködik rendesen.Sőt van,hogy előre illetve hátratekeréskor nem teker,csak kerreg.
![]()
A 4-es képen levő feszítő lehet,hogy kiugrott a helyéről. Az 1-es kép a tekerő motor ékszíjáról,a 2-es pedig a csévélés fogaskerekéről készült.Most már nemtudom,hogy mi a hibája
![]()
Mint írtam nem látszik egyértelműen a képeken, de ha laza a szíj, akkor lehet, hogy nem kapcsolódik egymáshoz elég erővel a két fogaskerék. (A hajtott, és a hajtó, ami a lengőhimbán van.)
Bocs de nem tudom érthetőbben leírni, mire gondolok... :photo:
OK.holnap újra szétszedem ,és megpróbálok képeket csinálni.Köszi az eddigi tanácsokat. Feri.
![]()
Holnaptól pár napig nem leszek netközelbe, de ha nem sürgős, visszatérünk a témára.
Probálgattam közben.Mostmár mindenféle hibát produkál.Lejátszás után tekerni akartam a szallagot,és összevissza tekerte,.Mindkét orsó volt,hogy ellentétes irányban forogtak,sőt nem is akart reagálni a stop gombra.
![]() ![]()
Azt írtad, sikeresen lefújtad tisztító folyadékkal...
Kaptak az ékszíjjak is belőle? Biztos nem IC.
Igen kaptak azok is,de vártam vele kb 1/2 órát mire újra kipróbáltam. Hátha hétvégén lessz rá idöm újra szétszednem,csak jó lenne hozzá egy javítási rajz a mechanikáról,de eddig nem találtam sehol...
![]()
Itt vannak a képek a szétszedet sony tc-k 390 -es mechanikájáról. A szíjak elég nyúltaknak tünnek,szerintem ezeket kellene kicserélnem legelőször.
képek
még csináltam képeket
képek
Már az eggyik szíjat sikerült beszereznem,de a meghajtó laposszíjat sehol sem kaptam,tud valaki címeket adni,hogy hol tudnám beszerezni.
![]()
Köszi az infót. Elküldtem a mailt,remélem minél hamarabb válaszolnak.
![]() ![]()
De mielőtt felteszed az új szíjjakat, jól takarítsd meg az ékszíjtárcsákat is, ne maradjon rajta kenőanyag.
Csak a kicsi szíjjat tudtam beszerezni,a nagyot helyettesítettem.Jóval kissebb átmérőjü gumival.De így sem müködik rendesen,összeakad a mechanikája. Lejátszás az jó,de amikor stopra áll akkor kerreg össze vissza,és ki sem adja a kazettát.Kikapcsollom,majd be ,és akkor már kiadja,nem tudom ,hogy hol kell álnia a vezérlőkeréknek.Tekeréskor pedig össze vissza forog,és kattog.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |