Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Tud-e valaki sony tc-k88b típusú deckhez kapcsolási rajzot küldeni. Van egy ilyenem csak sajnos 110V-ról akarták használni és a trafója elfáradt (primer tekercs sz..rá égett). Nem tudom milyen feszültségeket kapott a trafó meg nem szétszedhető (legalábbis nem akarom szétverni), ha valaki találkozott már vele vagy van neki az legyen szíves írjon. Mellékeltem egy képet is.
Hali!
Ha "csak" a trafó, akkor szerencsés vagy... Nyákon, ahová csatlakozik, nincs rászitázva a fesz. érték?
Hello! nézd meg mekkora feszültségtűrésűek a pufferkondenzátorok! ha mondjuk 16voltosak, akkor maximum 15voltot adhat le a trafó egyenirányítás után. Más értékekből is ugyanígy lehet következtetni, hogy hány voltos volt az eredeti trafó.
Csak szerintem itt az a helyzet, hogy többféle feszültség is található...
Egyébként 12V van, az tuti, mert a motorok biztos arról mennek.
Hát igaz. De ennyi infóból nem sokat tudunk kikövetkeztetni...
Hali. Három különböző +- feszt ad le a motoroknak külön kis 12v-os trafó van. Sajna a kondikkal sem jutottam előbbre. Ha esetleg tud valaki olyat aki tekercsel trafót az szóljon. A szekundere egyben van csak a primer szakadt meg (egyből a csapolásnál). A vasmagot meg nem tudom szétszedni, mert be van öntve lakkal. De lehet hogy csak én nem értek hozzá, vagy nincs olyan szerszámom.
Üdv. Van egy Sony TC-K390-es deckem,lejátszás közben valami halkan zörög benne.Olyan a hangja,mintha egy fogaskerékpár nem rendesen illeszkedne egymásba. Lejátszás utáni kikapcsoláskor pedig gyorsan elkezd kerregni.Még gyanakszom egy hibára,mert lehet,hogy egy himba csinálhatja ezt.Kérem segítsetek,hátha sikerülne megszerelnem.
Azt elfelejtettem leírni,hogy tekeréskor először elkezd kerregni,majd utána kezd csévélni.Megálláskor ismét ezt csinálja.
Hali!
Ha van olyan fogaskerék benne, ami egy himbán van, mint írtad is, akkor biztos az csinálja. De ha csinálsz egy :photo: , akkor talán többet lehet mondani.
Sikeresen lefújtam tisztító folyadékkal,Küldöm a képeket. Feri.
Ugyan nem látszik egyértelműen, de nézd meg, hogy a feszítőrugó nem tul gyenge-e.
De okozhatja a hibát a megcsúszó ékszíj is. Ha jól látom ékszíjjal van hajtva az a bizonyos fogaskerék. Jó lenne egy olyan kép is, amin kompletten látszik a mechanika, mert így nem egyértelmű, hogy melyik képen mit látni.
Nos,összeraktam.Sokkal csendesebb,lejátszás alatt nagyon halk szorulásos zaja van. fogaskerék sokkal halkabban zörög. A gyorstekerésnek van külön egy motorja,és ott is van egy ékszíj,amit elég lazának találok.A feszítőrugót hol találom.A laza ékszíj miatt miért kattog benne a kerék,vagy valami más.
Nagyjábol megvan a hiba.Az AMS használatakor mikor megtalálja a szám végét,akkor visszateker,és lejátszásra kapcsol.Ilyenkor a jobboldali rész nem megy,a bal oldal rendesen engedi a szallagot.Van amikor müködik rendesen.Sőt van,hogy előre illetve hátratekeréskor nem teker,csak kerreg.
A 4-es képen levő feszítő lehet,hogy kiugrott a helyéről. Az 1-es kép a tekerő motor ékszíjáról,a 2-es pedig a csévélés fogaskerekéről készült.Most már nemtudom,hogy mi a hibája
Mint írtam nem látszik egyértelműen a képeken, de ha laza a szíj, akkor lehet, hogy nem kapcsolódik egymáshoz elég erővel a két fogaskerék. (A hajtott, és a hajtó, ami a lengőhimbán van.)
Bocs de nem tudom érthetőbben leírni, mire gondolok... :photo:
OK.holnap újra szétszedem ,és megpróbálok képeket csinálni.Köszi az eddigi tanácsokat. Feri.
Holnaptól pár napig nem leszek netközelbe, de ha nem sürgős, visszatérünk a témára.
Probálgattam közben.Mostmár mindenféle hibát produkál.Lejátszás után tekerni akartam a szallagot,és összevissza tekerte,.Mindkét orsó volt,hogy ellentétes irányban forogtak,sőt nem is akart reagálni a stop gombra. Remélem,hogy nem egy ic hülyéskedik. Ami most müködik rajta az csak a lejátszás. Most vettem pár ezer forintért,habár a gazdája nem emlitette ezeket a hibákat .Remélem,hogy a gép gyógyítható. Feri.
Azt írtad, sikeresen lefújtad tisztító folyadékkal...
Kaptak az ékszíjjak is belőle? Biztos nem IC.
Igen kaptak azok is,de vártam vele kb 1/2 órát mire újra kipróbáltam. Hátha hétvégén lessz rá idöm újra szétszednem,csak jó lenne hozzá egy javítási rajz a mechanikáról,de eddig nem találtam sehol...
Itt vannak a képek a szétszedet sony tc-k 390 -es mechanikájáról. A szíjak elég nyúltaknak tünnek,szerintem ezeket kellene kicserélnem legelőször.
képek
még csináltam képeket
képek
Már az eggyik szíjat sikerült beszereznem,de a meghajtó laposszíjat sehol sem kaptam,tud valaki címeket adni,hogy hol tudnám beszerezni. Próbálkoztam a guglival,de nem segítet.Szétvágni meg nem akarom,hogy rövidebbet csináljak belőle,totál ki van nyúlva. Köszi előre is. :worship:
Köszi az infót. Elküldtem a mailt,remélem minél hamarabb válaszolnak.
De mielőtt felteszed az új szíjjakat, jól takarítsd meg az ékszíjtárcsákat is, ne maradjon rajta kenőanyag.
Csak a kicsi szíjjat tudtam beszerezni,a nagyot helyettesítettem.Jóval kissebb átmérőjü gumival.De így sem müködik rendesen,összeakad a mechanikája. Lejátszás az jó,de amikor stopra áll akkor kerreg össze vissza,és ki sem adja a kazettát.Kikapcsollom,majd be ,és akkor már kiadja,nem tudom ,hogy hol kell álnia a vezérlőkeréknek.Tekeréskor pedig össze vissza forog,és kattog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |