Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Ezek csak arányszámok , nem a dobozméret? Ugye jól gondolom?
Sziasztok.Meg szeretnem epitteni a Cyburgs-Needle hangafalakat csak nem tudom hogy milyen hagszorot tegyek bele.Nem tudnatok nekem ebbe ajanlani valami hagszorot amit Szlovakiara is meg tudok rendelni vagy itt tudok venni?
Koszi Sziasztok
Legjobb ha semmilyet. Amíg nem szól, addig nem hallod a doboz hibáit.
Ezek egy bizonyos doboz méretei, aminél kikötés volt, h. ne legyen több, 16 liternél. A többi részletre már nem emlékszem.
Hell
Alig várom már, hogy el tudjak menni az MDF lapokért, és végre megszólaltassam a mélyeimet Ezekről lenne szó konkrétan, íme néhány főbb jellemző: 8Ohm, 300/600W, fs: 36Hz, Hangnyomás: 101 (!) dB, 15", tekercs ármérő: 63mm, Qms: 4.13, Qes: 0.48, (Qts: 0.43), a neodínium mágnes súlya 110.6g (így az egész hsz 2.5kg) Ha ez megszólal, valahova ki kell majd kötni (a másikat is ki kellett, pedig az nem volt nagy)... Amúgy egy "Garry Thunder"-rendszerű ládikában lesz (kettőben), természetesen ehhez a hsz-hoz átméretezve! Ja, és poliuretán szivacs lesz az elején!
Miert mi a baja ennek a doboznak ? Azt olvastam rolla hogy eleg jol szol.
Szia
Ami a többi hozzá hasonlónak. Egy rosszul méretezett kidolgozatlan táguló TL, annak minden problémájával, tele gyönyörű rezonanciákkal mélytartományban. Van aki szereti az ilyet, az tény.
Múltkor még 130-as szélessávút kerestél, nem?
De igeny.Csak Most epittek a JLH-t 5-6W-os kimeno teljesitmennyel es ehhez szeretnek hangfalakat.Es nem tudnal nekem ajanlani valamit?
En EZT a hangszorot talaltam.De nem talalok hozza adatlapot.Nem tudom meg pontossan de lehet hogy az elobb csatolt kepen talalhato hangdobozt fogom megepitteni.
Akkor inkább építsd meg a Subwoice féle Lancetta-t.
Mondjuk ezzel a HSZ-szel.
Vifa 4" full range Bár ehhez lehet át kellene gyúrni a dobozt.. de gondolom az a TagBand sem beszerezhetetlen.
Van itt egy kis tévedés. Váltóval nem lehet illeszteni hangszórót dobozhoz (amúgy biztos jó.. valamire).
Beszerezhető az, de nincsenek túl jó tapasztalatok vele, a volt vifa MG10 vmivel jobb, de a most kapható darabok jóval gyengébbek a gyártó mérésénél, ezt azért illik figyelembevenni.
ok,valóban,mivel a szélessávú hangszórók középen erősebbek igy ezzel az illesztővel korrigáljuk,csak nemtudtam,hogy ha illesztőt irok akkor a leendő vevő/érdeklődő tudja-e miről van szópéldul ehhez is kellett
hello!!
arrra gondoltam, hogy építenék egy ilyet persze párba némi átalakítással, már rengeteg fórumot elolvastam sé ezek alapján: - 19mm-es mdf lapból készíteném a dobozt, ragasztással(palma fa express) - a doboz méreteit megváltoztatnám (1000x400x350) - tojástartós hangelnyelő anyagot ragasztanék a doboz belsejébe körbe körbe a többi helyet vatelinnel tömném ki - a képen látható, hogy a mélyközép van felül, de én megcserélném a magassal és külön elválasztanám a kettőt a mélytől -a reflexcső 100mm átmérőlyü és 180mm hosszú lenne - vennék hozzá egy 50-60w-os asztali erősítőt(bizományi) - a hangváltó 3 utas - hangszórókábel (OBI-ból) 5m 4mm vastag (minél rövidebb és minél vastagabb annál jobb) - élfóliát vasalnék a dobozra hát kb ennyi lenne persze sal meg 3 utas nem a legjobb választás mások szerint de nekem ez is bőven megtenné ha máshogy oldanátok meg ezt a hangfalpárt akkor segítőkészségeteket előre is köszönöm :R :R :R Bővebben: Link Csupa kis betű, írásjel még véletlenül sem, visszaolvasni, értelmezni a itt leírtakat, á minek. Elképesztő! szamóca
És az a kis sunyi, amiről Quadlipi beszélt még vagy 2 éve a H2000 fórumon? Ötöt én is kinéztem belőlük otthonra, a tesóm kis 5.1-esében kiváltani velük a szatellitek hangszóróit. A 607-es. Jó, lehet, azokkal még több gond van, mint a TagBand-del, de a pénzét tuti megéri próbaképpen. Quadlipi nem nyilatkozott róla rosszul.
Vagy itt egy másik topikban NJORD mutatta be a nagyon részletesen a fostex hangszórókkal épített TL dobozát. Ha valaki nekiáll után építeni akkor ő biztosan segít.
Bővebben: Link
Kicsit idegesítő a hangja. És nem véletlenül. Akkor már inkább az FRS 8, vagy a pici fostexek, de az frs szintén elég sok bajjal küzd.
Ugyan már. Amikor ilyet ír egy hangszóróról ami 90dB@1W alatt van
Idézet: „Közel 100dB lehet az érzékenysége, de ez csak tipp.” akkor nem tudom mit vártok. Másrészt ha valaki ilyen táguló TL-eket épít az eleve nincs tisztában ezeknek a méretezésével, hangolásával. Előtte legalább MJK írásait olvasná el.. Most úgy tudom, nem az asztalosmunkában kell a segítség..
Igazábol nem tudom mit lehet ebből ki hozni, mire jó?
érdemes vele foglalkozni mi kell még ehez ,hogy jó hangja legyen,mert nincs doboza, na szoval ebben szeretnék választ illetve el beszélgetni
hello!!
arrra gondoltam, hogy építenék egy ilyet persze párba némi átalakítással, már rengeteg fórumot elolvastam sé ezek alapján: - 19mm-es mdf lapból készíteném a dobozt, ragasztással(palma fa express) - a doboz méreteit megváltoztatnám (1000x400x350) - tojástartós hangelnyelő anyagot ragasztanék a doboz belsejébe körbe körbe a többi helyet vatelinnel tömném ki - a képen látható, hogy a mélyközép van felül, de én megcserélném a magassal és külön elválasztanám a kettőt a mélytől -a reflexcső 100mm átmérőlyü és 180mm hosszú lenne - vennék hozzá egy 50-60w-os asztali erősítőt(bizományi) - a hangváltó 3 utas - hangszórókábel (OBI-ból) 5m 4mm vastag (minél rövidebb és minél vastagabb annál jobb) - élfóliát vasalnék a dobozra hát kb ennyi lenne persze sal meg 3 utas nem a legjobb választás mások szerint de nekem ez is bőven megtenné ha máshogy oldanátok meg ezt a hangfalpárt akkor segítőkészségeteket előre is köszönöm :R :R :R Bővebben: Link A nagybetűs mondatkezdésért, illetve a mondatvégi írásjelek használatáért még nem szóltunk meg senkit. Hiánya viszont zavaró. Szamóca
Na most olyan helyzetben vagyok hogy olvastam a Needle-rol is meg a Lancetta-rol is es nem tudom eldonteni hogy melyiket is epitsem meg.De azt hiszem hogy maradok a Needle-nel.(Lehet hogy hulyeseget csinalok.De engem megfogott es a doboz).Akkor mar csak a hangszoro a kerdes.Milyent is tegyek bele?Erre varom a valaszokat.
Koszi;Sziasztok
Ezek után teljesen mindegy. Amelyik megfog, és tetszik, az biztos jó is lesz.
Csak mellékesen jegyzem meg, nem a te, hanem a többiek kedvéért, hogy sosem dobozhoz keresünk hangszórót, mindig fordítva haladunk, ha hangsugárzóépítésről van szó.
Ezen a fórumon is ugyanúgy érvényesek lesznek amiket a PH!-n írtam. A három út és a SAL együtt (főleg az ő füzetükből építkezve) biztos bukás.
Persze ha nem érdekes, hogy mire költöd a pénzed, és csak az a lényeg, hogy zörögjön valami, meg az erősítő terhelve legyen, akkor építsd meg nyugodtan.
Ha jó állapotban van a hangszóró, egy tisztességes PA szub kihozható belőle.
Idézet: „Kicsit idegesítő a hangja.” Hát akkor lesz csere, ugyanis a szatelitek jelenlegi hangszórói hosszú távon nagyon idegesítőek Ja, és már 2 el is halálozott belőlük Még az a SAMMI 3"-os is szebben muzsikál, de abból csak egy van.
Tisztelt Barátom! Hacsak ez a rajz van akkor igen nehezen lehet megépiteni ezt a dobozt,a méreteken nemigazán tanácsos változtatni mert változik az akusztikai út,a közép hangszórót sem tudod felcserélni,mert ha látod a rajzon(képen) akkor a felső határoló lap furmányosan van betéve.Ekkora teljesitménynél már kellis az anyag vastagság,a ragasztó megfelelő,de a teljesitmény miatt,rezonanciák elkerülése miatt is ,ún.piskóta lapokat kellene használni,valamint én a mély drivernél dupláznám az előlapot.Ezt a tojástartós okosságot felejtsd el,van rá megfelelő csillapitó anyag,mármint ha ,előirták hozzá,és azt is szokták jelezni hová kell helyezni,de ha kész akkor csak félig kész ,járatni,hangolni kell.Valóban jó kérdés,mire akarod használni?Mekkora hangerő kell,általában nem a wattot nézzük,hanem az érzékenységét,egy jó fal 89 decibelnél kezdődik,amit egy 8-10 wattos csövessel jól kilehet hajtani,ez egy 20-30 m2 szobában bőven elég.A három úthoz nemszólok hozzá,nem ismerem milyen stilusú zenét fülelsz,én az egyút hive vagyok.Ja és nemárt ha beszerzel párdarab asztalos szoritót is.....ha kérdésed van keress meg,szivesen segitek...üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |