Fórum témák
» Több friss téma |
Helo. Kintlakasban lakok par haverommal, es szeretnem megoldani hogy taviranyitasra kikapcsoljon a lampank. Mivel nem vagyok otthon a falbol a kapcsolot nem nagyon szerelgethetem, csak a 2 szalhoz ferek hozza kozvetlenul az ego elott. Gondoltam hogy egy IR receptor jelet kene feleositeni ami egy relet nyitna, de hogyan. Amator vagyok meg e-bol. Tudnatok egy 1xu 5letet, vagy kapcs rajzot. Koszi
Hello !
Szerintem ha lelógatsz egy egszerű billenőkapcsolót az égő foglalatából az elegendő. Azt meg egy 2x 0.75-ös MTL vetetéken oda viszed, ahová akarod. :yes: :yes: Üdv: McG
itt a megoldás a problémára
[link=http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=186&searchtext=infra&c1=1]http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=186&searchtext=infra&c1=1[/link]
Jójó, de azzal vissza is tudod kapcsolni ??
Oszinten szolva elsonek megijedtem a megoldastol, ami biztos jo meg mukodik, de picit egyszerubb nincs??? :yes: :no:
Ennél egyszerűbbet én sem találtam...
[off] Nem akarok kötekedni , de a csatolt fájlodban (kapcsi.jpg) egy kis hiba van: A fázist szokás megszakítani a kapcsolóval, és a fázis ezután a izzófoglalat középkivezetésére kerül, nehogy az égő becsavarásakor megrázzon . Persze ha konnektorba dugható az egész, akkor tárgytalan...
Igazad van. Ez valóban úgy a szabványos, de az elve szerintem jó, a függőkapcsi egyik felén mindenhogy fázis lesz.
Üdv: McG
Csak az izzónak nem mindegy meg annak aki azt betekeri. :merges2: Szeki sem szeretne a fázissal kezefogni! :felkialtas:
Amikor izzót kicserélik, akkor könyen hozzálehet érni az izzó menetes részéhez. Mivel ez érintkezik fémesen legelőször ezért kell a nullát a menetes részhez kötni. Alapszabály meg az, h. a fázist kell megszakítani a az előbb leírtak miatt... Biztonségos szerelést, bütykölést kivánok mindenkinek. _jani_
Sziasztok nekem lenne 1 olyan kérdésem, hogy szeretnék építeni 1 olyan lámpa távirányítót ami nem IR el vagy kábellel működik, hanem RF el. Azaz lenne a távirányító RF jelet ad így nem kell,hogy optikai rálátás legyen a vevőrészre. De mivel ilyenek végülis elvileg kaphatók 4-5 ezer környékén konnektoros kivitelben de ezek csak 3 egységet tudnak. És én min 6 egységest akarok. A fényerőt nem igazán kell szabályozni mivel minden lámpa 15W-os energiatakarékos neon, szal nemtom 1 általán lehet őket így szabályozni. meg nem csak lámpát kéne kapcsolni hanem monitort meg minden ilyen kütyüt ami 1 szobában megtalálható erősítő stb.
Válaszokat előreis köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |