Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Rc autóm már elég öreg de még elég szépen muzsikál csak a távirányítója kezd dögledezni. Hol tudok 27,105MHz-s távírányítót szerezni vagy építeni? (ha építésről van szó akkor kell egy kis segítség mert eléggé kezdő vagyok.mellékelek egypár képet is:
nálad mit takar a dögledezni kifejezés?, mert ha azt amit nálam, hogy néha jó, néha nem, akkor én inkább megkeresném a hibáját. De ha azt akarod hogy segítsünk ebben, akkor írd le a hibajelenséget, az jó lesz kiindulópontank.
Hát igazándból esztétikailag sem egy szép látvány, az antenna eltört és hol adja a jelet hol nem.
a "hol adja a jelet, hol" nem ezt még most sem értem világosíts fel! úgy érted, ha közelmész akkor veszi, ha távol akkor nem, vagy úgy hogy pl. nyomod az előre gombot, és néha megy, néha meg nem.
amit az előbb írtam arra a két megoldás, ha az első (közel veszi-távol nem)megoldása: be kell hangolni, a másodikra pedig kontakt hibát kell keresni.
Hát mind kettő, de azt hogy ha messzebb megyek és elakad azt betudtam az antenna hiányának és az előremenetnél (2 sebesség fokozat van) az elsőnél nem indul csak akkor ha felnyomom a másodikig.
Remélem érthető
Ne haragudj nem akarok az idegeidre menni, de a behangolást hogy érted?
van egy kis tekercs az adóban, na abban van egy kis ferritmag, azt kell ki-be tekergetni, persze nem fém szerszámmal, hanem valami műanyag cuccal.
Lehet hogy én vagyok nagyon hülye, de a tekercs megvan egy műanyag hengere felcsévélve a henger belsejében van egy menet vágva, de nem látok semmit benne ( a nyáklemezt látom ha belenézek)
akkor meg azt úgy tudod behangolni, hogy nagyon finoman széthúzod, ill. összébbtolod a tekercset, de csak pöcögtetéssel, mert ha nem így teszed, akkor mégjobban elhangolod.
A TYCO autókban légmagos tekercs szokott lenni. Elhangolódni nekem még sosem hangolódott el. Ha új távirányító kell, akkor nézd meg milyen IC van benne, talán tudok segíteni. Jellemzően valami TAIYO T-** felirat van rajta. Mindenesetre én megnéném amit mondtak itt előttem: kontakthiba, megfelelő botantenna. Amit írtál, hogy nem megy benne az egyik sebesség az arra enged következtetni, hogy az érintkező meg van oxidálódva. Ellenőrízd le, sípold ki műszerrel.
Esetleg dobj képet a belsejéről, és tippelgetünk tovább.
íme a belső szervei. sikerült öcsémtől kunyerálni egy normális antennát csak nagyobb a mente
Viszont új probléma jelentkezett a visszajelző led csak halványan pislákol, ilyenkor vagy egyáltalán enm ad semmi jelet vagy csak rángat az autó. az IC-re TAIYO 88-T van írva
Pontosítom magam ilyenkor csak nagyon gyengén ad jelet
és 15-20 cm a max ahonnan az autó veszi.
Ha a visszajelző LED-ed csak pislákol, akkor elég valószínű, hogy merül az akku/elem, nem? Próbáld meg kicserélni.
A hatótávra egyértelmű megoldás az új antenna. Az adó tekercsét hiába állítgatnád, azzal nem mész semmire. Hiszen az adó az mindig kvarc-oszcillátoros. Azt a tekerccsel elhangolni érdemben nem tudod. Annak csak nagyjából elég, ha az üzemi frekire van hangolva, és akkor már jó helyen rezeg be a kvarc. De frekvenciát állítani vele nem tudsz, azt a vevőben szokás! A vevő ugyanis a legtöbbször csak egy szupreg vevő, egy szem (2SC9018) tranzisztor köré felépítve. Na itt viszont már csak egy sima LC köröd van, itt tényleg előfordulhat, hogy elhangolódott, és ezért csökkent a hatótávod is. Erre megoldás az említett módon való induktivitás-változtatás (nagyon finoman).
Értem én, próbálgatom de ha picit széjjelebb húzom akkor még jobban csökken a hatótáv összébb meg már jobban nem tudom nyomni. Vadonat új elem van benne és nem úgy jelentkezik, hogy egyáltalán nem világít hanem hol világít hol nem.
Ó igen a kedvencem. Egyszerű mint a faék. Ha a led villog, akkor valószínűleg kontakthiba lesz.
helló, ha sikerült megoldanod a LED villogását, akkor már, akkor told össze a meneteket finoman amennyire lehet, és a kocsiban lévő tekercset állítsd, ahogy előttem is írták
a kocsiban a menteket megbuhertam és most elértem, hogy egy méterről már működik.
Sziasztok!
Én is távirányítós autó építésén ügyködök, és már mindent megvettem hozzá modell boltban, kivéve egy alkatrészt, a feszültség szabályzót, amivel a villanymotor fordulatszámát fokozatosan tudnám szabályozni, mert méretéhez, és funkciójához képest drágának tartom, és bízok a nálam okosabb emberek segítségében . A kérdésem az, hogy lehetséges lenne e egy ilyen 6V-os rendszerhez tartozó szabályzó megépítése (ami nem szervó mozgatta potenciométer, nagy áramfogyasztással...), egy lelkes AMATŐR számára? Ha tudnátok segíteni (első sorban magyarul) kapcsolási rajzokkal, linkekkel, magyarázatokkal, tanácsokkal... azt nagyon megköszönném!
Sziasztok! Van nekem egy BMW Z4 M és nem megy előre csak hátra!!Valaki tudna segíteni??
Megtoljuk?
Írhattad volna, hogy miyen gyártmányú, hol vetted, netán egy kapcsolási rajzot róla, vagy linket, ahol meg lehet nézni miről van szó...
Sziasztok!
Találtam itthon 1 kicsit lezúzott akkus fúrót , aztán 1 jó motort benne (16,8 volt van ráírva) Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne megoldani egy másik vezérléssel a dolgot? Érthetőbben: gyári rc modellből, ami 2*3voltos motort vezérel, hogyan lehetne vezérelni a 16,8 voltot, ahol csak két éren megy a dolog, irányváltással. Kapcs. rajz érdekelne, valami jó kis feten vagy BD249-en keresztül (Fontos a 12 amperes tranyó, mivel 1,5A-t vesz fel, és erre még jön az indító löket+hogy ne is nagyon melegedjen ) Ja és semmi lágy motorindítás!!! Ez 1 kb 35cm-es Charger R/T. Amikor megindul a 2 kerekezés fontos lenne Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Semmilyen modellezős tapasztalatom nincs, semmilyen téren. Láttam most pár videót modell autókról volt köztük elektromos és robbanó motoros is. Az lenne ak érdésem, hogy amiket lehet kapnics játékboltokban, sima játékboltokban távirányítós kis autót 2-3000Ft-ért, azokat át lehet-e alakítani, hogy sokkal gyorsabbak legyenek, pl másik motor vagy áttételezés, bár akkor is kellene másik motor, mert áttétellel a gyári már gyengel enne szerintem. Meg a távirányító hatótávját megnövelni. Nincs semmi pénzem, hogy vegyek egy picivel is komolyabb RC autót, csak most nagyon megtetszettek aztán gondoltam ha valamennyire kivitelezhető lenne ilyen sima játékautóval akkor elszórakoznék vele, mert pont van itthon egy. Ajándék lett volna, de nem lett mégsem az és nálam maradt.
Kerekek, mert szerintem sima műanyag a gyári (ha nem akkor ezt nem) mert ugye nem lenne jó ha pattogna a gép. Erősebb áttétel (bár ez sem feltétlenü kell ha: ) erősebb motor vagy kiveszed az egészet ahogy van teszel bele valami áttételes motort, amin kicseréled a motort pl. egy csavarbehajtó motorjára. Erősebb akku (no nem 55Ah indítóaku ) Esetleg a vezérlésen a tranyókat nagyobbra cserélni ha kell, meg a szervót is át kéne nézni. Soha nem lesz az igazi, de szórakozni lehet vele
Én ha jól gondolom, akkor neked egy olyan elég gagyi kis t.....ós kiskocsid van, és ebbe se szervó nincs ill a motor is elég gyér. Tavaly a koliban én is tuningoltam egy ilyet. Én csak szimplán a végfok tranyókat nagyobb áramúra cseréltem, és a tápfeszt megnöveltem 15%-kal annyit még elbír. (És nagyobb kapacitású is volt a rátett akksi (2500mAh)) Így kb 20cm-es kocsi kb 30percig driftelve ment, és még utána is bírta min. 30 percig. Nagyon jó móka volt.
Igen olyan autóm van. Köszi a tippet Ha lesz egy kis időm szétszedem és kipróbálom.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy rc autót. Először is egy villanymotort építenék ami szénkefe nélküli lenne. A mágnes már megvan egy tengelyen van rajta sima ferritmágnes, de viszonylag erős(egy É-i és egy D-i pólusa van). Azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehetne a maximum teljesítményt kinyerni a motorból, hogy építsem meg. Konkrétan most elsősorban arra gondolok, hogy hány fázisú legyen milyen elrendezésű legyen a tekercs ill. vasmag és hány tekercs legyen? Egy olyan motor kéne amelyik viszonylag nagy nyomatékú alacsony fordulatszámon és magas a maximális fordulatszáma. Hogy lehet ezt megcsinálni és mekkora fordulatszám érhető el? Remélem tudtok segíteni.
Én úgy tudom hogy kefe nélküli modell motorokat CD/DVD korong - forgató motorjából csinálnak.
Mégpedig ezek harang alakúak (mint a PC venti..), a harang belső felületén van(nak) a mágnes(ek) (gyáriakat kicserélik kisméretű nodíumokra) és belső csillag alakú állórésze van, amit persze újratekernek. Meghajtása a stepper motorokéhoz hasonló, így jól lehetne szabályozni. Gyökkető fordulaton valószinűleg "rángat" egy kicsit, de a nyomatéka szerintem arányaiban véve nagy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |