Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   569 / 2208
(#) CHZ válasza Müszi hozzászólására (») Máj 22, 2009
Hangszóróba " feküdve" sem hallható brumm , csak pici zaj ..
(#) rhesus23 hozzászólása Máj 22, 2009
Találtam egy EM80-as varázsszemet. Kíváncsiságból bekötném az adatlapot is megtaláltam, de a fűtésen kívül nem tudom mit hova kössek. Valaki tudna segíteni?
(#) Müszi válasza rhesus23 hozzászólására (») Máj 22, 2009
4-5. láb, de a búrán belül is látszik melyik a fűtés.

üdv
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Máj 22, 2009
Úgy érdekesebb lenne, ha nem lenne a kimenő primer tekercse bekötve és a szekunder nem lenne lezárva 8 ohmmal. Mármint a hálózati szórást vizsgálva.
Földhurkod az tényleg nincs
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Máj 22, 2009
Kipróbáltam terheletlenül is (100 Ohm), nem változott semmi.
Végleges rögzítés előtt az a próba is megtörtént amire kíváncsi vagy , semmi zavart nem okozott a hál. trafó , még a fűtés tekercsét is pillanatra összezártam ...
Földhurok nincs , pedig nem légszerelt .
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2009
Milyen segítség kéretik még ?
Az adatlapból minden kiderül .
Ez sem segít ?
Bővebben: Link
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2009
Szia !
Értem , teljesen igazad van .
(#) mark.budai válasza rhesus23 hozzászólására (») Máj 22, 2009
Ezt nézted?
(#) rhesus23 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 22, 2009
Már be tudtam kötni. Kár, hogy nem előbb találtam, nagyon szép. :eek2:
(#) rhesus23 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2009
Zoli!
Haveromnál találtunk két darab 5U4G-t (orosz). Kipróbáltam a GZ34 (JJ) helyett. A kis trafó nem melegedett, és még a formája is jobban tetszik. Elcserélném a GZ-kre. Szerinted hosszútávon kibírja a trafó?
(#) l48 hozzászólása Máj 22, 2009
Varázsszem kontra félvezető, esetleg Led netán lézerdióda.
Kinek kinek az izlése és gondolatvilága szerint. A lényeg, hogy ne befolyásolja (károsan) a csőves hangzást. Jelenlegi izlésvilágomba nem fér bele a varázsszem, ez még változhat.
A szentségtörésre hozok egy példát, a sajátomat. Lézerdiódával világitok át egy swarovsky kristályt. Hogy simitsak kicsit az összeférhetetlenségen csak arra az időre villogtatom a lézert amig késik az anódfesz ez nállam pontosan 1 perc. Ennyi sem több sem kevesebb. Csak a figyelmes szemlélő veszi észre, egy napi munkám ment rá, hogy a fényt derékszögesitsem és állitható legyen, észrevétlenül.
(#) kocos válasza Cavalier hozzászólására (») Máj 23, 2009
Szevasz Gejza!
(#) kocos válasza ferencferenc hozzászólására (») Máj 23, 2009
olcsón ? ....Háát.. vaterán néha ki lehet fogni, de egyébként van Bővebben: Link a bolt de szerintem nem olcsóbb, mint ebay csak én nem szoktam ebayezni ...
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Máj 23, 2009
A linken szerintem jobb átváltani Ft-ra, így könnyebb "nézelődni" .
(#) Norbi1004 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 23, 2009
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a mellékelt kapcsolást már valaki megépítette-e , és esetleg tudna nyilatkozni a hangjáról. És Jól tudom, hogy ilyen esetben ha egy GU50-nek szükséges Ra 2,5k, akkor ha kettőt párhuzamonsan kapcsolok akkor 1,25k Ra szükséges?
Előre is köszönöm a választ!
(#) nyikolaj válasza Norbi1004 hozzászólására (») Máj 23, 2009
Szervusz
Ezt a kapcsolást én tettem fel.
Ez csak tervezési szakaszban volt és még nem került megépítésre.
Nekem van kipróbált kapcsolásom de csak egy vég csővel.
Ha érdekel felrakhatom.
(#) Norbi1004 válasza nyikolaj hozzászólására (») Máj 23, 2009
Köszönöm válaszod!
Egy GU50-nel és egy fél ECC83-mal én is építettem, csak jobb lenne egy kicsit nagyobb teljesítmény, mert amit én építettem egy végcsővel az elvileg 10Watt.
Szerinted érdemes megépíteni a kapcsolásod?
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 23, 2009
Na nem mondod?
(#) kocos válasza Norbi1004 hozzászólására (») Máj 23, 2009
10 W az hatalmas teljesítmény! Sztem hangsugárzót szerezz először jobbat! most két GU 50 jó esteben tud 20 W-ot az csak alig lesz hangosabb a 10 wattnál ugyanazon hangszórón!
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Máj 23, 2009
Ha már 2 GU, akkor PP. Szerintem. :nemtudom:
(#) Norbi1004 válasza kocos hozzászólására (») Máj 23, 2009
Tudom, hogy ha beszereznék nagyobb érzékenységű hangfalat, akkor előbbre lennék, de mivel van itthon 6db új GU50em ezért gondolkodtam inkább nagyobb erősítőn, és meghagyni ezeket a hangfalakat amíg nem lesz pénzem a kiszemelt hangfalakra.
(#) Imi65 válasza Norbi1004 hozzászólására (») Máj 23, 2009
PP-ben akár 100W-ot is kivehetsz 2 GU50-ből.
de attól, hogy két GU-t kapcsolsz párhuzamosan, igaz, hogy majdnem dupla teljesítményed lesz, de épphogy 3 dB hangnyomás növekedést érz el, amit az emberi fül éppenhogy észrecesz!
(#) Norbi1004 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 23, 2009
De ha jól sejtem azt nem 3-400Volt körüli anódfeszültségből, hanem magasabból. Vagy rosszul gondolom?
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 23, 2009
Hát igen! De ott a tartalékok a fontosak! Na meg azzal lehet hangosítani! Most vettem két M130-as vasat csévével a börzén, bár sztem az 807 PP-hez lesz, meg csak 30-40 wattra, mert 13 cm2-es, viszont jó nagy ablaka van, ami a 807 viszonylag nagy Raa-jához kedvező! Igaz, hogy drótra nem maradt pénzem ja és ez egy nemhogy félvezető, de elko mentes erősítő lenne
mintha tán 7-8 száz?
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Máj 23, 2009
Az áll közel a valósághoz. Ha jól emlékszem, az is 8k körül illeszt, ami már nem túl alacsony érték.
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 23, 2009
egyszer lesz olyan is :9 csak venni kellene már derótot majd valahonnan, jó sokat, jó sokfajtát!
(#) Norbi1004 válasza kocos hozzászólására (») Máj 23, 2009
Hangosítási szándékaim nincsenek csöves erősítővel, mert úgy gondolom, hogy mondjuk diszkóba ahol rosszabbnál-rosszabb mp3-akat játszanak addig nincs is értelme, ezt tapasztalatból mondom, mivel egy diszkóban dolgozom technikusként. Meg hát azért egy kapcsoló üzemű tápos tranzisztoros végfok még mindig könnyebb.
Azért egy diszkó messze áll a hangosítástól
Következő: »»   569 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem