Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Lehet, hogy pixels-nek lesz igaza. Azt mondtad, hogy a hűtőborda hideg ha megfogod. Valószínüleg nem jól vezeti el a hőt a prociról. Vedd le a bordát, és tisztítsd le róla és a prociról a pasztát. Majd kennd be nagyon vékonyan újra. Vissza rakásnál figyelj, h a borda jól felfeküdjön a procira. Ha a borda melegszik, de nem forró az jó, mert jól vonja el a hőt. üdv.: Termi
Most jöttem rá, hogy a régebbi alaplapnál nem biztos hogy a déli híd melegedik túl hanem az északi. Ugye az eggyik a memóriát kezeli a másik a pci-t és az agp-t ha jól emélxem. Amelyik meled arra kell a hűtő
Amúgy ezt meg akartam kérdezni, hogy a hővezető pasztát mivel szeditek fel, mert én elég erőteljes mozdulatokkal késsel meg mindennel próbálkoztam, de semmivel sem sikerült megadásra bírnom. Idézet: „Amúgy ezt meg akartam kérdezni, hogy a hővezető pasztát mivel szeditek fel, mert én elég erőteljes mozdulatokkal késsel meg mindennel próbálkoztam, de semmivel sem sikerült megadásra bírnom.” Nem tom, hogy az milyen paszta lehet. Szerintem ez nem normális dolog. Én csak símán egy papir zsepivel vagy szalvétával letörlőm.
Ez tényleg fura. A hőelvezető paszta az jóesetben egy fehér, képlékeny kenőcs. Simán le lehet törölni - ahogy Tomee is mondta. De ha késsel kell kapargatni, az már régen rossz.
Amikor régebben megpucoltam a proci hűtőjét nekemis rá volt keményedve, de körömmel le tudtam szedni. De hogy késsel... nem lehet, hogy valami ragasztóval keveredett az a apszta?
Idézet: „A hőelvezető paszta az jóesetben egy fehér, képlékeny kenőcs. Simán le lehet törölni” Láttatok már gyári hűtést AMD procikhoz? Nekem gyári hűtő van, és se nem fehér, se nem túl képlékeny anyagra emlékszem, mikor ráraktam 2 éve a 2200+-os procira...Szürke volt a színe (nem azért, mert a fehér megromlott ) és szerintem hasonló anyagról lehet szó tszaboo esetén is...
szürke volt, persze :yes: :yes: , létezik ún. ezüst paszta, és van aranyozott is ha jól tom.. de ezüstös tuti van én is olyat vettem az amd-m hez + titán hűtőt(ami bazi nagy) 45fokos ált
púpos kondis alaplapnak lehet baja??
kivan cserélve a púpos kondi akkor? üdv
Sziasztok!
A melegedő gépekkel kapcsolatban: Ahhoz a 9xxMHz-hez nagyon nem ártana egy hűtőborda a északi hídra mert itt már magasabb az FSB mint egy 366-os P2-nél. (amúgy nekem van egy régi P2-es gépem xar Acorp lappal és azon gyárilag van hűtő a északi hídon) A nemtom hogy fogassam fel kérdésre a válasz: - Szerezz be két komponensű hővezető ragasztót és azzal feltod ragasztani a bordát a chipre, de előtte jól takarítsd meg a borda és a chip felületét, hogy ne legyen rajta szennyeződés. (erre jó a tisztaszesz vagy esetleg a clean alkoholos változata) Kend fel az egyik komponenset a bordára a másikat a chipre és nyomd rá egy hirtelen erős mozdulattal a bordát a chipre, de vigyázz nem reccsenjen a lap - Ha nincs vagy nemsikerült szerezned 2 komponensű hővezető ragasztót akkor jön az amatőrebb módszer: a chip közepét kb 1-1,2 cm-es sugárban kend be elég vastagon hővezető pasztával és a chip 4 sarkára helyezz kis pötty pillanatragasztót és ragaszd fel a bordát a chipre. ez is menni fog és ezek a bordák nem nagy tömegűek szóval vidáman megfogja a ragacs Az oxidációra is figyelj főleg a proci lábainál és foglalatánál. És a ramok meg a pci slotokat se hagyd figyelmen kívűl. Erről az oxidréteget letod szedni tiszta alkohollal (98% meg ne idd mert NEM IHATÓ, likőrhöz meg hígítani kell ) vagy ha nincs tisztaszeszed akkor kontkt61 nevű kontakt szprével fújd ki a slotokat, de várj vele utánna 1-2 órát az alkatrészek bepakolásával. Nekem pl olyan miat is volt már gondom géppel (főleg ha nyitott gépházzal dolgozom mint TE), hogy a ramnál és a vga-nál a állati sok por miatt áthúzott vmennyi mértékben az áram. Egy nagytakarítás ráfér a gépekre legelább évente egyszer. Ha tényleg befuccsolt a lapod akkor mivel nem gyártanak max használtan tudsz venni erre itt egy cím: régi lapok kaphatók Remélem tudtam segíteni. Üdv: O'neill Idézet: „púpos kondis alaplapnak lehet baja?? kivan cserélve a púpos kondi akkor?” Ezt hogy érted? Ha a kondik kipúposodtak, akkor döglöttek. Meg lehet próbálni átkondizni, de nem biztos, hogy csak azok haláloztak el... Ált. viszik magukkal procit, RAM-ot, videokarit, hálókarit, de olyat is hallottam, hogy vinyót. Nem mindig, mindet, de ha egyik-másik => , akkor nem érdemes sz...akodni az átkondizással.:no:
a gép még jó, 4 db kondi tetején látszík h kezd púposodni, szerintem húzástól 500mhz -es cpu ment 563mhz-en...
cpu "lábak oldalán" magján a papír barna.. húzást levettem, müxik jól, csak nem enyém lenne a gép és nem tom mi legyen így... lehet viszem magammal a lapot és cserélek egyet a mogyoróval üdv
Szia !
Ennyire nem tagikus a helyzet, az a baj, hogy 6,3V -os kondikat tesznek(2200uF...100uF....3300uF) bele és a frekitől a kondi megpupul. Cserélni kell ugyanolyan értékűre, csak 10V -os ra. Pár alaplapot már átkondiztam, köztük az enyémet is (ACORP) azóta is tökéletesen megy. Üdv !
Én csak a saját tapasztalatomról írtam, ami egy gagyi táp miatt szállt el...
Vitte magával a procit is, mást - szerencsére - nem.
Hello!Nekem van egy olyan problémám hogy játékok közben lefagy a gépem igaz volt már olyan is hogy windows alatt fagyott de a játékoknál a legjellemzőbb.Gépem:MSI K9N2 SLI platinum, AMD Athlon 64 x2 6400+, Geil value 2Gb RAM, Inno 3D 8800 GT 512 Mb, WD 320 GB winchester.Én az alaplapra gyanakodtam mert a hőmérséklet figyelő progi elég érdekes adatokat közölt: http://www.kepfeltoltes.hu/view/081117/237811222n_vtelen2_www.kepfe...u_.jpg Már gondoltam arra is hogy talán a proci vagy a videókártya nem kompatibils a lapal? Tanácsokat elfogadok.Elöre is kösz!Kicsit hosszú lett bocs
Az északi híd mellé tegyél próbából egy ventit, akkor az mcp nem megy fel 66fokra,meg 113ra az alaplap,csak kérdés hogy úgy lefagy-e,de szerintem akkor nem fog
Kösz a gyors választ.Ezzel már probálkoztam de sajnos nem sok sikerrel ugyanis most is ott van a venti és igy mért ilyen adatot az everest.Pedig a szobámban nincs is meleg (kb. 20 fok).Esetleg más megoldás
De ha a ventit se rakod mellé akkor még melegebb?
Szereld le a hűtőbordát (takarítsd meg) és rakd vissza újra.
Msi lapok szerintem nagy sz.r-ok mivel rettentő melegen mennek!!Paszív hűtés mellett tojást lehet sütni a bordán!Volt havernak ilyen problémája alaplapot cseréltek de ugyanúgy fől a lap!Csak nagyobb borda illetve megfelelő aktív hűtés segít rajt!Aki teheti MSI lapot ne vegyen szerintem az egyik leg rosszabb konstrukció nem hosszú életű!Jó ha a garit kibírja!
Akkor milyen alaplapot javasolsz mert már volt ASUS om is de az se nyerte el a tetszésemet.A most meglévő procimhoz meg videokártyám hoz melyik alaplapot javaslod mert akkor lehet lecserélem belefáradtam ebbe a lapba.
Ezzel nem értek egyet, mert nekem is az MSI gyártósorán készült aplapom van, bár a NEC tervezte.
De biztos, hogy egy nagyon nagy múlttal rendelkező japán cég, nem véletlenül az MSI-t választja gyártónak! A tipusa MS-7168, és ATI chipsetes. Ugyan kereskedelmi forgalomban sohasem volt kapható, csak a NEC-nek készült! Ez egy Packard Bell (a NEC egyik leányvállalata) asztali gép, és atomstabil!!! Az északi hídon passzív hűtés van, szinte hideg, a déli hídon pedig semmi hűtés, de simán égési sérülést szenvedek, ha megfogom!!!! A tápventillátort és a processzorhűtőt még az életben nem sikerült alapjárat fölé pörgetni, még langyosnak sem igazán mondható, pedig nyáron a szobámban nem ritka a 30-32 fok, és sokszor ilyenkor nyomok egy 3D Mark loop tesztet, úgy egy óráig, és még a videokártya is passzív hűtésű!!! A vinyó sincs hűtve, csak két ventillátor van a gépben, és ebben az embertelen kánikulában, több durva tartósteszt mellett is alapon járnak a ventillátorok, és a gép huzamosabb idő után is ATOMSTABIL! Na és persze olyan halk, hogy szinte még az asztali DVD lejátszómnak is nagyobb a surrogása! :yes: A gép 3 éves, de szinte egész nap megy, és teljesen hibátlan. |
Bejelentkezés
Hirdetés |