Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7375 quad

Témaindító: Kovidivi, idő: Márc 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 15
(#) kopaszs hozzászólása Jún 20, 2009 /

Sziasztok megépítettem a belinkelt erősítőt de valamiért nem tudom életrekeleteni.
A ledem világit szóval szerintem a ott nincs gond.
Megprobáltam ugy is hogy nem kötöttem a vezérlési pontot sehova meg megprobáltam ugy is hogy a rákötöttem a táp pluszára.
mi lehet?

3.gif

(#) DRoland válasza kopaszs hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Hello!

Mármint a DIAG lábra kötött LED világít? Ha igen, az baj, valamilyen hibát jelent! Pl.: kimenet rövidre van zárva vagy összezár a táppal stb.
(#) valve válasza kopaszs hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Egy kép a megépített példányról? A beültstési és forrasztási oldalról nagyot segítene...

Viszont a Led nem kell, hogy világítson, ahogy DRoland kollega írta...

ha megnézed a képet amit belinkeltem jobb oldalt van kimenet mellett a led oda kötöttem sajnos most képet nem tudok róla mutatni mert 2-ig dolgozom utánna lévő órába talán.
(#) kopaszs válasza valve hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

szóval akkor azt mondjátok hogy ha világít az a led amit oda beraktam akkor valami gond van? Én azt hittem ha világít akkor jó minden.

Sziasztok itt a két kép amit kértetek
(#) kopaszs válasza valve hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

felraktam a két képet
(#) titi válasza kopaszs hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Hali!
Tükrözni kellett volna a nyákot!
Most viszont úgy fest a helyzet, hogy az IC 7-es és 8-as lába van összekötve, és ez van a negatív tápra kötve, a 9-es lába pedig a tápra, ami ugyebár a negatívra kellene.
Illetve így a 6-os és a 10-es lábak is felcserélődtek.
A többi láb elvileg tükörszimetrikus, így azokkal nem lenne gond, de az említett lábak felcserélése nem egészséges.
És ne vedd sértésnek, de az a nyák nem a legszebb.
Valamint ha jól látom, az IC-t vezetékekkel kötötted be?
Bár ebből kifolyólag legalább könnyen felcserélhetőek az említett felcserélt lábak.
A kérdés, túlélte-e az IC?

Tudom hogy nem a legszebb a nyák az ic két dolog miatt van így bekötve az egyik hogy így könnyeben kiforasztom a másik hogy el is méreteztem
(#) zenetom hozzászólása Jún 29, 2009 /

Hali!
Én is Blau fejegységben találtam ilyen TDA7375-ös végfok IC-t, pont ugy ahogy Kovidivi itt.
Én is a hidas változatát szeretném megcsinálni.
Annyi kérdésem lenne hogy a 2*37W-ot (max-nak 43-at ír..) 18V mellett adja le? Mert az adatlapban ha jól látom 18V-ot ír max-nak.
(#) lapose válasza zenetom hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Szia!

Ezek az IC-k 12-14.4V-ig érzik jól magukat. nem véletlen, hogy a katalógusban a 14.4V-on mért adatokat közlik(autós erősítő).

EIAJ=Saturated square wave output
Tehát az erősítőt 100%-ig kivezérlik négyszögjellel és ennek mérik a teljesítményét! Persze az más kérdés, hogy ezt lehet-e valamire használni, mindenesetre a katalógusban jobban mutat a 43W mint a 20W!

Mivel nem négyszögjelet, hanem zenét hallgatunk rajta, az elméleti maximum 14,4V-on kb. 25W hídba 4 ohm-on. A valóságban kb. 20W szedhető ki belőle elfogadható torzítás mellett.
(#) zenetom válasza lapose hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Hídba kötve, 17-18V-on se szedhető ki belőle 30-40W?
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Most nézem itt melyik a hangszóró + és - kivezetése?
(#) valve válasza zenetom hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

1 és 15 a pozitív kivezetés. Kb 15-25w szedhető ki belőle...
(#) zenetom válasza valve hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Köszi.
szerk.: Próbapanelra gyors terveztem a hidas kapcsolásnak elhelyezést... A képen látható módon kell kicsit meghajlítani oldalra az első sor lábait.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Jajj, fontos! A kapcsolási rajz a beültetési oldal!
(#) lapose válasza zenetom hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Szia!

18V-on az elméleti max. kb. 40W. kérdés, hogy az IC tartósan elviseli-e.
(#) zenetom válasza lapose hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Értem, akkor a 18V-ot hosszútávon nem tolerálja, mondjuk ez logikus is. Esetleg ha kap egy óriási bordát, akkor már szerintem mehet huzamosan 16V-ról
(#) effect hozzászólása Jún 30, 2009 /

Sziasztok,
én is megépítettem ezt a végfokot (a 7375-öt). Én egy Pentium III-as processzor hűtőbordáját tettem rá. Nekem 3 ohmos terhelésen éppen csak langyos, és 16v-on hajtom. Viszont volna egy kérdésem: hogy van az, hogy nekem a diag. led egyáltalán nem jelez semmilyen körülmények között sem?
(#) lapose válasza effect hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Szia!

Lehet, hogy minden jól működik!?
(#) effect válasza lapose hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Valószínű, eddig még nem vezérlődött túl. Bezzeg az előfok... (tda1524a).Egyébként a led bekötése helyes, ott biztos minden rendben van.
(#) banyaiakos válasza effect hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hali!
Szerintem nem vezérelted még ki eléggé. Én ezt építettem meg, de a beültetési rajzon a 6.8k-s ellenállás helyett 1k kell és akkor tuti menni fog.
Más.
Ezt meg lehet építeni úgy, hogy a diag LED fénye menne a fotoellenállásokra? Mármint hogy működne-e? Állandóan túlvezérlem szegényt.
köszönöm.
(#) Frodo94 hozzászólása Szept 26, 2009 /

Sziasztok fórumozók!

Egy erősítőt szeretnék építeni TDA7375-ös IC-vel. Ezt a kapcsolást szeretném megépíteni. Egy kérdés merült fel bennem: szeretnék rá hangerőszabályzót tenni. Meg tudjátok mondani, hogy a két rajz közül melyik a helyes bekötés?

Ha minden igaz, akkor ilyesmi vagyilyesmi kell majd nekem, csak az értékét nem tudom.
Ha minden igaz: stereo (2 pályás), és logaritmikus kell nekem. Ha nem így van javítsatok ki

Előre is köszi a segítséget!
(#) Kovidivi válasza Frodo94 hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Egyértelműen a fesz. oszta.jpg alapján építsd meg a kapcsolást! A poti értéke szinte mindegy. Jó lesz a 22k-ohmos is, a lényeg, hogy sztereó legyen, és logaritmikus!
(#) Frodo94 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Köszönöm a választ, én is a feszosztós bekötésre gondoltam, csak ez a kép elbizonytalanított.

Ezt még könnyen lehet, hogy én raktam fel, amikor először a fórumra írtam (Sőt, ezt a bugyuta témát is én nyitottam ) Azóta kikupálódtam egy kicsit a témában! Ezért segítek, ahol tudok! Üdv!

A segítségre majd lehet hogy szükség lesz, ha elakadok.
Egyébként milyen tapasztalatok vannak az előbb belinkelt kapcsolással kapcsolatban?
(Mármint amikor hídba van kötve 2-2 kimenet, vagyis csak 2 hangszórót teszünk a 4 kimenetre. Na szóval ezzel )

Véleményem annyi, hogy jó kis IC. Bár nekem kevés volt. De front-ot és rear-t hajtani bőven elég 5.1-ben. Esetleg egy kis előerősítő elé nekem nem ártott volna, a Clip jelzés korrekt.

Értem. Te is így hídba kapcsolva használtad, vagy 4 hangszóróval?
És milyen (hány ohm, watt) hangszórókkal használtad?

Hídban használtam. A hangszórós kérdésed nem értem, miért fontos... Semmi köze nincs ahhoz, hogy milyennek ítélem meg az erősítőt. Használtam 8ohmon, és 4ohmon is. Ezzel előrébb jutottál?
Következő: »»   6 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem