Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hangszóróba " feküdve" sem hallható brumm , csak pici zaj ..
Találtam egy EM80-as varázsszemet. Kíváncsiságból bekötném az adatlapot is megtaláltam, de a fűtésen kívül nem tudom mit hova kössek. Valaki tudna segíteni?
4-5. láb, de a búrán belül is látszik melyik a fűtés.
üdv
Úgy érdekesebb lenne, ha nem lenne a kimenő primer tekercse bekötve és a szekunder nem lenne lezárva 8 ohmmal. Mármint a hálózati szórást vizsgálva.
Földhurkod az tényleg nincs
Kipróbáltam terheletlenül is (100 Ohm), nem változott semmi.
Végleges rögzítés előtt az a próba is megtörtént amire kíváncsi vagy , semmi zavart nem okozott a hál. trafó , még a fűtés tekercsét is pillanatra összezártam ... Földhurok nincs , pedig nem légszerelt .
Szia !
Értem , teljesen igazad van .
Ezt nézted?
Már be tudtam kötni. Kár, hogy nem előbb találtam, nagyon szép. :eek2:
Zoli!
Haveromnál találtunk két darab 5U4G-t (orosz). Kipróbáltam a GZ34 (JJ) helyett. A kis trafó nem melegedett, és még a formája is jobban tetszik. Elcserélném a GZ-kre. Szerinted hosszútávon kibírja a trafó?
Varázsszem kontra félvezető, esetleg Led netán lézerdióda.
Kinek kinek az izlése és gondolatvilága szerint. A lényeg, hogy ne befolyásolja (károsan) a csőves hangzást. Jelenlegi izlésvilágomba nem fér bele a varázsszem, ez még változhat. A szentségtörésre hozok egy példát, a sajátomat. Lézerdiódával világitok át egy swarovsky kristályt. Hogy simitsak kicsit az összeférhetetlenségen csak arra az időre villogtatom a lézert amig késik az anódfesz ez nállam pontosan 1 perc. Ennyi sem több sem kevesebb. Csak a figyelmes szemlélő veszi észre, egy napi munkám ment rá, hogy a fényt derékszögesitsem és állitható legyen, észrevétlenül.
olcsón ? ....Háát.. vaterán néha ki lehet fogni, de egyébként van Bővebben: Link a bolt de szerintem nem olcsóbb, mint ebay csak én nem szoktam ebayezni ...
A linken szerintem jobb átváltani Ft-ra, így könnyebb "nézelődni" .
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a mellékelt kapcsolást már valaki megépítette-e , és esetleg tudna nyilatkozni a hangjáról. És Jól tudom, hogy ilyen esetben ha egy GU50-nek szükséges Ra 2,5k, akkor ha kettőt párhuzamonsan kapcsolok akkor 1,25k Ra szükséges? Előre is köszönöm a választ!
Szervusz
Ezt a kapcsolást én tettem fel. Ez csak tervezési szakaszban volt és még nem került megépítésre. Nekem van kipróbált kapcsolásom de csak egy vég csővel. Ha érdekel felrakhatom.
Köszönöm válaszod!
Egy GU50-nel és egy fél ECC83-mal én is építettem, csak jobb lenne egy kicsit nagyobb teljesítmény, mert amit én építettem egy végcsővel az elvileg 10Watt. Szerinted érdemes megépíteni a kapcsolásod?
Na nem mondod?
10 W az hatalmas teljesítmény! Sztem hangsugárzót szerezz először jobbat! most két GU 50 jó esteben tud 20 W-ot az csak alig lesz hangosabb a 10 wattnál ugyanazon hangszórón!
Ha már 2 GU, akkor PP. Szerintem. :nemtudom:
Tudom, hogy ha beszereznék nagyobb érzékenységű hangfalat, akkor előbbre lennék, de mivel van itthon 6db új GU50em ezért gondolkodtam inkább nagyobb erősítőn, és meghagyni ezeket a hangfalakat amíg nem lesz pénzem a kiszemelt hangfalakra.
PP-ben akár 100W-ot is kivehetsz 2 GU50-ből.
de attól, hogy két GU-t kapcsolsz párhuzamosan, igaz, hogy majdnem dupla teljesítményed lesz, de épphogy 3 dB hangnyomás növekedést érz el, amit az emberi fül éppenhogy észrecesz!
De ha jól sejtem azt nem 3-400Volt körüli anódfeszültségből, hanem magasabból. Vagy rosszul gondolom?
Hát igen! De ott a tartalékok a fontosak! Na meg azzal lehet hangosítani! Most vettem két M130-as vasat csévével a börzén, bár sztem az 807 PP-hez lesz, meg csak 30-40 wattra, mert 13 cm2-es, viszont jó nagy ablaka van, ami a 807 viszonylag nagy Raa-jához kedvező! Igaz, hogy drótra nem maradt pénzem ja és ez egy nemhogy félvezető, de elko mentes erősítő lenne
Az áll közel a valósághoz. Ha jól emlékszem, az is 8k körül illeszt, ami már nem túl alacsony érték.
egyszer lesz olyan is :9 csak venni kellene már derótot majd valahonnan, jó sokat, jó sokfajtát!
Hangosítási szándékaim nincsenek csöves erősítővel, mert úgy gondolom, hogy mondjuk diszkóba ahol rosszabbnál-rosszabb mp3-akat játszanak addig nincs is értelme, ezt tapasztalatból mondom, mivel egy diszkóban dolgozom technikusként. Meg hát azért egy kapcsoló üzemű tápos tranzisztoros végfok még mindig könnyebb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |