Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Na ugye! Az enyémben se kellett ezeket cserélni. A Dunában viszont kelleni fog,mert olyan darálás jön ki a hangszórón keresztűl .. És mászkál a képfreki is,tuti valamelyik kondi elviszi a munkapontokat
Nos, nézegettem a Szimfóniát és meglett a bibi a bekapcsoló gomb hátuljára az egyik 230-as vezetékszál szigetelése lecsúszott és a hangszínpotiról a kimenőre menő vezeték hozzáért így a poti megégett, bekapcsoltam a gépet de egy idő után sípolni kezdett egyre hangosabban, de mostmár téll nem tudom h mibaja!
Szerintem a végfokcső kaphatott egy erős löketet,ugyanitt átnézendőek az elektrolit és stiroflex kondik.(ha jól értelmezem kimenő trafóra menő vezeték?)Üdv
Üdv.Tökéletes választ kaptál Gkari-tól.Ha szétszeded a kapcsoló részt találsz egy eltört vagy a helyéről kiugrott rugót. Ill. ha kattan akkor öszeégett a két érintkező és bekapcsolva marad a gép.Mint irták javítható. Öreg T
Helló! A fali konektorból jövő vezetékbe ért bele a kimenő trafóra menő vezeték és a hangszín poti durrant el. A kondikon semmi se látszik, tehát akk a végfokcsövet nézzem meg?
Igen,ajánlott,a kondikat pedig mérni kell,mert azért mert nem látszik,hogy eldurrant,attól még gerjedhet.A sípolás eléggé erre utal,vagy kondi,vagy maga a cső okozza,nem feltétlenül csak a végfok okozhat ilyet,de én ott kezdenék méregetni Üdv!
Üdv,
Hozzájutottam egy TR0105-ös (EMG 1115) Audio generátorrhoz de sajnos javítani kellene viszont sehol se találtam hozzá rajzot, ha esetleg valaki ki tudna segíteni azt megköszönném.
Nos, kicseréltem a csövet és így tökéletesen szól, de a sípolás fél perc után jelentkezik és addig tart míg ki nem kapcsolom.... eddig csak olyat csinált h egy idő után teljesen elment a hang.... ilyennel még sose találkoztam..... a cső körüli kondikat megmértem és jónak tűnnek..... én az elkóra tippelek, de nemtudom...
Lehetséges,főleg azok szoktak ilyenkor elmúlni.A cső biztos kapott akkor,az ELKO pedig nem szereti a váltakozó feszültséget,cseréld,és a katód kondikat sem árt cserélni,függetlenül attól,hogy jónak méred.Nem árt minden fokozatot átnézni,mert ez gerjedés,de még egy előfokozati cső is okozhatja..látnom kéne,ahhoz,hogy biztosat tudjak mondani.Üdv!
Sziasztok! Mai termésem egyike a fotón látható. Én glimmlámpácskára tippeltem, de nem akar világítani Ki lehet ö?
A rejtély megoldódott! Ahogy pakolgatom ki a szerzeményeimet, megtaláltam a nagy-tesóját is. VALVO 155 UG. A gugli szerint egy UV érzékelő a tűzjelzőkhöz.
Volna szíved elszakítani egymástól a két testvért?
Ők (a képen) sajnos már nem élték túl az utazást, s az örök elektronmezőkre távoztak. :rinya:
Hapro mester hozott az AV760/C-be AZ4-est. Erősen elcsodálkoztam, mert a cső lényegesen kisebb volt, mint az erősítőben fellelt AZ4 (kisebb búra, kb. fele hosszúságú anódlemez). Viszont jól azonosíthatóan ott volt rajta a felirat, hogy AZ4 ! Ezen alaposan meglepődtem, mert én a felirat nélküli - kisebb búrájú - csövet AZ1-esnek gondoltam. A kérdést Sára (Hapro mester tündéri kislánya) rövid úton megoldotta, mert egy elegáns kőre hajítással megszabadította felirat nélküli "kabátjától" a csövet. (Müszi, átvehető nálam)
Megoldódott a rejtély, az elkó volt a hibás, mostmár tökéletes! Mindenkinek köszönöm a segítséget! Ma ezt a Videoton Disco Star-t kaptam, nem volt vele sok munka, csak ki kellett takarítani, meg kontaktspré, stb... Egy Tesla lemezjátszó van a tetején, de sajnos tű nincs benne. Ha netán valakinek lenne eladó azt megköszönném!
Nagyon szívesen,Ehhez meg vegyél egy Tonar Birdie hangszedőt.,5500 Ft ,a régi helyére be lehet szerelni.Ezzel a Tesla-Supraphon fejjel foglalkozni nem érdemes,mert nagyon gyenge minőségű.Üdv
A Fórumon megnéztem egy AZ1-est is. Igen régen láttam már ilyen csövet. Bizony, felépítésében akkora különbség volt Hapro mester által hozott AZ4, és az AZ1 között, mint egy Babetta, és egy Hornet között. Sajnos az embernek kopnak az emlékei.
Ez vajon javítható? a rádiós dolgaim között találtam. Erre még megy a tű, vagy csak kiesett?
VM2101..Erről beszélek..ez rettent rossz minőségű,de ehhez nagyon tűt se találsz,vagy csak annyiért,mint egy komplett új Tonar vagy Ortofon hangszedő. Nekem Teslába csak egy VK4302 van új,ami kristály,de neked mágneses P.U. kell.Üdv
Látom lemez témában otthon vagy ezért kikérem a véleményed. Van nekem egy Akai AP-D33 lemezjátszóm, Hitachi hangszedővel és tűvel. Ez milyen minőséget képvisel. Azt láttam hogy tű van hozzá 1800Ft-ért a Hqvideo-ban.
Középkategóriának mondható,ilyenem nem volt,de nem szokták szidni.A Hitachi hangszedőt el kell felejteni,mert feszes,zajos. Shure jöhet szóba,ami viszonylag drága, többet ér,mint a lemezjátszó M97XE(23000),Audio technika AT95E-t(10800 ft).A Tonar ehhez már nem igazán jó,kb.ugyanott lennél,mint a Hitachi-val. MC-t nem tennék bele,csak MM hangszedőt. Az Ortofon olcsóbb szériája felejthető,ezek is zajosak.Üdv
Köszi. Csak ritkán használom, magyar lemezeim vannak. Ahhoz gondolom bőven jó. Nekem megfelel.
Azokhoz igen Sajna a magyar vágású lemezekről sok jót nem mondhatok,a hibrid lemezeknek minden baja van.A régi Hungaroton és Qualiton-ok még elég jók voltak,a 70-es évek közepéig.Üdv
Nekem ő van:
Szevasztok! Kedvelem a régi cuccokat. Elektroncsöveket
gyűjtök, kb fél éve. megmutatom mire jutottam.
Szia! Üdvözlünk köreinkben! A mai világban már egyre nehezebb régiségeket gyűjteni. Persze akkoriban meg senki nem gyűjtötte, mert nem számított még régiségnek. Bár én már akkor is gyűjtögettem az elektronikai kütyüket. leginkább TV-t rádiót. Persze amennyire gyerekfejjel "tudatosan" tudtam akkoriban ezt megtenni.
Helló! Szép gyűjtemény! Én ezt a cső maradványt ma találtam a kertben Nemtudom h mi lehetett ez... Ha megtalálom a rossz csöveket tartalmazó dobozom nekedadom, mert nekem nem kellenek....
Főbb csőkészletem,a többi a padláson
Köszönöm szépen nagyon jó fej vagy! Elfogadom! Nem tudom mi lehet amit a kertben találtál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |