Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NiMh akku-töltő

Témaindító: bolcsy, idő: Máj 2, 2006
Lapozás: OK   12 / 54
(#) nagy hoho válasza Zerocross hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Helló ! Ha két vezeték megy a gépbe akkor nem tudom mi lehet az ok. Így nincs jelentősége ,hogy melyik cella mikor hol van. Tippem sincs, ennyi véletlen nem lehet.
(#) Krisz03 válasza Zerocross hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Elmondom az én gondolatmenetemet, bár nem ismerek minden részletet az akkuk töltésére vonatkozóan (csak azt írtad, hogy a máshova használt cellákat is azzal töltöd). Az szinte bizonyos, hogy minden egyes csomagban (legyen az a 4-es csomag, amit vásárolsz) van egy olyan akku, ami gyengébb, mint a többi három. Először még nem szembetűnő a különbség, de minden egyes töltéssel és használattal egyre nagyobb lesz a különbség a jó és a "rossz" akku között, főként azért, mert a fényképezőnek nagy az áramfelvétele. Kérdés, hogy a többi eszköz, mennyit fogyaszt, amit ugyanezzel a töltővel töltesz? Erre még rátehet egy lapáttal a nem megfelelő töltés. Értem ez alatt azt, hogy nincs azonos szintre kisütve az akku, nem egyesével vannak feltöltve, nincs a megfelelő pillanatban leállítva a töltés.
(#) sector99 hozzászólása Máj 7, 2009 /

Sziasztok !
Akkus fúrógépem töltője elhalálozott. A véleményeteket kérném, hogy ezt a TÖLTŐ -t érdemes-e megépíteni. 2Ah 12 V-os NIMH akkut kellene tölteni.
De más ötletet is szívesen fogadnék !
Köszönöm !
(#) proli007 válasza sector99 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Hello!
Meglehet építeni, elég egyszerű és jól dokumentált. Gyors töltő és -dV az érzékelése. Tekintve, hogy a PIC16F84-esben még nincs A/D így a feszültségmérést, egy integrátorral és egy komparátorral oldja meg.
üdv! proli007
(#) roy hardsword válasza sector99 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Melytengeri hodolatom

Nezze at az Ur a 1999-es tol, a 2002-es RT EK-et nem tudom pontosan melyikben van egy tolto kapcs leiras procis. Nincs szukseg PIC-re.Profi, szabalyozhato.
Ha szuksege lenne valakinek kisuto,+ akku kapacitasmerore /digitalis/ indikalja felem, kuldom a linket.
Egyebkent a Conrad rabloknak is van egy KITben arult Telefunken toltojuk 8 rugo korul, azt kell mondjam profi, minden van benne.
(#) sector99 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Nagyon köszönöm a gyors választ !!!

És "Önnek" is roy.....
(#) roy hardsword hozzászólása Máj 10, 2009 /

Kedves denon888
Melyikre vagy kivancsi; NiMh-NiCd kisuto= Kapacitasmero
NiMh-NiCd tolto
Vagy a Conrad osra?

Email cimem: hartegen.k@gmail.com
RoyBővebben: Link
(#) roy hardsword hozzászólása Máj 10, 2009 /

pontositanek, a Conradnal mar nem talalom. De ha hazamegyek lekoppintom a kapcs.rajzot meg a PCB t
(#) roy hardsword hozzászólása Máj 13, 2009 /

Ha valakit esetleg erdekelne egy PCrol/ soros port, vagy USB / vezerelheto de kulon tapegysegrol NICD, NIMH es a lithium testvereket tolto 1-14 cellaig + FREE SOFTWARE
nagyon reszletes leiras
Bővebben: Link
HA netan baj lenne az angol , szivesen segitek
(#) koadi válasza roy hardsword hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Épp egy fémkereső építésén dolgozok, aminek a tápellátása 10db AA méretű ceruza akkuról megy.
Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudtok véletlen valami egyszerű kapcsolást, amivel együtt (sorba kötve) tudnám tölteni az akkukat?
A tápellátásom egy kb 1A-es adapterről menne, kb 14 V-ról. Ebből szeretnék töltőáramot kreálni.
A kisütés és a gyorstöltés sem lényeg, van időm merítgetni, és töltögetni.

Üdv, és előre is nagyon köszi!
(#) Novak válasza koadi hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Szia, ha a tápod 14 V-os, akkor azzal nemigen fogod tudni feltölteni a 10 darab sorba kötött cellát. Feltöltve ugyanis a 10 akkunak a feszültsége kb. 14 V. Olyan elektronikát pedig nehézkes kivitelezni, amin nem esik feszültség...
(#) koadi válasza Novak hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Ja, akkor szerzek nagyobb tápot, ez nem gond. Igazándiból a töltőáram / töltőfeszültség beszabályozásra kellene valami jó kis kapcsolás, ami tud sorbakötött akkukat tölteni.
(#) koadi válasza koadi hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Akkor ha szerzek egy 30V-os, 500mAh-es tápot, és egy egyszerű LM317-es kapcsolással LM317-es kapcsolással csinálok belőle ~14,4V-ot, akkor szerintetek az nekem talán jó is lesz a 10db sorbakötött ceruza akku (10*1.2V) töltésére?
(#) satu74 hozzászólása Máj 22, 2009 /

Szisztok Most vettem egy modell autót és 12-db 1.2V-os 2000mah aksikat használok ezeket szeretném egyszerre tölteni 220V-ról tudtok nekem segíteni.Akár rajzal vagy elkészítéssel mert nem vagyok jártas az elektronika építésben
(#) roy hardsword válasza satu74 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Szia.
Termeszetesen, a Forum mindenben segit ,de hogy gondolod , hogy nem vagy jartas az electronikaban?
Itt egy link : Battery Manager IIBővebben: Link
(#) Ktulu válasza roy hardsword hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Ezt Te megepitetted?
Ha igen, mik a tapasztalataid?
(#) satu74 válasza roy hardsword hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Köszönöm a gyors választ úgy értem,hogy nemcsináltam még ilyet azt se tudom honnan induljak el ezért kértem a segítséget.
(#) koadi válasza satu74 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Sziasztok! Lehet kicsit fapados, de én úgy oldottam meg a 10db 1.2V-os cella egyidejő töltését, hogy egy LM317T IC-vel csináltam egy fesz-stabot, ami a laptop-töltőm 19V-jából 14,4V-ot csinál.
Tudom, az LM317T csak 1,5A-es, a laptoptöltő meg max 3,42A de egy nagyobb bordával+kis ventivel simán végígbírja a kb 6-8 órás töltést, és az egész nem került 500Ft-ba.
Képek lentebb, kritikákat elfogadok!
(#) nagy hoho válasza koadi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Helló ! Hány Amperes egy cella ?
(#) Novak válasza koadi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

A probléma csak az, hogy a NiMH akkukat nem illik feszültséggenerátorral tölteni. Ugyanis így viszonylag hamar tönkre fognak menni a celláid. Sosem lesznek teljesen feltöltve, mert ahogy az akkuk feszültsége növekszik, egyre kevesebb árammal tölt a "töltőd".
Gyakorlatilag semmivel sem kellett volna több alkatrész egy áramgenerátor megvalósításához, és azzal máris szakaszerű, "minőségi" töltőelektronikát kaptál volna, amely az akkuknak is jó, és pontosan tudod számolni a töltési időt.
Nem csoda, hogy az áramköröd ilyen kicsi hűtőbordával is simán elmegy, hiszen mint említettem, így legfeljebb a töltés elején folyik viszonylag nagyobb áram a cellákon (akkor sem hinném, hogy eléri az 1 ampert), az idő múlásával folyamatosan és drasztikusan csökken a töltőáramod. A töltés végén gyakorlatilag 0 közelébe ér.
(#) koadi válasza Novak hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Hali! Teljes métékben igazad lehet! Ugyanis tényleg a töltési ciklus eleljén volt meleg az IC, utána pedíg egyre hidegebb..
Sajnos nem kaptam jó irányvonalat itt egy egyszerű töltőhöz, így improvizánom kellett!
Amúgy nekem ezzel töltenem max csak hetente kell majd, évente kb 10* (fémkeresőben vannak az akkuk).
Az akkuk 2600mAh-sok piacosok, szal talán 1800-asok lehetnek..
(#) roy hardsword válasza koadi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

sziasztok
Igy van a feszultseggeneratoros uzem az olom-savas/ auto/ akkuhoz valo. De ha olcso megoldasban gondolkodsz akkor inkabb az L-200 as 5 labuu IC A a megfelelo megoldas, mivel ezzel konnyeden megvalosithato a fesz es az aramgen. is
(#) roy hardsword hozzászólása Máj 31, 2009 /

Ja igen , es 2 Ampert tud, kulso tranzisxtorok nelkul-----megfelelo hutobordaval persze/300 Ft korul/
(#) roy hardsword válasza koadi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Vannak kivalo kapcsolasaim az akku kapacitas meresehez , ha valakit erdekel
(#) Novak válasza roy hardsword hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Olcsóbb, és semmivel sem bonyolultabb egy 7805 + 2 ellenállás és egy dióda. Én évek óta ilyet használok, elnyűhetetlen...
(#) roy hardsword válasza Novak hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Az maar szent igaz.Fix kimenetre maga a tokely, de ha valtoztatni szeretne vki. , kulon a feszt + az aramot is?
(#) nagy hoho válasza roy hardsword hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Helló ! Engem érdekelne az akku kapacitás mérő. Meg untam a piacos akkukkal való bajlódást és vettem 4 db Eneloop akkut töltővel együtt a fényképező gépemhez. Szinte naponta fotózom és mivel egy garnitúra akkum van jó lenne tudni a töltöttségi állapotát használat előtt. Ezért légyszíves küldj ilyen rajzot vagy linket. Előre is köszönöm.
(#) koadi válasza Novak hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

És a 7805-ös nem egy fesz-stab? Szóval azzal nem ugyanott vagy, mint én az LM317T-tel?
(#) roy hardsword válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Szia. Termeszetesen kuldom, epp most csinaltam hozza PCB-tervet, igaz , a kijelzo es a rele resz panelja meg nincs kesz, de annak az az oka hogy 3 V-os relet keene hasznalni es meg nem tudom milyet tegyek bele, ugyanis idekint angliaban marha dragak ezek. A rele es a display panel keet tuskesoron fog az also panelra raulni
http://www.yoredale.uklinux.net/images/discharge1cell.gif
(#) roy hardsword válasza Ktulu hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Szia .
Nem, meg nem epitettem meg teljesen, felkesz allapotban van , mivel tobb project fut egyszerre es anglia meg Mo kozott ingazom Es csak otthon van vele idom foglalkozni, de ugy latom a visszajelzesekbol, hogy nem nagyon van problema a keszulekkel ha van is azok abbol eredtek , hogy figyelmen kivul hagytak az elektronika szabalyait ill. nem toltottek le a teljes programot. Az en megitelesem szerint nem bonyolult az aramkor, a PCB is ott van hozza meg minden . mintha egy KIT-et vennel csak olcsobb + a munka orome
Következő: »»   12 / 54
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem