Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 6 sebességes váltó készítése PC-hez

Témaindító: lalee, idő: Máj 11, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lalee hozzászólása Máj 11, 2009 /

Hello.
Építeni szeretnék Pc hez egy 6 sebességes váltót,ehhez egy olyan kapcsolás kellene amiben 6 gomb lenne és ha megnyomom az egyik mikro kapcsolót akkor az addig benyomva marad amig egy másikat meg nem nyomok és így továb....
(#) proba válasza lalee hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Isostart kapcsoló,vagy digitális bemenetválasztó topic.Vagy esetleg egy jackley kapcsoló,itt még a sorrend is kötött.
(#) mark.budai válasza lalee hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Szerintem meg pont nem kéne addig nyomva maradnia, míg meg nem nyomod a másik gombot,hanem csak 1-1.5 mp-ig. De használd inkább a keresőt! Van már ilyen téma.
(#) varttina válasza lalee hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

6 db SR flip-flopra, és néhány diódára van szükséged. Minden gombhoz tartozik egy-egy flip-flop, amelyet a gomb lenyomásával egy diódán keresztül aktiválsz, a többit pedig ugyanezzel a gombnyomással deaktiválod. Az egész áramkör megépíthető egy telefonkártya méretében. Ha kisebbet szeretnél, ahhoz egy felprogramozott PIC-re lesz szükeséged.
(#) Norberto válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Az nem lenne életszerű. Ha belegondolsz, amikor beteszed sebességbe bármelyik autót, és az jó műszaki állapotban van, kevés az esélye annak, hogy 1-1,5 s múlva önmagától kiugrik sebességből a váltó. Azaz sebességben marad mindaddig, amíg nem kapcsolsz másik sebességbe :bohoc:
(#) varttina válasza Norberto hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Inkább olyan időzítés lenne észszerű, hogy ne a gombnyomás pillanatában váltson, hanem néhány tized másodperccel később. 555-ös IC-vel elvileg megoldható, de szerintem egyszerűbb, ha keresel valakit, aki tud PIC-et programozni.
(#) mark.budai válasza Norberto hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Itt nem arról volt szó, hogy autóhoz akar digitális sebességváltót, hanem arról, hogy PC-hez kell. Ott megáll a sebességváltó, ahol van, de a kapcsolónak csak 1-1.5mp-ig kell tartani a kontaktust.

[OFF]Én inkább 4 sebességest csinálnék, raknák rá felezőt, meg felső-, alsósort (még egy kapcsoló), aztán jó lenne a kamionos játékokhoz.
(#) didyman válasza proba hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Isostat a neve.
(#) didyman válasza Norberto hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

De a kettő között oldás van, vagyis brake before make kontaktus kell .
(#) lalee hozzászólása Máj 12, 2009 /

A játékban csak úgy marad sebességben ha egyfolytába nyomva van a gomb és én nem szeretném egyfolytában nyomni csak 1 szer nekilökni a váltót és az addig "benyomva marad" ameddig nem rakom másik sebességbe.
(#) proba válasza lalee hozzászólására (») Máj 12, 2009 / 4

A bemenetválasztó topic aranybánya erre.Pl
(#) lalee hozzászólása Máj 12, 2009 /

Q0 tól Q5 ig mit csinál? meg mit kell oda kötni?? meg hogy működik?
(#) proba válasza lalee hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Amelyik gombot megnyomod majd felengeded a hozzátartozó Q kimenet magasra (5V) vált a többi meg 0 lesz,és ezt tárolja.(Ua mint különálló tárakkal csak nem kell annyit huzalozni. Persze ha nem logikai szintek kellenek esetleg analóg kapcsolóval vagy optocsatolóval lehet illeszteni a kimenethez.(esetleg a gombok bekötése segítene eldönteni a kérdést.
(#) varttina hozzászólása Máj 17, 2009 /

Ha kedvem szottyanna építeni egy ilyen váltót, beszereznék hozzá két darab 3 állású kapcsolót, majd úgy raknám egymásra, hogy tengelyük egymásra merőleges legyen. A roncstelepről túrnék egy váltókart, és ráraknám. Úgy nézne ki, és úgy is működne, mint egy valódi váltó.
(#) lalee hozzászólása Máj 21, 2009 /

nem egészen értem amire gondolsz
(#) tekse mester hozzászólása Nov 4, 2010 /

Én speciel így csinálnám: http://www.youtube.com/watch?v=lQ9Uwf9mWTw
(#) kiss1999 hozzászólása Okt 16, 2011 /

én nem foglalkoznék pic-el. én vettem a bolhán 500 forintér egy 8 gombos, 3 tengelyes joy-t s annak az elektronikáját használom
(#) kisatti22 hozzászólása Szept 3, 2013 /

Sziasztok(felkiáltójel) (enter) lenne egy kérdésem milyen típusú mikrokapcsolókat használtok a h váltó hoz (váltóhoz) és ha kérhetném valaki küldhette egy mailt (segítenétek a bekötésben, mert bár neked nem tünt fel, de ez egy fórum nem a szívküldi) hogy pontosan hová kell forrasztani a vezetékeket nagyon szeretnék egyet összehozni de nem tudom hogy a gamepad.n
hová kell forrasztani (kérdőjel)

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT

e-mail címet nem írunk ki, csak ha sok kéretlen levelet szeretnénk kapni.

Idétlen rövidítéseket hagyd a chat oldalakon, ez egy szakmai fórum!
A mondandódat próbáld értelmesen megfogalmazni, van rá idő sőt még javíthatod is.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem