Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Olcso GSM modem

Témaindító: patty, idő: Okt 20, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) patty hozzászólása Okt 7, 2006 /

Helo. Egy sorosporton a szamitogephez kotott telefon modemjet szeretnem Delphiben programozni.
Mar majdnem meg is vettem egy S.E. T230 telefont, de figyelmeztettek h ebben nincs modem. Tudnatok ajanlani egy olcso telefont, ami jo lenne erre a celra:egyszoval lehessen sorosportra kotni, es legyen benne modem!!! Koszi
(#) Hurka válasza patty hozzászólására (») Okt 7, 2006 /

Nem lenne jó, ha vennél egy külső modemet, és arra csatlakoztatnál egy telefont? Üdv.: Hurka
(#) MPi-c válasza patty hozzászólására (») Okt 7, 2006 /

Siemens S/C/M35i biztos, és tudtommal az ettől újabbakban van modem. (Nekem egy M35i van néha-néha a gépre kötve. A50-et is próbáltam, az is jó.)
(#) sirály12 válasza patty hozzászólására (») Okt 8, 2006 /

ericsson r600
(#) patty hozzászólása Okt 13, 2006 /

Helo. Egy sorosportra kotott telefont szeretnek delphiben programozni..foleg sms kuldesre kellene, tehat olyan telo amiben modem is van. Naponta kb 100-200 sms-t kuldenek rajta..birna ezt a telefon hosszabb tavon? Vagy fel sem merul ez a kerdes?! Koszi a segitseget. Hajra uraim...
(#) _JANI_ válasza patty hozzászólására (») Okt 13, 2006 /

Szerintem a telefonnal nem lesz gond, legfeljebb az aksi nem bírja... Töltő használata mindenképp javasolt!
Sok sikert.
(#) MaSTeRFoXX válasza patty hozzászólására (») Okt 13, 2006 /

100-200 sms? Kártyáról vagy előfizetésről ?? Szép kis összeg lesz....
vagy van valami "hátsó ajtó" ?
(#) patty hozzászólása Okt 20, 2006 /

Helo. napi 2-300 smst kellene kuldenem szamitogeprol, amihez egy gsm modem lenne kotve. Eleinte egy modemes telefonra golndoltam de nem hiszem h birna sokaig a strapat. Igy hat megallapodtam egy GSM modem mellett. Tudnatok ajanlani valami olcsot? koszi
(#) Tom Lord válasza patty hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

Legjobb erre a célra egy Siemens C35, vagy olyan telefon ami támogatja az AT parancsokat.
Aksija egyszerűen átalakítható, hogy külső tápforrásról menjen. Ha az ember épít hozza saját adatkábelt akkor nem gond rátervezni a töltőt.

A telefonnak nem a mondem funkciót kell, hogy támogasa, hanem az AT parancsokat!
(#) Konya válasza patty hozzászólására (») Okt 21, 2006 / 4

Ami azt illeti ha neked napi 2-300 SMS-t kell küldened és fontos dolog a megbízhatóság, akkor neked nem mobiltelefon meg GSM modem kell hanem GSM modul (www.chipcad.hu 23000Ft+ÁFA).

Amúgy ez valójában megegyezik egy AT parancsokat támogató mobillal (pl a fent említett M35,C35,C55...), csak sokkal megbízhatóbb, meg gondolom bírja a strapát....
(#) patty válasza Konya hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Na mondassz te valamit....
Utananezek...:yes:
(#) Geryko hozzászólása Dec 25, 2020 /

Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, bár műszaki beállítottságú ember vagyok az elektronika nem igazán az én asztalom. Katonaként dolgozom a Déli határon és szeretjük össze a migrikket. Használunk különböző botló drótos jelzőket és a kollégáimmal arra gondoltunk hogy építenénk egy GSM alapú botló drótos berendezést. Ebben kérnék segítséget. Mi arra gondoltunk hogy egy egyszerű kis költségvetésű dolgot szeretnénk össze hozni próba képp. Damil ...mikro kapcsoló... Valami SIM kártyás modul... táp.... Az illető el húzza a damilt és jön az sms vagy hívás. Olcsó megoldás kellene neme tízen ezres mert, ha működne csinálnánk pár darabot, nyilván saját kontónkra. A segítséget előre is köszönöm.
(#) uniman válasza Geryko hozzászólására (») Dec 25, 2020 /

Ugye nem tudod, hogy itt a HE-n tilos 2 helyen ugyanazt kérdezni...? : https://www.hobbielektronika.hu/forum/gsm-alarm
Az egyiket törölnöd kellene...
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
(#) pucuka válasza uniman hozzászólására (») Dec 25, 2020 /

Nem kettő, három . . .
(#) Feri007 válasza Geryko hozzászólására (») Dec 25, 2020 / 1

Annyira nem egyszerű a feladat, de nem is túl nehéz.
Nyilván, valamilyen érintkezőt, kapcsolót működtet a botlózsinór, akármi.
Az érintkező zárását-nyitását veszi valami, és SMS-t küld.
Egy arduinoval, és egy modemként működő mobillal megoldható.
Alternativa: GSM/3g USB mobil stick + RaspberryPi
Az SMS küldés:
  1. AT+CMGF=1
  2. OK
  3. AT+CMGS="+36301234567"<CR>
  4. > ez az uzenet<ctrl-z>
  5. +CMGS: 198
  6. OK

Ezt kell leprogramozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
(#) Pethical válasza Geryko hozzászólására (») Dec 26, 2020 / 1

Szia!
Egy ilyen cucc nem lenne jő?
(#) Geryko válasza Pethical hozzászólására (») Dec 26, 2020 /

Szia! De jó lenne érdekel,esetleg be tudnád likelni hogy ezt hol tudom beszerezni.... nyilván a költség sem mindegy. Meg egy kapcsolási rajz sem ártana
(#) Pethical válasza Geryko hozzászólására (») Dec 26, 2020 /

Ott tudod megvenni, amit linkeltem. Árban 2000-4000 Ft között mozog AliExpressen. Kapcsolási rajzom nincs, nem én gyártom, de a benne lévő PIR szenzorak gondolom van 3 lába, VCC, GND, és a jel. A kapcsolóval (madzag) ezt kell földre húzni, ha nem jó a NASA technológiai szintű mozgásérzékelős megoldás. Ha jó a mozgásérzékelő is és nem ragaszkodsz a madzaghoz, akkor csak SIM kártya kell bele és működik. Ez amúgy szerintem jobb megoldás, mert az infravörös fényt nem veszi észre, a madzagot meg lehet, és így nem kell buherálni sem, csak üzembe helyezni.
Tápellátás meg microusbről megy, ha jól látom, szóval egy sima power bankra egy kábellel rá lehet dugni és elvan.
Az persze igaz, hogy a környezettől védeni kell, mert nem kültéri a cucc.
(#) Johnycorp válasza Pethical hozzászólására (») Dec 26, 2020 /

Sziasztok,

Nem akarok beleszólni a dologba nagyon, de pár megjegyzés:
- PIR szenzor használata kültéren felejtős. Nem csak azért mert ebben a formájában tuti nem védett pára és víz ellen, hanem mert alkalmatlan lesz azon a területen mozgás érzékelésre.
A (valamennyire) működőképes kültéri mozgásérzékelők ennek az árnak a többszöröse.
De inkább kültéri infra-sorompó lehetne, de az meg nagy-fogyasztású, drága, meg nem egyszerű telepíteni.
- PIR: Passive Infrared Sensor, azaz passzív infravörös szenzor, mely nem ad ki semmilyen fényt.
- A PIR szenzor feldolgozó áramkörét kell majd megnézni a Pethical által linkelt eszköz megvásárlása után. Előfordulhat, hogy a BIS0001 IC van a panelen, gyakran alkalmazzák (lehet, hogy más egyszerű áramkör van).
BIS0001 Adatlapja
A 4. oldalon ott a minta-kapcsolás. Ha ez az IC lenne beépítve, akkor a 2. lábon megjelenő jel vezérelheti például a GSM modul részt az eszközben. Ezt kell átnézni, miként lehet egy mikrókapcsoló jelét idekötni korrekt módon.
- Az egész persze kerüljön egy dobozba szerintem is (műanyag, a GSM térerő miatt), mert a pára és eső nem a barátja.
(#) Geryko válasza Geryko hozzászólására (») Dec 27, 2020 /

Szia. Köszönöm a hozzászólásokat, hasznosak. A pir nem jó... pára, növényzet , őzike miegymás probléma. Valamiért nem látom a linket
(#) Inhouse válasza Geryko hozzászólására (») Dec 27, 2020 /

Mondjuk az őzike a botlózsinórt is oldhatja, nem?
(#) superuser válasza Feri007 hozzászólására (») Dec 27, 2020 /

- RPI áramfelvétele nem alkalmas akkumulátoros üzemhez.
- Ezt a jelzést tipikusan nem SMS-el kell átvinni hanem hívással. Állíthat riasztó számához egyedi csengőhangot is.
(#) Pethical válasza Geryko hozzászólására (») Dec 27, 2020 /

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem