Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   607 / 2208
(#) CHZ válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 20, 2009
Nem kell kitörölni , csak odébb húzni .
Nagyobb ellenállások sem ártanának néhány helyen .
Autoroute funkciót ne használd semmire sem jó .

SE II.GIF

(#) mark.budai válasza CHZ hozzászólására (») Jún 20, 2009
Autoroute funkciót nem használtam, kézzel húztam meg a vezetősávokat. Nagyobb ellenállásokat is be lehet rakni, vissza kell hajtani az egyik lábát, mint itt.
A katódnál a kondi-ellenállást kijavítottam.

PCL86 SE.LAY

(#) EcoPityu válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Jún 20, 2009
Ha két irányból tekered a tekercseket, akkor még kevesebb egymással párhuzamos tekercsfelületed lesz, ezáltal mégjobban csökken a soronkénti kapacitása a trafónak! A minél több primer-szekunder osztás is a tekercs kapacitásokat hivatott csökkenteni.
Minél kevesebb osztás, annál több egymásra tekert drót, annál több párhuzamos, egymáson fekvő felület, annál több menetenkénti kapacitás...És minél nagyobb tekercskapacitás, annál rosszabb magashang átvitel!

Idézet:
„Az alábbi kapcsolásban, ha táp feszültséget 400voltra megemelném, akkor a teljesítmény megemelkedne 30wattra?”

Mi a PL504 PP-nek 500v-os anódot adtunk, és 50w-ot is tudott! Ezért bizonyára nőne a kimenőteljesítményed. Ha Mátét meginterjúvolod , akkor a tapasztalatait, biztosan megosztja veled.
Anódba és katódba min . ekkora ellenállás kellene .
Látom az alkatrészek padjait felülírtad nagyobb padokkal . Ez egyszerűbben megoldható , ha már a felhelyezéskor kijelölöd és simán nagyobbra állítod , furatok is simán változtathatóak ..
(#) sturbi válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Jún 20, 2009
Nem bonyolult az, csak amíg nem kezded el, addig tűnik úgy. Beragasztasz a cséve felére egy válaszfalat (pillanatragasztóval, ezt több darabból lehet legegyszerűbben megoldani, mem elfelejtve, hogy a szekundert át kell majd tekerni rajt (legegyszerűbb vasfűrésszel bevágást készíteni a válaszfalra, és itt átvezetni a szekundereket, ez miatt szükség lehet egy szekunder sor próbatakarésére).
Azért kell fordítani a tekercselésen, hogy az anód bevezetések ugyanott legyenek (vagy mingkét anód belül (válaszfalnál), vagy mindkettő kívül. Ha nem osztott a kimenő csak rétegezett, akkor is az a jobb, ha forgatod a tekercset, mert úgy lesz igazán szimmetrikus (de nem dől össze a világ, ha nem úgy van, akkor sem).
Készíthetsz csak rétegelt kimenőt is természetesen ugyanezekkel az alap menetszámokkal, de meg kell tervezni, hogyan lehet jól rárakni a csévére, hogy jó legyen a szimmetria is.
400 V-al kijön 30 W szerintem, de nagyobb rácslőfesz kell majd, mert a csövek disszipációját tartani kell, viszont lehet hogy a szükséges nagyobb meghajtó feszt a jelenlegi kapcsolás nem tudja, akkor a meghajtáson is változtatni kell (amúgy szerintem tök mindegy, hogy 20 vagy 30 W).
[off]Nekem nincsenek ekkora ellenállások, csak a lábtávolságot tudom állítani. Igen, a padokat nagyobbal felül szoktam írni. Köszi, hogy leírtad, így gyorsabban kész a panelterv, nem kell még azokat is lerakosgatni.
Majd küldök akkor .
Valahogy igy alakítsd át .

SE II.GIF

[off]Köszi! Majd átalakítom, most valahogy nincs kedvem.
Elküldtem az ellenállásokat is .

MÁRK SE.JPG

Mégegyszer is köszi!
(#) punkkazy hozzászólása Jún 20, 2009
No, hát volt egy kis lyukas időm és másodszor is kipróbáltam a PCL86-os végfokot. Kim.Trafót csöves TV-ből szedtem ki. Kb. 1kohm az ellenállása.Egy 8ohmos hangszórót kötöttem a másik oldalra. Az anódfesz 220VDC volt, és 57mA-t fogyasztott a cső. Ez ha jól számolom 12.54W... A hangszóróből CSAK magas hang jött ki, az is csak nagy bemeneti jelnél. Búgott is halkan, de az szerintem azért van, mert váltóárammal fűtöm a csövet. Az 1kohm-os ellenállás pedig szépen megégett. (0.5W-os; elég ez egyáltalán?)
kapcsolás
Elméletileg minden jól van kötve, nyákot is csináltam hozzá. Valakinek van valami ötlete? Persze estig még átnézem, ha lesz időm.
(#) Ricsi89 válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 20, 2009
Kicsit sok az az 57mA. cseréld ki a 150 Ohm-os katódellenállást 220 Ohm-ra. Én a két 10nF-os csatolókondit is megnövelném 100nF-ra. Esetleg még a trióda rácslevezetőjét is lehetne csökkenteni 1MOhm-ra. Az 1kOhm-os ellenállás azért égett, mert oda 2W-os ellenállás kell minimum.
(#) punkkazy válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 20, 2009
Kössz a gyors választ, majd még átnyálazom az egészet és ha nem találok semmit kipróbálom amiket mondtál.
(#) Ricsi89 válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 20, 2009
Oké!
Közben kerestem valamit és nézzétek mit találtam.Rézhuzal a Hestore-ban. Hátha kell majd valakinek. Szerintem nem olyan drága.
(#) mayky válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 20, 2009
10400 Ft / kg ? hát horrorok horror ára.

Ezüstből van ?

Inkább innen vegyetek kb 3000 /kg
(#) mayky válasza mayky hozzászólására (») Jún 20, 2009
Hát ez még csak nettó ár, bruttóban 12480 Ft.
(#) Ricsi89 válasza mayky hozzászólására (») Jún 20, 2009
Így azért más. Nem igazán tudtam, hogy máshol van ilyen olcsón is.
(#) fleta válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 20, 2009
Nekem nem rég szerencsém volt, itt az apróban vettem 1200 ft-ért 10 kg 0,35-ös jö minőségű huzalt.
De most 1 mm-es vagy 0,9 kellene. Nem tudtok eladót?
(#) djhans válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 20, 2009
150ohm katódellenállással nem folyhat 57mA anódáram 220V tápfesz esetén. Ott még valami más hiba van, vagy rossz a PCL86-od.
(#) rockersrac hozzászólása Jún 20, 2009
Az EMM801-hez valaki tud mutatni valami egyszerű kapcsolást?
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 20, 2009
Azon sajna csak a fesz értékek vannak rajta,meg két ellenálás érték!
(#) CIROKL válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 20, 2009
Ez szerintem elég ahhoz hogy betudd üzemelni megfelelően ! Gyakorlatilag megegyezik egy hasonló EM csővel csak ITT egy búrán belül van dualban ! Akár melyik EM 83-EM84 kapcsolását fölhasználhatod csak természetesen Duálban kell megépíteni .
(#) punkkazy válasza djhans hozzászólására (») Jún 20, 2009
Neked lett igazad: a nyákon véletlenül összeért a 1es és 3as láb, a trióda rácsa és a pentóda 2.rácsa. Most már működik szépen. Egyedül a magasakat hiányolom, de a trafó is TV ből, nomeg SAL-lal próbáltam ki... Köszi mindent, mindenkinek !
(#) djhans válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 20, 2009
Tv kimenővel nem szokott a magasakkal gond lenni, inkább a méllyel a kis vaskeresztmetszet miatt. Keresd meg a fájlmellékletek között az én kapcsolásomat is és azzal is próbáld ki.
(#) Mate78 válasza fleta hozzászólására (») Jún 20, 2009
szia

Van otthon 0,9-esem de lehet hogy 1-es, kb.2-3kg.Holnap megyek a műhelyembe és megnézem pontosan milyen, és hány kiló.

üdv
(#) rhesus23 válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 20, 2009
Próbáld ki ezt a kapcsolást. Én is tv kimenővel építettem és nem hiányoznak a magasak. És szerintem még egyszerűbb is mint amit Te építettél.
(#) punkkazy válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 20, 2009
A "magashiányt" úgy értettem, hogy az előző erősítőkhöz képest kevesebb a magas. Nem tudom, hogy ez normális-e vagy sem? No, de egyenlőre még a VF2-vel bíbelődök.
(#) CIROKL válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 20, 2009
Idézet:
„No, de egyenlőre még a VF2-vel bíbelődök”
Abban milyen csövek vannak ?[i]
(#) punkkazy válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 20, 2009
Abban kérlek IRF540 és IRF9540... Már elkezdtem még tavaly, de valami gáz van vele, kísérletezgetni kell.... most meg van időm.
(#) CIROKL válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 20, 2009
Én azt tudom hogy mi található benne ? van volt hozzá szerencsém ! Az nem csöves és nem is lessz soha csak azért próbáltam ebben az irányban szóvá tenni !
Következő: »»   607 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem