Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   112 / 1271
(#) ferzoo válasza stefikeke hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Akkor nálad nincs meg a 115Volt sem?Jól értem.De mire gondolsz mikor azt írod hogy BU808 ast nem teheted be amig nincs nagyfesz?Azt tudnod kell a 115V nem nagyfesz,a videotápfesz 190-200V.a G2 400-800Volt ez utobbit a sorkimenő állítja elő csakugy mint a képcső anód számára 24KV-ot.A sorkimenőt pedig a Bu808 kapcsolgatja sorfrekivel enélkül nem működik.Az Ic.s tápnak enélkül is indulnia kell prociról sem kap jelet ilyen egyszerű.Az optocsatoló nem szokott tönkre menni,az összes számitógép tápban ez van,na +a mai Tv.k 98% ban.Nem szokott leszabályozni csak akkor zár le a tranyó benne ha zárlat vagy túlterhelés van szekunderben,R-s osztón keresztűl kapja a fesz.get.
(#) ferzoo válasza stefikeke hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Elképzelhető elszállt a kapcsi fet a tápban,ezt neked kell tudni kimérni cserélni is.A 44608p Ic.t is kinyírja mert zárlatos fet közvetlenül ic.re visszaengedi a primertápját kb.290V.Ugylátom nem sok Tv.t javítottál még,mert én a szervizben 8év alatt 1táptrafót sem kellett cseréljek.Elég jól kiszigetelik és jó minőségű huzalt használnak ott a távolkeleten.Még a villámcsapott sokkot kapot Nokiában is túlélte a cucc.
(#) stefikeke válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
szia . ugy latom nemi nyelvi akadajok altak kozenkk ezert forditok : :1- nalunk a nagyfesz = U1 vagyis a tap legnagyob v-ja.
2- a magas fesz. a sortrafo Kv-ja
3- a 190-220 ami a katodokra megy az a video fesz.stb. stb.
masreszrol pedig csereltem mar optot mert vagy zarlatos de foleg "szakadt "volt; probald varialni az opto feszultseget es meglatod hogy ingadozik a tap fesz : U1 (115 volt ,nagy fesz vagy ahogy tetszik) nelkul a SZINKROSZEPARATOR NEM KULD TELJES INPULZUST a sortranyonak csak nyitoinpulzust es igy nem tudom leellenorizni. Jopar tranyot nyirtam mar ki mert rossz volt a szinkro jel . bizonyos teveknel ez alaphiba, amimiatt megmegy a tranyo .trafot pedig en mar csereltem menetzarlat miatt es ha jol emlekszemm volt szakadt is koztuk. ES igen hianyzik a 115 V-om es a kis feszultsegekbol talan egy de nem volt meg mikor atnezzem a kapott rajz utan. masreszt ha kilene utve a FET +IC egyszerubb lenne de fa baj hogy reszben formalodnak a feszultsegek es a nagyfesz agon is van par volt . Es vegul kb. 15 eve javitok tevet + mindent ami a kezembe kerul
Holnap megint elutazom de ahogy megerkezek nekiulok es atnezem.
(#) Henceg323 válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Köszönöm a választ Ferzoo! a gondot megoldottam a sokszorozó volt a gond okozója. Bekapcsoltam a tévét, és azonnal szikrázott a műgyantával kiöntött dobozka (belülről)... Kicseréltem és bekapcsol, patent mint anno.
(#) stefikeke válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
SZIA. ha elmondom meked mi volt a hiba a hasadat fogod fogni a rohogestol . basszus igy benezni egy nemletezo hibat csak azert mert folyton rohanok . Nem volt fesz az elso agban mert nem inditottam el a procit. nem vettem eszre hogy a stand by led vilagit mivel bevan sujjesztve egy fekete muanyag csobe (semmi nem latszik belole) es ezert en nem latvan hogy a tap megy alapjaraton , nem is probaltam inditani okos es ugyes ugye? Bar en tudok jobb esetro is ami inkadd a masik rovatba illik de elmomdom hogy ti is szorakozzatok egy kicsit. Roviden: szerelo + rosszteve . A tv-n egy fuggoleges csik hang van . Mar szinte az egesz elteritro egyseget szetszedte kb.2 napig dolgozott de semmi, sehogy sem tudta ravenni hogy nyisson EGY kollegaja nezegetven a gepet halgatva a panaszkodast , nemes egyszeruseggel csavar eggyett az elterito tekercsen. Mivel meglazult a tarto csavar a kepcso nyakan a tekercs elfordult, tehat a hiba melyett az ow aramkorokben keresett. egy egyszeru kader hiba volt melyet negyed ora alatt megjavitott Sziasztok szep napot / estet nektek . (es megegyszer koszi a segitseget es a hozzaszolasokat
(#) bubuc17 hozzászólása Máj 26, 2009 /
 
heló mindenkinek
egy 55ös ittnokia tv -vel volna egy szenya gondom..
a tv nehezen talál át másik csatornára.mármint ha erős jelek között váltok akkor nincs gond. de ha átváltok egy olyan csatornára ahol nincs vétel onnan nagyon nehezen kapja el újra a jó csatornát. oda vissza kell váltani vagy. mire nagy nehezen bejön a kép. de ha bejön onnantól tökéletes. de mostantól van hogy futni is elkezd időnként kép vagy kicsit ugrálni.
azt gondolom hogy még a kf vagy a tuner résznél lesz a gond csak még kezdő vagyok.hozzá..
kondi hiba lessz vagy hogy induljak el?
pontos tipus lekopott róla!
ha valaki tud segiteni előre is köszönöm..
(#) stefikeke válasza bubuc17 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
szia. a tv mivel eleg idos sokminden szoba johet de probald meg az altalanos oregedesi hibakat elobb kiszurni. A baj indulhat a taptol kezdve mivel a 33 V-ot( ha jol emlekszem) onnan kapja az U1 vagy U2 -rol egy 1-2 W-os ellenalason keresztul. Kezdjed inkabb azzal hogy atnezed az osszes forrasztast ne legyenek megrepedve. Azutan csereld kik az oszes olyan elkot ami egy kicsit is megvaltoztatta az alakjat , felfujodott kipusodott osszeugrott rajta a szigeteles stb.(ha lehet ujjakra) . Ha ez is megvan es meg mindig nem jo akkor cserel ki a tobbi kondit is elosszor a tappban majd a KF-ben es korulotte, es ugyanigy a szelektorban es korulotte is. ha ezutan se megy szerezz egy multimetert ha nincs, es egy oscilloscopot es a leg fontosabb egy RAJZOT mivel ott rajta van az oszes adat amiutan megkeresheted a hibat. ha van idod es kedved meg elbabralhatsz nehany aprosaggal ha a komolyabb merresekre nincs lehetoseged de ezeket majd elmondom miutan az elozoket megcsinaltad es esetleg nem sikerult helyrehozadd!! sok sikert
(#) ha8fz hozzászólása Máj 28, 2009 /
 
Tisztelt Barátaim!
Kérem a segítségeteket,évekkel ezelőt vásároltam egy ORION TV t tipusaT2835S.
Sajnos megatta magát patant egyet mintha áramkimaradás lenne nem világít a standby bekapcsolni nem lehet Tisztelettel kérlek beneteket ha valaki tudna segíteni a probléma megoldásában segítséget előre is köszönöm./8fz
(#) patexati válasza ha8fz hozzászólására (») Máj 28, 2009 /
 
A tápot át kell nézni! Biztosíték pattant valószínű de annak oka van! Vagy az egyenirányítóhíd zárlatos vagy a tranzisztor,dióda stb! Ha a zárlat a híd után van akkor elég sokminden el szok menni a tápban ha csak a híd zárlatos az a jó!
(#) ABU hozzászólása Máj 29, 2009 /
 
Sziasztok!

Tudom van monitoros topic is, de ott nem kaptam még választ, elég ritkán látogatott.

Van egy Philips 107E-B2 CRT monitorom, és mostanában előjön olyan hiba, hogy a kép jobb oldalán függőlegesen van pár halványabb vonal. Olyan mintha szellemképes lenne. Ez inkább a sötétebb színeknél látszik jobban. A vonalas résznél egy picivel halványabb a szín, mint a többi részen.

Ha ráadok egy Degauss-t vagy kétszer, akkor eltűnik a csíkozódás. Képet nem tudok róla mutatni, mert nem látszódik.

Mi lehet ez? Lehet csak ki kellene porolni, mert sztatikusan bezavar a por valahova?

Nagy nehezen szereztem szervízkönyvet is. Igaz az E7, nekem meg B2 van, de nem nagy lehet a különbség.
(#) kocici17 válasza ABU hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Ugytűnik, hogy demagnetizállási gond, de minden esetre sokat segítene egy fotó a hibáról, és egy a demegnetizállás után.
Nézz körűl, hogy nincs-e valami a közelében ami mágneses, Pl: hangszóró ..stb.
Ird le, hogy a hiba mikor kezd jelentkezni, akkor egyik pillanatról a másikra, vagy nem, és meddíg marad jó a lemágnesezés után.
(#) bringas2 válasza ha8fz hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Szerintem mérd ki a tápkapcsi tranzisztort Bu-t,multiméterrel ha zárlatos cseréld ki,csakúgy mint a tápszűröt 220mikro 400V és az indító kondit 10mikro/400V.Ez rendben van és továbbra is tilt a táp.3-4próba útán sem kapcsol be a Tv.nézd meg a sorvéget Bu808,S2000Af.stb.zárlatot keress műszerrel.Ki sem kell forr.ni ha nem sipol,impulzus kondit is mérd ki.Ez kollektoron van 9,1nf 1600V.Sorkimenő is le szokott égni 10év feletti készűlékeknél,ennek szaga vagy feketedés nyoma van a sortrafó felső részen.
(#) ABU válasza kocici17 hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Képet nem tudok róla készíteni, mert nem látni kamerán keresztül, még közelről sem.

Készítettem egy rajzot, nagyjából ilyen.

A kép tetejétől az aljáig húzódik egyenesen az a 4-5 vonal, 1-2 pixel széles.

Közelében nincs semmi olyan, ami mágnesesen rászórna. 2002-ben vettem azt hiszem, ez az első hiba, ami jelentkezik azóta.

Ezek a vonalak bekapcsolás után ott lehetnek azonnal. Olyan is van, amikor csak később jelennek meg.
A demag után eltűnik, nem jön vissza.

Észrevettem még, hogy ha a VGA kábelt mozgatom, ott, ahol bemegy a monitorba, akkor változnak a vonalak. Hol eltűnik egy, hol visszajön.

Érdekes, mert akkor lehet, hogy a panelra csatlakozásnál van valami.

Valahogy megpróbálok képet készíteni, ha sikerül.
(#) bringas2 válasza ABU hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Üdv.A demag.nak semmi baja nincs,szerintem forrasztási hiba a sorkimenő és kórnyéke,ill. a táp.résztöl a sorkimenő+sorvégfok átforrasztandó beleértve az eltérítőtekercs csatlakozókat is alaplapon.Amennyiben a sorméret rendben van tápfesz.is ok rajz alapján, nem kell kondikat cserélned.
(#) kocici17 válasza ABU hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Könnyen lehet kontakthiba a panelon.
Ha kinyitod akkor egy jo nagyítón keresztűl nézd át a nyákot, és forrasztási hibát keress.
Jol észrevehető, ha valamelyik alkatrész lábánál el engedett, és bizonytalan a forrasztás.
(#) ABU válasza kocici17 hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Oké.

Amint lesz rá időm szétkapom, és megnézem az említett helyeket.
Aztán írok, ha valami nem okés, meg megpróbálok valami fényképet összehozni.

Most viszont nem jelentkezett ez a hiba, ahogy bekapcsoltam.

Köszönöm a tippeket
(#) kocici17 válasza ABU hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Jo esély van rá, hogy forrasztási hiba.
Elöbb azokat nézd át aztán majd tovább írom.
De bringas2 is leítra a további lépéseket.
(#) mikrobi9 hozzászólása Máj 30, 2009 /
 
Sziasztok !
Olvastam nagyszerű feladatmegoldó írásaitokat és nagyon tetszett ,hogy bármennyire is kezdő az ember
türelmessen elmagyaráztok mindent.
Nos nekem is volna egy problémám.Van egy Philips PT28.. tipusú 100Hz-es Tv-ém ami megadta magát.
Sajnos a probléma vásárlást követő 3. évben kezdödött hangos sipolással amit nagyfesz trafónak tulajdonitottam.Szétszedtem ráforrasztottam a forr pontokra de semmi ,maradt a halkabb sipolás .Ez a fojamat 2évig ment mert sajnáltam a pénzt trafóra .Most viszont össze ugrott homorúra a kép két oldalt.Kérdésem ezt okozhatja a trafó hibája ?
válaszokat előre is köszönöm.
(#) bringas2 válasza mikrobi9 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /
 
Nem feltétlen a sorkimenőre kell gondolni,az ugyanis pár óra alatt +adja magát mikor tönkre megy.Viszont a raszterkorrektorhibája ott is van tekercs,vagy az eltéritőtekercs csatlakozórésze a képcsőnyeregnél fent ill.az alaplemeznél átégés gyenge forrasztás miatt okozhatja ezt.Én jártam már igy Sharp 70cm.digi Tv.vel hogy eltérítő csati soreltérítő tekercsn kivezetésnél fent átégett,a bakelit és a forrasztás is nem volt meg az eltérítőáram.A kép összement két oldalt nagyfesz.leesett kb.felére.Átforrasztás után jó lett.
(#) gabor128 hozzászólása Máj 30, 2009 /
 
Sziaszok!

Van egy kis problémám a tv-vel, amiben kikérném a véleményeteket!

A tv egy Panda 21MF09. Az a gond vele, hogy a képernyő alsó 1/8-ad részén a kép folyamatosan csíkos. Nem rakja össze úgy a sorokat, mint fentebb. Így csak a kép 7/8-a nézhető. Az esetek többségében nem zavar, mert 16:9-es arányban adnak adást, de különben zavaró.
Illetve nem húzza le a kép alját a sugárcső aljáig, hanem csak 1/8-ig, ot pedig fényesebb csík látható.
Még annyi, hogy bekapcsoláskor nem tud elsőre bekapcsolni, hanem folyamatosan kb másodpercenként próbálja létrehozni a képet amíg annyi powert össze nem gyűjt, hogy létrehozza a képet, de mostanában csak kb a 15-re tudja megcsinálni. Ez idő alatt másodpercenként megjelenő cikcakkos vonal föntről lefele haladva széltől szélig. Gondolom a képet akarná kirajzolni, de nincs elég power, vagy nincs elég feszültség hozzá.
Szerintetek mi lehet a gond?
vezérlő elekronika?
vagy mágnesek?

(javíttatni nem akarom, mert annyit lehet, hogy nem ér az egész tv, de amíg lehet használnám)
Előre is köszi!
(#) ferzoo válasza gabor128 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /
 
Jól sejted nincs meg a tápfesz.a szekunder oldalon,pl.soreltéritésnek függ.eltéritő ic.nek,vezérlő szinkron procinak kevés.Mert ki vannak száradva az elkok pl.150mikro 400V,100mikro 250V,1000mikro 35V,47mikro 250V,stb.A függ.eltérítő ic.nél levőket is cserélni kell,mert 8-10év alatt ezek is kiszáradnak legyengülnek.Egyébiránt Tv.javítását tápfesz.méréssel kell kezdeni.Kezdöknek rajz ajánlott.Régi cuccnál primer körben is érdemes cserélni tápszűröt és 2,2mikrot +100mikrost,nehogy elszálljon a táptranzisztor.
(#) buburobi hozzászólása Máj 30, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy Lifetec LT7108 VTS tv-m és összeugrott benne a kép egy kb 1 cm-es csikká. ha minden igaz a függőleges eltérítés adta be a kulcsot, amit észrevételem szerint egy TDA7495-ös ic vezérel. Tudomásom szerint ez egy 2x11w-os hang végfok. Valamit elnéztem vagy tényleg ez az eltérítésért felelős IC?? Vagy mi lehet vele?? Szemmel látható károsodás nincs a panelon....
(#) patexati válasza buburobi hozzászólására (») Máj 30, 2009 /
 
Valószínű a táp ármköre nem jó és vitte magával az ic-t is! Keress egy zenert vagy stabkockát és mérj rá a feszre mennyi ! Az ic tápos kondija (szürő elkó) is lehet a hiba oka!
(#) mikrobi9 válasza bringas2 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /
 
Köszönöm válaszod és talán tényleg szerencsém lessz
olcsobban meg uszom .Elég sok a munkám elöbb nem tudom megnézni mint hétfő este.
Adig is kösz!
(#) ferzoo válasza buburobi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
TDA 7495 hangvégfok ic.sztereó végfok,nem vezérel semmit és nincs köze a függ.eltérítéshez sem.Inkább 9lábú LA,vagy TA jelű ic.t keres esetleg TDA3653,3654,est ezt nézd +van e rajta tápfesz.24-26V körüli,van előtte bizti R-s a sorkimenőröl jön 0,3-1ohm 2W,ha ez szakadt nincs táp és az ic.zárlatos cserélheted.Elkokat se hagyd ki,multiméter szükséges még.Az eltérítő ic.t könnyen +találod, az eltéritőtekercstől kövesd visszafelé a fóliasávokat.
(#) buburobi válasza patexati hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Kössz.
(#) buburobi válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Kössz a segítséget. Pont ezt írtam le én is, hogy a tda7495 tudomásom szerint hangvégfok. Átnézem mégegyszer.. :pirul:
(#) panasoni hozzászólása Máj 31, 2009 /
 
sziasztok.

segitségeteket szeretném kérni.
panasonic tv- eltünt a kép. megmozgattam a nyáklapot akkor visszajött. azt hittem megusztam ennyivel de 3 nap mulva se kép se hang csak ha adok neki tápot és bekapcsolom kattog mint egy morzegép.(mp/3-katt kb.)


irjatok valami tippet kérlek .

köszönöm.
(#) patexati válasza panasoni hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Szedd szét forraszd át! Valószínű kirohadt forrasztás okozza valamelyik ellenállás vagy dióda,tranzisztor lábainál!
(#) panasoni válasza patexati hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
elkezdtem szétszedni hogy jobban láthassam.

a képcsöre menö kondi vagy mi ugy megbaszott hogy leültem töle
Következő: »»   112 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem